7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Výzva pro premiéra

Ať se nám to líbí nebo ne, Havlovo motto o pravdě a lásce vítězící nad lží a nenávistí je ve světě vysoce ceněno. Nejnovější důkaz přišel z Jeruzaléma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Ogáv 8.9.2016 13:49

Re: L. Langer

To co předchází je reakce na:

Re: Nešťastná Země,:

Autor: R. Langer Datum: 8.9.2016 12:41

F. Ogáv 8.9.2016 13:42

Demokratická nebo nedemokratická polovina?

Co pro vás znamemá akceptovat demokratickou volbu? Propagovat alkoholismus? Propagovat tabakismus? Adorovat toho člověka na Hradu? Začít jíst tlačenku, kterou dosud nejíme? Začít lhát, vymýšlet si neexistující historky? Ne,ne,ne. Protože jak píšete, polovina národa jsou demokraté a vědí, že s tou volbou teď nic neudělají. Ale polovina (možná i víc než polovina) se snaží něco udělat s tou volbou, která je před námi. Nechceme za presidenta toho, který se před významnou státní událostí přenášenou televizí zpije jak ruský mužik. Nechceme člověka ješitného, pomstychtivého, sebestředného. Nechceme presidenta, který lže, vymýšlí si historky, aby mohl oslňovat dolních deset milionů slaboduchými bonmoty.

V. Klepetko 8.9.2016 9:13

Na aktualne. cz je zpráva,

že MŠ přehodnotilo svůj postoj, atlas se měnit nebude a Jeruzalém v něm podle pravdy zůstane hlavním městem Izraele.

Kéž by to byla pravda!

S. Netzer 8.9.2016 9:25

Re: Na aktualne. cz je zpráva,

http://www.jpost.com/Diaspora/Jerusalem-back-on-the-map-in-Czech-text-books-467113

V. Klepetko 8.9.2016 11:26

Re: Na aktualne. cz je zpráva,

Díky za link.

M. Valenta 8.9.2016 8:58

Nešťastná Země,

co si po Havlovi zvolí Zemana.

A. Richter 8.9.2016 10:29

Re: Nešťastná Země,

Nešťastná země, která má jako své občany takové Valenty.

.... *8-(

R. Langer 8.9.2016 12:41

Re: Nešťastná Země,

Máte pravdu, jsme nešťastná země, když prakticky polovina národa nedokáže ani po letech akceptovat výsledek demokratické volby. Holt je tady ten komunismus asi zažraný přímo v genech, a proto jsme tak nešťastná země. :-(

H. Balzám 8.9.2016 15:06

Re: Nešťastná Země,

Vy si ale pletete dva zásadní postoje - akceptaci volby a smíření se s tím, co ta volba vypovídá. To, že šedesát procent voličů této země jsou sockomouši a proto tak volí, mi nezbývá než akceptovat. Ovšem nebrání mi to v tom, že si těchto lidí nijak nevážím.

M. Šejna 8.9.2016 8:18

tohle je problém Izraele a Palestiny

hlavním městem Izraele je samozřejmě Jeruzalém, protože tam sídlí nejen izraelská vláda, ale i Knesset. A Izraelci si za tenhle stupidní konflit ohledně hlavního města mohou sami. Palestinci totiž chtějí mít za své hlavní město Východní Jeruzalém, což zas odmítá Izrael. Ten navíc Východní Jeruzalém okupuje.

Tihle dva kohouti na jednom písečku si nemají co vyčítat. A tak díky jejich sporům musí mít Izrael hlavní město v Tel Avivu a Palestina v Ramalláhu.

A. Richter 8.9.2016 10:26

Re: tohle je problém Izraele a Palestiny

Na vás je vidět, že jste levý, jak pracující komunista: předěláváte mapy i dějiny.

.... *8-D

M. Šejna 8.9.2016 12:36

hele, Richter

a co takhle sdělit, komu patří dle mezinárodních smluv Východní Jeruzalém?

Místo dementních nálepek o komunistech by stačilo napsat, jak to tedy je.

R. Morava 8.9.2016 12:52

Re: hele, Richter

Ono by to stačilo přečíst si Bibli, promluvit si s několika Izraelci nebo alespoň nějakými Židy a Araby. Zamyslet se nad tím co je obrana státu a odkud létají na Jeruzalem rakety a vzít rozum do hrsti.

Netvrdím, že je Izraelsko-Arabský konflikt jednoduchý a jednostranný. Ale vím kdo dělá větší problémy, přestože má celý Blízký Východ, Severní Afriku a 10% Evropy a ještě mu to nestačí a kdo má jen pár set kilometrový historický stát.

Pokud máte pocit že Židé vlastní velkou část světového majetku je to pravda. Stejné platí o Saudech a SAE. I oni vlastní hodně světových firem a ovlivňují politiku. Takže ani tady není Židům až tak co vyčítat.

M. Šejna 8.9.2016 14:18

pane Moravo

já mám židovské předky, takže mi nemusíte vysvětlovat dějiny Izraele a Palestiny. Ale Východní Jeruzalem patří podle všech dohod Palestině. Bohužel. Takže je potřeba mít doborou vůli na obou stranách..

J. Urban 8.9.2016 10:50

Re: tohle je problém Izraele a Palestiny

Šejna, ty seš tak b..ej, že jsi snad příbuznej s generálem Semínkem!

S. Landa 8.9.2016 12:15

Re: tohle je problém Izraele a Palestiny

A v čem nemá pravdu?

M. Šejna 8.9.2016 12:37

pane Lando

odpověď of toho nevychovaného spratka nedostanete. Žadnou totiž není schopen vyplodit. Umí jen štěkat a navíc sprostě.

J. Hanzal 8.9.2016 12:57

Re: pane Lando

Odpověď je naprosto jednoduchá, žádná jakási Palestina neexistuje. To jen pár pitomců uvěřilo ještě většímu pitomci zabaleném v utěrce a uznalo pseudostát, který plodí než samé teroristy a vrahy. Tož tak.

S. Landa 8.9.2016 14:24

Re: pane Lando

Tři čtvrtiny světa jsou "pár pitomců"?

M. Šejna 8.9.2016 14:26

pane Hanzale

nastudujte si dějiny Izraele po 2.světové válce. Nic není černobílé, jak se mnozí dnes snaží prezentovat. Stejně tak je pravdou, že Východní Jeruzalém je dnes Izraelem okupován a není žádnou mocností uznáván za součást státu Izrael.

F. Lesniak 8.9.2016 6:50

Sobotka na to neodpoví a proč taky?

Je věcí každého státu, jaké si určí své hlavní město a nikdo jeho občanům nemá do toho co kecat. A to platí pro nějakého Palestince. Je ovšem zajímavý fakt, že podle Wikipedie většina států považuje za hlavní město Izraele Tel Aviv. Konec konců nám to může být opravdu docela jedno a premiér by měl řešit opravdové problémy a ne nějaké prkotiny.

J. Babička 8.9.2016 4:06

poznámka

No když se rozhodovalo, zda by sme měli mír radarovou základnu v česku, rusové oznámili, že si to nepřejí a za na nás zaměří své rakety. Většina čechů se podělala a tak se rozhodla, že se rusům musí vyhovět. Ovšem zakrylo se to švejkovskou frází. Když vyhovíme Rusku a nepřijmeme radar, tak dokážeme , že jsme nezávislý stát.

A tak dnes, kdy nevyhovět arabům, může mít velmi nepříjemné následky, oni pro nějakou to masovou vraždu nejdou daleko, kdy je někdo urazí. A tak by jsme mohli použít stejnou taktiku. Vyškrtneme Jerusalem, ale ne proto, ze by jsme se nechali ovlivnit, ale tím dokážeme, že jsme nezávislý stát.

J. Vlk 8.9.2016 12:19

Re: poznámka

Babi, vzbuďte se !

Většina Čechů u nás mohla rozhodovat jen jednou. A že jsme nezávislý stát ? Tomu se smějí i ti co by tady ten palpost chtěli.

P. Sulc 8.9.2016 1:18

CO odpovi ?

No co: bude to okecatat, jen aby si nerozhazel sprateleny ''palestinsky stat''. Rovny, primy chlap, ktery by mel kuraz ty 'diplomaty'' poslat, kam patri, to rozhodne neni, takovych lidi CR moc neni, asi jen tolik co mamutu.