17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ladik53 15.5.2009 12:52

Re: ladik53

Jenom doplňuji, Vy jste (asi záměrně) vytrhl můj citát z kontextu. Chybí tam totiž to potlačení diskuze v Senátu!

Ludva 15.5.2009 13:04

Re: ladik53

No, ten Kott nezměnil výsledek voleb, jen nahradil jiného přeběhlíka, tuším Vrbíka.Koalice měla tehdy těsnou většinu , pokud se pamatuji 101 hlasů. Srovnat s Topolánkovými přeběhlíky se to nedá.

j 15.5.2009 13:22

Re: ladik53

Samozřejmě, protože teď víme , že Kott ma ředitelskou trafiku v nemocnici za to Topolánkovi přeběhlíci zatím nic nedostali tak můžete pouze spekulovat. Předpokládám, že ale napíšete, že je to lež, demagogie nebo propaganda

Ludva 15.5.2009 13:31

Re: ladik53

A to měla koalice přihlížet, jak ztratí legální parlamentní většinu ? Teplík taky svého času dostal trafiku, že ano ? A Kořistku nepřemlouvali ? Ale souhlasím s Vámi, že tyto praktiky jsou nechutné a mělo by se jim nějak zamezit.

Kelner 15.5.2009 15:37

Re: ladik53

Pane Starý, je mi líto, ale jaksi s Vámi nemohu souhlasit. Nevím jak dnes poslanci hlasovali, nevím jakou většinou v minulosti sněmovna zákon přijala. Nemám ovšem rád, když ze mě někdo dělá vykleštěného býka. Poplatky byly a jsou zdůvodňovány že zabezpečí zkvalitnění zdravotní péče pro ty potřebné. Skutečnost je ale poněkud jiná. Když byly zrušeny poplatky pro děti, paní bývalá ministrině zdravotnictví prohlásila, že bude hledat cestu jak tento úbytek příjmu pediatrům nahradit. V současné době uvažují lékárníci, že budou požadovat úhradu ušlého zisku protože krajské lékárny poplatky nevybíraly. Z toho pro mě jednoznačně vyplývá, že poplatky přinesly zvýšení zisku lékárníkům a soukromým lékařům. Za kouzelné považuji také rozhodnutí soudu zakázat poskytovat slevu v lékárnách. Je zajímavé, že žádný soud zatím nezakázal poskytovat slevu na rum v supermarketu.

Ludva 15.5.2009 16:27

Re: ladik53

To je ono, malí obchodníci by měli zažalovat supermarkety za poskytování slev. Mají precedent.

H.K. 15.5.2009 16:42

ČSSD by měla zaplatit poplatky, které dostávali někteří lidé ze státní kasy.

....zdůvodňovány že zabezpečí zkvalitnění zdravotní péče pro ty potřebné.

Po zavedení tzv. regulačních poplatků byly peníze na nákup drahých diagnostických a terapeutických přístrojů. Také těžce nemocným bylo možné poskytnout drahou léčbu.

..budou požadovat úhradu ušlého zisku protože krajské lékárny poplatky nevybíraly....

Krajské lékárny dostávaly "státní" peníze. Tedy i moje peníze. Jedné se o zásah státu do hospodaření lékáren, tedy nerovné podmínky. Pokud by poplatky hradil pan Rath nebo ČSSD tak by to bylo v pořádku.

Doufám, že pánové z ČSSD budou odsouzeni za nedodržování zákonů a veškeré státní peníze nahradí.

phe 15.5.2009 19:06

Re: ladik53

rum nehradí zdravotní pojišťovna

Valdík 15.5.2009 11:17

ČSSD,

to je sebranka primitivních komunistů, jejich hemeroidů a hlavně, sobeckých lotrů, kteří, pod záminkou "péče" o chudinu, nezměrnou touhou po moci a majetku, rozvracejí tento stát! Jestli tomu inteligentní a rozumná část společnosti nedokáže zabránit, bude velmi velmi zle!;-(

Forstmeister 15.5.2009 11:31

Re: ČSSD,

Nenechte lomcovat svým majestátem. Zlatá žíla je obecná (klerikové jsou tím pověstní), lomcuje se stranníky bez rozdílu přesvědčení (hemeroid napadá vyústění řitního otvoru bez ohledu na strannickou příslušnost). Asi bude volena "sebranka primitivních komunistů", která pod záminkou "péče" o chudinu, vedena nezměrnou touhou po moci a majetku " Nás bude oslovovat". Hraji Mariáš, licitovaný. To je také politikum, ale "za své". Mýlím se? 

Posleda 15.5.2009 15:57

Re: ČSSD,

Stranník, strannickou... Neděláte si z toho náhodou konnečnník?

jo 15.5.2009 13:44

Re: ČSSD,

přes 60% členů ODS působilo dříve v KSČ nebo jejich rodiny byly komunistické a oni příliš mladí, aby je vzali. Někteří byli kandidáti, jako Klaus. A někteří byli režimu loajální a tyli z něj, když ostatní pronásledovali. Jako absolvent vojenské komunistické školy, rotný Topolánek.

Tak nepodléhejte iluzím... Rv

Kelner 15.5.2009 15:39

Re: ČSSD,

Z Vašeho příspěvku je vidět, že jste skutečně vzdělaný člověk.

franta 15.5.2009 10:41

Nač tolik řečí, pane Jemelíku

vždyť stačilo říct, že Vám prostě chutná ! (ODS samozřejmě)

milan007 15.5.2009 11:24

Re: Nač tolik řečí, pane Jemelíku

Mohu -li soudit podle sebe, mě nechutná arogantní chování CSSD:-D

ladik53 15.5.2009 13:05

Re: Nač tolik řečí, pane Jemelíku

Tragédie, lháři hodnotí druhé! Fuj!!!

Forstmeister 15.5.2009 10:30

Politika a politici

Politika a její protagonisté, je nevětší "der Puff" v české kotlině a moravské nížině. Politikum "hamtyhamty..." u politiků a politických stran je hlavní záležitost, zaštiťující se za honosná hesla ve jménu "bono publico". Elektoriát stran jim to "žere", komunální sliby prebend, exhibice lídrů v médiích, písně "celebrit". Pro a proti systému populismu té či oné strany bychom mohli diskutovat do nekonečna, "Balbus balbum amat, quoniam verba sua capessit" (Koktavý má rád koktavého, protože rozumí jeho slovům). Co dodat. Můj názor.    

Ludva 15.5.2009 9:14

Bože, jak hluboko jsme klesli

V Anglii nyní probíhá očistný proces se zneužíváním poslaneckých náhrad. Dva lordi museli odstoupit z parlamentu, protože byli ochotni za úplatek upravovat zákony. U nás vládla vláda pomocí podezřelých, velmi pravděpodobně korupčních hlasů. Premiér se svým poradcem se podíleli na ovlivnění zákona o stravenkách, zasahovali do vyšetřování Čunkovi aféry, dokonce se snažili ovlivnit média. V civilizované zemi by takový premiér dávno musel odstoupit. A tady spousta lidí brečí, jak byl skvělý a nenahraditelný. Kde se ztratil cit pro slušnost ? Jinak nová vláda má obsazení mnohem lepší, než ta Topolánkova. Stačí si porovnat třeba ministry obrany, vnitra, školství i financí.

Honza 15.5.2009 9:26

Re: Bože, jak hluboko jsme klesli

Naprostý souhlas R^

rw 15.5.2009 10:25

Re: Bože, jak hluboko jsme klesli

 

Bože jak jste k tomu blábolu dospěl?

Alois Podhajsky 15.5.2009 10:54

Re: Bože, jak hluboko jsme klesli

Pro pořádek, ti "šibalové" jsou jak od Toryů, tak od Labour. Někteří už museli svoje posty opustit, a rozhodně se to "nezametá pod koberec", ale natvrdo se vyšetřuje. Jak by to vypadalo asi u nás? Stalo se třeba vůbec něco těm "manažerům" státních lesů, kteří si pořídili proklatě drahá auta a obešli přitom zákon o výběrovém řízení?

Nathan 15.5.2009 11:45

Re: Bože, jak hluboko jsme klesli

Pláč pana Jemelíka nad Topolánkovou vládou je ubohý.Tato vláda neměla vůbec vládnout,protože podle výsledků to byla vláda arogance,hlouposti a darebáctví

Starý J. 15.5.2009 11:56

Re: Bože, jak hluboko jsme klesli

.... Jinak nová vláda má obsazení mnohem lepší, než ta Topolánkova. Stačí si porovnat třeba ministry obrany, vnitra, školství i financí......

Proč jsou všichni socani postiženi stejnou chorobou - Paroubkovou vševědoucností?

Jak jste člověče dospěl k Vašemu názoru, který zde prezentujete? Ona ta nová vláda už realizovala něco, nebo alespoň nám předložila svůj program? Nebo jste je hodnotil podle ksichtu? Vždyť ministr obrany vedl resort již za Topolánka, protože Parkanová tam byla jen jako zástupce KDU-ČSL, ministr financi Janota pracoval u Topolánka a jeho názory, jak sestavit rozpočet a škrtat se pranic socanům nelíbí a Pecina Prcina neví absolutně nic o vnitru, nikdy se s problematikou vnitra nesetkal (na rodíl od Langera, který měl vnitro na starosti jako stínový ministr 8 let a měl reorganizaci vnitra dávno připravenou). A ministrině školství byla v první Topolánkově vládě! Ale Vy už víte, že obsazení nové vlády je daleko lepší! Jsem přesvědčen, že kdybyste měl alespoň vyjmenovat ty ministry, že víc jak tři - čtyři byste nezvládl, stejně jako většina z nás, protože je prakticky ještě nikdo nezná!

Ale Vy už víte! Stejně jako Váš guru, který ví rovněž všechno nejlíp, ví to už dávno, když všichni ostatní nemají ještě ani potuchu, tak jeho genitální sexy-mozek už ví!

Jděte se klouzat s těma svýma hloupostma ble ble ble!

Starý J. 15.5.2009 12:10

Re: Bože, jak hluboko jsme klesli

oprava....ministryně...

Ludva 15.5.2009 12:36

Re: Bože, jak hluboko jsme klesli

Sám potvrzujete, že noví ministři jsou zkušení lidé, sběhlí v oboru. To se třeba o předchozí ministryni zdravotnictví nedá říct ani náhodou.

Kelner 15.5.2009 15:42

Re: Bože, jak hluboko jsme klesli

Máte pravdu, ale s tím "i" je to hezčí.

Ludva 15.5.2009 12:22

Re: Bože, jak hluboko jsme klesli

Vaše názory Vám neberu, tak si místo komentování těch mých raději dejte na hlavu mokrý hadr.

Starý J. 15.5.2009 12:42

Re: Bože, jak hluboko jsme klesli

Ten mokrý hadr zde potřebuje někdo jiný.

Já nikomu názory neberu. Ale zvedají mě logické nesmysly, které nelze nazývat "názory"!

Ludva 15.5.2009 12:56

Re: Bože, jak hluboko jsme klesli

Mokrý hadr byla reakce na Vaši poslední větu. Uletělo mi to, omlouvám se.

Tino 15.5.2009 8:52

Pan Jemelík neuvádí jinou variantu

Předně nesouhlasím s autorem v otázce státních zájmů. Ty mohou být diametrálně odlišné, podle momentální politické orientace té které vlády. Z historické zkušenosti víme, že i okupace vlastního státu může být státním zájmem.

Že dočasná vláda není to pravé ořechové, to ví každý. Podle mně ale je to jen výsledek neustále se snažící šedé zóny politiky. Kdo je šedou zónou politiky? No přece úřednický stav, ve kterém jsou dobře zakonzervovány staré struktury a nomenklaturní kádři. Šedá zóna politiky také obsahuje zájmová uskupení bývalých komunistických pohlavárů, kteří přešli od komunismu rovnou nohou do kapitalismu. Ovšem kapitalismu s jejich tváří, což znamená klientelistický kapitalismus.

Mohlo být jinak? Mohlo. To by ale nesměl občan slyšet na podbízivé populismy v souvislosti s jeho vlastní neschopností starat se o sebe sám a namáhat tělo či hlavu v práci za účelem svého zisku. Taky mohlo být jinak, kdyby předešlá Topolánkova vláda byla schopna šlápnout na krk šedé zóně politiky. To by ovšem nesměly být ve vleku mnozí s onou šedou zónou a netýt z prospěchů úředníků či zájmových skupin.

Naivní články, jako je autorův, zamlžují skutečnost před občany. Skutečnost, že náš stát je skrz naskrz korupční a že v něm souvisí vše se vším. Snažící se jedinci v tomto systému postkomunistické korupce, nemají moc velkou naději u občanů. Tedy ti co se snaží o změnu v kladném smyslu, či neplují aspoň v korupční sféře. Takoví jsou za nadšeného skandování většinovým voličstvem brzy odstranění a mají štěstí, když se nedostanou korupční justici do spárů.

A tak - "Teď když máme co jsme chtěli, do rachoty zvesela!"    Rv;-(