5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Vymknul se náš svět kontrole

„Kdybychom chtěli pojmenovat současný stav naší civilizace jedním slovem, bylo by to přetížení. Svět se otřásá, přes řadu oblastí jsme ztratili kontrolu. Vlády nejsou schopné ochránit hranice svých zemí, stejně jako banky ztratily kontrolu nad svými bilancemi a obchodní lídři zase nemají cit pro měřítko a potřeby střední vrstvy. I války, které vede západ, nepřinášejí mír, ale pouze nové emigranty.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 10.1.2017 12:55

No, možná má ten Hvížďala pravdu.

Proč ale nezmínil třeba taky ČT a mnohá (možná všechna) např. německá masmédia? To jsou pane zprávičky, kam se §ere předrevoluční Tribuna!

P. Rudolf 9.1.2017 18:54

Ano

V USA Donald Trump, ve Velké Británii Nigel Farage a u nás Miloš Zeman. A přijdou další.

F. Houžňák 9.1.2017 16:53

Co vysílá ruská televize, nevím,

ale česká televize nevysílá nic, co by nebylo předem předžvýkané, připravené a schválené ministerstvy pravdy a lásky.

V. Novák 9.1.2017 13:00

Aha - a já se už těšil, že pan Hvížďala prozřel

a pochopil, že ti, kdož se prohlašují za elity, žijí ve své stále se zmenšující bublině a v důsledku toho mají čím dál tím menší vliv na všechny, jež míní vodit na špagátku svého elitářství.

A ono se to údajně netýká Česka nebo EU, ale Ruska...

M. Bouček 9.1.2017 12:23

Jen takové bla bla bla

Mrzký článek za mrzký peníz.

B. Rameš 9.1.2017 10:35

Podivná směska

dílem stupidních, dílem bagatelních a dílem zavádějících citátů a jejich pokroucené interpretace autorem. Myšlenku hledám marně.

Š. Hašek 9.1.2017 9:08

Vážený soudruhu Hvížďalo,

už jen ten Váš nadpis!

Kontrole koho se co vymknulo???? Chápu Vás, komunisté také chtěli mít všechno pod kontrolou. Asi "Váš svět bude poněkud jinačí než ten můj".

Zkráceno.

I. Mertl 9.1.2017 10:38

Re: Vážený soudruhu Hvížďalo,

Proč to "zkráceno"? Není to škoda, že nás připravujete třeba o to nejcennější z Vaší myslivny? Nešetřete nás, proč asi čteme NP!

P. Lenc 9.1.2017 11:29

Re: Vážený soudruhu Hvížďalo,

Jó pane Mertle, kdo čte pravidelně příspěvky pana Haška, tak ví, že dlouhé elaboráty již nejsou potřeba, pan Hašek jich napsal dost, kde vysvětlil své postoje dopodrobna.A pokud vám nestačí naprosto jasné vyjádření páně Haška ve třech větách, tak vám doporučuji k četbě třeba Jiráskovo Temno, dostatečně podrobnou literaturu pro vaši "myslivnu".Pane Hašku, jako vždy dobrý!

S. Netzer 9.1.2017 12:54

Re: Vážený soudruhu Hvížďalo,

Diskutér Hašek má jen "postoje" a ne konkrétní názory na konkrétní články?

V tom případě je ovšem pochopitelné, že "zkracuje" a "zjednodušuje".

Š. Hašek 9.1.2017 14:14

Re: Vážený soudruhu Hvížďalo,

Vážená paní Netzerová,

prosím o vysvětlení rozdílu mezi slovy "osobní postoj" - tedy k problematice, události, řečenému, čtenému........ a "osobní názor" na problematiku, událost, řečené někým, napsané, ........ . Tady každý nemá "Heidelberg", jste v ČR, mein lieber Gott! Mušíte nám to dávat po málu.

Zkráceno, zjednodušeno.

Tschüss! Ve slovníku se často uvádí jen jedno -s-. Rád se tedy nechám poučit.

P. Rudolf 9.1.2017 19:07

Re: Vážený soudruhu Hvížďalo,

Pan Hašek především článek pana Hvížďaly vůbec nepochopil. A pak si do něj už jenom tak kopl. Pro diskusní příspěvky na Psu ovšem víc než typické.

J. Schwarz 9.1.2017 9:05

Autor staví

věci na hlavu. Hodnotový relativismus přece nevymysleli v Rusku. Ani s útoky přes média na emoce nezačal Trump a "brexitáři". S tím přece začali "sluníčkáři" ve službách establishmentu během "uprchlické krize". Všemi těmi obrázky "promočených běženců na potápějících se člunech" nebo se brodících v blátě počínaje a naaranžovaným utopeným Kurdím na turecké pláži konče. Establishment začal tento styl odsuzovat až v tom momentě, kdy se ukázalo že je pro jeho exponenty nevýhodný, že s ním víc bodují protivníci. Pokud si mysleli ze "mladá facebooková generace" bude na jejich straně byly sociální sítě a emoce velmi "in" a doba, kdy může být "každý reportérem" oslavována.

J. Brunner 9.1.2017 2:14

A je to tady

Elita a média lžou a přibarvují realitu ke svému obrazu. Už i pan Hvížďala to přiznává, nic jiného mu asi nezbývá. Ruskem to pochopitelně musí vyvážit. Jsem zvědav, co bude psát za rok.

P. Podešva 9.1.2017 0:52

A co EU?

Co Česká republika? Proč chodit pro příklady tak daleko?

P. Dvořák 9.1.2017 2:21

Re: A co EU?

Pro vás si brzo přijdou z nově tvořeného Útvaru pro odhalování neorganizovaného vlastního myšlení.

Jak jste si vůbec mohl dovolit tu drzost, že jste nereagoval souhlasnou poznámkou, že nikde ve světě se neděje větší dezinformační hrůza, než v ruské televizi?

Nebo snad pochybujete o tom, co je napsáno v posledním odstavci a co v Pražské Kavárně vymyslel jeden z vykladačů pravdy?

Pozor: nikoliv v pražské kavárně.