4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vyhazov a jiné zvláštnosti

Další bleskový vyhazov z vlády provedený Petrem Nečasem s největší pravděpodobností k pádu vlády a předčasným volbám i přes vyhrožování odchodem z koalice strany Lidem nepovede: na tom se shodují skoro všichni komentátoři a politologové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sládeček 31.12.2012 21:42

Krize je tu již 23 let, co to vzal Vašo-šašo a jeho

gang do rukou. :))

K. Podhajský 31.12.2012 17:20

Evropští šašci ? Určitě ano!

No a kdo může čekat jiné ohodnocení když už máme deset let v čele největšího Vaška-Šaška s partou jemu podobných kmotrů a tunelářů, kdy je jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Naše "elity" jsou zrcadlem celé společnosti bez ohledu zda se to doma někomu líbí nebo ne.

M. Stuchlik 31.12.2012 20:02

Re: Evropští šašci ? Určitě ano!

Naše "elity" jsou spíše výsledkem systematické dlouholeté práce našich východních "bratří", lidi jsou totálně dezinformovaní našimi na zdravém rozumu nezávislými médii, lidi jinak jednat ani nemůžou.

L. Severa 31.12.2012 14:51

?

Za vzniklou situaci ale nese odpovědnost sám premiér Petr Nečas, který nejdříve odvolal Alexandra Vondru, přestože ho považoval za nejlepšího ministra obrany ......

M. Hoblík 31.12.2012 9:54

Horší už to nebude?

Při každé vládní krizi si říkám, že to horší už nemůže být. Ale asi politice nerozumím, protože nemám nikdy pravdu!

V. Němec 31.12.2012 8:47

Jaká nová krise?

Ta přece trvá celé volební období této vlády. Žádné obavy, pojedeme stejně dál. Jen se neví jako dosud kam!

P. Pavlovský 31.12.2012 2:00

Nečas ztratil, ODS získala:

"Lukrativní ministerstvo dopravy a nakonec bude mít zpátky i ministerstvo obrany: v nejhorším si tam dá... čtyřhvězdičkového generála ve výslužbě Vlastimila Picka, tedy spíše salónního generála než vojáka, který vedl prezidentu Klausovi vojenskou kancelář. ...  bude odloženo projednávání zákona o financování politických stran, velká protikorupční novela o obcích, krajích a Praze a nebudou se projednávat ani zákony o státní službě a o státním zastupitelství, což rovněž ODS nejspíš bude vyhovovat." Vláda ovšem nepadne, na to se určitě nenajde až do řádných voleb dost (101) hlasů.

Tratil ale macchiavelista Nečas vůbec něco ? Na své pověsti či důvěryhodnosti určitě ne, tam je na nule už dávno. Nemá už co ztratit kromě jediného: premiérského křesla! To by mohl způsobit odchod LIDEM do konstruktivní opozice.

Takový postup by jeho vládu definitivně  proměnil ve vládu menšinovou a navíc by znamenal konec dnešní koalice. Pokud by TOP 09 neustoupila od svých posledních prohlášení a nesetrvala v nastálé dvojkoalici, znamenalo by to pokračování rekonstruované, jednobarevné, ultramenšinové vlády ODS, kterou drží nad vodou masa opozičních poslanců, pro které by předčasné volby znamenaly definitivní odchod z politiky. Kdo by to byl?

Část TOP 09, všichni poslanci VV a LIDEM a všichni "volní radikálové". Celkem cca 40 poslanců.

Že něco takového nemá v EU obdoby? Opoziční smlouva také neměla a vydžela celé 4 roky!

J. David 31.12.2012 9:54

Žádný strach

To nynější konkláve se vemene nezřekne, byť by někteří měli cucat ze "zadního cecku". Trochu vemeno krávy (stát)  zase namasírují a jen čert by v tom byl, aby se laktace zastavila. Vše pro blaho vemene, nedojené vemeno by mohlo "zatvrdnout".

J. Boleslav 31.12.2012 12:02

Re: Nečas ztratil, ODS získala:

Vytýkat Nečasovi macchiavelismus je IMHO poněkud silná káva. Rovněž jako tvrzení, že opoziční smlouva neměla v EU obdoby. Opoziční smlouva nebyla nic jiného než smlouva o podpoře menšinové vlády ČSSD, jakých je na světě hejna.