5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda záměrně decimuje střední třídu

V novém zacílení sociálních demokratů na voliče se živnostníci samozřejmě neobjevili. A velkopodnikatele Babiše nezajímají, ten potřebuje do svých podniků zaměstnance. A tak EET, kontrolní hlášení a hlavně třicet tisíc nových zaměstnanců státu, které tato vláda přijmula, padá na živnostníky jako kobercové bombardování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pražák 19.12.2016 8:16

Nespletl se autor??

"Vláda záměrně decimuje střední třídu..."

Já mám dojem, že rovné tržní prostředí pro všechny naopak povede k rozkvětu živností, které provozují ti poctiví, slušní kteří tedy dostanou šanci. Nyní je decimují nejrůznější "šmejdi".

Že by pan senátor Jirsa podporoval podvody?

P.S.: V USA (náš nynější vzor) je daňový podvod jedním z nejtěžších zločinů.

M. Šejna 19.12.2016 8:00

pak senátor Jirsa ....

... by nám měl poradit, kde bychom měli hledat tu zdecimovanou střední třidu. Já ji prosím nikde nevidím. A hlavně by mě opravdu zajímalo, jak může EET zlikvidovat střední třidu.

To mohli podnikatelé být likvidování i výmysly pravicových vlád, kterými bylo např. zavedení "řemeslné živnosti", "koncesované živnosti" a "vázané živnosti", kdy po vás úřady vyžadovaly praxi v oboru, dosažené vzdělání nebo odborný dohled nad živností.

Moje manželka provozuje vázanou živnost a nějaká EET je to poslední, co by ji mohlo decimovat. Decimovaná se cítí být byrokracií ohledně dohledu nad vázanou činností, buzerací hygieniků, buzerací kontrol požární ochrany atd ... Tuhle buzeraci nevymyslela současná vláda. Tu zavedli již v 90.letech.

P. Švejnoch 19.12.2016 7:15

Re: Pan Babis pokracuje v zavadeni korporatniho socialismus ...

Nu, na to, abyste byl arogantní, není nutno sedět ve vládě, či snad ano?

P. Schon 19.12.2016 7:04

Re: Pan Babis pokracuje v zavadeni korporatniho socialismus ...

Pravice zde vládla 20let?

T. Pansky 19.12.2016 3:17

Pan Babis pokracuje v zavadeni korporatniho socialismus ...

... coz jinymi slovy nici male podnikatele. To je ale presne to, co chce, to jsou jeho volici. Navic naprosto odrovnava sveho soka, CSSD. Pravice tise nekde place v koute a doplaci na svou arogance za poslednich dvacet let.