19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Volební dárečky

Pamatujete na pastelkovné? To vláda sociálních demokratů v čele s Paroubkem v roce 2006 před volbami schválila příspěvek 1000 Kč každému prvňáčkovi, který nastupuje do školy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 8.9.2021 12:01

Takže prostor pro nějakou tlačenku, pro telefonát pana premiéra nebo ministryně prostě neexistuje, protože ... sancta simplicitas!

Řekl bych, že autor prezentující se jako komunální politik ODS a kandidát Spolu pro volby do PSP prostě předvolebně kecá.

L. Beneš 8.9.2021 14:30

Volební dárečky, tj. předvolební sliby mohou mít podobu všelijakou. Dle autora ANO slibuje starostům atp., ODS slibovala globálně šťastnou budoucnost a prosperitu. Svůj slib splnila. Šťastná budoucnost a prosperita byla za jejího vládnutí zajištěna aspoň pro někoho. Z rozkradené podstaty národního hospodářství.

F. Navrátil 8.9.2021 8:12

Pochybuji o tom, že autor je komunální politik. Jinak by totiž věděl, že nic takového jako jsou transparentní výběrová řízení a rozhodování komisí neexistuje. Dobré projekty jsou zamítány z formálních nicotných důvodů a chiméry schvalovány bez potíží. Politik, obvykle poslanec nebo senátor z volebního obvodu, má právo podívat se do byrokratických temných zákoutí a napravit pochybení úředního molocha. A takové jednání ve prospěch občanů nelze kvalifikovat jako volební dárečky.

J. Nový 8.9.2021 2:33

SPOLU chytli, SPOLU pověsili

ODS je značka, kterou je čas zapomenout. Černá blondýna s připrchlíky, lidovecký ovar se sudeťáky a Fiala jako etalon neschopnosti....

M. Kanda 8.9.2021 8:07

ODS už osm let nevládne. Za včechnu tu hrůzu okolo nás je zodpovědné ANO a Babiš osobně.

K. Káš 8.9.2021 8:08

R^

J. Janotová 8.9.2021 8:56

Za seryru ve státním rozpočtu jménem "zrušení superhrubé mzdy" je odpovědný kdo? Odhlasovali ji poslanci ANO držíce se za ručičky s poslanci ODS

M. Kanda 8.9.2021 11:12

Ve prospěch flákačů a nemakačenků se za vlády ANO+ČSSD zatínala sekyra do rozpočtu mnohem hlouběji. To vám nevadí?

Zrušení superhrubé mzdy byla první úleva po mnoha letech pro ty, kteří svými daněmi a odvody ze své poctivé práce tento systém financují a udržují při životě. Proto této daňové úpravě tleskám. A chápu, že flákači a nemakačenkové z ní velkou radost nemají, protože právě jim nic nepřináší.

J. Janotová 8.9.2021 13:33

Je-li vaše mzda nad 70 000Kč/měs. věřím vám, že této úpravě tleskáte. Máte-li střední a nízké příjmy získáte z ní pár stovek nebo nic. Lidé se středními a nízkými příjmy jsou podle vás flákači a nemakačenka?;-€

Superhrubá mzda byl odjakživa paskvil. Tehdejší ODS, když zjistila, že s Tlustého "kolečkem" - 15% rovnou daní z příjmu by zasekla do státního rozpočtu moc velkou sekeru, tak v sobě měla ještě zbytky pudu sebezáchovy a přišla s rovnou daní ze superhrubé mzdy .Její rušení v té nejnevhodnější době , kdy ve státní kase po kovidu zeje díra je daňové zvěrstvo (tím neobhajuju protikovidová opatření této vlády jako celek). Jak ANO tak ODS ztratily pud sebezáchovy. U ANO mne to nepřekvapuje, u ODS jo.

M. Kanda 8.9.2021 16:30

Jsem dost pod hranicí, kterou jste uvedla a přesto tleskám. Nějaký další komentář? Nějaká další demagogie?

J. Janotová 8.9.2021 8:59

"SPOLU chytli, SPOLU pověsili." Výstižné, to si budu pamatovat.