3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pete Brich 1.8.2008 19:46

"Zemanův odchod do ústraní byl nesporně důkazem jeho moudrosti: odešel přesně ve chvíli, ..."

To je právě ten omyl. Neodešel, ale utekl před verbeží (komunisté, StB, LM, atd.), kterou si tam natáhl z chorobné touhy porazit Klause. Proto zhulvatizoval politickou scénu, aby zaimponoval luze. Povedlo se. Do Strakovky vstoupil hlavími dveřmi. Ovšem luza se nechtěla spokojit s tím, co jim přidělí. Chtěla a rozdělila si kořist sama. Zachránil se jen útěkem na Vysočinu.8-o

Becherovkou omámen se pak domníval, že jako Blanický rytíř přicválá při první volbě prezidenta (Klause) na Hrad a "zachrání" Českou Republiku. Ovšem místo triumfálního příchodu hlavními dveřmi a parademaršem na prvním nádvoří utekl po volbě jak pytlák Říha postranním východem pro služebnictvo!!;-D;-D;-D

Jen ho nechte pracovat na zvyšování výstavu Becherovky a při návratu domů objímat stromy na VysočiněRv

PB

čtenář 2.8.2008 17:20

Re: "Zemanův odchod do ústraní byl nesporně důkazem jeho moudrosti: odešel přesně ve chvíli, ..."

A zapomněl tam i kabát a v tom vzteku taky úplně přehlédl, že Klaus mu chtěl na odchodnou podat ruku.

Jarek 1.8.2008 19:39

p.ZEMAN

Co když ho zvolí ODS jako odměnu přeběhlíkum.

čtenář 1.8.2008 17:01

To bylo snad odjaktěživa

jasný, že po Špidlově debaklu směřuje Zeman k prezidenství po 2. Klausově termínu. Kdyby ho při poslední volbě byla ČSSD schopná postavit jako protikandidáta místo vypůjčeného Švejnara, mohl se stát pro Klause i opravdu nebezpečným protivníkem, na rozdíl od Švejnara, a ani by se nemusela porušit tajnost volby. Takhle si bude muset počkat, ale má dobrou šanci se i dočkat, obzvlášť pokud si Klause zaváže výrobou potřebného počtu přeběhlíků z řad poslanců ČSSD, což se mu zatím daří. Jediné, co by mu to mohlo zkazit by bylo prosazení přímé volby, kdy Klaus by asi mohl kandidovat znovu. Babrákům, kterým se již jednou torpédováním Zemana podařilo nainstalovat nenáviděného Klause na příštích 10 let v prezidentském úřadě, by to bylo docela podobný.

promirul 1.8.2008 16:20

Letní zahřmění

Jsem stoupencem ODS a již jim zůstanu,ale musím říci,že jsem si Zemana vždy vážil a uznával.Dovedu si ho snadno představit ,jako dalšího presidenta,protože mimo Klause,tady je jenom Zeman rovnocenným protivníkem,jinak se všichni socani jenom vezli,nebo žvanili.

JaS 1.8.2008 13:58

Ten spolek nemusím,

ale pokud by dokázal, že "dny do konce jeho (ředitele zeměkoule)šéfování ČSSD jsou asi sečteny" se změní na "dny do konce jeho šéfování ČSSD jsou sečteny", tak mě potěší.

BuBu 1.8.2008 11:48

I při vědomí všech Zemanových zásluh . . .

. . . o rozvoj ČSSD a její příchod na politický vrchol - jsem nucen konstatovat : Byl to Miloš Zeman, který přivedl do nejvyšší politiky takové Óbr-zm*dy, jako jsou například Gross . . .  Paroubek . . . Schling . . . Grégr . . . Palas . . . - tedy partu zlodějských, zkorumpovaných kariéristů made in KSČ !

Tímto Zemanovým počinem jsou anulovány všechny jeho zásluhy o ČSSD . . . . protože ten Hnůj se mu vymkl z ruky - a přivedl ČSSD do lůna KSČ !

Petr 1.8.2008 13:23

Re: I při vědomí všech Zemanových zásluh . . .

Všichni politici jsou kariéristi. Nebo vy si snad myslíte, že jejich cílem je sloužit lidu? K těm vašim tvrzením: Myslím, že Grégr byl pro průmysl daleko větším přínosem než Říman. Zloději a korupce:  Ve vaší milované ODS se jich najde neméně tolik, nakonec slovo "tunelling" obohatilo angličtinu díky ODS. Nechci tady nikoho vyjmenovávat, je ale úplně jasné, že k nástupu do výtahu k moci je vždy dost zájemců a často s pokřiveným charakterem.

MF 1.8.2008 11:18

Zeman

Je v současné době jediným přijatelným kandidátem na presidenta.To říkám jako volič ODS.

Martin 1.8.2008 16:19

Re: Zeman

Já jsem si hned říkal, že jeho zásluhy o korupční prostředí v naší zemi musí ódéesákům imponovat. ;-D

Oskar. 1.8.2008 9:57

Sympatie k Zemanovi

na této diskusní stránce mi nahánějí husí kůži. Proboha, uvědomme si, co je to za triumvirát: Zeman, Grégr, Šlouf!  

Starý J. 1.8.2008 10:31

Re: Sympatie k Zemanovi

Vám se zdá triumvirát Paroubek - Rath - Zaorálek snad méně děsivý?

Byla snad strana za Zemana vedena stejně despoticky, jako v současné době Paroubkem? Když si představím návrat Paroubka (nejdokonalejšího představitele nomenklaturního komunistického aparátčíka) do premiérského křesla, Ratha do zdravotnictví a především Zaorálka na ministra zahraničí, přichází na mě kolaps!

Může Vás naskakovat husí kůže jak chce, ale nikdy nepopřete, že Zeman byl posledním myslícím sociálním demokratem. To říkám přesto, že jsem stál politicky na druhé straně barikády. Nebo máte pocit, že ve společnosti za Zemana zuřila téměř názorová občanská válka, jako je tomu po nastoupení nepřekonatelné dvojice Paroubek - Rath? Kdy na politické scéně je vyloučena a nemožná jakákoli  dohoda na základních neideologických otázkách, důlžitých pro celou společnost?

vlasta 1.8.2008 10:45

Re: Re: Sympatie k Zemanovi

Souhlas. Z těch dvou možností jednoznačně Zeman, pouze jako menší zlo.

Niky. 1.8.2008 10:47

Re: Re: Sympatie k Zemanovi

Neuspěšné socanské kandidáty do senátu,nazval M.Zeman fekáliemi,když pak řekl,že jeho nástupcem v čele socanů se má stát V.Špidla,který má nejmenší deficit inteligence,tak bylo jasné,že ho socani při presidentské volbě zaříznou.

Petr 1.8.2008 10:51

Re: Re: Sympatie k Zemanovi

Dovoluji si pochybovat o tom, že třeba Topolánek, Dalík a podobní politickou scénu kultivují. 

Pete Brich 1.8.2008 19:52

Učedník už překonává mistra v hulvátství.

Drát vs. Zeman:-/

PB

Malý Aston 1.8.2008 9:45

Důchodce který nahání děs a hrůzu!

Neznám druhého důchodce kromě Jakeše,který by více naháněl některým občanům děs a hrůzu.Návrat Zemana to noční můra pro socany okolo Paroubka a návrat Jakeše nebo jeho pohrobků děs a hrůza pro 95 % obyvatel.Je spousta politiků,kteří odešli a ani pes po nich neštěkne.Takže musí mít Zeman něco,co jiní levičáci nemají a to bude asi rozum.Oni ho nemají a on ano.:-D

Radajan 1.8.2008 15:27

Re: Důchodce který nahání děs a hrůzu!

Tak jsem si myslel, že se nesetkám s názory našeho milého Malého Astonka. Jak jsem uviděl jméno Zeman,zabystřil jsem a řekl si, že tu schází jméno Paroubek a jeho vděčný obdivovatel Malý Astonek. Nemýlil jsem se. On jako kovaný pravičák zná nejlépe poměry na levé straně a proto je tak vehementně komentuje. A jméno Paroubek je pro něj jako červená pro býka v aréně.

Petr 1.8.2008 8:15

Zeman už nemá šanci,

neměl plnou spolustraníků ani v r. 2003, kdy byl na vrcholu (27 zrádců), dnes by jej podporovalo možná tak 20 poslanců. Za 5 let bude mít kolem 70 let a protože vždy válčil s novináři, tak v případné přímé volbě by prohrál i díky nepřízni médií. Říkám to přesto, že jsem volil jen jednou, ČSSD v r. 1998, a to hlavně kvůli němu a jeho vládu, která vytáhla zemi z ekonomické krize do výrazného růstu, považuji v polistopadové éře za nejlepší. 

Petr 1.8.2008 8:16

Re: Zeman už nemá šanci,

... neměl plnou podporu spolustraníků ...

yorik 1.8.2008 8:34

Re: Zeman už nemá šanci,

Země nepotřebuje za prezidenta rozjuchaného rapera ale politika vzdělaného,který v životě něco dokázal. Po zkušenosti, kterou na Pražském hradě učinil ,by se měl spolehnout na člověka, který bude držet slovo. Vidím pouze jednoho.  Způsob volby není podstatný. Lidé mají vlastní rozum a nemění ho tak často, jak nám prezentují  různé agentury.

Petr 1.8.2008 10:43

Re: Re: Zeman už nemá šanci,

Moc iluzí si nedělám, v parlamentu by potřeboval 141 hlasů a kde je vzít, nevím. V přímé volbě média mohou lidi hodně ovlivnit, a tak by mohl klidně vyhrát nějaký herec, sportovec, obecně řečeno v tu chvíli populární osoba (viz Fischer, Železný, Čunek, Töpfer) anebo bezbarvá myš, která nikomu nevadí, např. současný předseda senátu. Sám Zeman kdysi prohlásil, že (myslím) 90% voličů jsou hlupáci. V tomto smyslu je známý i výrok Churchilla: "The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter."  Bohužel.

"

yorik 1.8.2008 11:56

Re: Re: Re: Zeman už nemá šanci,

Myslím, že average voter šanci nedostane. ODS nepřipustí vícekolový systém, kdy by se ti průměrní mohli spojit proti jejich kandidátovi. V přímé i nepřímé volbě budou rozhodovat  partaje. Ti ,co na pravolevé vidění moc nedají budou posuzovat osobnost kandidáta. A média bych v případě Zemana nepřeceňoval. Lidé , co se o politiku zajímají si ho umí zhodnotit i bez nich.

yorik 1.8.2008 7:42

Miloš je bourák

jako jediná fyzická osoba disponuje v našem  rovném volebním právu několika parlamentními hlasy. Jeho problémem je ale komunikace. Myslím dálnici D 1. Přestože, má na podstatné problémy této země správný názor, který s ním jeho fámulusové konzultují, tak na té dálnici, zřejmě v tom magicko - magnetickém úseku u Humpolce se jim mozkové  závity zresetují a hlasují proti jeho dobrým radám. Chce to změnu cesty, ne Cestu změny. Myslím si, že Miloš Zeman by byl dobrý prezident . Na levici nemá konkurenci a to naše politické stádo by takového šafáře potřebovalo. Stačila by domluva. Pokud uspěje Šloufův " mrtvý muž" uspěje i Zeman. Pokud se domluví. Jejich úspěch jsou spojené nádoby. Všechno ostatní jsou iluze. To by si měl uvědomit i atomový dědek. Pokud svou snahu nemíní jako recesi.

Uhuhu 1.8.2008 7:36

Založen další klub důchodců

měli by si povídat o chalupaření

Vasekpasek 1.8.2008 1:51

Proboha

Zeman prezidentem? Nikdy! Myslím, že mám celkem bujnou fantazii, ale dovedu si představit jen máloco horšího. MImochodem, nemyslím si, že dny JP v čele socdem jsou sečteny. Ta věta mi připadá až příliš optimistická.

AGO 1.8.2008 7:35

Re: Proboha

Mé nejhorší představy jsou ROKO a PazdRáth u moci.Zeman na Hradě by ostudou nebyl !

vlasta 1.8.2008 8:01

Re: Re: Proboha

Moje řeč.

senior 1.8.2008 9:08

Re: Re: Proboha

Asi máte pravdu,Zeman by se tam nechal vydržet.

Starý J. 1.8.2008 10:33

Re: Re: Re: Proboha

A co takhle president Paroubek? Přímo repre figura!