4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Všechno je jinak

Samozřejmě, že jde o peníze. O velké peníze. A veký balík peněz rovná se velký spor. Nový zákon má rozhodnout, zda každoročně bude 16 miliard vráceno pojišťovnám nebo lidem, kteří ty peníze u pojišťoven složili a pojistku ukončili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Frys 22.6.2015 16:15

Nějak

mi uniká, proč se do vztahu soukromých subjektů, tedy pojišťovna-pojištěnec, opět montuje stát.

J. Jurax 22.6.2015 19:04

Re: Nějak

Protože pojišťovny fungují v právním rámci, jež je věcí státu, potažmo zákonodárců.

I. Hil 22.6.2015 15:49

Je to přesně tak,

ale asi se hodí otočit skutečnost

R. Langer 22.6.2015 12:00

Řecko

je ekonomicky na úrovni Rumunska a nevidím žádný důvod, proč by se tamější obyvatelé měli mít nějak lépe, než ti Rumuni.

M. Vondráček 22.6.2015 11:47

:-)

Ještě zbývá vysvětlit , proč Babiš zvolil v boji za moje dobře tak odporných prostředků jako je lustrování majetku rodinných příslušníků.

K. Luboš 22.6.2015 12:56

Re: :-)

A proč by „lustrování majetku rodinných příslušníků“ mělo být „odporné“. Zapamatujte si, že informace jsou zbraň a ten, kdo je má, je v obrovské výhodě proti tomu, kdo je nemá. Chcete-li dobře řídit stát, tak prostě musíte vědět...

A v případě politiků, státních úředníků anebo byznysmenů, kteří chtějí obchodovat se státem, je situace jasná: svléknout do slipů. resp. do kalhotek! A že nechceš...? No tak to jsi nemusel jít do politiky, nikdo tě nenutil jít do státní správy a se státem taky obchodovat nemusíš....!

M. Vondráček 22.6.2015 13:12

Re: :-)

K čemu potřebujete pro řízení státu informaci o tom , co vlastní manželka nějakého poslance ??

K. Luboš 22.6.2015 13:30

Re: :-)

Třeba proto, abych se dozvěděl, jestli třeba Máně z nějaké Horní Dolní neposlal někdo z Kajmanských ostrovů – samozřejmě zcela nezištně – dar třeba takových 100 M.

M. Vondráček 22.6.2015 19:34

Re: :-)

A co je Vám do toho ??

J. Jurax 22.6.2015 19:03

Re: :-)

Protože poslanec i po dvou mandátech nezbohatne, neboť ze všech sil pracuje pro občany této země a jakýkoliv majetkový prospěch z poslancování vzešlý je mu z duše odporný, což neopomene zdůrazňovat v médiích, kdežto nenápadná poslancova manželka se tak nějak nenápadně přesune z 3+1 v paneláku do desetipokojové vily s bazénem, vymění omlácenou feldu za bavoráka a konto jí zázračně tisícinásobně nabobtná, přičemž z učitelky v mateřské škole se stane předsedkyní štědře sponzorované charitativní nadace, co jednou ročně podělí plyšáky deset handicapovaných dětí; zbytek sponzorských darů s nejmíň šesti nulami za platnou cifrou lidumilnými osobami (s nimiž poslanec naprosto vůbec nikdy neměl, nemá a míti nebude co do činění) nadaci skýtaných se spotřebuje na provoz nadace.

Poslanec samozřejmě nemůže vědět, kde k tomu manželka přišla, protože mají oddělené účty a domácí účetnictví spravuje manželka, neboť on je vytížen prací pro obecné blaho.

Není-li spolehlivé manželky, může zaskočit důvěryhodný ujec, spolehlivá stařičká, leč dosud čilá maminka poslancova nebo jeho již zletilé dítko.

M. Vondráček 22.6.2015 19:33

Re: :-)

A co tchýně , bratranci , a jejich bratranci ??

J. Jurax 23.6.2015 17:50

Re: :-)

Totéž. Až do desátého kolena ... :-)

Nicméně chápu, kam míříte. Někde budiž hranice, kterou nechť určí povolanější. Podstata věci je ale snad jasná. Poslanec, politik jsou osoby veřejné a tudíž jest jim strpět šťourání v soukromí v míře mnohem větší, než u prostého lidu. Ostatně poctivému by tohle vadit nemělo; kdo ale má na hlavě živočišný tuk - zpravidla máslo - ten bude vzletně žvanit o soukromí a právech jedince a já nevím o čem.

A pro státní úředníky a osoby fyzické i právnické, jež jsou v obchodním vztahu se státem nechť platí totéž.

Jak správně píše pan Luboš výše - "A že nechceš...? No tak to jsi nemusel jít do politiky, nikdo tě nenutil jít do státní správy a se státem taky obchodovat nemusíš....!"

K. Janyška 22.6.2015 9:26

Kapitalismus, tedy konkurence všemožných kapitálů,

je jediným možným obsahem lidských myslí, lidských životů i lidského světa.  Není ani zlý, ani dobrý. Je jedině možný... Dzp.

L. Písařík 22.6.2015 9:33

Re: Kapitalismus, tedy konkurence všemožných kapitálů,

Janyško, souhlasím. Nikdo jiný se neukázal, kdo by chtěl v tomto státě udělat pořádek, je to vidět teď na pokladnách. Všichni vy\ijí, co se jim vyplatilo neplatit daně. Jak je možné, že jiní, kteří daně platí nekrachují? Jak je možné, že zemědělcům v Polsku i SRN se vyplatí pěstovat prasata, ale našim ne. Prý dotace. I naši zemědělci dostávají dotace, ale jsou přesvědčeni, že by na dotace měli nárok i kdyby nic neprodukovali. Prostě, my jsme zeměsělci a žívíme??????????? národ.

R. Langer 22.6.2015 12:01

Re: Kapitalismus, tedy konkurence všemožných kapitálů,

Vy znáte někoho, kdo neplatí daně?

K. Luboš 22.6.2015 12:47

Já ano!

Syn mého „nevlastního“ tchána J.H. pracuje v Praze jako zedník. Peníze inkasuje přímo na ruku, protožře ani nemá žádný účet. Neplatí si žádné zdravotní, ani sociální, neplatí žádné daně, neplatí vůbec ale vůbec nic. Už od revoluce je pro stát úplně neviditelný, prostě takový živnostník-bezdomovec. (Vypadá to, že kecám, ale to fakt nekecám!)

M. Vondráček 22.6.2015 13:28

Re: Já ano!

Tak je potřeba ho poslat na pracák :-) Nemáte pocit , že peníze utíkají v tomhle státě jiným směrem , než k Vašemu zedníkovi či jeho zaměstnavateli ??

K. Luboš 22.6.2015 13:44

Re: Já ano!

Proč by, pro Boha, chodil na pracák, když pracuje? A žádného zaměstnavatele nemá!

Ale tak to já taky nechci platit žádné daně, když ty „peníze utíkají v tomhle státě jiným směrem“.

Nebo ještě jinak, pokud jsem správně pochopil Vaši filozofii typického Čecha: Pokud se někdo chová jako hajzl, tak i já se budu chovat jako hajzl. Anebo: ano, budu platit daně, ale teprve, až všichni budou platit daně. Což samozřejmě nikdy nebudou....

M. Vondráček 22.6.2015 19:39

Re: Já ano!

Po zavedení EET tak skončí, tedy na tom pracáku.

A moje filozofie typického Čecha ??

Udělejte daňový systém tak jednoduchý, že nebude třeba pitomostí jako jsou EET a podobné ptákoviny. Vždyť se už se v tom galymatiáši nevyznají ani na berňáku.

P. Lenc 22.6.2015 8:24

HAF!

T. Pansky 22.6.2015 2:05

Clanek absolutne k nicemu ... misto plivani okolo nam ...

... autor mohl vysvetlit, kdo je kdo a o come komu jde.  Mozna priste.

T. Czernin 22.6.2015 3:20

Re: Clanek absolutne k nicemu ... misto plivani okolo nam ...

Autor to nejspíš sám neví, tak jen plácá. Nebo se chce zavděčit Hrabišovinám...

L. Písařík 22.6.2015 9:34

Re: Clanek absolutne k nicemu ... misto plivani okolo nam ...

A vy, Černín, nechcete se zavděčit Kalouskovi????