1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Výsměch voličům

Poslanci pod vedením Aleše Juchelky za ANO navrhují zákon, který přejmenovává mateřskou dovolenou. Prý to má nějaký symbolický význam.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 30.7.2018 23:06

Nepřikládal bych tomu

až takový význam, byť je to návrh totálně zhovadilý. Zkrátka iniciativa jednoho nepříliš bystrého poslance, který nedokáže dohlédnout důsledky svého nápadu. Naštěstí to "típla" už vláda, takže šance na schválení ve Sněmovně = 0.

Š. Hašek 30.7.2018 21:33

Mám nejasný dojem,

že více se vysmívá voličům takový předkladatel zákonů soudruh lidskoprávoAfrika Dienstbier.

Samozřejmě, že nazývat pomoc manžela manželce "nějakou mateřskou dovolenou" jest půčovina.

Žehlil jsem plenky, něco vo tom vím. Ale jaksi jsem nerodil, možná bude. Těším se na další zákony o "nerozdílném mytí nádobí"!!! Zkráceno.

K. Janyška 30.7.2018 20:41

Re: Ale vy jste směšný také, Payne. Tím libertarianismem,

To je jen prkotina, směšný muži. Pronlémem jsou libertariáni, kteří o liberalismu vědí velké kolové... Dzp.

A. Pakosta 30.7.2018 16:10

Re: Ale vy jste směšný také, Payne. Tím libertarianismem,

Nejvíc k smíchu ze všech je tady ale jistý Janyška, věříte tomu?

Pan Payne má naprostou pravdu - práce poslance má naprosto nemravný poměr mezi odpovědností a platem - plat horentní,odpovědnost žádná. Klidně se schválí zákon, který je už od začátku pitomý, a ty nejzjevnější pitomosti se pak - za další peníze - "opraví" novelizací. Plus plný plat při nemoci i jiné omluvené či neomluvené absenci, plus cestovní náhrady prp poslance, který zrovna sedí ve vazební věznici - vám to přijde v pořádku?

Práce poslance by měla být čestnou a neplacenou funkcí, opravdovím posláním - ubylo by tím šíbrů, kteří jdou do politiky jen kvůli penězům.

J. Uzel 30.7.2018 14:10

Re:

Juchelka je bavič, tak co od něj čekat...

J. Pospíšil 30.7.2018 14:01

Ten aparát na zákony,

bez ohledu na to, že by bylo fakt lepší, kdyby jich bylo co nejméně, má fixní náklady.

Tedy čím víc projednávaných novel, tím levnější na novelu.

Nestačila by argumentace tím, že tato novela je blbost a hovadina?

Autor má rád věci jakoby složitě promyšlené. Pamatuji na to, jak se vydával spolu s tzv Malým Ježkem za spoluautora zákona o volbách do obecního zastupitelství. Jak emocionálně bojoval proti těm, kteří navrhovali jednoduchý hromadně většinový systém. V tom by strany podali kandidátky, volič by přidělil hlasy až do počtu členů zastupitelstva osobně těm, které by jako zastupitele chtěl, zvoleno by bylo prvních x, kteří by v pořadí jim přidělených hlasů tvořili právě ten x počet zastupitelů. Volilo by se sice na kandidátkách stran, ale hlas by náležel osobně kandidátovi. Podle tohoto systému by nebyl v našem městě do zastupitelstva zvolen ani jeden komunista. Volíte sice, pokud nevolíte blokově stranu, sice jednotlivé kandidáty, ale hlas se počítá straně. A pak se složitě přepočítává, bůh ví proč. Hlas se jedinci sice započítává, ale jen v tak zvaných preferencích. A když jich jedinec nemá dost, tak vaše preference byla nanic. To zjednodušené blokové hlasování není vyloučeno ani v hromadném většinovém systému. Hlas nahoře pro stranu prostě přinese jeden osobní hlas všem na její kandidátce a je to jako zakřížkování každého zvlášť. Jednoduché, účinné, spravedlivé. Prostě ti, co získají nejvíce hlasů, jsou zastupiteli.

Systém, který máme dnes, například ty komunisty v zastupitelstvích petrifikoval. I díky autorovi tohoto článku.

K. Janyška 30.7.2018 8:55

Ale vy jste směšný také, Payne. Tím libertarianismem,

tedy socialismem. Znám vás z ODS... Dzp.

J. Jurax 30.7.2018 1:37

Inu, čacký pan poslanec Juchelka řeší vskutku kardinální problém doby. Sláva mu a pašák je, žumpajdá bum ANO! Pojmenování je základ!

A pak se poslancové diví, že sprostný lid inspirovaný přenosy ze sněmovny i čackým panem poslancem má všechny volené zastupiče šmahem za pusté žvanivce a darmojedy zabývající se za naše peníze hovadinami a vymýšlející dobroserné krávoviny akorát prznící náš životní prostor. A samozřejmě svou prací tvořící zmetky, za něž ovšem nenesou žádnou odpovědnost.

A přitom naši zákonodárci takoví nejsou! Určitě ... možná i ano ... snad ...