23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Začátek Zemanovy republiky

Kdo si myslel, že nový prezident bude ukojen ve svých ambicích samotným aktem inaugurace, pak se mýlil. Miloš Zeman od prvních kroků dával najevo, že nehodlá být kladečem věnců a nehodlá hladit 1. září dětské hlavičky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kováčová 26.6.2013 20:57

Zeman

jmenoval Rusnoka proto, aby se strany koalice i opozice domluvily na předčasných volbách a rozpustily sněmovnu. Kdyby měla ODS alespoň špetku sebereflexe, uvědomila by si, že dohrála. Jim zřejmě těch 8% nestačí, oni to chtějí dotáhnout až tak daleko, že se do sněmovny vůbec nedostanou. Copak v ODS už není ani jeden normální člověk a nezavolá: "ODS je už nahá?" Scwarzenberg s Kalouskem už ODS tolikrát ponížil,zradil, snažil se je rozložit, proč se ODS na ně ohlíží? Proč nemyslí na svoji budoucnost, nezachová se čestně a nepodpoří rozpuštění sněmovny? Aby jí zůstali alespoň sklaní voliči?

P. Pavlovský 26.6.2013 19:27

Pokud vím, Peake Nečasovu vládu zachránila!

P. Pavlovský 26.6.2013 19:25

Re: Benešové trochu křivdíte - viz proces na téma "justiční mafie"!

Oba jsme ročník 1944.

Já ale nekouřím a o poznání méně chlastám.

Také se necpu tím svinstvem, co Ovar :-)

Jako vzdělanec by z toho mohl mít rozum!

M. Pernický 26.6.2013 17:53

Re: Benešové trochu křivdíte - viz proces na téma "justiční mafie"!

Pane Pavlovský,jste si jist,že budete ve věku Miloše Zemana,vypadat lépe,nebo trpíte komplexem nedostatečností,že sem cpete ten ovár.

M. Kodeš 26.6.2013 17:28

Re: Je třeba vést diskuzi i o příčině dnešního stavu

Ano, tady bude začátek. Když jsem volal, po volbách, sestřenici koho volila, tak odpověděla : no přece Johna a už jsem věděl jako to dopadne

J. Boleslav 26.6.2013 17:26

Re: --

Ještě bych dodal, že pokud bude Ovar ctít naše ústavní principy jako dosud, žádné volby nic vyřešit nemusí. Vždyť podle jeho momentální "logiky" může i po volbách snadno jmenovat premiérem třeba Šloufa. On (Ovar) bude přece i tak mít větší mandát, než vítězná strana. Tak co mu má kdo do jmenování premiéra kecat?

J. Boleslav 26.6.2013 17:21

Re: Je třeba vést diskuzi i o příčině dnešního stavu

Přesně tak.

J. Boleslav 26.6.2013 17:21

Re: Je třeba vést diskuzi i o příčině dnešního stavu

Příčinou je hlavně to, co píšete ve 2. větě. To, co píšete před tím, je toho pouze důsledkem.

F. Navrátil 26.6.2013 15:37

Re: --

 Bez výhrad pane Kosejk. Mně však nejde do hlavy jak takové množství náhodných událostí tvoří tak dokonalý projekt. Za jeho inscenaci by se nemusel stydět ani Mosad. Kdyby všichni Zemanovi věrní měli něco málo společného s Izraelem tak by to mohlo být podezřelé. Ale oni pouze teoreticky obchodují s ruskými firmami a ne s ruskými tajnými službami. Pokud by budoucí "Zemanova" vláda zadala dostavbu Temelína Rusku, tak je to ekonomicky výhodné a v žádném případě nepůjde o mezinárodní korupci. Jen aby nám pan president ještě dlouho vydržel a neuchlastal se.

V. Heidlerová 26.6.2013 15:24

Re: Je třeba vést diskuzi i o příčině dnešního stavu

Zapomněl jste na naprosto nečitelné a nespolehlivé chování VV, v níž se vynořily postavy úděsné, chorobní a hloupí, ale nebezpeční amatéři - Bárta, Kočí, John, Peake a řada dalších mluvků, neřízené střely - tam by měli křičet "mea culpa".

V. Heidlerová 26.6.2013 15:18

Re: Benešové trochu křivdíte - viz proces na téma "justiční mafie"!

Tak tato poznámka je tak pravdivá, že si dovolím připojit souhlas, a také souhlas s obsahem článku. Už jen pohled na tuto odnož ženského pohlaví bude vedle pohledu na Ovara čirým utrpením.

J. Kadeřábek 26.6.2013 12:49

Re: Je třeba vést diskuzi i o příčině dnešního stavu

příčinou byla intrika Tluchoře s Kočí. Tato destrukce VV stála koalici pohodlnou většinu a vyrobila z bývalých spojenců nepřátele ze zbytku VV a prapodivný útvar Lidem. Pomíjím skutečnost, že riskantní rozhodnutí části voličů vyzvedlo do parlamentu osoby bez známé minulosti jako byl třeba křivák Škárka, zmíněná kravka Kočí nebo známého bývalého komouše a policajta Humla, který nám naordinoval zpoplatnění práva nevypovídat proti sobě a své rodině (ne u vražd, tam to stále platí, ale u překročení rychlosti).

K. Luboš 26.6.2013 11:30

Zrušit přímou volbu porezidenta?

Proboha proč? Proč rušit něco, co se tak skvěle osvědčilo?

K. Luboš 26.6.2013 11:29

Re: --

Když sněmovna vytvoří vládu a Němcová přinese na Hrad seznam její členů, tak to teprve vypukne komedie. (Třeba takový Kalousek bude jistě opět ministrem financí.) To pak Němcová pomaže na Malou Stranu jako namydlený blesk!

A. Reček 26.6.2013 11:24

Je třeba vést diskuzi i o příčině dnešního stavu

Přece přesně před třemi roky měla nově vznikající vláda tak silnou podporu v parlamentu, jako žádná jiná z předešlých.  A přesto nevydržela, řekneme si proč?  Opozice neměla žádnou šanci ji uškodit a občané ji důvěřovali.  Za tři roky tolik vyměněných ministrů také žádná předcházející vláda neměla.  Čím to?  Výsledek krajských a senátních voleb r.2012 braly koaliční strany v potaz jako něco varujícího?  Zpytovali svá svědomí nejvyšší funkcionáři ODS a TOP 09, aby je nepostihl dnešní trapas?  Tak kdo je tak ztrapnil v očích veřejnosti?  Jsou oni schopni přiznat nějakou vinu?  Samotný Zeman to nezapříčinil, justice a bezpečnostní složky také ne, tedy jsem zvědav zda někdo hlavně z ODS a TOP 09 řekne -  mea culpa.

M. Kosejk 26.6.2013 11:15

Re: --

Absolutní totalita by se v našem systém prosazovala velmi těžko. Ale salámovou metodou lze postupně ořezávat demokratické principy (politické dohody místo voličů soudí represivní orgány, prezident ignoruje mandát PS, moc nad politikou přebírají soudy, vytváří se systém nedotknutelných státních zástupců bez kontroly... - to jsou všechno proužky salámu demokracie, které si necháváme dobrovolně ořezávat)

M. Kadlecová 26.6.2013 11:14

Re: --

Vážený pane Kosejku, píšete to naprosto přesně. A je v moci sněmovny toto vše, vč zrušení přímé volby prezidenta , udělat

M. Kosejk 26.6.2013 11:08

Re: Benešové trochu křivdíte - viz proces na téma "justiční mafie"!

Paní Benešová se svým výrokem o "justiční mafii" jen přihláslila ke své osobní odpovědnosti za stav státního zastupitelství. Protože než to prohlásila, tak tomu bordelu roky šéfovala. Jestli tedy existovala nějaká justiční mafie, tak vznikla právě za ní.

Navíc je otázkou, jestli náhodou pravá "justiční mafie" nepřišla právě po odchodu Vesecké. 

J. Holič 26.6.2013 9:40

Re: Benešové trochu křivdíte - viz proces na téma "justiční mafie"!

Stejně tak zastavila řešení případu Olovo s odůvodněním, že prý vytváření takových materiálů nemá společenskou nebezpečnost. Samozřejmě krátce před rozhodnutím s ní mluvil Šlouf. Zkrátka výhra to pro tuhle zemi opravdu není.

J. Holič 26.6.2013 9:38

Re: --

Ale to jste Zemana ještě podcenil. Má to velice dobře vymyšlené. Existují následující možnosti:

A) Vláda Rusnoka nedostane důvěru - v takovém případě má prezident zase nějaký čas na jmenování nové, a je zřejmé, že ta nebude na Zemanově moci nic ubírat a bude obdobně nebezpečná. Poté bude zase další čas, do kdy bude muset žádat o důvěru. Jestliže i ta jí nedostane, dostane se na řadu sněmovna, která sice vládu vytvoří, ale bude to jen pár měsíců před volbami. Do té doby budou mít obě zemanovy vlády volné ruce.

B) Zeman a jeho lidé najdou cestu, jak nějakou funkcí, nebo jiným závazkem zajistit Rusnokově vládě důvěru, ať už u ČSSD, nebo VV.

C) Sněmovna se dohodne o rozpuštění sněmovny, ale vzhledem k tomu, že se o tom nejspíš nedohodne ještě před hlasováním o důvěře Rusnokově vládě, a pak následují prázdniny, kdy je aktivita parlamentu na minimu, bude mít pan Rusnok opět spoustu času na to, aby dovedl  zemi k volbám.

Žádná z variant neznemožní Zemanovi ovládat totalitně naší zem.

M. Kosejk 26.6.2013 9:12

--

Už jsem to tady psal včera: Zeman se chová jako gauner, ale není žádný idiot - a ví, co dělá (maximalizuje svou prezidentskou moc). Ale idioti budou dozajista všichni, kteří mu na tuhle hru přistoupí. Že na to přistoupil Rusnok, nedokážu pochopit - nikdy jsem si nemyslel, že je to takový vůl.

Teď je třeba co nejrychleji vyslovit nedůvěru té Zemanově vládě. I kdyby měly být předčasné volby, tak to je třeba. Tenhle precedens nesmí Zemanovi projít, jinak to povede k trvalé dvojhlavosti státu a k trvalém nadřazování prezidentského úřadu na parlament.

A úplně nejlépe by bylo, kdyby byla přímá volba zase zrušena. 

P. Pavlovský 26.6.2013 9:03

Re: Benešové trochu křivdíte - viz proces na téma "justiční mafie"!

Proti Veselovské, Grygárkovi a Rampulovi se postavila, to nelze zpochybnit!

O darebákovi Němcovi nemluvě!

Je to ovšem kamarádka Ovara, ale to s tím nesouvisí!

M. Mýval 26.6.2013 8:57

Quo vadis, Bohemia?

Když se Peake vrátila z Hradu, kde se dohodla a běžela za Němcovou aby jí dodala stoprvní hlas, říkal jsem si: je blbá nebo navedená? Zeman jmenoval úřednickou vládu navzdory většině v parlamentu. Stojedničce slíbil, že Němcovou jmenuje při druhé volbě premiéra. Bude to Zemanova blamáž, kterou způsobila přiblblá Peake? Pokud by tu nebyla stojednička, bylo by jmenování Rusnoka naprosto logické a Zemana by bylo možno pochválit za výběr kvalitního premiéra.

Co bude dál? Zeman jmenuje vládu vládu s ministrem vnitra Pecinou, o jehož morálním profilu jsme se mohli přesvědčit již za Fischerovy vlády. Zajímavé že nevadí že je zaměstnancem kmotra Chrenka který si právě za Fischera významně pomohl. Takže protikorupční boj se dále bude asi pohybovat ve stylu Lukašenka.Nyní tedy jak dlouho? Pokud si uvědomíme, že Pecinovy prsty v ministerstvu vnitra si prostřednictvím mladšího dvojčete Šlachty dokážou i po třech letech sáhnout pro premiéra, nedělám si o budoucnosti demokracie v tomto státě velké iluze.

Jak se tedy asi bude náš stát v budoucnosti ubírat? Zeman jmenuje vládu. Poté vyzve Sobotku aby rozpustil parlament a Pecina vycení zuby aby poslancům naznačil, že pokud po skončení funkce přijmou jakékoli místo kromě popeláře -samozřejmě v Praze, kde nesmí na stupačky, ale běhají za vozem po svých – půjdu jaksi za Tluchořem. Takže to bude jaksi blamáž se 40 – 50 statečnými. Poté nad levicovými poslanci zatřese seznamem stojedničky a vláda díky slíbenému hlasu Peake získá důvěru. O volbách pod Pecinovým patronátem si lze myslet své a rozhodně to nebude pro Zemanovy nepřátele procházka růžovou zahradou. Nový parlament už Zemanovi schválí cokoli. Takže Sobotka a Zaorálek by mohli pomalu začít studovat, kde udělal soudruh Bronštejn chybu. Doporučuji třeba knihu Trockij – pád revolucionáře.

M. Frank 26.6.2013 8:55

Re: Benešové trochu křivdíte - viz proces na téma "justiční mafie"!

Benesova rozvratila justici, tak jake pak krivdeni. Je to hrozna krava.

H. Grúbr 26.6.2013 8:39

Re: Možná je vhodné přiznat Nečasovi

anebo tak.

P. Pavlovský 26.6.2013 8:06

Re: Možná je vhodné přiznat Nečasovi

Upřesněme: reformy požírají svoje  rodiče - srov. Gorbačov.

P. Pavlovský 26.6.2013 8:05

Benešové trochu křivdíte - viz proces na téma "justiční mafie"!

H. Grúbr 26.6.2013 5:34

Možná je vhodné přiznat Nečasovi

podíl na této policejní revoluci - omezením politického vlivu do práce policie. Ovšem, jak známo, revoluce požírají svoje děti - v tomto případě rodiče.