6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Všechnu moc policajtům?

Znuděně sledujeme handrkování při sestavování vlády, jako by nám nedocházelo, že o tom, kdo bude doopravdy vládnout v této zemi, se možná rozhoduje úplně někde jinde. Tím místem jsou malé zastrčené obchůdky, kde prodávají malá semínka a velké květináče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zelenka 2.12.2013 21:01

Nesmíte tolik hulit.

Nehulte tolik, ať nemáte stihomam.:-) Zatím stále platí, že policie může konat jen s vědomím a se souhlasem státního zástupce, on je pánem, on má moc nařídit, zastavit. Však už politici využili tuto moc - kde není žalobce není soudce.... A co se týče growshopů, tak to vše spustil nejvyšší soud svým výkladem, že je trestné prodej všeho včetně receptury k výrobě neb je to jasný návod ke konzumaci. Spíš se pojďme bavit o dekriminalizaci marihuany a bude po problému.  Je-li to zdraví škodlivé tak ať kdo hulí si musí platit vyšší zdrav.poj. apod. a neviditelný bič zafunguje jistě spolehlivěji než kriminalizace. A taky to vyjde levněji.

V. Němec 2.12.2013 18:39

Nejde jen o konopí

Počínání policie a prokuratury se vrací do starých kolejí,zvyk je železná košile. Oni zkouší co asi nohou dovolit a postupně zjišťují že vlastně cokoliv a to je moc nebezpečné pro všechny i pro ty kteří tomu přejí nebo jim je to jedno, lhostejnost dokáže i zabíjet.

M. Pechr 2.12.2013 12:28

konopí

...mám vztek na to se děje kolem growshopů, když vidim postávající šmejdy dýlery drog, kterým se nic nestane, asijské neprosperující herny, které evidentně slouží jako zástěrka pro byznys s něčím jiným...kdyby si legálně mohli uživatelé marihuany nakoupit co potřebují a vypěstovat si sami, byl by tím černý trh omezen...komu tohle vyhovuje ? ...co tím stát sleduje ?

http://www.youtube.com/watch?v=kJb8bAzdzXI

http://www.youtube.com/watch?v=vIlUADFvGfA

P. Čech 2.12.2013 11:40

Asi to bude treochu jinak.

Ve státě, kde si politici, podporovaní svými politickými stranami, z větší části chránění nezaslouženou imunitou,v mnoha případech obhajovaní i mocí soudní, mohou de facto dělat co chtějí a jsou přitom nepostižitelní, je něco a nebo lépe řečeno vše shnilé. V tomto případě naprosto souhlasím s postupem policie, jaký zvolila při podezření ze spáchání trestných činů a to nezávisle na tom, zda se jedná o poslance či bývalé poslance. Trapný výrok ÚS to jenom podtrhuje. Oni poslanci se totiž korupce dopustili a Ústavní soud  neřekl nic jiného, než že pokud se poslanec dopustí korupce (trestný čin) na půdě PS, je beztrestný, protože se na něj vztahuje imunita a že tedy korupce na půdě PS není trestným činem, čili není korupcí. Nezúčastněný člověk by se tomu asi smál, je to ovšem k pláči. Je všechno shnilé v tom státě českém, moc soudní nevyjímaje.

R. Tesařík 2.12.2013 12:27

Re: Asi to bude treochu jinak.

vzhledem k vaší naivitě  mě to nijak nepřekvapuje.

F. Matousek 2.12.2013 13:01

Re: Asi to bude treochu jinak.

Pane Cechu vubec s vámi nesouhlasím. 

Proc tedy za udelení výhod a rozdelení trafik neobviní celou soucasnou vládu v demisi ? A paní Klausovou k tomu ? Vzdyz to není nic jiného, nez odmena za podporu pri volbe presidenta. To vám nevadí ?

A ze si policie pomalu delá co chce a reaguje neadekvátne, to vám také nevadí, protoze se vás to prímo natýká ? Zatím! Máme v EU nejpocetnejsí policii v prumeru na obyvatele. A stále je jich málo.

Asi by chteli více chránit a pomáhat !?

P. Čech 2.12.2013 13:18

Re: Asi to bude treochu jinak.

Ale týká se mne to, ne že ne. Jrenže já se na rozdíl o jiných chovám slušně, tak, aby policie neměla důvod vůči mně zasahovat.Také se snažím nebýt tam, kde je páchána trestná činnost či přestupky. S tou odměnou za podporu (hlas) při volbě prezidenta to snad nemyslíte vážně.  A nebo si myslíte, že 16 hlasů (současná vláda v demisi + paní Klausová) bylo v přímé volbě nějak rozhodujících?Prostě si nějak nedovedu představit, jak pan Zeman před volbami navštívil jednotlivě členy současné vlády v demisi a paní Klausovou a slíbil jim, že pokud jej budou volit, bude je, vyhraje-li volby, jmenovat do funkcí. Nemám pana Zemana nikterak v lásce, ale že by byl takový hlupák, to zásadně odmítám. Policie si nedělá co chce, dělá pouze to, co je jí dovoleno zákonem. Podle mne je jí toho dovoleno málo. V postupu vůči porušovatelům zákonů a veřejného pořádku bych jim dal pravomocí mnohem více, než dnes mají.

M. Koutný 2.12.2013 14:55

Re: Asi to bude treochu jinak.

Pane Čechu, to že se chováte slušně není v policejním (nebo spíše prokurátorském) státě, ke kterému nenápadně směřujeme, vůbec podstatné. Podstatný bude jen něčí zájem na tom, abyste byl zatčen, potupen, odstraněn.

Tuším B.Brecht kdysi napsal :"Když si přišli pro komunisty, mlčel jsem, protože nejsem komunista. Když si přišli pro Židy, mlčel jsem, protože nejsem Žid. Když si přišli pro homosexuály, mlčel jsem, protože nejsem homosexuál. Když si přišli pro mne, nezbyl už nikdo, kdo by za mne pozdvihl svůj hlas."

M. Kosejk 2.12.2013 16:09

Re: Asi to bude treochu jinak.

Terry Pratchett napsal: "Nevinný se musí bát kdekoho, ale v širším slova smyslu hlavně těch, kdo říkají „Nevinný se nemá čeho bát."" A taky: "Výrok, že se není čeho bát, zaručeně vnese hrůzu do srdce nevinných kdekoliv na světě."

A pan Čech je genotyp užitečného idiota, který je vhkým snem každého diktátora. Pan Čech prdu rozumí, ale nemyslí si to (viz ten jeho blábol o výroku NS), pan Čech podporuje přímou demokracii a pan Čech poporuje policejní stát, protože pořádek musí být....  Tenhle genotyp člověka za nacismu hajloval, v padesátých letech psal petice za smrt pro Horákovou, dnes podporuje dnešní totalitární módnosti....

P. Čech 2.12.2013 19:08

Re: Asi to bude treochu jinak.

Nezbývá mi nic jiného, než konstatovat, že jste trapný hulvát. Žádný slušný člověk se totiž nesníží k tomu, aby druhému nadával, obhajuje-li odlišný názor, než který má on. To, že podporuji vyšší pravomoc policie, neznamená apriori že podporuji policejní stát.Nepodporuji žádné totalitární módnosti. Podporuji program hnutí Úsvit přímé demokracie, který jako jediný je schopen uvést do našeho společenského systému jakýs takýs řád. Demokratický řád, ve kterém vládnou opravdu občané, resp. jejich většina a ne nějaké jejich vždy naprosto menšinové spolky typu politických stran, či nějaká samozvaná "elita". Demokratický systém a nikoliv socialismus, stříknutý anarchií, který zde máme dnes. Dnes, kdy nám vládnou samozvané "elity" shromážděné v různých politických stranách, které nám diktují volit  nedemokratické volební zákony. Podporuji cestu ke společenskému zřízení podobnému a nebo stejnému jako je ve Švýcarsku, tedy cestu ke skutečné zastupitelské demokracii, kde v zastupitelských orgánech zasedají a hájí zájmy občanů   s v o b o d n ě    a    p ř í m o   zvolení zástupci těchto občanů - fyzické osoby. Tedy nikoliv nějací prostředníci typu politických stran. O tom to je, pane Kosejku. A všiměte si, prosím, že vás nečastuji vulgárními výrazy jen proto, že máte jiný názor na věci obecné, než já.

P. Vaňura 2.12.2013 21:24

Kolik času jste strávil ve Švýcarsku

a kolik Švýcarů znáte?

P. Čech 2.12.2013 19:20

Re: Asi to bude treochu jinak.

Bohudík již nežijeme v reálném socialismu a tedy nevidím žádný důvod k tomu, aby běžný občan byl jakkoliv tupen, zatýkán a odstraňován. Pokud se to děje, je to jen tím, že zde nemáme demokracii. To, že je občanům vtloukáno do hlav, že žijí v demokratickém státě je nebetyčná lež, kterou se živí jen politici a novináři. Skutečností je, že žijeme v diktatuře naprosté menšiny nad obrovskou většinou, což je v zásadním rozporu s demokracií jako takovou, kterou představuje vláda a moc většiny občanů nad menšinou.Vláda většiny, které se menšina dobrovolně podřizuje, přičemž má možnost se svobodně většinou stát. Zásadně o tom je demokracie, vážený pane. Chce-li někdo žít dobrovolně ve státě, kde naprostá menšina (je jedno zda se jedná o jedince, skupinu či spolek, ale i koalici spolků) vládne  a diktuje svou vůli obrovské většině ostatních občanů, potom nechť otevřeně prohlašuje, že nechce a nepřeje si žít v demokratickém státě. Aspoň tak bude nalito čistého vína a nebude vládnout přetvářka, lež a podrazy jedněch proti druhým.

M. Prokop 2.12.2013 15:29

Re: Asi to bude treochu jinak.

S Growshopy jsou IMHO za hranicí povoleného (a vůbec, povoleného mají až moc a využívají to spíše k buzeraci slušných, než chytání lumpů.

P. Vaňura 2.12.2013 16:09

Pane, Vy jste se snad zbláznil

Vůbec nejde o hlasy manželů Klausových ale o to, že veřejná, byť mírně zastřená podpora Miloše Zemana ze strany Václava Klause musela ovlinit minimálně desetitisíce voličů a speciálně voliče ODS, kteří vůbec nebyli nadšeni Karlem Schwarzenbergem.

M. Kosejk 2.12.2013 18:51

Re: Pane, Vy jste se snad zbláznil

Ach, neblbněte. Tak žhavé to určitě nebylo - viz např. volební výsledek uskupení kolem Bobošíkové, kterému dal Klaus také podporu. Já jsem třeba volič ODS - a v obou případech mě Klaus jen nasral. A to Schwarzenberga fakt nemusím (a ani jsem ho nevolil, protože jsem v prezidentské volbě nevolil) a u Klause mám pořád pozitivní znaménko.

P. Čech 2.12.2013 19:36

Re: Pane, Vy jste se snad zbláznil

Pan Miloš Zeman byl většinově, přímo, demokraticky zvolen prezidentem výrazně nadpolovičním počtem voličů. Je sice pravdou, že mnoho voličů se volby neúčastnilo, to je však jen jejich problém, možnost volit měli a dobrovolně se jí vzdali. Osobně mne vůbec netěší, že byl zvolen zrovna Miloš Zeman, poněvadž vůbec není mým favoritem.Každopádně však představuje menší zlo, než kdyby byl zvolen pan Schwarzenberg. Přečtěte si, prosím, zákon č.71/2012sb., zejména jeho čl. 56, odst.5 a potom seznáte, proč se do druhého kola dostali právě oni dva kandidáti. Podle mne to bylo diktátem tohoto čl. a odstavce zákona, při jehož neexistenci by zcela jistě dopadlo všechno jinak. Pokud by do prvního kola voleb bylo připuštěno všech 15 kandidátů, kteří projevili zájem kandidáty být,, dozajista by se do kola druhého probojovali zcela jiní lidé. A o tom to je, pane Vaňuro. Na vině, je opět nedemokratický, diktátorský volební zákon a nikoliv přímá volba, jak je nám mnohými podsouváno. Celá volba podle zmíněného zákona představuje očividný záměr politiků, kteří od začátku brojili proti přímé volbě prezidenta a do zákona prosadili článek, který nejen že je v rozporu s nejméně dvěma články Listiny základních práv a svobod, ale který předjímá výsledek volby takový, jaký nakonec nastal. Opakuji, není to chyba systému, ale zásadní nedostatek výše uvedeného zákona.

P. Vaňura 2.12.2013 21:09

Lze se dohadovat KOLIK má být těch podpisů, ALE

nějaká podmínka tam být musí, jinak by kandidovalo třeba 1000 kandidátů, i já bych klidně kandidoval, kdyby mě to nic nestálo a byla prvaděpodobnost 0,001%, že bych mohl být zvolen,

Co si myslet o kandidátovim který nesežene ani 50000 ověřitelných podpisú, když k volbě potřebuje např. přes 2 miliony hlasů?

P. Čech 2.12.2013 21:35

Re: Lze se dohadovat KOLIK má být těch podpisů, ALE

Kandidátů hodlalo kamdidovat 15 a nikoliv 1000. A i kdyby jich chtělo kandidovat těch 1000, do druhého kola by postoupili jen dva. Určitě by to však nebyl ani pan Zeman, ani pan Schwarzenberg. Nemám vůbec nic proti tomu,aby kandidáti sehnali 50 000 podpisů. Musí na to však mít dostatek času, nejlépe 6 měsíců, jak je tomu např. v případě švýcarských referend. V tom případě ovšem nesmí být možnost menšího počtu podpisů u poslanců či senátorů. To je ukázkou nerovnosti občanů, kterou listina základních práv a svobod nepřipouští. A listina je součástí našeho ústavího pořádku.Jsou pouze dvě možnosti. Buď bude třeba 50 000podpisů občanů a nebo 81 podpisů senátorů, poslanců či občanů. Jiná možnost není.

M. Prokop 2.12.2013 15:26

"Oni poslanci se totiž korupce dopustili "

rozhodl pan Čech ve své vševědoucnosti ...

:-P

P. Vaňura 2.12.2013 21:21

Jednak nerozhodoval Ústavní soud, ale Nejvyšší soud,

který to má dle Ústavy v kompetenci. A soud označil jednání o vzdání se mandátu za součást politické činnosti poslance, kterou nelze kriminalizovat. Proto nebylo Ištvánovi jeho NEHORÁZNÉ mapování pohybu poslanců nic platné. A těsně před touto kauzou byla ZVŘEJNĚNA KOALIČNÍ DOHODA MEZI ČSSD A KSČM, jejiž součástí byla místa ve správních radách státních firem. Takže buďto by museli zavřít politiky, kteří toto vyjednali nebo musejí uznat, že politická dohoda o demisi z poslaneckých míst a převzetí jiných politicky obsazovaných míst je naprosto legální, zvláště, když si dotyční finančně pohoršili.

Pokud by byl někdo z těch tří bezzásadový a úplatný, hlasoval by tak, jak od něj bylo požadováno a poslanecké prebendy by měl možná dodnes, protože by nebylo moc důvodů, aby Nečas rezignoval.

M. Prokop 2.12.2013 10:37

Podle Zemana

(nejvyššího SZ) zatím vše OK.

:-P

K. Janyška 2.12.2013 9:04

Nenastal, ať to udělá nová legitimní vláda, ne ta pu... Dzp.

ne ta pučistická... Dzp.