30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda opět zvyšuje dotace bohatým

Jestli patříte mezi 5 milionů Čechů, kteří si platí penzijní připojištění, asi vám ten dopis od vašeho penzijního fondu přišel taky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 28.3.2012 16:31

Dotace jsou otrávená návnada,

která má vytvořit důvod, proč bychom měli poslouchat podle principu „kdo platí, poroučí“. Vzdejme se dotací, budeme svobodnější ve svých rozhodnutích...

J. Krásenský 28.3.2012 17:43

Re: Dotace jsou otrávená návnada,

Tak tak...

P. Schuh 28.3.2012 14:04

Realita

Vládní strany, aby totálně nepropadly u voleb si takto zajišťují hlasy nejbohatších. Souhlasím se zrušením státního příspěvků na penzijko. Za čtyřicet let tam stejně bude prd, tak jestli mít prd se státním příspěvkem nebo bez, je jedno.

A. Bocek 28.3.2012 9:40

Možná by stačilo ,

aby hlouposti typu státní přispěvek k připojištění, fotovoltaické příspšvky , MEŘO do nafty a biolíh do benzínu byly zkusmo zavedeny pouze v Praze , většina poslanců, úředníků a lobistů by pak dříve zjístila , že kurwa mať , tu ekonomicky coši něgro !

R. Langer 28.3.2012 11:55

Re: Možná by stačilo ,

To není až tak špatná myšlenka... :-)

J. Chládek 28.3.2012 8:14

Údiv...

a velkej, tato vláda nadšeně lidmi, kteří se nazývají pravičáky, nazvaná vládou rozpočtové odpovědnosti, naseká dluhy jako hrom, dobrý ne? Ale z toho si nic nedělejte tak je to u nás se vším, například všude jinde je údajně soukromý sektor největším tvůrcem bohatství, u nás má díky geniální privatizaci, za krkem největší část státního dluhu(jen v ČKA asi 600 miliard Kč). Nejvíc lidí, kteří druhým vykládají, že kapitalismus a demokracie je o tom, neviset na státu a starat se sám o sebe, se zabývá jediným - jak co nejvíc státních peněz "odklonit" do provátních kapes a nejsou to jen dotace, které považujete vy a vaši spolustraníci za zdroj všeho zla. Jsou to hlavně rozpočtové prostředky, určené na veřejné zakázky, služby(jako třeba školství), údržbu a investice do infrastruktury, zdravotnictví a penzijní zaopatření, které se stávají terčem činnosti zlodějů v bílých límečcích, kteří sami sebe nazývají, bůhví proč, pravičáky. Co se týče potřebnosti státu, je nanejvýš potřebná zvláště státními orgány prováděná kontrolní činnost, protože vaši souvěrci - tedy ti geinální kapitalisé, cpou do potravin svinstva, místo mléčných produktů kukuřičných škrob, krmí dobytek zpracovanými mrtvolami dobytka(viz případ s kostní moučkou) a kdyby nebylo ani tak klopýtavé kontroly ze strany státních orgánů, už by tady polovina lidí snad byla mrtvá nebo onemocněla rakovinou....jen aby zisky zůstaly zachovány  Podle hesla soukromé zisky, veřejné ztráty se postupuje vždy, když dojde na nějaký průšvih, ať je to skládka nebezpečných odpadů, nechaná napospas nějakou firmou, nebo havarie jaderné elektrárny, vždy to dopadne stejně. To nemluvím o hazardu s lidským zdravím, a jak obludnou korupci provozují medikální koncerny jen kvůli svým megaziskům. Nakonec jen k úřednictvu - je to zase hlavně zástupce firmy který příjde s nabídkou úplatku, pokud dostane zakázku za určitých podmínek. Takže hlavně klid a nestřílet jen jedním směrem.

R. Langer 28.3.2012 12:00

Re: Údiv...

Posledních 73 let tady žádná pravicová vláda nevládla, a jak to tak vypadá, ani zatím vládnout nebude... :-P

J. Kanioková 28.3.2012 16:29

Aha... tak kapitalista cpe do potravin svinstva... uff...

říká vám něco - poptávka a nabídka? Když je odbyt na ty potraviny se "svinstvem" a minimální na ty skvělé, ale drané potraviny....

Zkuste přes jakousi instituci dosáhnout toho, aby potraviny "se svinstven" museli stáhnout z prodeje..

To by už mnohým opravdu nezbylo, než jíst jen chleba. A to neříkám ve zlém. Prostě je tu určitá hladina koupěschopnosti a prodejci se tomu musí přizpůsobit.. Co z toho, jak to u nás často vidím, že je někde vystaven krásný kousek perfektního masa, ale už začíná mít nazelenalý nádech, protože je minimálně prodejný...

A. Bocek 28.3.2012 7:48

Pane Machu ,

to chcete po "pravicové vládě" aby se chovala pravicově ?

J. Kadeřábek 28.3.2012 13:08

Co je pravicového na politice

odnoži KDÚ-ČSL, VV a bohužel i ODS? A pokud se jen trochu pokusí o omezení výdajů a zvýšení příjmů hned zde máme Holešovské výzvy, demonstrace odborů, "odcházení" doktorů nebo protesty studentů. V TV za mě mluví jakýsi Olejár a všichni důchodci (aniž to ví) mají zastoupení ve dvou svazech důchodců, kteří si také přihřívají polívčičku.

J. Kanioková 28.3.2012 21:40

Ano, ti co jsou přisátí na státním, ti okamžitě vydírají

a média jim fandí..