28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Však voni se rozhádaj…

Je možno slyšet a číst v mnoha diskusích. Pět stran se přeci nikdy nemůže na ničem dohodnout, skončí to dříve a budou předčasné volby, kde jim to Babiš zase natře...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 21.10.2021 7:43

Jak nemám ráda užvaněného Okamuru, tak mi vadí, způsob, jakým ho moje koalice chce vyšoupnout z vedení Sněmovny. To považuju za první, ale velkou chybu. Piráti se pořád nemohou smířit s tím, že je nechtěli voliči, musí do politiky ještě dospět, některé jejich nápady byly šílené.

Ale článek 66 by se neotevíral, kdyby nebylo po volbách, v mezivolebním období by klidně mohl ten pán ležet v nemocnici třeba rok. Nikomu by nechyběl. A jeho zdravotní stav byl všem, soudně uvažujícím lidem jasný už dlouho.

Navíc ty lži kolem něho už byly neúnosné.

R. Langer 21.10.2021 7:43

Jednotně? Myslíte že 27 % pro jednu stranu je málo jednotně? Aha... ;-D

R. Langer 21.10.2021 7:40

" V čele těchto stran nestojí egomaniaci, jedinci, kteří mají zapotřebí dennodenně obrazně řečeno poměřovat délku svých pindíků a triumfovat se navzájem."

;-D ;-D ;-D

Nic vtipnějšího jsem zatím o nové vládě neslyšel.

R. Meišner 21.10.2021 7:33

autore,,--a jako z udělání dnešní hlavní titulky: *zádrhel v sestavování vlády*....*dochází trpělivost s kličkujícími vyjednavači*....etc,,..etc. ---ne že bych nám to přál,--ale je to prostě princip. ---a proč? -no protože všichni lidé mají v podstatě stejné vlastnosti. takže tak. --jinak neustálé poukazování na Babiše,,-to už je skoro diagnóza, či ne? 8-o

V. Klepetko 21.10.2021 7:22

"Pět stran se přeci nikdy nemůže na ničem dohodnout?"

Pětikoalu jsem nevolil - ale ta citovaná věta je spíše obava, než očekávání... I když - dohodnout se lze i na věcech velmi nedobrých, a to nedobrých pro všechny voliče bez rozdílu, a zejména nedobrých pro samotnou demokracii západního střihu. Například...

Lze v rozporu s ústavní tradicí zcela pominout pravidlo poměrného zastoupení stran ve vedení sněmovny a upřít Tokio Okamurovi nárok na post místopředsedy sněmovny. "Početně to nevychází", řekl o tom prof. Fiala, když nabízel tuto pozici Pirátům se čtyřmi poslanci...

Nebo lze v dojemné shodě požadovat aktivaci čl. 66 Ústavy již velmi krátce poté, co se prezident dostal do nemocnice...

Však ono se toho najde podobného více, na čem se ta stoosmička rychle a bez problémů dohodne:-( Dohodnou se ale ti noví mocipáni i na něčem pozitivním pro nás pro všechny? Můžeme jen doufat, že ano...

L. Písařík 21.10.2021 6:58

Souhlas, adept Fiala je i tak nepochopitelný, zatím sic řekl co, ale neřekl jak.

V. Němec 21.10.2021 6:53

R^R^R^

V. Němec 21.10.2021 6:52

Odkaz na tento pokus o geniální analýzu o úžasné koalici koalic a blbých voličích si poznačím a přečtu za nějaký čas.

A stejně senát musí být zrušen a EU od základů proměněna na EHS.

M. Dvořák 21.10.2021 6:50

Pane Vodvářko, co to píšete? Spadl jste z Marsu nebo Vás někdo uplatil? A pan profesor Fiala je možná odborník ve svém oboru, ale coby politik se jeví jako nula.

M. Kanda 21.10.2021 6:41

Však voni se rozhádaj ... to je dnes jediná naděje poražených a tak jim jí, autore, neberte.

Koneckonců oni uvažují podle pravidla "podle sebe soudím tebe". Oni už totiž rozhádaní jsou. Kdyby nebyli, volili by více jednotně a tolik hlasů by nepropadlo. Sami jsou svého štěstí strůjcem.

S. Sedlák 21.10.2021 6:03

To neřeš, to stejně nepochopíš.

S. Sedlák 21.10.2021 6:02

Pokaždé nějaké hlasy propadnou. Přinejmenším těch, kteří k volbám nejdou. Po minulých volbách vládlo ano, ačkoliv mělo podporu jen 20% oprávněných voličů.

Otázkou je, jak bude vypadat podpora gaunera a jeho podporujících stran až vylezou na světlo všechny okolnosti jejich vládnutí, včetně všeho kolem Zemana.

I. Mentlík 21.10.2021 5:27

Nevím, kde jste přišel na to, že "poslední volby ukázaly, že je víc těch, kterým vyhovuje standardní demokracie ... než východní despocie", jak označujete oba protilehlé tábory. Zapomněl jste na propadlé hlasy, které "standardní demokracii" volit nechtěli. Nevím také, kdy jste svůj příspěvek sumíroval. Podle informací do dnešního rána proniklých bych však soudil, že koalice koalic nikoho z Babišova tábora na svou stranu hned tak nepřetáhne, ale hrozí jí naopak nebezpečí, že přijde možná o dost značnou část svých dosavadních voličů.

P. Boublíková 21.10.2021 4:53

Závěru článku nerozumím. Když se koalice koalic nedohodne, budou tím vinni voliči? 8-o

Od žádné vlády jsem nikdy nečekala nic hezkého, platí to i teď, a mohu tedy být překvapena jedině příjemně.

J. Šebek 21.10.2021 3:02

Že by přání otcem myšlenky pane Vodvářko? Jsem zvědav jakou budete zpívat tak zhruba za rok.

P. Hatina 21.10.2021 2:52

Pravda, "..rozdělování postů,na tom se pět stran domluvit může, když si ty posty může, ze státních prostředků přidělávat jak potřeba. Horší to bude, až si je rozdělí a bude třeba začít pracovat.

M. Šejna 21.10.2021 1:07

Fiala prý váží každé slovo. ;-D

To by mě zajímalo na čem Fiala vážil sva slova o "Babišově drahotě". :-P