29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda bude rozdávat. Kdyby na chleba nebylo

Pracovníky, kteří dosáhli důchodového věku, přitom vláda nepobízí, aby dál pracovali. Pouze jim zvyšuje penze. K tomu motivuje matky (i otce), aby setrvaly na rodičovské a nepracovaly. A navíc přemýšlí, jak jim dorovnat důchody, které kvůli tomu mají nižší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Lávička 3.4.2019 8:51

Pisálek se může perem ohánět do sta let. Ovšem takový zedník v 70ti letech na 10 patře lešení? Nevím nevim

V. Kotas 3.4.2019 10:03

Re:

Většina lidí, kteří pracují rukama/manuálně.

J. Jurax 3.4.2019 17:08

Pisálek spíš než zedník, to máte recht - teď ještě aby mu za to ohánění perem někdo zaplatil ...

A zedník čím bude starší tím bude pracovat v nižším patře, sedmdesátiletý tedy v přízemí, případně v prvním suterénu ... mohlo by se to dát i do zákona, aby se udělalo něco pro pracující, že ... ale co se sedmdesátiletým ajťákem?

R. Langer 3.4.2019 18:55

Re:

Bude obsluhovat kalkulačku. ;-)

M. Krátký 3.4.2019 8:41

Do práce chodím nepřetržitě od 1.července 1960

a dosud jsem nezažil aby někdo přinutil chodit do práce taky všechny "národní hosty" tmavé pleti a všechny pijavice z neZiskovek - a tak se ani nedivím, že bůj starobní důchod 13.500,- mě donutil opustit pronajatý byt 37 m2 za 12.400,- a podobná kouzla. Dvakrát do roka si koupím nové montérky, vařím si vydatnou polévku z kuřecích koster á 13,-kč/1kg a pod vychytávky. Jak říkával můj tchán - jdite mi do pihele s těma vašima kravinama. A tak jsem mini OSVČ s malým krámkem, každé ráno rozvezu své tři pravnučky 5+7+11 let do školy a do školky - jejich matinka pracovní proces navštěvuje zřídka - tatínkové jsou v pr.deli a alimenty neplatí atd - hezký den všem

J. Hála 3.4.2019 12:55

Re: Do práce chodím nepřetržitě od 1.července 1960

Klobouk dolů před Vámi. Ale nedá mi to - jestli má matinka tři robátka s třemi různými tatínky, měla by se nad sebou zamyslet. Tzn minimálně tenhle bod není Váš problém, ani problém státu, natož neziskovek.

M. Klas 3.4.2019 8:09

Pracovat až do hrobu?

Důchodce má pracovat dokud může? A co pak, aby nezatěžoval systém, rovnou do krematoria? Možná někdo v práci spatřuje smysl života, ale každý takový není. Za celý život jsem neměl kvůli práci čas na koníčky, až v penzi.

L. Dočekal 3.4.2019 7:17

Asi tak

Pošlete makat ty,co nikdy nemakali a jen cucají dávky.To sami různí člověkové v tísni a podobní darmožráči.A ouředníků je taky jako nakakáno

B. Baron 3.4.2019 7:10

Aby se ženy vrátily na pracovní trh se musí starat zaměstnavatelé, né vláda. Ale ono by to něco stálo a tak je lepší tlačit na to, aby tu byli Ukrajinci a jiní kteří dělají za polovinu.

Zaměstnavatelé ještě nepochopili, že trh je trh a nyní je na nich aby motivovali další lidi k práci. Až bude recese, tak se taky nebudou vzrušovat a budou propouštět.

J. Fridrich 3.4.2019 7:08

Ono je potřeba si uvědomit, kdo v současné koaliční

" Stát je už na začátku roku v hlubokém schodku, mohou za to výdaje na důchody a dávky " - poděkujme socanům v čele s šílenou rozdávačkou Maláčovou - její heslo je - všem přidáme a všem všechno slíbíme..

O ekonomii a zodpovědnosti toho mnoho socani nevědí - tak jak levičáci " včech zemí ", je to vidět i na jejich " hospodaření " jako strany - jsou nejhorší s mínus cca 33 miliony deficitu + více jak 330 miliony Kč dluhů, které asi nemíní nikdy zaplatit, ale na druhých chyby vidí.. Ono je potřeba si uvědomit, kdo v současné koaliční vládě má nejvíc těchto přehnaných požadavků, které budou dělat po skončení nynějšího růstu dělat velké problémy.

P. Lenc 3.4.2019 7:55

Re: Ono je potřeba si uvědomit, kdo v současné koaliční

Tak tak pane Fridrichu.A to si dovolím napsat já, důchodce.

J. Holíček 3.4.2019 6:58

Jégl je obyčejný nepřející lakomec.

Vláda přidává svým voličům, aby ji znovu zvolili, než finance sežere inflace a Jégla z toho bolí srdce. A ještě to musí dát na psa.

Taková je už demokracie. Voliči to mají za odměnu a jako foršus. :-))

V. Kotas 3.4.2019 6:39

Česko je také asi jedinou zemí z Evropy, ze které

" odtéká " do zahraničí tolik peněz na dividendách a to už téměř 30let. K tomu lze připočíst to neuvěřitelné množství lidí v politických neziskovkách, které žijí z dotací státu, bez nějakého pozitivního přínosu pro společnost ( většina peněz jde jenom na platy a režii ). Tam jsou ti nedostatkoví zaměstnanci a v přebujelé státní správě.

V. Kotas 3.4.2019 6:46

Re: Česko je také asi jedinou zemí z Evropy, ze které

A je na každém důchodci, zda bude občas dál pracovat, tak nějak pro radost ze života, pokud je o něj zájem a chovají li s k němu slušně. Mladé je potřeba učit pracovat už ve škole, vážit si rukou - chybí ty brigády.

M. Klas 3.4.2019 8:12

Re: Česko je také asi jedinou zemí z Evropy, ze které

Proč jste nějakou fabriku neprivatizoval? Mohl jste dividendy mít Vy.

I. Širůček 3.4.2019 14:48

Re: Česko je také asi jedinou zemí z Evropy, ze které

Proč? To je přece jasné, neměl "ty správné známé"!

L. Zach 3.4.2019 9:40

Pokud jde o neziskovky - z jakých dat vycházíte?

-----------------

V roce 2015 pouze 3% z desítek tisíc NGO dostalo státní dotaci a jen necelých 7% z nich i z ostatních veřejných zdrojů.

V roce 2015 činil průměrný plat v NGO 21.000,- Kč a tento sektor vyprodukoval práci v hodnotě 56 miliard korun. Jen na okraj je uvedeno, další práci v hodnotě 5,5 miliard vykonali pracovníci zcela zdarma.

Představa černých děr, kde mizejí stamiliony z kapes daňových poplatníků, je účelovou záležitostí těch, kteří prostě potřebují najít nějakého nepřítele.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-proklete-neziskovky-doa-/p_spolecnost.aspx?c=A190131_213432_p_spolecnost_wag

R. Langer 3.4.2019 18:58

Re:

Jaké práce? Jaké KONKRÉTNÍ práce?

Z. Lapil 3.4.2019 22:03

Re:

Sanaci rodiny mi asi neuznáte - dobrovolníci chodí na návštěvu a pomáhají dětem třeba se školou dřív, než dojde na odebrání dětí rodičům. Ale třeba všemožná podpora domovům důchodců by už vám konkrétní mohla připadat. K mojí mámě nějaký čas chodila paní - přinesla oběd, pokecala, vzala na procházku; upřímně - to byla placená (městem dotovaná) služba, neziskovka asi ne. Naše víska přispívá vísce sousední na péči o jakousi invalidní holčičku; nevím co s ní je. Tuším 5000,- ročně. Nic světoborného, ale nejsme Praha. Nevím, je-li to započteno v těch "ostatních veřejných zdrojích", ale počítám, že prohnat takové peníze přes neziskovku je to nejjednoduší, co lze vymyslet. Pomoc nemocnicím na způsob zdravotních klaunů taky není k zahození.

A nebo taky opravit hrad: http://lukov.brontosaurus.cz/hrad.php. Pomáhat (čistit klece, například) na záchranné stanici pro divou zvěř: http://pasicka.cz/#content-anchor-id.

Taky funguje http://www.skoky.eu/, ale nevím, je-li to formálně neziskovka, na stránkách mají povícero dárců včetně obce Bochov a premonstrátů z Teplé.

Jestli se vám aspoň něco z toho nelíbí, tak dejte vědět a já vám pošlu ošklivého smajlíka :-).