28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Voliči versus partajní sekretariáty

Obvykle noblesní, někdy možná až sucharský premiér Nečas na středeční tiskové konferenci po jednání kabinetu dal vale bontonu a pěkně po dlaždičsku označil nápad měnit na poslední chvíli pravidla pro konání krajských voleb za "průser".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Pořická 12.3.2012 0:13

Líbilo by se mi,kdybych mohla kroužkováním

upřednostnit cca 10 kandidátů bez rozdílu partají a zbytek přidělit křížkem programu některé partaje.Deset proto,že to je tak optimální množství osob,jejichž postoje,kariéru a výkonnost jsem schopna a i ochotna sledovat a hodnotit u nich "slova a činy" A stále mi tu chybí pojistka,která je u prezidentských voleb - dvakrát ve stejném sboru a pak jinam, nebo do "civilu". Po dvou obdobích se nám z našich zástupců zpravidla stávají rutinéři tykající si s lobysty a náchylní k plnění přání různých kamarádů,kteří se na ně nabalí. A odtud je již jen krůček ke skryté korupci.

J. Charvát 10.3.2012 12:19

To se máme na co těšit.

Po úspěchu VV ve volbách dp PSP díky kroužkování se jistě do lavic na nižších úrovních správy dostanou další svěží, neokoukaní a na politických sekretariátech nezávislí odborníci. Předpokládám, že budou opět dominovat blondýnky...

F. Doušek 10.3.2012 13:39

Re: To se máme na co těšit.

Nemyslíte doufám tu blonďatou "děvečku", která dnes dělá šéfku sociálnědemokratickým ženám?

F. Pavlis 10.3.2012 11:33

Kroužkování

nemění podstatu věci. Kandidátku stejně sestavují sekretariáty. Pouze se "vyřadí" okoukaní a jinak nevhodní za stejně nevhodné, ale neokoukané. Pokud se to týká spodních pater politiky, tam už dnes lidé aspoň tuší, kdo je kdo. Horní patra politiky jsou však nedotčena. Inu, takové šidítko na voličskou základnu. Zvol si koho chceš, ale politika v této zemi to nepohne ani o píď k lepšímu. Žel, domnívám se..

J. Vavrochová 10.3.2012 6:14

Vyjímečně s Vámi souhlasím, změna by měla být provedena

urychleně a krajské volby proběhnout už s 5°ti procentní hranicí.