19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Z Hradu zní šílený smích

Je velice pravděpodobné, že dnes Bohuslav Sobotka výše uvedených slov lituje. Takhle si to určitě nepředstavoval. Jeho strana mířila k jasnému vítězství, on se už viděl coby premiér a pokud možno v jednobarevné vládě s podporou komunistů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
G. Zahradníček 30.10.2013 20:42

Kurňa, jak se nám snaží modrý svazák

Polanecký. Kolik že to dostaly modré straky procent?

J. Kadeřábek 30.10.2013 17:32

Já bych to pane Polanecký nesváděl

na blonďatou sekretářku. Jestli Vám paměť slouží měla trojkoalice pohodlnou většinu a nějaký Tluchoř ji s pomocí Kočí rozbil. Ty štěnice v telefonu Nečase a Nagyové, to byl jen oblíbený komunistický kolorit. Vždy si při té příležitosti vzpomenu na fotografickou výbavu Randákovu v Itálii a na holého frantíka pana Topolánka.

M. Hoblík 30.10.2013 14:20

Docela zábavná fraška!

Jen kdybych to nemusel platit ze svých daní a mohl nějak zabránit dalšímu stupňování blbosti v republice. Ale nemám miliardy, jsem odsouzen radostně vítat naši demokracii. Milujte Babiše, patří vám to!

M. Kosejk 30.10.2013 11:53

-

Sir Humphrey přece tvrdil: "Když někoho chceš bodnout do zad, tak se nejdřív musíš za něj postavit." :))

R. Langer 30.10.2013 14:29

Re: -

Na ten seriál si také poslední dobou vzpomínám mnohem častěji, než je normální...

V. Ondys 30.10.2013 9:15

:)))))))))))))) Nedělal bych z toho vědu

v tlupě společensky příkladnejch pacholků a děve(če)k. V běžným životě si každej bohatě vystačí se selským rozumem, ale chtějte ho po současný většině :)))))))))) užitečnejch volů.

M. Urban 30.10.2013 9:13

Uvidíme

Vláda nemusí mít prověrku NBU, prověrku nemá ani president.  Zeman hodil vedení ČSSD kost a teď se mstivý stařik baví. Není nutné se rozčilovat, protože větší malér byl, když  ČSSD uprostřed předsednictví v EU shodila vládu ČR.

Z. Sohorova 30.10.2013 6:59

J. Mrázek

Zase se predvadi jako pravej poskok Zemana a Klause  Predvadi thema clanku na jinou kolej a zvani zde zase ty jeho blivance z jeho zmrzle hlavicky..  Soudruh Mrazek patri v celem svetle  mezi zradnou falesnou  Haskovu partu

J. Mrázek 30.10.2013 8:51

Neděkuji Vám za ukázku Vašeho nitra ..

Ale opravdu to od Vás nemuselo být až tak krutě naturalistické nahlédnutí do dutiny lebeční se zjištěním parciální negace totální kontinuity tuto dutinu vyplňující (téměř) absolutně ...

J. Mrázek 30.10.2013 6:33

Vývoj bude jednodušší....

Jen na okraj- Řecká vláda odmítá další úsporná opatření a nikdy je nezavede(padla by, ta vláda) a tudíž je bankrot Řecka nejpozději příští rok neodvratný a začne atomizace a rozpad Unie. Německo už nebude platit na ostatní, nechce. A v tom součtu je Rusnokova současná vláda i vládou budoucí a hlavně nějakou, která povede zemi přes rozbouřené evropské vody. Na provizoria a další volby nebude čas, jdeč o utopení se, nebo plavání. Hezký den všem pesimistickým optimistům, kteří se-bohužel- mění v optimistické pesimisty...

J. Barto 30.10.2013 9:09

Re: Vývoj bude jednodušší....

Hlavně hezké sny Vám o rozpadu EU.

Má tedy začít již příští rok a přes rozbouřené vody nás do národního "samostatného" státu přeplaví bezpečně Rusnokovo vláda, nebo podobný spolek.

U kormidla české kocábky bude neochvějně stát V.Klaus. Bobošíková na přídí s odhaleným poprsím jak francouzská Mariana bude rozrážet vlny !

J. Mrázek 30.10.2013 9:23

Přeháníte. Budou pokračovat problémy.

Trochu připomínáte hysterií paní S. , zde diskutující. U některé ženy občasná norma...ale u chlapa je to napováženou...

R. Langer 30.10.2013 14:30

Re: Vývoj bude jednodušší....

A co čekáte vy od budoucnosti EU? Plnění pětiletek?

J. Schwarz 30.10.2013 6:01

Kdyby ta fragmentace

vyústila ve stav, kdy by stát přestal "přerozdělovat" a pečovat o "blaho Lidu" - o své by se staraly samotné "fragmenty", přičemž by se vykašlaly na všechny co se k žádnému z fragment nehlásí, považoval bych to za stav ideální. Nikdy jsem od politiků a státu nic nečekal, jen jsem doufal že nastane čas kdy se na mne vykašlou, nebudou mi nic davit, ale kromě výpalného / tak 10% počítám, jako středověký desátek /za možnost žít na rodné hroudě ani nic brát. Fragmentovaní politici k tomu , doufám, nebudou mít sílu. Howgh.

J. Mrázek 30.10.2013 8:54

Kéž by...

Jenže to by tu museli být odhodlanější lidé s nezlomnou vůlí to prosadit. Zatím má spíš každý co dělat, aby nějak přežíval....

Z. Sohorova 30.10.2013 5:29

J. Vyhnalík

Jasne  jako vzdy od Vas cteme.Obhajoba Haska a prekrucovani zkutecnosti... Vy byste mohl delat Klausovi poradce.:) Hasek je padouch nejen v ocich naroda,ale ve zkutecnosti. Ja nejsem fanda CSSD  ja volila a volit budu vzdy TOP09,ale to co zde predvadi padouch Hasek s padouchem Zemanem je neunosne...

J. Mrázek 30.10.2013 8:59

Paní (slečno)Sohorová

Vaše ignorování interpunkčních znamének  v počtu 17 ks, dále S-kutečnosti jsou se S a ne zkutečnosti...o obsahu nemluvě, to mluví samo za sebe. Proč trestáte okolí svou "tvorbou" ? Co jsme Vám provedli ??

P. Kmoníček 30.10.2013 14:00

Re: Paní (slečno)Sohorová

Doktore Mrázku,máte velké životní štěstí,že jste díky své obrovské vrozené inteligenci pochopil i přes 17 ks chybějících interpunkčních znamének,dále S-kutečností a ne zkutečností...o obsahu nemluvě sdělení paní(slečny)Sohorové.Obdivuji Vás a řadím mezi naše velikány Zemana,Paroubka,Langera a ostatní.

J. Mrázek 1.11.2013 11:03

Ale fuj !

Za co, soudruhu, za co ????

G. Zahradníček 30.10.2013 20:44

Re: J. Vyhnalík

Hašek je zmetek, od podívání. Ovšem od Kalouska by se mohl učit. To i modré straky jsou někdy lepší.

J. Vyhnalík 30.10.2013 1:54

Kdo je padouch a kdo hrdina?

Michal Hašek je teď v očích národa hlavním padouchem, ale situace mi nepřijde tak jednoznačná.

Pokusme se zrekapitulovat vývoj posledních měsíců z pohledu politiků ČSSD. Jejich strana se těšila preferencím vysoko přes 30 % a vypadalo to, že po skandálu a pádu vlády má šanci v předčasných volbách drtivě zvítězit. Dohady se vedly o tom, zda vládu bude moci s tichou podporou komunistů sestavovat sama, nebo bude muset k sestavování vlády přizvat SPOZ a/nebo lidovce. Jenže stačila Zemanova formulace, že sestavením vlády jmenuje představitele vítězné strany a už se rozjely spekulace, že Bohuslav Sobotka nemůže být premiérem. Bohuslav Sobotka zpanikařil a direktivně prosadil to, že celá předvolební kampaň bude postavena na jeho osobě a nejen, že na volební billboardy vedle sebe nepozval své stranické spolukandidáty, ale dokonce prosadil zákaz individuálních kampaní pod sankcí vyškrtnutí z kandidátky.

Pak přišly volby, hlasy byly sečteny a politici ČSSD zjistili, že dosáhli nejhubenějšího výsledku v historii obnovené ČSSD. Takže jejich pozice v PS se nejen výrazně neposílila, ale dokonce oslabila. Místo sestavování levicové vlády opírající se o KSČM, tak politiky ČSSD čeká tvrdé vyjednávání s ANO, která si nezvyšování daní klade jako prioritu. Je jasné, že ČSSD nejen, že nedokáže splnit to, co voličům naslibovala, ale bude ztrácet popularitu v komplikovaném vládnutí.

V této situaci by bylo celkem na místě požadovat, aby předseda, který prosadil, že volební kampaň byla postavena jen a pouze na jeho osobě, vyvodil osobní odpovědnost a skončil.

Kde tedy udělal Michal Hašek chybu? Jeho chybou bylo, že nedokázal jednat sám za sebe a ČSSD, ale vydal se hledat oporu u presidenta Zemana. Tady totiž končí legitimnost jeho požadavku a stává se zradou, kdy nemůže vyvrátit podezření, že hodlá směřování ČSSD podřídit "cizí mocnosti". Od této chvíle se proti Haškovi a dalším oprávněně nespokojeným politikům ČSSD postaví všichni ti, kterým záleží na autenticitě ČSSD.

Z. Žabička 30.10.2013 6:07

Re: Kdo je padouch a kdo hrdina?

Za pár dní vzdělaný Mgr. Hašek se prostě přepočítal (asi na Univerzitě ve Sládkovičově vynechal matematiku) a v rámci všech svých funkcí se ve svých očích stal panem Nepostradatelným.

Dovedeme si představit tyto naše politiky postavené před obdobnou situací do jaké byli dotlačeni politikové v létech 1938 a 1939? Ani většina obyvatel už necítí sounáležitost se státem.

J. Vyhnalík 30.10.2013 14:49

Re: Kdo je padouch a kdo hrdina?

Držte se faktů. Titul Mgr. získal řádným studiem práv na brněnské MU. Ve Sládkovičově získal rychlostudiem titul JUDr. ve speciálním programu pro spřátelené socdem politiky. Na druhou stranu je fakt, že minimálně od doby, kdy se jeho rychlostudium začalo propírat v médiích dává přednost tomu Mgr.

M. Šejna 30.10.2013 7:46

pane Vyhnalíku

já jsem volil socany nikoli kvůli Sobotkově ksichtu na plakátech, ale protože jsem levicově zaměřený. Sobotku nemusím, radši bych jako předsedu ČSSD viděl Haška, nebo Dientsbiera. Ale jsou věci, které se nedělají, a to ani v české politice. To co v neděli předvedli pučisté Hašek, Onderka, Tejc a spol., je politická prasárna a gaunerství. Hašek a spol. se v mých očích totálně znemožnili. Hašek zapomněl, že pokud chce prosadit rozumné věci, musí je prosadit rozumným postupem a nikoli podrazem a zradou.

J. Schwarz 30.10.2013 8:10

Re: pane Vyhnalíku

Furt mi není jasné, proč se ti "levicově zaměření", plní tolerance ke kdečemu a se srdcem na dlani, toužící pomáhat si navzájem nedokáží vykašlat na ty, co s nimi ve spolku být nechtějí, v jejich "soudružském kolektivu" se necítí dobře a přejí si být raději sami? Proč si "levicově smýšlející", co by peníze nejraději  zrušili jako prapůvod všeho zla myslí, že penězi se dá vyřešit vše? Proč namísto vyvolávání strachu například u senior, že zůstanou sami, nebudou mít na nájem a na doktora je naopak neuklidní, že kdykoli mohou přijít mezi ně / socialisty, lidi "levicově zaměřené a sociálně cítící / , popovídat si, v případě přestěhování do levnějšího najít nové přátele co je seznámí s okolím, kde je doktor... a v neposlední řadě je nasměrovat na take "sociálně cítící" doktory co jim nebudou ordinovat nejdražší léky s vysokým doplatkem... Ale výnosnější je vyvolat starch, pak přijít s "řešením" v podobě vice peněz, z nich značná cast zůstane v kapsách "šlechetných, sociálně cítících" přerozdělovatelů...

J. Vyhnalík 30.10.2013 14:57

Re: pane Vyhnalíku

Jen nepovídejte, že nechápete ;-)

Je to přece jasné, oni chtějí zemi řídit (a zajistit sebe a své rodiny) a socialistické sliby jim přinášejí hlasy, které je tomuto cíli přibližují. Část z nich by klidně vyzývala Aštara Šerana, kdyby jim zajistil pozice a vliv a část těm nesmyslům opravdu věří.

Nejsilnějším argumentem proti zavedení všeobecného referenda je to, kolik hlasů dostávají levicové strany, nebo strany, o kterých voliči nevědí víc, než to, že jejich usměvavý předseda rozdává v metru koblihy.

J. Mannheim 30.10.2013 8:03

Re: Kdo je padouch a kdo hrdina?

ale ony osobní billboardy byly, třeba ten, kde Hašek ukazuje i nějaké své pozitivní vlastnosti: http://www.denik.cz/galerie/foto.html?mm=ctk-hasek-kecal-billboard