29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Vzpamatuj se, ODS!

Trpělivost nás pravicových voličů, kteří dlouhodobě dáváme hlas ODS jako „(nej)menšímu zlu“, je obdivuhodná. Zkousnuli jsme během let už leccos, kolikrát jsme se zaklínali, že už nikdy víc, a přece jsme nakonec vždycky znovu zatnuli zuby a hodili jim to tam.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ś. Svobodová 13.3.2018 10:24

Psala jsem to už včera

Nic z toho nepomůže, pokud ODS nedokáže svou ideu prodat lidem. Paní Němová, Fiala, Kupka - všichni bez základního předpokladu úspěšného prodeje - chybí jim charisma a pozitivní emoce z nich vyzařují asi jako z R2-D2.

P. Flener 13.3.2018 10:22

Re: ODS už není pomoci

Netahejte sem Klause ml. to je ubožák a trotl, stejně jako tunelář starej Klaus. Amnestolog Klaus ODS tak zkompromitoval, že se z toho jen tak nevzpamatuje. A mladej Klaus - to je opravdu z říše přízraků.

I. Schlägel 13.3.2018 10:03

Re: Jen ta pravicovost schází.

Ona je po echt pravicovosti v Čechách nějaká významnější poptávka? Ani jsem si nevšiml.

I. Schlägel 13.3.2018 10:01

Re:

On nám ruský bratr pomůže s našimi eventuálními problémy s migranty? Proč by to dělal? Proč už to nedělá teď a nepomáhá aktuálně třeba ve Švédsku či Itálii?

F. Svoboda 13.3.2018 9:59

ODS převezměte temata, které jsou občanům vklastní !

Je to zejména obsaženo v bodu 1. uvedeného článku. Stačilo by však opsat program rakouských lidovců,. zejména hájení zájmů našeho národa před arabskými a africkými vetřelci. Jednak by ODS vzala vítr z plachet Okamurovi a zvýšila by svůj voličský potenciál na dvojnásobek. Rovněž i veto likvidaci prasečáku v Letech by bylo částečně přínosné !!!

F. Kusák 13.3.2018 9:59

Re:

Obecně Vám odpovím, jsem konzervativní volič a populizmus a extrémizmus je pro mě nepřijatelný. Pak mám ovšem velký problém si vybrat.

M. Valenta 13.3.2018 9:51

Re:

měl jsem dojem, že jste volil někoho jiného a preference osob jsem na mysli neměl.

E. Kovářová 13.3.2018 9:48

Bože, vy jste kecal...!

Ale na druhý pohled jste i legrační :-)

E. Kovářová 13.3.2018 9:46

Re:

Napůl máte pravdu, současná ODS je směšná a trapná, ale ve zbytku se mýlíte. Klaus se aspoň nebojí práce a zodpovědnosti... A ještě k tomu Putinovi - tak jako dnes není západ, co byl západem, tak je to i s východem, vědí? Rusáky jsme nenáviděli všichni, ale myslím, že pokud sem dovalí ty masy z Afriky, ještě budeme rádi za "ruského bratra", to si pište!

M. Pesat 13.3.2018 9:40

zbytecne dlouhe, chybi tah na branu

zbytecne dlouhe, chybi tah na branu, ale v mnohem lze se soudruhem Brichackem souhlasit. Takze podekovani za clanek. Jen se obavam, ze mladenec/mladi jej omlouva/ si nepovsiml jedne veci. PRAVICE, tedy tzv. ceske "pravice", ta nikdy v CR nebyla/neni a NEBUDE, stejne jako pravicaci. Cesky "pravicak"=modrobolsan=pravicak pouze hubou=pravicova retorika a ciny/chovani tech nejfanatictejsich/nejhorsich bolsanu. Prvice/pravicovost, soudruzi, to je ona protestantska moralka, kterou modrobolsani tak zdiskreditovali, jako koneckoncu vse o co se otreli. Takze protestantska moralka, soudruzi, = vyssi princip mravni. To nejsou blbe kecy a mobilizace, to je state of mind, to se zije. On totiz soudruh Brichacek/autor nezapre z jake lihne vyrostl, takze podstata cehunskeho "pravicaka" mu zustala, tedy obraz nepritele, coz je dedictvi ktere modrobolsani prevzali od svych strasich rudych brachu a party Lzi a nenavisti se kterymi si dnes notuji. Takze soudruh Brichacek navrhuje, jako "zmenu" vymenit jednoho "nepritele" za druheho, dat k ledu marxisty a stavet barikady proti neomraxistum."BINGO" Kdyz soudruh autor zminil soudruha Chingiskhana, tak ten mel ideologie/nabozenstvi v pazi, nechal kazdeho zblbleho tmare/panbickare na pokoji, at si veri na co chce, ALE !!! nesmi se montovat do statu/vlady/svetskych zalezitosti. Ja bych rekl, ze soudruh Babis se od toho mongolskeho soudruha poucil.

Cest :-)

E. Kovářová 13.3.2018 9:39

Souhlasím s autorem a děkuji

ODS už není konzervativní pravicová strana a nemít mladého Klause, Černochovou a pár dalších, tak má nula nula nic...

Nemyslím si, že by v ODS nebylo pár dobrých lidí, ale ti žraloci ve vedení si ve straně hrají "jánabráchismus" a nikoho nového mezi sebe nepustí. Však se podívejte, kde skončil Václav Klaus ml.? Jak to, že není ve vedení, když straně přidal tolik hlasů. Fiala z něho má strach, tak mu hází klacky pod nohy a ti další brontosauři taky. Já jela schválně hodit hlas až do Prahy, abych ml. Klause podpořila, a takových nás bylo hodně, ale strana se houževnatě brání... Jim to vyhovuje, berou prebendy a zodpovědnost žádná... A ten Fiala je úplně odpornej a Udženia taky, jsou to "divnolidi" a je těžké s takovými ještěry něco dělat. Můj hlas letos pro ně byl posledním, Klausovi nepomohl a tyhle posílil. Jen se divím Němcové, že z nich zblbla taky, za pultem v knihkupectví bych ji viděla radši. Tahle ODS si podřezává větev, ta už ty hlasy, co teď měla nedostane...

P. Chládek 13.3.2018 9:37

Současná ODS je směšná a trapná. Ta budoucí - Břicháčkova - semknutá okolo Zemana, s Klausem ml. v čele se spojí s Pitomiem a vytvoří ve střední Evropě moderní asijskou diktaturu v putinovském stylu...

Š. Hašek 13.3.2018 9:19

Re: ODS už není pomoci

Asi tak.

Š. Hašek 13.3.2018 9:19

Re: Trefa přímo na komoru

S Miroslavou a politologem z posluchárny půjdou změny těžko. Škoda!

J. Kavalír 13.3.2018 9:17

Re: Proč tolik rádoby vzletných slov,

Vy snad preferujete tu alternatuvu, nebo vidíte nějakou třetí cestu?

M. Baloun 13.3.2018 9:17

Trefa přímo na komoru

M. Rubáš 13.3.2018 9:14

ODS už není pomoci

ODS už není pomoci. To by se museli zbavit lidí jako je FIala a nahradit je lidmi, jako je Klaus mladší.

http://www.epshark.cz/clanek/483/syndrom-mrtveho-lesa

M. Gavlák 13.3.2018 9:05

Re: Proč tolik rádoby vzletných slov,

Ale pochopil. Ale vy s tím svým východním dubiskem jste totálně mimo...

J. Kavalír 13.3.2018 9:02

Re: Proč tolik rádoby vzletných slov,

Asi ste ten článek moc nepochopil. Ale pokud to v Evropě půjde dál stejným směrem, budeme se k tomu "východnímu dubisku" muset v budoucnu uchýlit. Alternativou bude stát se dalším evropským emirátem.

L. Kasala 13.3.2018 9:02

Vzpamatuj se, ODS

Kolik času jste strávil na těmi svými bláboly? Nechte být ODS, a už je nevolte. Stejně jen podporujete ty, co budují "český babišoland".

Kam to dopracoval "slovenský ficoland" to dnes vidíme.

F. Kusák 13.3.2018 8:58

Re:

Tak třeba: Jan Zahradník, Pavel Žáček, Václav Klaus jr., Jana Černochová, Jan Bauer apod.

P. Rudolf 13.3.2018 8:55

ODS je chcípající kobyla

už ji nezachání nic, nestojí za komentář, ale toto je pro její voliče typické (a jiní už nejsou):

"Trpělivost nás pravicových voličů, kteří dlouhodobě dáváme hlas ODS jako (nej)menšímu zlu, je obdivuhodná." Jen vás autore trochu poopravím - to není "trpělivost", nýbrž vaše nekonečná blbost.

Š. Hašek 13.3.2018 8:54

To sedí.

Dobře napsáno.

Vzhledem k mým hlasům, odevzdaných ODS (za dvacet let), se snad mohu "k ODS vyjadřovat".

F. Kusák 13.3.2018 8:53

Re: Volitelná

Nezlobte se, ale tady nejde přeci o nějakou podporu Zemana, ten ji ani nepotřebuje, ale o plané útoky a sdílení ideologie s TOP 09. To sebevědomá strana nedělá. A s ANO může přeci spolupracovat, to neznamená podřízenost Babišovi. Jenže, jak se říká:"kecy nemaj cenu" bude ODS odsunuta, třeba Piráty, někam do záhrobí. Protože se pořád cítím být, alespoň potenciálně, voličem ODS, přál bych si, aby byla jasnou alternativou dosavadní politické scény, a to bohužel není.

M. Valenta 13.3.2018 8:53

Re:

A kdo tedy měl tu čest získat Váš hlas, není-li to tajné.

B. Rameš 13.3.2018 8:50

Proč tolik rádoby vzletných slov,

když stačí napsat: spojte se s Babišem, Okamurou a Zemanem a přichylte se k východnímu dubisku, té mocné opoře křesťanských hodnot a hrázi proti neomarxismu (o Číně nemluvě)?

F. Kusák 13.3.2018 8:44

Re:

Tak to nevím, ale určitě je to alespoň nějaká analýza, o které lze přemýšlet. A za sebe říkám, že v mnoha ohledech s ní souhlasím. Kdyby V. Klaus st., tedy podle mě, neudělal několik fatálních chyb (např. podivná amnestie, kryl sporné financování strany atd.), byl by zůstal nejvýraznějším konzervativně pravicovým politikem. Škoda. Dnešní ODS s osobnostmi jako A. Udženija nebo teatrální Mirka Němcová a salonní politik v čele Prof. Fiala, je tato strana pro mě nevolitelná.

R. Houška 13.3.2018 8:37

No nevím jestli si to pamatuje pan Michal, mimochodem, ptáme se pane Michale, ale vám, máte-li skutečně názory, které prezentuje, se to vrylo pod kůži tak, že to z vás nedostane ani krvavá, natož sametová revoluce.

P. Skála 13.3.2018 8:31

Žádná změna nebude!

Kluci mají svá korejtka jistá a při nějakých ekšperimentech by se jim mohla slaďoučká kejda vyžbrydnout...

R. Houška 13.3.2018 8:29

Pan autor mluví hlavně za oba Klause. To jsou ti, co považují, podle instrukcí donátorů z Kremlu, SPD a komunisty za normální, demokratické politické strany.