2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Vyústí spor o justici v horor, nebo frašku?

Pohádka o napravené, čisté a důvěryhodné Občanské demokratické straně, která zformuje rozpočtově odpovědnou a protikorupční pravicovou koalici, je u konce. Reformy drhnou a ukazuje se jejich zbrklost. O potírání korupce se hodně mluví, ale skutek utek – tedy až na pár polovičatých kroků, jako byl zákon o veřejných zakázkách. Správa země se vládě dvakrát nedaří a lidé jí to vracejí, byť zatím pouze v průzkumech veřejného mínění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 9.3.2012 8:43

Spor vyústí v hororovou frašku.

Jak jinak? Do stejných konců ústí v ČR téměř vše.Komunisté a "bývalí" komunisté sice velice chytře nastavili ústavu, tak, aby nemohla existovat cesta z patových situací, to vše k pouze jejich užitku, ale zapoměli na jednu věc. Systém musí být nastaven tak, aby fungoval. Systém, nastavený komunisty a "bývalými "komunisty však fungovat nemůže. Většina občanů jej totiž neakceptuje, na což ukazuje volební účast v posledních volbách, kdy politické strany bylo ochotno volit pouze 40% voličů. To o něčem svědčí. Jedinou cestou, jak z tohoto patu ven, je komplexní revize ústavy, zejména v otázkách demokracie a většinového volebního systému, odstranění článku o volné soutěži politických stran a prosazení přímo do ústavy článků o obecném referendu a následná revize volebního zákona v tomtéž smyslu. Jinak se budeme točit neustále dokola. Stále budou tvořeny nekompetentní, účelové a nelegální koalice politických stran, koalice, které nemají žádnou legitimitu, poněvadž je nevolí žádný volič. Pokud nebude obecně do zákonů přijata premisa, že nadřízený může kdykoliv odvolat podřízeného a to bez udání důvodů, také se nikam nehneme. Je totiž bezpodmínečně nutné zavést systém referend k zásadním a hlavním otázkám řízení a fungování státu. Referend, jejichž výsledky se budou muset řídit všichni, tedy i moc zákonodárná, výkonná a soudní. Jinak totiž nelze vůbec hovořit o nějaké demokracii.

J. Hanzal 9.3.2012 9:54

Re: Spor vyústí v hororovou frašku.

Dobrý pohled, jenže milý pane v našem kocourkově to nikdy nepůjde. Poněvadž levice brojí proti pravici a pak zase opačně, ve skutečnosti všichni pracují (rozuměj odklánějí, přerozdělují atd.) společnou měrou pod dohledem justice na všech tunelech co tady byly a budou.

P. Čech 9.3.2012 13:30

Re: Spor vyústí v hororovou frašku.

Je to věc pohledu. Podle mého názoru u nás žádná pravicová strana neexistuje. KSČM je stranou zavrženíhodnou a zločinnou (viz zákon o protiprávnosti komunistického režimu), ČSSD se chová jako extrémní levice, ODS, SZ, KDUČSL, TOP 09  a VV jsou strany levicové. Aspoň se tak chovají, protože nejsou ochotny a schopny odstranit všelijaké zbytečné přerozdělování peněz. Je to ovšem logické, ony z toho přerozdělování žijí a bez něj by zanikly. Takhle to vidím já.

M. Trhlík 9.3.2012 22:01

Re: Spor vyústí v hororovou frašku.

Ale ony z toho pane Ćechu žijí všechny strany.A výsledek? Odpovězte si sám.

F. Doušek 10.3.2012 0:34

Re: Spor vyústí v hororovou frašku.

Vždyť to píše.

P. Lenc 9.3.2012 7:50

Bože Jelen,

nejste z toho jelen?

R. Jonák 9.3.2012 8:39

Re: Bože Jelen,

Řekl bych, že nemáte pravdu. Jelínek je z toho vůl jak lev.