16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Bojda 10.4.2011 23:11

O moc a peníze jde až v první řadě

"Politici jsou občané druhé, třetí a čtvrté kategorie." ( Ladislav Jehlička, 1916-1996, Křik koruny svatováclavské ). Krásně vystižené.

L. Orlita 10.4.2011 15:05

novináři dělají svou práci blbě

Spousta novinářů jen zveřejňuje to, co jim  někdo podstrčí. Takže jejich práce spočívá pouze ve slohovce- jak co poskládat, aby se to dalo nějak číst. Takže jediné  informace jsou, že se někde něco stalo. Ale jak se to opravdu stalo, se nemáme šanci dozvědět. Ono stačí porovnat stejnou událost na různých serverech. Pokud nejsou jednoduše vzájemně opsané, tak jsou tam kolikrat různé blbosti a protimluvy. Navíc by měli novináři platit miliónév pokuty, pokud soudy zjistí, že se věci udály jinak, či je novináři nemůžou dokázat. To by si pak rozmysleli co budou psát a začli svou práci dělat pořádně.

I. Hanuška 10.4.2011 15:52

Re: novináři dělají svou práci blbě

Bohužel tomu tak není, protože pomluvení ví, že na pomluvě novinářem může být něco pravdy a soud, ve své pomatenosti, může nakonec potrestat pomluveného, když nerozliší pravdu závažnou, od lži nezávažné (buď z vlastní pýchy moci, nebo z důvodů spíše korupčních) . Pan Jemelík Vám potvrdí, jak soudy pracují....

P. Skřivan 10.4.2011 19:32

Re: novináři dělají svou práci blbě

Vy být novinářem byste neskočil po senzaci, kterou by Vám nabídl temný muž v temném průjezdu ?  Kouzlo je právě v tom, že oč dělají novináři svou práci odpovědněji, o to lépe slouží záměru. Mohou dobře spát a ještě dostanou mimořádnou odměnu a jsou doma pochváleni. :-)

L. Orlita 10.4.2011 22:42

Re: novináři dělají svou práci blbě

no ono by to chtělo pár soudů, kde by novinář musel zaplatit pokutu několik miliónů ze svého nebo z pojistky a pak by si dali bacha co prodávají

P. Novotný 10.4.2011 14:47

Děkuji

za článek. Měl by jste psát častěji p.Jemelíku.

J. Tachovský 10.4.2011 10:58

Jemeliku Jemeliku

Nazyvate svou vlast Absurdistanem ? Jak ubohe. Pripadaji vam vasi spoluobcane absurdni ? Nebo vy sam si pripadate absurdni ? Nebo je spis absurdni polabi, ci Krusne hory ? Nebo myslite, ze je absurdni Karlova universita nebo odkaz svateho Vaclav ci Mistra Jana Husa ?

L. Orlita 10.4.2011 15:07

Re: Jemeliku Jemeliku

Mohla by Karlova Univerzita vyprodukovat nějaké lepší novináře? Aby ti dnešní, co dělají svou práci neuvěřitelně blbě, mohli ztratit práci.

I. Hanuška 10.4.2011 15:48

Re: Jemeliku Jemeliku

Občané ne, ale jejich chování ano. Země je momentálně ve stavu absurdního chování jejich obyvatel. Za doby Otce Vlasti, nebo jiných význačných vladařů tomu, patrně, tak nebylo.

V této zemi je spousta lidí, kteří jsou nuceni se chovat absurdně, protože jim nic jiného nezbyde.

P. Skřivan 10.4.2011 19:33

Re: Jemeliku Jemeliku

Přesně tak. Např. všichni normální státní úředníci, kteří místo řízení se pouze zákonem, musí poslouchat hlavně politicky dosazeného šéfa. ... a podle toho jejich počínání také vypadá ... .

L. Orlita 10.4.2011 19:34

Re: Jemeliku Jemeliku

no já nevím. Otce vlasti bych moc nechválil. Za jeho vlády se konal velký a brutální pogrom vůči židům. A to přímo s jeho vědomím a schválením. Někdo může namítnout, že se tak dělo ve středověku přirozeně. Ale spousta panovníků židy chránila- když šlo o peníze, o půjčky (a nesnažila se je hodit přes palubu, když se to nehodilo).Takže u mně Karel IV. s prominutím moc neznamená. Zvláště když hloupí antisemité mají zrovna toto za důvod, že pogromy byly v pořádku, když je ten Otec vlasti taková velká "morální" autorita.

E. Došlík 10.4.2011 7:24

Vítejte . . .

Pane Jemelík, vaše otázka proč by měl odstoupit Vondra, když to bylo za Topolánka, není vůbec na místě. Když něco provedl, ať to bylo kdykoli, kdyby měl charakter, tak se do funkce nehrne, a teď se tam tento agent CIA drží zuby nehty. Když provede něco obyčejný člověk, tak je odsouzen, a musí pykat třeba za škodu 1000.-Kč. A tady se jedná o miliony a z našich kapes, a my si máme za tyto hajzly pořád utahovat opasky, nosit si svačiny do práce, nemít nárok třeba na stravenky, zatím co senát a sněmovna si žere a pije plným plným pyskem, za hubičku, a vláda se svým bohatým bufetem - kdo to platí, oni určitě ne ač mají peněz jako hrachů. Svině, styďte se před národem . . . ,to platí i pro vás pane redaktore !

F. Doušek 10.4.2011 10:40

Re: Vítejte . . .

Došlíku, za vlády vaší jedné strany jste si do práce svačiny nenosil? Á, já zapomněl, tehdá lítali pečení holubi přímo do vaší nevymáchaný huby. A co to je "nárok na stravenky"? Běžte na pracák, tam nějaký poukázky dostanete.

E. Došlík 10.4.2011 10:50

Re: Vítejte . . .

Jemelíku, jaké moji jedné vlády? Kolik vám je spratku, co víte o životě? Já už na pracák chvála Bohu nemusím, ale chci dožít svůj život jako člověk, a ne jako bídák . . . Pro poukázky si budete chodit vy v tomto systému zlodějů . . .

E. Došlík 10.4.2011 10:52

Re: Vítejte . . .

Omlouvám se můj předešlý příspěvek patří Douškovi !!!

M. Gavlák 9.4.2011 22:09

Gazdík rozumně působící?

To myslíte vážně? Vždyť je to ňouma, který žvaní to, co mu Kalousek řekne....

P. Fiala 9.4.2011 19:04

Pan Tabery z "nečeského média"

Včera na TV ČT24 přiznal pan Tabery, že jeden celý rok připravovala redakce MF materiály na pana Bártu. Zdá se, že tito pánové v MF mají vždy hodně "spolupracovníků" (některý dokonce omylem dodal materiál o panu Topolánkovi, kterým pak byl mediálně politicky zničen) a určitě spolupracují s většími agenturami nežli je ABL.

Pan Škárka mi hrubě připomíná paní Zubovou, tedy systém trojských koňů, které zde zanechala bývalá KGB, a občas je tento systém použit, zvláště jde-li o něco, co konkurenční strany nechtějí.

L. Severa 9.4.2011 14:22

Presumpce viny

Ve čtvrteční MfD K. Steigerwald píše :“ V politice už dávno zabydlelo  riskantní, nesmyslné a často zneužívané pravidlo: pro politika neplatí presumpce neviny, nýbrž presumpce viny. Každý osočený je vinen, dokud se neprokáže nevina. Je to pravidlo krvežíznivé a devastující politický život – povzbuzuje chuť K veřejnému pomlouvání a obviňování.“ Myslím, že toto vyjádření koresponduje s článkem.  Těžko říct jak se budou uvedené záležitosti dále vyvíjet, ale každopádně si nevážím politiků, kteří dokáží podtrhnout stoličku a patrně bez varování svému příteli( podle autora byli Šarka a Bárta přátelé ).  Je dost možností jak projevit záporný postoj k dění ve straně, ať již přímým ovlivňováním, nebo krajně zrušením členství.  Příliš z těch Wágnerů, Tlustých, Zubových, Melčáků aj. čouhá jakási touha po odvetě, takže ani vzdáleně nemohou připomínat zodpovědné politiky.

I. Hanuška 9.4.2011 14:06

Nejvíce neškodí politici, státní zástupci atd., ale novináři!

Jedna věc je tu faktem: česká média působí v takovýchto situacích jako spolehlivá a nikým nenapadnutelná pátá kolona. Vždy, když se v pozadí zjeví nějaká seriózní téma, začnou česká massmédia křičet a vytahovat skandály méně, nebo zcela vůbec nedůležitá.

V současné době se začala média obouvat do pana Bárty a ostatních, ale na pořadu dne je něco zcela jiného: Sazka. Jedna z největších společností země, která má mít především všeobecně pozitivní roli v oblasti sportu a jeho hmotného zabezpečení, je před našima očima už dlouho rozkrádána a likvidována. Teď, když k tomu dochází zcela nepokrytě, se všichni věnují "ptákovinám" ("úplatek" za 160 a 500 tisíc?).

Já nechci být paranoidním, ale mám pocit, že nejvíc této zemi škodí novináři a ne politici!!!

P. Skřivan 10.4.2011 19:25

Re: Nejvíce neškodí politici, státní zástupci atd., ale novináři!

Ale notak. :-) Chápu, že myšlení je značně bolestivé. :-) Pochopte ale, že novináři opravdu, ale opravdu neruinují státní rozpočet. Na tohle máme experty velké koalice, která s ohledem na velký odpor veřejnosti k této jinak úžasné shodě, potřebuje občas vypomoci s navázáním nespokojenců. Samozřejmě nikoli za cenu, aby sama něco musela obětovat. ... a tato korekce se právě děje ... .

p.s.: Úplatek 500 tis. není ptákovina, ale trestný čin, za který se jde sedět. ... a pobyt za katrem znamená fakt velkou spoustu nepříjemností.

V. Běhal 9.4.2011 11:03

Nezákonosti v kauze Čunek

PAN JEMELÍK DOBŘE ROZEBÍRÁ NEZÁKONOSTI A PODIVUHODNÁ OBVINĚNÍ V JÍM ZMÍNĚNÝCH KAUZÁCH, ALE NEZÁKONOSTI STÁTNÍCH ZÁSTUPCŮ, POLICISTŮ A SOUDCE V KAUZE čUNEK MU NEVADÍ.

I. Hanuška 9.4.2011 13:43

Re: Nezákonosti v kauze Čunek

Houbeles, na téma Čunek et. al. tu bylo panem Jemelíkem vypsáno už tolik slov, že by to vydalo na slušně tlustou knihu. Stejně tak i na téma zrůdnosti českých státních zástupců. Takže je konečně dobře, že začal psát i o něčem jiném.

K. Janyška 9.4.2011 9:58

To používaný model demokracie je nedokjonalý a obsahuje fatální chybu ! Většinové hlasování není permanetně podrobováno testu soukromým právem !!!! Dzp.