30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda mírného boje proti korupci…

Je nutno uvádět desítky důkazů, že tomu tak není? Není to třeba! Jednoduše proto, že jí z podstaty věci nemohla být ani v době svého vzniku. Jestliže jsou politické strany, zejména ODS a ČSSD, financovány lobbisty, kteří berou peníze z předražených veřejných zakázek a ze svých firem, které tyto zakázky provádějí nebo na nich participují.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 27.3.2012 17:07

Re: A co dál?

Nemyslím si. Co jiného dělají piráti než kradou cizí majetek?

R. Langer 27.3.2012 14:31

Re: A co dál?

To máte popletené, a ten kdo krade určitě nejsou Piráti. Ti bojují právě proti zlodějské protiústavní mafii prolezlé do státního aparátu a obhajující ACTA a podobné totalitní zákony, dělané jim na míru a jimi zaplacené. Je to rudá totalitní mafiánská lůza s velkými pravomocemi!

R. Langer 27.3.2012 14:27

Re: A co dál?

No, a koho jste volil?

I. Malypetr 27.3.2012 11:15

Re: A co dál?

Řešení není v hledání nové čisté strany.V součesném volebním systému vám z voleb nic rozumného nemůže vzejít.Dvě největší strany+komunisté to mají jasně rozdané,díky českému voličstvu a systému.Názornou ukázkou je poslední volba která novou čistou stranu přinesla.Ano VV.To že by dnes od nich ani pes kůrku nevzal ja prostě zákonitý trest za politickou naivitu se kterou vlezla do vládní oprátky.Kdyby totiž zůstala v opozici,tím nemyslím s ČSSD,mohla klidně sklízet plody sladkého nicnedělání s odkazem na to že s těmi gaunery se prostě vládnout nedá.Tato strana mohla z opoziční lavice trdě tepat nešvary koalice a potichu sbírat hlasy nasra.ch voličů do příštích voleb.A že by nabrala dost,to mi věřte.Místo toho začnou s optimismem mladých svazáků tvrdě prosazovat svůj volební program a to je začátek jejich konce.V rozvinuté demokracii s hloubavým lidem by to snad šlo.U nás stačí pan Kmenta který někde vyštourá že Bárta ve 12ti letech trhal mouchám nožičky a je to.Národ se neptá po důkazu protože to psala MfD tak je to pravda a basta.Potom ještě něco z dob studíí a už se vezou.No a nyní si představte ve vládě piráty.Pokud by Pirát držel hubu a krok,bylo by vše v pořádku.Pokud ne není problém pro pana Kmentu předhodit národu že šéf pirátů ve třinácti letech vypálil 3x Karla Gotta a máme tu další monstrproces.Ne tudy cesta nevede maj to pevně v rukou ti dinosauři.

M. Kosejk 27.3.2012 11:15

blbost

A já zase tvrdím, že naše státní orgány mají už dávno k dispozici zákonné prostředky pro boj s korupcí. Jenom část novinářů trpí obsedantní touhou uzákonit každý aspekt lidské činnosti. Vlastně i ten boj s korupcí je uhozený název. Proti korupci nejde bojovat, lze jen vytvořit takové společenské prostředí, kde orgány činné v trestním řízení budou dělat svoji práci. A pak si je třeba uvědomit, že každá tisicikoruna, která je vybrána z našich daní - a následně přečerpána přes úředníky tam, kam to úředníci považují za správné, si vlastně říká rozkradení. Evropský sociální stát je tedy přímo prokorupční prostředí, kde úředníci a politici mají velkou moc nad našimi financemi.

p.s. Když chcete nějak hodnotit protikorupčnost vlád - tak musíte srovnávat. A opravdu víte o nějaké předchozí vládě, která by nějak více omezovala korupci než tato?

J. Štrobl 27.3.2012 10:07

Re: A co dál?

No na to vezměte jed, že nekradl. Jinak si myslím, že ta nenávist k Habsburkům už trochu vyvanula a tenhle Habsburk by se mi docela líbil.

J. Štrobl 27.3.2012 10:01

Re: A co dál?

Váš, byť bohužel rozšířený názor svědčí jen o Vaší nevědomosti.

J. Schwarz 27.3.2012 9:54

Argument financování

politických stran se mi jeví jako irelevantní. Strany pobírají už ze zákona přemrštěné částky za každý získaný hlas, poslanecký či senátorský mandát a i kdyby jim ještě nějaké peníze chyběly, stačilo by rozkrást půl až jednu miliardu jednou za čtyři roky - tedy kolem 250 milionů ročně. Rozkradou -li se ročně desítky miliard, pak by jeden každý straník musel být /při dnešních počtech straníků/ už několikanásobným milionářem či na stranických sekretariátech by museli mít toalety z ryzího zlata jako svého času Fidelis Schlée. Dnešní vláštní způsob hospodaření s veřejnými prostředky mi začíná připomínat dřevní socialismus, kdy, aby bylo možné ukrást deset tisíc se zničily prostředky za sto tisíc. Dnes taky - aby se někdo napakoval na úplatcích a přemrštěné ceně "veřejné zakázky", budují se věci nesmyslné a nepotřebné za něž se rozhází řádově víc prostředků než bylo ukradeno. K tomu slouží převážně "fondy EU" - ano, ty jsou pro tyto typy machinací přímo ideální.

J. Boleslav 27.3.2012 9:07

Re: A co dál?

Chcete zlepšit stávající špatný stav volbou strany, která má krádeže v názvu i v programu? Vzpomeňte, jak to dopadlo s veverkami, které krádeže na rozdíl od pirátů otevřeně nezveřejňovaly, byť jejich guru takový záměr už měl.

J. Mannheim 27.3.2012 9:00

Re: A co dál?

právoplatný dědic je Karel Habsbursko-Lotrinský, já vím, nenáviděný Habsburk, ale určitě by nekradl propisovačky

J. Mannheim 27.3.2012 8:58

chtít po současné vládě

aby bojovala proti korupci je jako chtít po tygrovi, aby bojoval proti konzumaci masa

J. Štrobl 27.3.2012 8:40

Re: A co dál?

No a kde byste sehnal toho konstitučního monarchu, když tady pomalu nikdo není ani na prezidenta?

E. Vašátko 27.3.2012 7:47

Re: A co dál?

Zní to blbě, ale jak se zdá, asi nejlepší momentální řešení (pokud bych nebral vážně různé ty "Holešovské výzvy") by byla konstituční monarchie. Ono se to zda trochu archaické, ale po počáteční volbě by odpadly problémy kolem opakovaných voleb presidenta a "horní komory", která by ostatně mohla být zrušena a "doživotní král" by mohl být vybaven případně i kontrolní funkcí a pravomocí trestat zloděje. Kdyby to nebylo tak smutné, byla by to docela legrace, ale v dnešní době si nedovedu představit, že bychom se toho marasmu vůbec dokázali nějak zbavit. I kdyby to mělo za následek nějakou skutečnou revoluci, zase by to za čas skončilo přes ty různé Rudé gardy postupně zase stejně. Moc korumpuje. Kdysi to napsal jistý Mňačko a později to rozvedl i Milan Uhde ve svém Králi Vávrovi a jak se zdá, byl nadán duchem prorockým. Dneska už skutečnost, že král Vávra má oslí uši (tedy že se u nás krade ve velkém pod záštitou strany a vlády) nikoho nevzrušuje. Bohužel.

J. Štrobl 27.3.2012 7:12

Re: A co dál?

A co takhle volit třeba Piráty? Jsou mladí, nezkorumpovaní, pálí jim to a mají slušný program. Ačkoliv jsem dědek, tak se mi líbí jejich boj za svobodu a to nejen internetu. Já už osobně těmhle stávajícím zlodějům a tunelářům nedám hlas ani náhodou.

J. Fleiszner 27.3.2012 1:28

A co dál?

Pořád čtu co je špatně, ale stále nevím, co mám udělat, aby tomu tak nebylo. Volby to zatím nikdy nebyly. Stále více mám pocit, že to bez "krve" nepůjde, ale nepřijde po krvavém převratu zase nějakej jinej humus?