4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Výsledek volby a česká pravice

Výsledek volby, pokud se trend naplní, bude, že rok a půl ode dneška budeme mít levicový senát, levicovou sněmovnu, levicovou vládu a levicového prezidenta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Klimecký 28.1.2013 23:06

Příčiny Karlovy prohry? Lži jeho image kampaně

Základní lež byla už v tom, že Karel není punker. Nemá v reálu na hlavě číro. A nejenže nemá na hlavě to, co měl na obalu, který to prodával (placky, plakáty), ale nemá ani v hlavě to, co inzerovali. Celé to byla klamavá reklama, podfuk. Jak mohl podvodný projekt vyhrát? Nemohl. Radím propříště české pravici - vykašlete se na PR agentury, na americké rádce, marketing, snahu přečůrat české voliče. Příště vyberte opravdického chlapa, který ještě nenosí pleny a který v životě něco dokázal vlastníma rukama, vlastním mozkem, vlastní pílí, ne že se narodil do VIP rodiny, nebo má šlechtický titul. Zkuste to poctivě, uvidíte, že to bude lepší cesta. Ojebá*at národ vám viditelně nejde. Nebo jde, nějaké body jste nasbírali, ale nestačilo to. V klidu si nad tím sedněte a uvidíte, že jste prostě prodávali neprodejné zboží. Vnucovali jste šunt. Stočili jste mu tachometr, překryli jste zkorodovaná místa, v techničáku zfalšovali výkon - jenže to bylo k ničemu! Na trati vám ztěží dojel do cíle.... 

T. Marek 28.1.2013 18:00

Co je to omyl

ve volbách? Omyl by byl, kdybych chtrěl volit A a vložil do obálky omylem B. Jakmile začnete pracovat s omylem v rozhodování voličů, už nejste demokrat, protože vy víte, co bylo správně a co měli ti kteří lidé udělat. Není vám to divné? Vy víte PROČ se odchýlili od očekávaného vzorce jednání? Mně nejde o to, kdo byl vlastně zvolen, ten který by se mi líbil vůbec nekandidoval. Vzal jsem to tak, že mám jen dvě reálné možnosti a jednu z nich jsem zvolil. Dobře? Špatně? Kdoví. Ale proč omylem. ODS pro své porážky v poslední době opravdu udělala hodně. naposledy tím, že nominovala pana P. Sobotku. To v ODS fakt nevěděli, že nemá šanci vyhrát??? Pokud jde o p. Schwarzenberga - nečetl jsem žádný seriózní rozbor jeho osobnosti ve všech významných faktorech jejího směřování, už vůbec ne rozbor vlivu jeho šlechtictví - tedy faktu, že je představitelem významného evropského šlechtického rodu. Ne pomluvy, ale seriozní rozbor politologa - historika. Možná, že by volby probíhaly trochu jinak.

J. Boleslav 28.1.2013 18:32

Re: Co je to omyl

Různých materiálů o knížeti kolovalo na Netu dost. Je sice pravdou, že pozdě, ale přece. Řada jeho velmi hezkých činů vůbec známa nebyla, protože se jimi nechlubil. To ho naopak ctí.

R. Langer 28.1.2013 15:22

O jaké pravici

tady pane autore píšete? Ten levicový senát a vládu máme už teď, dále může být už jenom ultralevicový... :-P

J. Kostrba 28.1.2013 15:21

Proč se voliči ODS nestanou přímo jejími členy?

"Tato země pravicovou stranu potřebuje, dnes víc než kdy předtím. Ale nestačí, že to bude pravicová strana, musí to být strana, ... která svou členskou základnu nevidí jako něco, před čím se vedení musí všemi prostředky bránit a naopak si ji kultivuje."

Proč tedy naopak členská základna strany nekultivuje svoje vedení, aby v celku byli stranou, "pro kterou je politická moc něčím víc, než spojenectvím byznysu a politiky, a pro kterou je veřejnost něčím víc, než terčem bilboardových kampaní"?

Proč voliči ODS, kteří se obávají, že se strana, kterou volí "semkne kolem těch, kdo ji do situace, v které ztrácí masově důvěru nejen voličů, ale i svých členů, přivedli", proč se nestanou členy strany. Proč hrozící situaci sami nezvrátí? Proč ODS ve stranu, popsanou v předchozím odstavci, sami nezmění? Když stranu, která by je v politice reprezentovala potřebují.

T. Marek 28.1.2013 18:10

Re: Proč se voliči ODS nestanou přímo jejími členy?

To je problém formální či přirozené autority. Proč žáci jednoho učitele respektují a u jiného zlobí? Spojit formální a přirozenou autoritu do jedné osoby (či vedení strany, které také tvoří lidé) není snadné a nedá se dosáhnout jen usnesením. Nelze počítat s tím, že když nějaký čas děláte něco špatně, stáčí prohlášení o tom, že to teď už bude správně. To už tady bylo u řady režimů státních i náboženských a nikde to samo o sobě nepomohlo. Sebereflexe u politické strany není opatrná sebekritika a pak se jede dál. To musí být tvrdá analýza, zásahy do programu a vyvození osobní odpovědnosti těch nejvyšších. Pak se tomu dá věřit a podpořit to.

J. Novák 28.1.2013 15:20

Staré pavučiny...

Hm, tak Zeman byl zvolen omylem ODS ?

No, to snad Klaus taky.ODS, strana všeomylná a i taková že se její členové raději mýlí s ní, než mít pravdu proti ní.

Haasi, koště a vymetou si ty pavučiny z hlavy.

Šedovous

L. Šádek 28.1.2013 13:45

A o co jde?

Levice a pravice je tu již 23 let, střídají se ve vládnutí, dluh nám roste pořád dál, je více žebráků a bezdomovců, ale i lidí, kteří se mají velmi dobře. Tak o co jde? Takhle to půjde dál a dál. Jednou bude dobře a jednou budeme nadávat. Vlastně - nadávat budeme pořád, to bychom nebyli Češi.

J. Vlk 28.1.2013 14:35

Re: A o co jde?

Odkud jste spadl ? ? ? :-)

Š. Šafránek 28.1.2013 13:41

Nemyslím si,

že je povinností občana vyjadřovat úctu k prezidentovi. Nejsme monarchie, prezident není z Boží vůle král. Pokud jsem Zemana dosud považoval za tlachající samolibou vepřovou hlavu, budou ho za ni považovat i za jeho prezidentování a budu o tom mluvit a psát, jak se mi zlíbí, aniž bych se považoval za nevychovance. A proto už také (narozdíl od sobotního odpoledne) nad jeho výhrou netruchlím - mohu totiž nadávat, a to je mnohem lepší. Takže milý Ovare, přeji ti z celého srdce, aby ses uchlastal dříve, než uplyne Tvůj mandát, a vám, milí PRAVICOVÍ Zemanovi voliči, přeji, abyste si své zaprděné čecháčkovství pěkně užili; s Miloškem do bude docela Kameňák.

L. Šádek 28.1.2013 13:48

Re: Nemyslím si,

Pane Šafránku, líbí se mi, že jste opravdu podle slov pravicový volič. Slušnost je vám cizí. Já taky nesnáším Zemanovo mentorování, ale nenadávám mu. Tak se mějte, vepřová hlavo i s podbradkem.

Š. Šafránek 28.1.2013 14:21

Re: Nemyslím si,

Kdybyste zanadával Zemanovi, třeba by se Vám také ulevilo a nenadával byste mně, piráte z Karibiku. A propos: nejsem pravicový volič, jsem středový volič - jak známo a zvěstováno z Hradu, pravicoví voliči volí Miloše.

R. Langer 28.1.2013 15:26

Re: Nemyslím si,

To jsou kecy, kdo se ohání "středem" je je u nás vždycky totální levičák...

Š. Šafránek 28.1.2013 16:31

Re: Nemyslím si,

Volil jsem ODS, později  TOP09 - tedy středové strany. Znáte tu snad nějakou pravicovou?

J. Vlk 28.1.2013 14:45

Re: Nemyslím si,

Ano, přesně v tom je naše svoboda a demokracie. Můžeme nahlas sprostě nadávat a urážet kohokoliv a jak chceme. A to je vše ! Pochopil jste porevoluční svobodu dobře.

Š. Šafránek 28.1.2013 15:22

Re: Nemyslím si,

V případě nového prezidenta opravdu necítím potřebu jakkoli se žinýrovat, jelikož je to právě on, kdo nahlas nadává a uráží, a kdo apelem na nejnižší pudy vygradoval svou kampaň.

R. Langer 28.1.2013 15:27

Re: Nemyslím si,

Jo, ale už vás za to nezavřou... :-P

T. Marek 28.1.2013 18:16

Re: Nemyslím si,

Skoro to vypadá, že o nejnižších pudech toho moc nevíte. Snad ani to, že i když je někdo elegantní, mluví jako gentleman a hledí vám zpříma do oči, neznamená to, že není podvodník nebo dokonce vrah (To není o kandidátech, ale pro poučení).

J. Boleslav 28.1.2013 18:35

Re: Nemyslím si,

Přesně tak. Ovar pouze sklízí, to co v kampani i dříve zasel.

L. Vaníček 28.1.2013 13:20

S ODS se to .......

S ODS se to má jako s naší fotbalovou reprezentací.Po každém prohraném zápase přesně ví,kde se stala chyba,ale nikdy ji neodstraní.

J. Vlk 28.1.2013 14:47

Re: S ODS se to .......

Ano, ano. Banda neuměteků s nastavenými pazoury !

K. Filek 28.1.2013 14:51

Re: S ODS se to .......

A vy patříte kam.KSČM?tI TAKÉ KRADLI KDYŽ BYLI U MOCI.Akorát se o tom nesmělo psát ani mluvit.

R. Houška 28.1.2013 15:07

Re: S ODS se to .......

A proto, že komunisti taky kradli, máme ODS za její rozkrádačky tleskat? A to navíc zcela opomíjíte fakt, že v mnoha případech jsou to ti samí lidé.

F. Matousek 28.1.2013 12:38

boj s vlastním svedomím

Nejpozdeji poté, co KS nedokázal sám ani odvolit, doslo mi, ze za nej budou muset presidentovat jiní.

Pan KS by nás urcite dobre representoval v zahranicí. Jiste lépe nezli MZ. Zato v ostatním, by byl figurkou " rádcu " daleko víc, nez bude Zeman. Z tohoto pohledu je MZ citelnejsí.

Také se MZ lépe a zábavneji poslouchá. I kdyz mám obavy, ze me jeste párkrát rozesmeje a nejspís az k slzám ! 

V. Bok 28.1.2013 13:22

Re: boj s vlastním svedomím

--No, lépe, nevím. V Bavorsku určitě.

J. Matuška 28.1.2013 10:16

Miloši Zemanovi pomohl vyhrát Roman Lipták.

Domnívám se, že ještě o tomto Slovákovi ještě uslyšíme. Tým KS se uspokojil ohlasem na FB - považovali se už předem za vítěze. Po vystoupeních Čáslavské, Svěráka, Ilnerové v televizní debatě, kteří řezali do Klause hlava nehlava, jsem se stal definitivně jedním z těch 12%. Nechápu, proč Vykasané kalhoty se takto projevovaly. Vlastně chápu, nenávist vůči prezidentovi je tak silná, že by ho i zaživa pohřbili. Ve volbách se bojuje o každý hlas, tentokrát také rozhodovaly hlasy nejen PRO, ale PROTI!

P. Lenc 28.1.2013 14:23

Re: Miloši Zemanovi pomohl vyhrát Roman Lipták.

Naprosto vám rozumím a souhlasím.

R. Houška 28.1.2013 15:11

Re: Miloši Zemanovi pomohl vyhrát Roman Lipták.

Nevadí-li vám prezident, který na zahraničních cestách krade a co za sebe nechává vlastní rodinu šířit lži o někom, kdo je mu proti srsti, je to váš boj. Já to mám obráceně. Mohl bych být Milošovec až na půdu, ale po té, co jej podpořil Václav Klaus bych volil někoho jiného, i kdyby to byl sádrový trpaslík.

V. Mlich 28.1.2013 10:12

Česká pravice ostrouhala

Nepostavila do voleb žádného kandidáta, tak není divu, že je prezident levicový. Díky Bohu se jí aspoň podařilo přispět k tomu, aby na Hradě nebyl Khárl.

J. Štrobl 28.1.2013 9:42

Povedl se Vám dobrý rozbor.

Myslím, že se všemi body se dá bez připomínek souhlasit.