5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Vítězství údělem

Voliči rozdali karty a byly to volby svobodné. Na rozdíl od skvělých liberálních USA nebo progresivně ultraliberálně pošahaného Berlína (odkud ještě nikdy nic dobrého nevzešlo), kde volby byly poznamenány neuvěřitelným falšováním, manipulací a bordelem, byly ty naše tradičně perfektně organizované a přesné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 12.10.2021 8:19

Vítězem voleb je podle mě ten, kdo dostal nejvíce hlasů. Ale za těch 8 let jsem si opravdu všimnul toho, že opozice to tak nevnímá. A kdo vlastně bude sestavovat s důvěrou vládu, to se ještě uvidí. Hlavně ta důvěra. ;-D

M. Kanda 12.10.2021 8:29

Nemáte pracdu. Volby nejsou sport hraný na body. Volby jsou nástrojem k sestavení vlády s většinovou podporou. Dosud u nás nikdo nezískal ve volbách nadpoloviční většinu. Proto se většinová vláda sstavuje dohodou mezi aktéry a podmínkou je ta nadpoloviční většina.

Váš guru má tu smůlu, že dohodnout se nedokáže nikdy s nikým. Umí jednat jen z pozice síly a to není dobrý předpoklad pro nějakou dohodu. Ze Sněmovny jeho přičiněním vypadli trpaslíci, které mohl vydírat. Zůstali jen velcí hráči (ano ve spojení je právě ta velikost), na které žádné páky nemá.

Vaše zcestné názory na tom nic nezmění. Smiřte se s tím.

G. Onion 12.10.2021 10:10

Vítězem voleb je ten kdo dostal nejvíc hlasů, myšleno strana, hnutí atd. Nikoliv slepený koalice. Na tom nezmění nic ani vaše přihlouplé argumenty.

A ještě jedna věc, kde berete tu jistotu vy a vám podobní idioti, že pokud se někdo vyjádří proti petikolce musí být ausgerechnet volič Babise. Tohle je už na návštěvu k psychiatrovi. Napadlo vás ve vaší omezenost, že mohl dotyčný volit někoho úplně jiného? Třeba toho dredovanyho anarchokapitalistu Urzu? Nebo nemusel volit vubec.

O. Kaucký 12.10.2021 11:32

R^

M. Kanda 12.10.2021 12:10

Já vám váš názor neberu. Považujte si za vítěze voleb třeba i toho Urzu. Mě je to jedno. Termín "vítěz voleb" se v Ústavě vůbec nevyskytuje a tak každý máme právo si pod ním představit, co je blízké našemu vnímání.

Jen se vás zeptám: proč zrovna vy rozhodujete o vítězi podle počtu mandátů a ne třeba podle počtu hlasů? Když už to musíte nějak měřit, tak nejobjektivnější je počet hlasů.

A že jsou vám proti mysli koalice, je též jen a jedině váš problém. Žádný zákon je nezakazuje, volební zákon pro ně určuje specifické podmínky (a tím pádem s nimi počítá jako s lefálním uskupením). Máte snad nějaké své vlastní zákony?

R. Langer 12.10.2021 14:26

Ano, pro toho, kdo neumí počítat, moje zcestné názory podložené čísly jistě nic nezmění. S tím jsem se už smířil dávno, ale legraci si z takových jedinců dělám rád, a pořád. ;-D

P. Velenka 12.10.2021 1:17

To je skoro geniální.

P. Velenka 12.10.2021 1:17

"... Petr Fiala mával komicky pěstičkou a zkoušel si asertivitu..."

T. Kohout 12.10.2021 0:40

Obávám se, že "jejich voliči" nebudu sledovat nic, ti se budou těch pár let zalykat blahem. Kdo by to snad měl sledovat, by měla být ta nová opozice. Uvidíme. Ani lidé, jako takoví, to nebudou moc sledovat. Dokud jim nebude příliš zle. K tomu snad až tak úplně nedojde. Měli jsme tu již všeliké vlády a dosud jsme přežili. A teď hlavně co s tím Hřibem? Nějaké městské volby se snad také přibližují. A jak s příštím presidentem? Také se to blíží.

R. Langer 12.10.2021 7:23

Kdepak, bude hůř. Doba tomu už dozrála. :-(

S. Sedlák 12.10.2021 0:21

No zvládl jste to skřípění zubů poněkud lépe, než ten váš guru a gauner v jedné osobě. Snad nechcete, aby vám někdo uvěřil, že jste ANO nevolil, vy opobloku.

Pochybuji, že nová vláda už v prvém roce postaví 10k bytů, když musí uklízet ten chlívek po těch patlalech, kteří dokázali jen rozhazovat na dluh a postavili 50km dálnic a k tomu připočetli 50 za opravu D1. Překopání rozpočtu očekávám a úsporu tak 70 miliard. V každém případě jim dejte alespoň 100 dní s tím pindáním pokoj.

D. Müller 12.10.2021 1:24

Pan Holásek jim vynadal i když tam ještě sedí stará vláda.... Připomnělo mi to starý vtip.

Rodina sedí u večeře a matka povídá:

"Maminka nám posílá výslužku ze zabijačky."

Otec se nadýchne a vrazí pohlavek synovi.

"Co blázníš? Vždyť ani nic neřekl." vyhrkne matka.

"Už ho vidím, jak to žere bez chleba!" ulevil si otec.

K. Káš 12.10.2021 6:49

;-DR^

R. Langer 12.10.2021 7:25

Jo jo, už jsem zvědavý, kolik za 100 dní vyhlásí lockdownů, a jakou zatnou sekeru... ;-)

M. Těhanová 12.10.2021 7:57

Nezalykejte se tou záští tolik. Klepne vás!!!!!

R. Langer 12.10.2021 8:19

To není žádná zášť, jsem prostě jenom normálně zvědavý. ;-D

J. Brei 12.10.2021 7:48

Smutné je, že ti, co přicházejí po něm, nepostaví ani těch 50 km, protože kde jinde by se dalo šetřit, než na infrastruktuře. Na politických neziskovkách ne, to by řval Brusel. Na OZE také ne (taky by řval Brusel). Když odečtu policajty, hasiče a učitele, tak těch úředníků na ministerstvech tolik není, takže tam se sice začne vyhazovat, ale neušetří se tím skoro nic. Možná se dostaví D4, protože PPP projekt. A možná D11, protože mezinárodní zájem. Na opravy silnic pak ale už nezbyde a za pár let budou zase děravé.

V. Halašta 12.10.2021 7:58

A ani nepostaví žádnou psí boudu s 50 mil. dotací...

R. Langer 12.10.2021 8:20

Jo, protože těch už si za ta léta postavili dost... ;-D

G. Onion 12.10.2021 10:32

Víte kde se dá ušetřit? V první řadě, jak už včera sdělili narodu/fyjala a asociálka pekari/ nepomůžou nikomu se zdražováním EE a plynu. Nikomu nic.

Dale se dá ušetřit hodně peněz na sociálních transferech, prostě všude tam kde ti lidé nemají možnost obrany. Co můžeme očekávat, platby u lékaře a určitě se nebude jednat o směšných 30 kaček. Zrušení nemocenské, opět se nebudou platit první tři dny, v duchu kuního ksichtu Drápka se skrtem péra vyléčí invalidé, jednoduše nebudou už existovat. Důchodcům se přestane přidávat nad rámec valorizace a vblizke budoucnosti očekávám zrušení valorizace úplně.

Zakládání povinných penzijních pojištění. A i přes jejich žvásty, viz Kalousek, jak ochrání vklady klientů dojde k jejich tunelování. Když přes veškerou ochranu k tomu došlo nedávno v United Condom proč by se to nemohlo opakovat tady u nás, že. Samozřejmě stát nikomu nic nenahradí.

No to stačí, já myslím, že najdete další desitky možnosti, kde osekaji roli státu.

Stanjura ministr financí, to mne fakt rozesmálo, když je tohle možný, pak už tuhle funkci může zastávat i Šimpy;-D

T. Kohout 12.10.2021 14:36

Jo,jo p. Stanjura již býval hvězdným ministrem dopravy. Beru to všechno jako velkou psinu a zábavu, tyhle změny. Jiní to hluboce prožívají.