16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janoryna 25.6.2009 14:25

Re: Osobně = 3 % 5% 18 % při vstupu do EU (ČR, Polsko)

a kdyby socani ty sanace bank v hodnotě cca 600 miliard korun  ze státního nezaplatili, tak jsme mohli mít vyrovnaný rozpočet jako za klause.

jen tak 26.6.2009 9:16

Re: Osobně = 3 % 5% 18 % při vstupu do EU (ČR, Polsko)

nechtělo by to časově trošku sladit ?

janoryna 25.6.2009 14:23

Re: Osobně pochopil, že venkov nespasí velkovýroba,

 ale drobná sedlačina a farmářství. taky s tím souhlasím. odstrašujícím příkladem je baťovská velkovýroba a ruční výroba v malých ševcárnách.

realisté 26.6.2009 9:18

Re: Osobně pochopil, že venkov nespasí velkovýroba,

Tým pod vedením oxfordského profesora Davida Stucklera došel k závěru, že překotná privatizace si vyžádala v bývalém komunistickém bloku životy přibližně jednoho milionu mužů v produktivním věku.

S jednou krizí si svět poradí, ale co když se jich sejde víc? Hlavní vědecký poradce britské vlády, profesor John Beddington varuje, že kolem roku 2030 postihne lidstvo znásobený efekt několika krizí najednou, které budou souviset s nedostatkem potravin, pitné vody a energie.

Právě současná krizová situace ukázala, že spoléhání se jen na moudrost hrstky „renomovaných“ ekonomů, kteří „vědecky“ řídí armádu poslušných zaměstnanců (ve smyslu F. Taylora před 100 lety), by bylo pro občany současného demokratického státu velmi nemoudré (MP 09)..

Konkurenceschopnost ekonomiky dle M. E. Portera. Jakékoliv rozumné protikrizové opatření vedoucí ke snížení negativních sociálních dopadů ve společnosti by proto mělo být současně posuzováno z hlediska dopadů na dlouhodobou konkurenceschopnost ekonomiky!

Papouch 25.8.2009 18:53

Re: Osobně pochopil, že venkov nespasí velkovýroba,

"oxfordského profesora" = radoveho asaka, "Tým " = mel pomocnika-stazistu

"došel k závěru" = zprumeroval statistiky od Berlina po Ulanbatar a z vysledku si uvaril

nesouvisejici zaver - jak uz to levicove orientovani absolventi

humanitnich fakult maji ve zvyku.

Blabol k vydeni zde: http://papers.ssrn.com/sol3/Delivery.cfm/SSRN_ID1086378_code355418.pdf?abstractid=1086378

Mze 25.6.2009 21:28

Re: Osobně

Milý Petře,jak jste přišel na to,že zákon o lesích a LČR je špatný?Já bych naopak řekl,že to vedení ,jež dosadil Gangalovič do LČR ,kterému se říká neoficielně Pražský výběr,má za úkol tento podnik dovést do krachu a tzv.rozkulačit,jestli víte,co to bylo.

PETR 26.6.2009 9:41

Re: Osobně

Zákon je špatný od začátku. V lese se totiž nedá podnikat, plánovat dopředu, vypisovat soutěže o zakázky apod. Les je živá příroda, foukne vítr, přijde povodeň, sníží se cena dříví, kůrovec atd. a během hodiny je vše jinak. V lese je možno pouze a jedině hospodařit. Hajný musí denně procházet porosty, zjišťovat co se kde děje, kde je víc a kde je méně zvěře, v lese se mění situace ze dne na den. Propracované socialistické plánování, poroučející stromkům, že musí během pěti let vyrůst do "zajištěné kultury" ( odrůst buřeni a zvěři) je zhovadilost. Jsme patrně jediní, kdo poroučí stromům jak mají růst. Promiňte, ale ten strom to ví lépe než člověk.  Náš zákon vůbec nepřipouští přirozenou obnovu , kdy  stromy vyrostou z naletěného semene, ale do " zajištěné kultury"  se dostanou až za 15 - 20 let. Což při stáří stromu 100 - 200 let je opravdu zanedbatelné. Na druhou stranu jde pak o porost velice pevný, odolný proti kalamitám. O to jde dnes  na Šumave, kde pan Jandák zjistil, že tam vznikají nové porosty ( šel se na ně podívat pěšmo) a pan Zeman mluví o hrůze ( lítal nad Šumavou v helikoptéře).

Soudruzi totiž nechtěli a nechtějí porosty, které by sloužily generacím za 150, 200 let, oni chtějí užitek co nejdříve. Takže - výsadba plantáží, které za 60 let musíme zlikvidovat.

Z uvedeného je jasné, že i těžba a prodej dříví je  nenaplánovatelný.  LČR se musí rozdělit na menší celky, musí v nich sami hospodařit, bez tzv. tendrů, ale ze dne na den, jak příroda poručí. Ve vedení těchto celků i na ředitelství musí být poctivci a machři, na které se budeme moci my všichni, neb my všichni jsme majiteli státního lesa, spolehnout.  To, že za současně platného zákona přijde k těmhle hrůznostem, o nichž se bavíme, bylo jasné od samého začátku. Jenže soudruhům, zakládajícím dnešní CE-WOODy a další společnosti to náramně vyhovuje.    

j 25.6.2009 10:47

Víc hlav víc ví a stačí se zmínit o penězích a už jsou všichni říční a tepovka 180

Každý si nechá radit a to nemusí být ministrem. Jak v osobním životě tak ve vedení firmy a dělá se to hlavně proto aby vše dobře fungovalo nebo aby se vyřešil problém. Přirozeně se za takové služby platí. Možná by bylo lepší vyhodnotit vedení ministerstva zemědělství jak tento resort funguje a co je potřeba zlepšit či změnit než tady planě žvanit o krádežích , podvodech a podobných blábolech

potraviny-budoucnost 26.6.2009 9:23

Re: Víc hlav víc ví a stačí se zmínit o penězích a už jsou všichni říční a tepovka 180

Potřeba rozšířit zemědělskou produkci byla jedním z hlavních motivů většiny válek v zaznamenané historii, spolu s rozšiřováním energetické základny (a zemědělská produkce je, po pravdě, podstatným způsobem získávání energie).

V okamžiku, kdy Evropané nemohli dále rozšiřovat plochu obdělávané půdy, začali pro sebe dobývat neznámý svět. Objevitelé nových zemí byli brzy následováni dobyvateli, obchodníky a osadníky. Obvyklými důvody pro expanzi by mohly být obchod, hrabivost, moc či pouhá zvědavost, ale ve svém základu šlo vždy o rozšiřování zemědělské výroby.

Kamkoliv objevitelé a dobyvatelé cestovali, odvezli si odtamtud občas kořist, ale vždy po sobě zanechali plantáže. A osadníci měli ve zvyku vyčistit prostor a založit si v nové zemi vlastní farmy. Toto dobývání a rozšiřování pokračovalo tak dlouho, až už nebylo co dobývat. Sice se i v dnešní době snaží farmáři a vlastníci půdy rozšiřovat své pozemky, jde už ale jen o zanedbatelné drobky půdy.

Dnes je prakticky veškerá obdělávatelná půda na této planetě využívána pro potřeby zemědělství. Zůstávají pouze pozemky příliš příkré, příliš mokré, příliš suché nebo pozemky s nedostatkem živin.1

Jirka 25.6.2009 9:23

Je to běžný jev,

dělají to skoro všichni, záleží na síle hroší kůže a chamtivosti jednotlivých ministrů. Samozřejmě značná část z fakturace končí po vyprání v "poradenských " firmách zpět u zadavatele, již v čisté formě  v obálce nebo igelitce, popřípadě na zahraničním kontě. Je to nový způsob tunelování státních peněz, nikdo to nekontroluje a i kdyby, rada je těžko změřitelná, zaplatit se musí i za špatnou radu. Ty smlouvy jsou vypilovaný, všichni jenom říkají, že žádný zákon neporušili. Gandalovič v tom vyniká, jako většina politiků pocházejících ze severu Čech.

Marta 25.6.2009 9:23

Každý

činitel se chová tak, jak mu to poměry dovolí.

Tomas Pansky 25.6.2009 8:50

Jen husteji ...

Clanek je velmi dobry.  Odkryva stranku, ktera je normalnim smrtelnikum skryta.  Nedelejme si iluze, podobne "poradenstvi" si patrne objednavaji i dalsi ministrerstva ci vlady, receno vseobecne.  Ale na tom nezalezi, je treba ukazovat na jednoho po druhem.  Pan Gandalovic je opravdovy sikula: tady proleva penize ministerstvem za poradenstvi, predtim proleval penize pres agentury za reklamy nabadajici obcany ke zdrave vyzive, ...  tento pan sikula nema ve vlade co delat.  Je potom smesne, kdyz pan Topolanek varuje obcany pred navratum levice, ale za zady mu vlastni partajnici okopavaji kotniky a okradaji obcany.  Zeptal by se nekdo Topolanka na tento problem pana Gandalovice na nejake tiskovce, abychom meli primou reakci "pravice" na rozhazovani dani???  top0625top@hotmail.com

Standa 25.6.2009 7:10

Víte,

poradenství je fajn! Rada se může pouze přijmout nebo odmítnout, nedá se reklamovat, ale v každém případě se musí zaplatit!

x2u 25.6.2009 8:44

Re: Víte,

To sem znal jednoho, kterej se taky hrozně rád radil. Josef Švejk se jmenoval...:-D

PETR 25.6.2009 11:17

Re: Víte,

A radil snad Švejk špatně ?

I-Worm 25.6.2009 9:04

Re: Víte,

ale někdy to rozzuření důchodci vezmou do vlastních rukou, a pak je radilovi ouvej! Pravda, zatím jenom v Německu...

Diana 25.6.2009 6:44

Překvapení?

Ohledně toho článku se žádné překvapení nekoná - je přece všeobecně známo, jací modří "odborníci" řídili stát. Bez stáda poradců by byli úplně namydlení. A že jim jejich rady štědře platili? Jak jinak - ruka ruku myje, ne? Šetřit se musí všude jinde, jenom ne u našich papalášů - ti jsou bohem vyvolení a lůza má jediný nárok - držet hubu a krok. Vůbec nepochybuji, že Gandalovič aféru vysvětlí (pokud se k tomu tedy "sníží") tak dojemně, že jedno oko nezůstane suché. Všechno určitě dělal pouze a jedině v zájmu nás všech. A zatím taky postrádám morální řev ptáků - kdepak je jejich smysl pro spravedlnost? Jo, kdyby se to tak týkalo někoho z ČSSD..... Ale to vlastně taky není žádné překvapení - platilo a platí - co ODS dělá, dobře dělá.

j 25.6.2009 7:06

Re: Překvapení?

ve vašem případě by to chtělo také nějakého poradce

Diana 25.6.2009 7:13

Re: Překvapení?

Typický modrý žvást

j 25.6.2009 7:16

Re: Překvapení?

typická reakce Diany

Pešek 25.6.2009 8:34

Re: Překvapení?

...Šetřit se musí všude jinde, jenom ne u našich papalášů - ti jsou bohem vyvolení a lůza má jediný nárok - držet hubu a krok.... To máte Diano pravdu. Jenom je zbytečné při vzpomínce na s.Šloufa a další jeho kolegy vidět problém stranicky. Kritizujete modrou, ale tohle dělají všichni a nikde nemáte porovnání, kolik dostali poradci za panování toho kterého ministra. Až budete vědět, ne se jenom domnívat, kolik stojí poradenství, pak budete moci posoudit, kdo je opravdu ten hýřil.

I-Worm 25.6.2009 9:02

Re: Překvapení?

až budou u vlády socani, tak zjistíte, že když se jiný domnívá, tak už vy už  víte.

;-) 25.6.2009 9:45

Re: Překvapení?

Lidé o ní říkají, že je v lásce nevěrná

ona zatím potají jediného v srdci má (Paroubka).

Diana

jirka.s. 25.6.2009 10:03

Re: Překvapení?

Právě jste předvedl typické házení perel svi/ním! Nebo se snad domníváte, že tahle "Dajána" tuší, kdo to byl Paul Anka? Jó, takhle kdyby ji pěli Alexandrovci !!!;-(

Miloš 25.6.2009 6:10

Tak to dopadne když je ministr tupej lempl

Nechápu za co teda bral plat (Y)

Ibalgin 25.6.2009 19:04

Re: Tak to dopadne když je ministr tupej lempl

Kdepak tupý lempl. Vědomý dareba Gandalovič Zajímalo by mě jakého je náboženství..Rv

Delam Sikozy 25.6.2009 3:47

No, když si vezmu že každý bývalý a mnohdy i současný politik se živí jako poradce

a že politiků jsou statisíce (na Bratinku/Kudláčka jsem fakt už v propadlišti dějin zapoměl), tak mi ta demokracie přijde s ohledem na daňového poplatníka trochu moc nákladná....Do toho stomegový Standa Křišťál :-/

pahejl 25.6.2009 1:10

nechapu proc se autorka strefuje zrovna do gandalovice

dnes je prece in strefovat se vejcema do paroubka, nebo ne?

nene 25.6.2009 8:46

Re: nechapu proc se autorka strefuje zrovna do gandalovice

Autorka nemá vejce.

Gaston 25.6.2009 0:41

Omyl

Gandalovič nikdy neměl ve vládě ČR co pohledávat. Jeden z vedení  který škodí image ODS.