14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Volba nezní Lisabon, či Moskva

Podpis Lisabonské smlouvy samozřejmně není “logickým pokračováním procesu, který začal Václav Klaus, když podal přihlášku do Unie”, jak tvrdí M. Topolánek, a ani být nemůže – prostě proto, že Václav Klaus podával přihlášku do, pokud jde o právní rámec, jiné EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JJ 26.11.2008 9:59

Ale ono to tak je, ze bud LS, nebo CR mimo unii

nebo si autor mysli, ze pote, co se 480 milionu lidi domluvi, ze kvuli 10 milionum pujdou do bodu nula?

Pan Klausovic dokonce z EU nechce vystupovat. Ale pak je mimo realitu. CR mohla LS razantne odmitnout, pokud by byla jedna z prvnich zemi. Ale rozhodla se cekat a doufat, ze to nekdo shodi ze stolu a nejak to vyhnije. Ted jsme v pozici, kdy si muzeme, jestli chceme in nebo out. Jina otazka tady jiz neni, sorry.

Navic ani to razantni odmitnuti se u nas jaksi konat nebude (spise prijeti s odrenyma usima). A tak musi Klaus delat tanecky s US. To mel udelat uz davno, ted uz je to jenom hra na to, jak si muze zachovat tvar. Co se tyce tech 80%, tak mate pravdu v tom, ze pokud zvitezi Klasovo fundamentalisticke kridlo, tak ten pomer budo hodne jiny. Protoze ty normalni lidi napravo ztratite.

jasan 26.11.2008 10:03

Re: Ale ono to tak je, ze bud LS, nebo CR mimo unii

ale houby... pravne LS po Irskem NE neexistuje....  

takze vlastne neni co resit... a ze se resi je dukazem toho, ze v te skvele EU pravidla plati jen pro nekoho...

Ted se Vam to evidentne libi... jenze ono to takove bude i tehdy, kdy se Vam to libit zatracene nebude...

JJ 26.11.2008 10:12

Re: Ale ono to tak je, ze bud LS, nebo CR mimo unii

Jste mimo realitu. Irsko dostane zaruky ala "nikdo vas nebude nutit k legalizaci potratu ci adopci deti homosexualum", mozna taky k danim a uplne v pohode to potom projde. Ale i kdyby bylo Irsko a CR mimo, tak zbytek pujde svou cestou a tou je odsouhlasena LS. Akorat u Irska se budou vic snazit, protoze ma Euro a tak by bylo jednodussi, kdyby bylo in a ne out. Nad CR akorat pokrci rameny, asi by to vadilo akorat nemcum, protoze by se tim znehodnotily jejich investice.

V realu by to dopadlo tak, ze bychom meli nejakou asociacni dohodu typu Norska ci Svycarska, coz by znamenalo, ze budeme prebirat legislativu bez nejmensi moznosti ovlivinit jeji tvorbu. Veci budou dojednany vyjednavaci silou CR versus EU, takze opet nic moc, zvlaste pri nasem "track record" pri vyjednavani.

jasan 26.11.2008 10:16

Re: Ale ono to tak je, ze bud LS, nebo CR mimo unii

aha... tim vlastne rikate, ze LS neplati.....

a pokud tomu nerozumite, prectete si jeji pravne ZAVAZNOU versi...

JJ 26.11.2008 10:26

Re: Ale ono to tak je, ze bud LS, nebo CR mimo unii

Vy zijete vazne mimo realitu. Pokud si 25 zemi odhlasuje, ze se LS citi byt vazany i bez CR, tak se muzete stavet na hlavu a LS bude platit a bude zavazna (ovsem ne pro CR, ktere se bude muset resit jinymi dohodami). Navic je pravdepodobne, ze pujde o 26 statu, nebot ji Irsko po ziskani explicitnich zaruk schvali. Obdobne zaruky ziskalo Polsko ci UK, proc ne CR? Kde byl Klausovic, kdyz se to peklo? Kde byl Zahradil a ostatni jelimanci za ODS v Europarlamentu?

Hanibal 26.11.2008 9:56

souhlas s autorem

R^Souhlas s autorem. Zájmy státu, občanů, republiky jsou základními ideami konzervativní strany, na kterou se ODS pasuje.  Jsou to základní kameny ideí, na kterých VK stranu postavil. Tragedie ODS je právě  v tom, že tyto idee zatratila, stojí nyní na hliněných nohou a je otázkou času, kdy se zhroutí!! Eu se začíná objímat z medvědem, naši Paroubkové spolu se stínovým ministrem jezdí na námluvy do Moskvy, Topolánek píše dohodu s Paroubkem o zradě a to jen všechno proto, že se nemůže dočkat až sedne do křesla pro předsednictví EU a straší občany Moskvou. Copak si myslí, že občané této republiky jsou stádem tupých hovadek? Nerespektuje, své voliče, nenaslouchá jim, chová se přezíravě k nim i k členům vlastní strany , nerespektuje usnesení kongresu! Kdo mu má věřit? Snad jen ti, kteří vaři svoji společnou  polivčíčku o kterou se chtěji dělit. Hamba Topolánkovi, prohrál volby, nemá důvěru svých voličů, nemá oporu ve své straně a chce rozhodovat. Jeho přezíravost je jeho hrob, jestli přežije kongres, je otázkou času, kdy ho vlastní opozice i opozice politická smete, bohužel s ním poletí celá ODS.  Kartágo musí být zničeno.  

JJ 26.11.2008 10:00

Re: souhlas s autorem

Topolanek do voleb na zadost hejtmanu nezasahoval. A ti se nechali prejet a potom mu to hodili na krk. S takovou sebrankou nechci jako volic nic mit.

yt 26.11.2008 10:34

Re: souhlas s autorem

Škoda, že se těmi zákl. konzervativními ideami sám V.K. první nikdy neřídil, jen o nich mluvil.

bibabu 26.11.2008 13:30

Re: souhlas s autorem

Ty jsi snad YTi skutečně přišel ze sklalistých hor. Při každem projevu, proslovu VK neopoměl vždy hájit občany této republiky.

Jiří 26.11.2008 9:53

Nechápu?

Po přečtení všech těch argumentů a informací o hrůze kterou přináší LS nachápu, jak je možné že tolika státům její přijetí nedělá nepřekonatelné obtíže. Nevím, zda řízení z Bruselu může být v rukách ubožejších zástupců a poslanců než než jsou ti naši domácí. Navíc v tom  EP budeme mít sice málo, ale přece několik našich zástupců. Jestli si ale při volbách do EP vybereme stejně mizerně jako to děláme při volbách do domácích zastupitelských sborů, tak nám  prostě není pomoci.

jasan 26.11.2008 9:59

Re: Nechápu?

a k cemu tech par zastupcu s hlasem slabe poradnim bude?

JJ 26.11.2008 10:01

Re: Nechápu?

Bobosikova to za nas vytrhne ;-D

jm0 26.11.2008 11:12

tolika státům její přijetí nedělá nepřekonatelné obtíže

technická připomínka: nedělá to potíže z každého státu několika papalášům. jediná země, kde se opravdu zeptali lidí, bylo irsko.

tomsa 26.11.2008 13:50

Re: tolika státům její přijetí nedělá nepřekonatelné obtíže

A demagogové vytáhli do boje s heslem, že EU je nejzrádnější spolek katolíků. Naneštěstí se na to "moudrý" lid chytil a už to jelo. Prostě a jednoduše, pokud evropa ma něco znamenat, je nutné vytvořit instituci, která bude zástupcem CELÉ evropy. Pak bude mít naše slovo (ve smyslu evropských demokratických ideálů) váhu ve světě. Pak snad převládne rozumné řešení problémů před nad nacionalistickými tendencemi.

janoryna 26.11.2008 9:39

jsem proti většinovému hlasování v EU

to skutečně umožňuje prosadit názory většiny proti menšině. zatím byla potřeba pro každé usnesení jednomyslné schválení. a že myšlenka jednomyslnosti funguje se můžeme přesvědčit z toho, jak fungoval polský šlechtický sněm. tam stačilo, aby jeden ze 300 členů byl proti a návrh byl zamítnut. nebo za totáče, všechna usnesení byla přijímána jednomyslně. tehdy akorát volby trošku kulhaly: 99,9% není jednomysný.

Chris Kelvin 26.11.2008 9:46

Re: jsem proti většinovému hlasování v EU

Ale parlament za totáče rozhodoval vždy jednomyslně a manifestačně. To by se Vám určitě líbilo :-D

janoryna 26.11.2008 9:54

Re: jsem proti většinovému hlasování v EU

souhlas, vám se jednomyslnost taky líbí, jinak byste nebyl proti lisabonské smlouvě.

janoryna 26.11.2008 9:55

Re: jsem proti většinovému hlasování v EU

a proto jste proti lisabonu společně s komunisty !

Kopřiva12345 26.11.2008 10:03

Re: jsem proti většinovému hlasování v EU

Prosím neodvolávat se na Polský sněm.Jak Polsko dopadlo, si přečtěte, v patříčne literatuře.

pavpek 26.11.2008 9:38

Takto vidí taky Klause

 Václav Klaus má poměrně zmatené pojetí státu podepřené jen chabými znalostmi. Smutné je, že s takovouto mizernou intelektuální výbavou se pouští do boje proti celé Evropě a občas dokonce i proti USA či dalším zemím. Jediným výsledkem bude to, že bude všem pro smích.

Rusko je imperiální stát 26.11.2008 9:37

Alva

Já jsem přínivec federální Evropy a myslím si, že je to poslední možnost jak obstát v současném zase neklidném světě. Copak jsme všichni tak hloupí a neumíme se poučit z dějin, copak si neuvědomujeme, že pořád platí: rozděl a panuj? Rozpad rakouské monarchie uvolnil cestu Německu a nástupu Hitlera. Neochota bojovat o svou zemi a vzdání se, což je nám notoricky vlastní vedlo k podrobení se Stalinovi a jeho nástupcům. Rusko bylo je a bude imperialistický stát. Po celou jeho historii se řídilo expanzivní politikou, ideologie - pravoslaví/komunizmus je jenom nástroj ovládání. Když bych už se měl rozhodnout kdo mi bude mluvit do života tak rozhodně ne a zas znovu zaostalý, hrubý stát plný zdegenerovaných alkoholiků. Vím co mluvím měl jsem tu čest tam přebývat drahný čas.

Kopřiva 26.11.2008 10:07

Re: Alva

Mluvíte mi z dušeR^!!

Kopřiva 26.11.2008 10:14

Re: Alva

Ještě k tomu, že jste pobýval v CCCP.Vzpomínám na jednu scénu v nevýznamném filmu.Nevzpomenu si jak se jmenoval.Také tam vystoupil zemědělec (Rusín), proti zakládání JZD, ale nikdo mu nevěřil, když vyprávěl, jak to dopadlo v CCCP.Takže citát:Neházejte perly před svině, neboť je zašlápou do bláta.Šakali vyjí, karavana jde dá.Konec citce,možná nepřesné.

Kopřiva 26.11.2008 10:25

Re: Alva

p.Alvo.V této zemí můžete mluvit a upozorňovat na cokoliv, stejně Vám bude věřit málokdo.Tady většina dá jen na pěkné sliby.Poslední volby jsou toho důkazem.Kdyby mi nebylo již skoro 70 let, musel bych se zamyslet nad svou budoucností.

janoryna 26.11.2008 9:34

když dopustíme lisabon dopadneme

jako texas v usa, bavorsko v německu, kanton curych ve švýcarsku, quebeck v kanadě a takovou hrůzu nechci zažít. takže naprosto souhlasím s protievropskou politkou. a na rozdíl od pana prezidenta bych z EU vystoupil, i když lisabon nebude do praxe zaveden. aby EU měla nějakou politickou váhu, bude muset v každém případě ten suprstát srovnatelný s usa nebo ruskem vzniknout. takže pryč z eu, abychom se každé 4 roky nemuseli handrkovat o svoji suverenitu nejen proti eu, ale i proti rusku.

kapradina 26.11.2008 10:05

Re: když dopustíme lisabon dopadneme

Hruza pomyslet :))

Pedrák 26.11.2008 9:34

Proč stahovat kalhoty, když je brod sice na dohled, ale ještě daleko.

Vždyť je to jenom strach, že Vám ve finále začne  Brusel koukat  pod ty dlouhé prsty .

Chris Kelvin 26.11.2008 9:26

Není to tak dlouho...

...co jsme se vyhrabali z rudého pekla a zatím nám tam na západě trochu ujel vlak. Pro současnou generaci Evropanů již není Evropská unie strašák, ale realita. To jenom my se tady budeme navzájem takto okopávat.

Mmchdm. kdo včera sledoval večer na ČT "duel" Vondra vs. Jakl, mohl si udělat obrázek. Realistický pohled vs. ideologické kvákání.

pavpek 26.11.2008 9:25

Nechci se radit s Vaňkem

a jednoznačně říkám- pro tuhle republiku bude lepší být řízen z Bruselu, než z Hradu tím ješitným, nafoukaným a Evropou opovrhujícím Klausem. Škoda, že toho Narcise zvolili.-Jen dělá republice ostudu.Nedodržuje zákony (viz případ nejmenovaného soudce Langera) , myslí jen na své a Havlovi nesahá ani po spodní gumičku ponožek. A tihle Vaňkové umí jen jedno, lézt mu do prd........

Tohle není můj prezident.

Timothy Garton Ash řekl, že tak arogantního a sprostého člověka dosud nepoznal.

Má pravdu

mlg 26.11.2008 13:15

Re: Nechci se radit s Vaňkem

Nějak mi to připomíná BL ...