8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Vojtěch Filip nezná ústavu

Z předsedy ÚV KSČM Filipa se stal zapálený obhájce ústavnosti a lidských práv. Bohužel se na tyto nejvyšší hodnoty odvolává jen tehdy, když někdo kritizuje jeho stranu. Nesouhlas i kritiku své strany prostě považuje za porušení ústavního pořádku. Jeho oblíbeným argumentem je čl. 5 Ústavy ČR o volné soutěži politických stran, ze kterého však vždy vynechává ustanovení, že jde o strany, které respektují "základní demokratické principy".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Bok 22.12.2012 20:42

No, komouše teda rád nemám, ale

tenhle článeček je neobyčejně, no, jak bych to řekl slušně. Takhle se dělá medvědí služba ...

J. Václavíková 21.12.2012 17:57

Komunisté hrají rádobydemokraty jen na oko

Jen ať se pěkně nahlas distancují od jakékoliv možnosti použití násilí a omezení svobod občanů. Pokud vím, pořád se hlásí k teorii třídního boje, diktatury proletariátu a k marxismu- leninismu. To, že nebyli soudně zakázáni, neznamená, že jsou regulerní politická strana, ale pouze neschopnost justice prokázat skutečný stav.

E. Heusinger 21.12.2012 21:30

Pokud vím, pořád se hlásí k teorii třídního boje, diktatury proletariátu a k marxismu- leninismu

Jak to víte? Kde jste se to dozvěděla?

R. Tesařík 21.12.2012 22:12

Re: Pokud vím, pořád se hlásí k teorii třídního boje, diktatury proletariátu a k marxismu- leninismu

no vidíte, že jste komouš.

J. Václavíková 21.12.2012 22:23

Re: Pokud vím, pořád se hlásí k teorii třídního boje, diktatury proletariátu a k marxismu- leninismu

Je to snad utajovaná skutečnost?

J. Klepal 21.12.2012 17:12

Cermanova chybička

Ivo Cerman se chybně domnívá, že v demokratické společnosti, v níž jsou ústavně zajištěná práva jednotlivců (viz Listina základních práv a svobod), rozhoduje o tom, kdo může zastávat nějakou veřejnou funkci on sám nebo skupiny občanů, který se nelíbí výsledek voleb a především jejich logický důsledek určený podle zavedených a všeobecně respektovaných pravidel v současné politicky vyspělé společnosti. Jestliže do soutěže o přízeň voličů vstupuje nějaká strana, která funguje v rámci platných zákonů a splňuje všechna kritéria ústavnosti, pak tuto stranu jistě může kritizovat a mít na ní svůj názor, avšak sotva může zpochybnit svobodnou vůli těch voličů, kteří  ji ve svobodných volbách dali svůj hlas a tím prokázali, že si přejí, aby zastupovala jejich zájmy. Pokud vznikne domněnka, že nějaká strana svou činností směřuje proti ústavě a především proti Listině základních práv a svobod, pak je nutno takovou stranu rozpustit a její činnost ukončit v proceduře předepsané zákonem. Jiný postup je typický pro totalitní systémy, kterým se snad do budoucna chceme vyhnout, a to si určitě nepřeje i pan Ivo Cerman.

J. Vlk 21.12.2012 12:53

K předposledníku odstavci :

Tak jako církev, tak nám soudruzi sprostě lhali, když nám vykládali o svém náboženství – socialismu a komunismu. Jediné co nám vykládali pravdivě, bylo o kapitalismu, mnoho nás jim nevěřilo, ale nyní daleko nás daleko víc přesvědčila skutečnost. A ústavu, tak jako historii si ztvárňují vždy politici "u vesla" k obrazu svému. A někteří lži ještě ověnčí zřizování "ústavů".

L. Vaněk 21.12.2012 16:38

Re: K předposledníku odstavci :

Pane Vlku,  v tom je ten  "vtip" - že, komunisti - ti současní i ti bývalí v ODS a jinde, udělali takový  "kapitalismus", jak jej popisovali desetiletí v učebnicích a kterým strašili. Nejsou pro to zatím důkazy, ale často mne napadá, jestli v tom není záměr těch, co si říkají - "pravice". Že nám mají za úkol ten kapitalismus znechutit, aby dostali do hry své bývalé soudruhy z KSČM... Nejsem příznivcem konspiračních prognóz, ale, protože znám komunisty dobře, vím, že by to mohlo mít pro stát fatální důsledky.

J. Blažek 21.12.2012 11:16

Ale, ale ...

... to je až příliš obehrané a příliš hloupé ....

J. Blažek 21.12.2012 11:11

Demagogir

Autor pořád dokola tvrdí, že KSČM nerespektuje demokratické principy, ale už nedokáže říci konkrétně v čem.

V. Venc 21.12.2012 11:27

Re: Demagogir ad Blažek

Pane Blažku,

autor to zmiňuje na několika místech - socializmus znamená diktát a omezení svobody člověka.

To snad nepovažujete za demokratický princip!?

E. Heusinger 21.12.2012 12:24

Re: Demagogir ad Blažek

Žijete v bludech a  ideologické předpojatosti.

Vzdělávejte se!

I. Schlägel 21.12.2012 12:48

Re: Demagogir ad Blažek

Vy už se hlavně nevzdělávejte. Je to ztráta času.

Š. Hašek 21.12.2012 10:59

Filip je

krystalický bolševik. Co bylo nastartováno mj. chartisty ve většinovém složení "prohlédnuvší bolševici hned tak nezmizí!

Dovolím si podotknout, že Ústava ČR je vysmívána vždy tehdy, když si někdo (šéfíci poslanců) dovoluje úkolovat poslance stran konkrétního hlasování. Zvláště v situacích, které jsou hodně "názorově volné". Možno sledovat v přímých přenosech, hlasují jak žáčkové. A našim investigavcům to nijak nevadí. Moravcovi už vůbec.

Stran bolševiků nic nového, již Gottwald upozorňoval, že bude věšet. Volič bolševika chce tedy, aby se zase věšelo.

Jen nevím, zda Filipovi neujel vlak. Brusel má nakročeno k sametovému převratu skoro (v ekonomice např.) bolševických parametrů.

J. Slanina 21.12.2012 13:33

Re: Filip je

Ano, soudruh falmer a ta jeho vypráskaná banda už nemusí jezdit do Moskvy se učit jak kapitalistům zakroutit krkem. Mají to už dávno nastudováno ze sebraných syfilitikových spisů.

E. Sevrát 21.12.2012 8:36

Je opravdu příznačné,že Fischer

považuje KSČM za extremistickou stranu.On to přeci musí vědět nejlépe,osm let spokojeně mlaskal v jejím lůně a nebýt listopadu 89 byl by už dnes na vysokém stranickém postu.

P. Čech 21.12.2012 8:42

Re: Je opravdu příznačné,že Fischer

Tak tak, "bývalý" komunista je totéž jako "bývalý" černoch. Terminologický, ale i faktický nesmysl.

J. Aspirin 21.12.2012 9:34

Re: Je opravdu příznačné,že Fischer

Ale také se říká...popálené dítko se ohně bojí... Takže pokud bývalý komunista prohlašuje, že komunistická ideologie je extremistická, velmi pravděpodobně ví co říká. V každém případě zná Komunistický manifest i Kapitalistický manifest :-))) a může srovnávat.

Kampf p. Filipa je zaměřen na ty co v socialismu nežili... a dělá to vcelku dobře. Bohužel pravicoví publicisté to nezvládají a v jejich podání se rozdíl mezi dneškem a socialismem redukuje na "...byly fronty na banánány a nejsou fronty na banány...". I  tento článek je napsán tak, že člověk bez určitého historického zázemí se zrovna nedoví proč je p. Filip zlatoústý a prodává déšť. 

E. Sevrát 21.12.2012 10:58

Re: Je opravdu příznačné,že Fischer

Já to říkám trochu jinak."Bývalý" komunista je totéž jako "bývalý" vrah.Rozdíl je v tom,že

ten černoch se jako černoch narodil a tedy neměl možnost výběru své rasy.Komunista či

vrah si svůj osud vybrali zcela dobrovolně.A stejně jako vrah zůstane vrahem po celý život i po svém propuštění z vězení, tak komunista zůstane s komunistickým cejchem taktéž po celý život i po svém odchodu z KSČ(M).Bohužel v dnešní době je to bagatelizováno tak,že bývalý komunista je něco jako bývalý Slávista či Sparťan.

P. Hlosta 21.12.2012 9:08

Re: Je opravdu příznačné,že Fischer

Zaměstnání ve státní správě je víc než stranická příslušnost! Dřív státní správa byla pod dohledem strany, dnes je nadstranická, ačkoliv stranám posluhuje. Není důvod, aby se Fischer podbízel komunistům. Doba je jiná a dnes i komunisté se podbízejí státní administrativě. Mohlo by to být i správně, jenže klientelismus...!

P. Čech 21.12.2012 9:19

Re: Je opravdu příznačné,že Fischer

Státní správa je nadstranická??? S v a t á   p r o s t o t o !!!Státní správa je tvořena ministerstvy, zastupitelstvy a radami krajů a obcíJe snad nějaký ministr či jeho máměstek, ředitel odboru na ministerstvu nestraník?  O žádném takovém nevím, ikdyž jsem ochoten připustit, že tu a tam nějaký může být.Veškerý život a každý občan v tomto státě je přímo ovládán politickými stranami a diktaturou politických stran je zotročován.Tady se nejedná o žádnou demokracii, jak je nám stranami a jejich politiky nalháváno. Jedná se o absolutní moc politických stran nad občany země.

Š. Hašek 21.12.2012 9:42

Re: Je opravdu příznačné,že Fischer

Pane Čechu, tady hodně přeháníte. Necítím se zotročován politickými stranami.

Ale návrh tady přece byl, a sice "nepolitická politika".

Spíš si všímám, že tzv. obyčejný lid by chtěl, aby i cedulky na rohlíkách byly od politiků a nikoliv od pekaře či obchodníka. A pak stejný lid jest překvapen "jak jim ti politici/úředníci vyrostli". Toto platí naprosto obecně - škemrej u politika, chtěj po něm furt víc a víc - a on ti trošku přisype a začne tě komandovat (asi jako "hodná" tchyně.

P. Čech 21.12.2012 15:26

Re: Je opravdu příznačné,že Fischer

Nepolitická politika je terminologický nesmysl. Jde však o to, kdo onu politiku provádí. Politika je veřejná činnost, řízení státu a pod.Tuto činnost mohou vykonávat občané a nebo jimi svobodně zvolení jejich zástupci. To, že u nás se politikou živí a tuto provádějí nikoliv zástupci občanů, ale zástupci politických stran je věc druhá. Politici u nás jsou opravdu pouze a jedině zástupci jejich stran a to proto, že za tyto strany (všimněte si slovíčka "za") kandidují ve volbách. Nekandidují za občany, ale za politické strany. V zastupitelské demokracii volí občané  s  v  é  zástupce do zastupitelských sborů. To však u nás není Politické strany nechají občany odsouhlasit jejich kandidáty na volitelných místech kandidátek a drze tomu říkají "svobodné volby. Nejen že tato činnost není ani trochu svobodná (voliči musí odsouhlasovat kandidáty politických stran), nesmí volit napříč kandidátkami a vůbec je jim volebními zákony diktováno jak a koho musí "volit", pokud chtějí využít svého volebního práva. Za těchto okolností se není co divit, že tohoto směšného divadla pro ovčany se účastní čím dál méně voličů, nyní pouze 30%. A v tom to všchno vězí.Lidé chtějí pověřovat zákonodárnou a výkonnou činností své zástupce přímo a k tomu žádné politické strany nepotřebují. Politické strany v demokracii mají jinou úlohu. Zásadně nesmí být obdařeny mocí a mocí nad občany již vůbec.

J. Blažek 21.12.2012 11:14

Re: Je opravdu příznačné,že Fischer

Fischer nikdy nebyl členem KSČM, ale KSČ. Pozor na písmenko.

J. Slanina 21.12.2012 13:28

Re: Je opravdu příznačné,že Fischer

Za to ty jsi, rudá obludo, zvládl obojí viď?

J. Farda 21.12.2012 8:29

Soudruh Filip vulgo Falmer

Že nezná ústavu a překrucuje? To je řečí, vždyť komunisté jsou, jak říkal soudruh Gotwald, lidé zvláštního ražení! Ale sociální cítění s. Falmer má, to se mu musí nechat, svého verbíře z StB padnout nenechal, aby se ten chudák musel jít po převratu pást, a zaměstnal ho. Sláva mu, on je pašák!

T. Vodvářka 21.12.2012 8:15

JUDr.Vojtěch Filip - Falmer zná Ústavu velmi dobře

Komunisté se vyznačují tím, že velmi dobře využívají demokratických mechanismů k získání absolutní moci. Komunismus ze své podstaty nikdy nepatřil a nepatří do systému, v němž vládne demokracie a to z prostého důvodu, který pozná i méně orientovaný jedinec, pokud se začte do principů, na nichž komunismus stojí.

Komunismus je založen na třídním boji a třídní nenávisti, tedy přeloženo do češtiny likvidaci všeho, co je okolo něj. Jakýkoli jiný směr je úchylkou, který musí být poražen jakýmkoliv způsobem. Toto komunisté, počínajíce Leninem, dovedli do absolutního maxima, netřeba zde uvádět výsledek. V žádné zemi, kde nastolili diktaturu proletariátu  /termín z komunistické ideologie/, nedošlo k blahobytu beztřídní společnosti, naopak, vždy to skončilo katastrofou. Dnes přežívající relikty /severní Korea, Kuba, možná Zimbabwe/, nejsou zřetelnými blahobytnými společnostmi, ale naopak země, kde není moc co jíst. Komunisté po vyhlazení všeho opozičního poté pro potřebu permanentní revoluce začínají požírat sami sebe / bylo by zajímavé zvědět, co si myslel viselec Rudolf Slánský vposlední minutě svého prašivého života o systému, který pomáhal instalovat/.

JUDr Filip Falmer toto vše moc dobře ví, ví rovněž, že je třeba útočit na nízké pudy přibližně 20% obyvatel, kteří mají raději chcíplou sousedovic kozu při absenci vlastní, než aspoň trochu mléka. Komunismus je úchylkou lidských dějin, stejně jako fašismus a všechny podobné systémy, které místo soupeření ideí své odpůrce střílejí.

Pěkné vánoční svátky všem lidem dobré vůle.

P. Čech 21.12.2012 8:55

Re: JUDr.Vojtěch Filip - Falmer zná Ústavu velmi dobře

Co si myslel Slánský pod oprátkou? ASI NIC. Byl to totiž ovčan, člověk líný přemýšlet a proto také tak skončil. Revoluce, kterou sám prosazoval a provozoval jej nakonec sama sežrala. Ale to je zákonité, pane Vodvářko. Proč? Inu proto, že revoluce obvykle nekončí tak, jak má. Výsledkem naprosté většiny revolucí bylo a je vítězství jedněch skupin lidí nad jinými skupinami lidí. Pouze někde se podaří, že onou skupinou jsou všichni občané a nebo aspoň jejich většina, jak tomu bylo ve Švýcarsku, Lichtenštejnsku či nejnověji na Islandu. Ovšem toto si občané stále více uvědomují (u nás zatím málo) a odmítají se podřizovat diktátu politických stran. Je jen otázkou času, kdy politické strany budou donuceny občany odebrat se tam, kam zákonitě patří. Mezi jiné spolky lidí stejného smýšlení, ale bez moci. Tam, kde jsou hasiči, myslivci, rybáři, chovatelé drbného zvířectva a jiné spolky.

V. Vlach 21.12.2012 9:18

Re: JUDr.Vojtěch Filip - Falmer zná Ústavu velmi dobře

Když politiku, tak po práci - jako koníčkem!

T. Vodvářka 21.12.2012 9:27

Re: JUDr.Vojtěch Filip - Falmer zná Ústavu velmi dobře

Souhlasím s Vámi i v ostatních příspěvcích. Nicméně si nemyslím, že bolševik, který bude za několik minut zírat do tváře Marxe či čemu vlastně věřil, musí na něco myslet. Jsem toho názoru, že tváří tvář smrti většina lidí přestane předstírat a jsou opravdově sví. Takže by mne zajímalo, jestli třeba Slánský /původem Žid/, litoval svých činů. Že mu nebyla dána šance je něco jiného. Kupříkladu JUDr. G. Husák šel dále a nechal se po celoživotním pronásledování věřících krátce před svou smrtí vyzpovídat samotným arcibiskupem Sokolem. Tímto činem popřel celý svůj mizerný život, vzdal se marxistického nazírání na tmu v posmrtném životě a snažil se takto odprosit své oběti a sám se zachránit pro věčnost. Kdo ví co udělá JUDr.Filip-Falmer. Je možné, že už nyní chodí na mše skryt pod závojem. Ono totiž jeden nikdy neví.....