29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Výchova českého voliče

Povolební jednání vítěze parlamentních voleb připomíná dobře zašmodrchaný gordický uzel. Jenže člověk, který jednání vede, nemá dost odvahy, aby pověstný uzel rozetnul. Na obzoru se náhle rýsuje naprosté popření výsledku celých voleb a nastává přesně to, co si většina voličů hnutí ANO rozhodně nepřála.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Švarda 30.4.2018 9:54

Souhlasím s panem Chrastinou

Ta koalice byla rozbita skutečně společným úsilím ČSSD kdy Sobotka najednou uviděl pokles preferencí a tedy vinen je Babiš a tedy kampaň demise nedemise atd, KDU kdy Bělobrádek se spojil se sudetofilem Hermanem a ono to nevyšlo ani pro Hermana a on se do PS,jako vedoucí kampaně ani neprobojoval.Tři a půl roku to šlo a najednou to nejde.

M. Sedláček 30.4.2018 9:51

Re: ano, přesně tak

Levice snížila daně? Kdy?

K. Janyška 30.4.2018 9:36

Vzdělání miliard kompozitivní teorií. To je to,

co je podstatné. Vás všech, kteří o spontánnímm řádu lidského světa víte velký kulový... Dzp.

P. Papež 30.4.2018 9:21

O tom, že český volič je vychytralý, bych polemizoval. Viz. výsledky voleb.

M. Šejna 30.4.2018 8:57

ano, přesně tak

dneska soužky učitelky vysvětlují dětem, že pravice zvyšuje daně navzdory svým slibům, zatímco levice daně snižuje, navzdory svým slibům.

P. Kmoníček 30.4.2018 8:31

Re: Když se dostane k moci pravice,

Ano Švardo, už soužka učitelka nám na přelomu čtyřicátých a padesátých let říkala, že pravice jsou lotři.

M. Šejna 30.4.2018 7:47

kdo vlastně popírá výsledek voleb?

do loňských voleb tu vládla parlamentní většina ČSSD-ANO-KDU. V podzimních volbách tato většina udržela většinu, protože seskupení ANO-ČSSD-KDU zikalo znovu nadpoloviční většinu mandátů. Jenže socanům a lidovcům se najednou nechce s ANO spolupracovat, zatímco předtím 4 roky bez problému spolupracovali.

Tak se ptám: kdo vlastně popírá výsledek voleb? Kdo najednou provádí výchovu českého voliče?

P. Götze 30.4.2018 7:39

RE:

Staci, kdyz babise ostatni strany podpori v odmitnuti Daublinu a nebude s tim zadny problem. Problem vidim spis v tom, ze cesky rynek bude politikarit, protoze Antibabis musi byt, i kdyby musulmani z nebe padali.

S. Moc 30.4.2018 5:02

volte ty, kteří provedou, co slibují

On totiž je český volič vychytralý a snaží se uhádnout, co která strana myslí tímto nebo tamhle. Ale když mu jde hlavně o to, což článek tvrdí, aby nedošlo k muslimuzaci Česka, měl by přestat hádat a volit ty, kteří to mají v programu a nijak se tím netají. Přestaňte hádat, jestli je Okamura takový nebo makový a když nechcete muslimy v zemi, dejte mu svůj hlas! Ať již je jeho strana jákakoliv, ten slib vám splní a muslimy do země nepustí, Brusel nebrusel. A pod vlivem vaší volby i ty ostatní strany budou muset vaše přání vzít na vědomí, pokud budou chtít napříště do parlamentu! Babiš totiž zcela jistě půjde Bruselu na ruku. A též ČSSD, KSČM půjdou a všechna ta cháska, co nemá odvahu veřejně se postavit proti nařízenému přijímání Muslimů a dát to do svého programu. V tuto chvíli je totiž úplně jedno, jestli se Okamura hodí na post předsedy vlády nebo ne, protože nerozumí ekonomice či čemukoliv jinému. Žižka také nebyl žádný ekonom, ale zabránil cizím aby nás nutili dělat, co jsme nechtěli. A o to, v tuhle chvíli jde!

J. Švarda 30.4.2018 4:52

Re: Když se dostane k moci pravice,

Pravice bude se snažit zhoršit život lidí

S. Sedlák 30.4.2018 3:05

Povedený guláš

Je to jen ANO, kdo tlačí komunisty k moci. Od první chvíle. A od stejného okamžiku je i jasné, proč to Babiš dělá. To, že je takto zdrchaný mě moc nedojímá, protože to je jeho volba a jestli nás prodal nebo ne je jedno, protože ten na hudbu cinkání pár stříbrných bude slyšet vždy, vy publicisto z uměleckých kruhů bez mozku.

J. Kanioková 30.4.2018 2:45

Kde u nás vidíte pravici ?

Z. Rychlý 30.4.2018 1:21

Když se dostane k moci pravice,

zvedne daně, sosani obviní kdekoho z populismu a přitom rozdávají z cizího horem dolem, komančové se paktují s oligarchou, ... jak se v tom vyznat? Jsou tuhle horší modré straky, nebo oranžoví šibalové? Vánoční trhy jsou samý protitankový zátaras, velikonoce raději neslavit, ale vyzývá mě tuhle profesor, prý se nemám bát a mám milovat bližního svého více než sebe sama že to prý pomůže. No, nejsem si tím nějak jist.

Asi mě už dostali, protože se na věci veřejné můžu á dva tři. Nebo založím nějakou neziskovku, abych byl finančně za vodou. Ti to dělají dobře, pomáhají lidem, nejvíc teda sami sobě.