15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lea 14.4.2006 8:40

Re: Re: přestavba

Jo.milý fotříku,měla jsem na mysli daně z příjmu. V ekonomii jsem se dlouhý čas pohybovala,takže o výši odvodů soc.+ zdravotní mám také poměrně páru.

Vodák 14.4.2006 8:31

Re: možná nám vládnou "skoro komunisti"

Že v ČSSD jzískali převahu komunisté a tuto stranu ovládají je zcela zřejmé. Argumentovat dokola tím, že i v ODS jsou komunisti protože u nich byl rok Tlustý,  když v ČSSD je snadnější jmenovat ty, kteří  komunisty nebyli, je pitomost.  Komunistického kádra a levičáka dělají z Tlustého právě komunisté, kterým nejvíc vadí, nebo hlupáci, kteří jim tím pomáhají.

Lea 14.4.2006 8:24

Re: že tam je přece jenom jiná podnikatelská kultura

Andy,ale vždyť jste si v případu Dánska odpověděla sama.To je to,o čem mluvím. Co se týče stabilního prostředí,je jistě zapotřebí.K tomu je potřeba legislativa,která se nedělá jaksi za chodu.K legislativě na té konferenci mluvil právě J.Havel, na jehož vytržené větě z kontextu postavil autor článek.Podotýkáte,že společnost stojí především na kvalitě lidí.Jaký je rozdíl v tom,co říkám já? Co se týče čtyř bodů,které p.Topolánek požaduje: to si snad přejí všichni.Topolánek ale řekl,že pouze za splnění těchto čtyř podmínek jsou podnikatelé ochotni odvádět daně. Ale i ti podnikatelé byli v systému,který nechal za dobu totality dojít všechno až tam,z čeho se hrabeme,takže i ty čtyři body se stávají během na dlouhé trati.

fotr 14.4.2006 8:23

Re: přestavba

"Navíc v Dánsku jsou jedny z nejvyšších daní-50%."

Z kontextu předpokládám, že máš na mysli zdanění zaměstnance. A máš ty vůbec představu, jaké je zdanění zaměstnance v ČR?

Zjevně ne. Vždyť mi tu daně skoro ani nemáme. Jen jakési povinné odvody. Ale daně rozhodně ne, že.

Vodák 14.4.2006 8:16

Re: přestavba

Potřebovala by jste vysvětlit více, nejen to co vyžadují naši podnikatelé.

Andy 14.4.2006 7:40

že tam je přece jenom jiná podnikatelská kultura

no, a tady taková těžko bude, jelikož nouze z otroků lotry činí a pokud jste nucena deset let lavírovat mezi stovkami navzájem si odporujících zákonů, těžko při tom získáte nějakou kvalitní podnikatelskou kulturu.

A pak by se dalo říci, že Dánové neměli před patnácti lety start po více než čtyřiceti letech tuhého komunistického režimu, který nedovoloval legálně ani soukromou cukrárnu. Co potřebujete, Leo, vysvětlit na faktu, že naši podnikatelé si přejí "stabilní prostředí,funkční infrastruktura,pružná vzdělanostní soustava,zdanění,které nebude likvidační" ? To je něco, na co mají nárok jen cizí ,  my bychom měli mít nestabilní prostředí s nefunkční infrastrukturou, zkostnatělou vzdělanostní soustavou a likvidačním zdaněním ? No, to máme.

 V dobách Rakouska - Uherska končili naši předkové s prací pro stát někdy koncem února. Hádejte, kdy je DDS letos.

Závěrem bych ráda podotkla, že na podnikatelích společnost možná nestojí, stojí na lidech- a  světe div se, i podnikatelé jsou lidé, ač se nás  socialisti a komunisti snaží už roky přesvědčit o opaku. Chápu, že pro čtvrtinu obyvatelstva ČR, která nepracuje, a další obrovskou masu lidí, živících se jako státní úředníci ( nezaměńovat se stáními zaměstnanci), mnohem větší, než mělo vysmívané Rakousko-Uhersko dohromady, musí být nalezen nějaký společný nepřítel, jemuž se hodí na krk vina za vlastní nespokojenost, ale pořád ještě někde někdo na ty daně musí do systému peníze přinést- a to opravdu nikdy nebude ani paní v podatelně na národním výboru, ani náměstek tajemníka poradce třetí kočky na ministerstvu školství. Sorry

Kajan 14.4.2006 7:37

Přestavba byla odporná finta komoušů k tomu, aby se vyhnuli převratu, Nepodařila se. Ani nemohla, svět je totiž spontánním řádem a nemůže být organizací. Jen za těch obřích lidskýh a materiálních ztrát, které komunisté přivodili. ! Dzp.

.. 14.4.2006 7:31

Bubaci

Na naší politické scéně se nic zvláštního neděje.Každy hledá spojence sobě podobného a je jen na podání a vysvětlení tohoto spojenectví.Pozorný občan již dávno poznal že mu nic hrozného nehrozí.Co hrozí tomuto státu rovná sobeckost v Evropě nepoznaná.

Lea 14.4.2006 7:27

Re: Re: přestavba

milý Gruntoráde,konference byla k našim podnikatelům. Chcete mi říci,že Škodovka zaměstnává neschopné lidi? Produktivita práce je tam na evropské úrovni.Ne všichni,kdo nepodniká,je hloupý a líný. Nevím,čím to je,ale schopní podnikatelé mají svůj stálý tým spokojených lidí.Z řad podnikatelské obce se ale rekrutují i jiní.Například Liberec bude za poskytnuté záruky některým podnikatelům,kteří zkrachovali, platit miliony soudu.Nejsem proti podnikatelům v žádném případě,ale nedělejme z nich vrstvu,která neprošla totalitou jako všichni ostatní,což se nutně promítá i do jejich schopností a myšlení.Z vysokých škol nám vychází nová generace a i ta má ještě problémy s cizím jazykem. To je také důsledek našeho bývalého školského systému.Je to vidět všude. Na soudech,policii,atd.A bohužel i u OSVČ. Jsem pro podporu kohokoliv,kdo se do podnikání pustí. Je určitě nutné zjednodušit legislativu.Na druhou stranu snahy o vytlačení velikých investorů nejsou na místě. U nás jsou lidé spokojeni především v bývalém Benaru,který má německý majitel. Vydělají si za kulturních podnmínek vyhovujících oběma stranám.

Aleš 14.4.2006 7:06

to se Vám nepovedlo

z jedné věty   uděláte článek, bez toho , že byste objasnil o co se jedná. Je to skutečně  napsané stylem, když vycházely v Rudém právu články o desidentech.

Gruntorát 14.4.2006 6:46

Re: přestavba

vážená, a na kom tedy společnost stojí?Snad na dělnické třídě, družstevních zemědělcích a pracující inteligenci. Kdo by zaměstnal ty, kteří neumějí a nebo častěji z lenosti nechtějí podnikat? Snad ústřední výbor vaší strany, NE, jen a jen PODNIKATELÉ! (ost i west)

ČEST JEJICH PRÁCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lea 14.4.2006 6:10

Re: přestavba

omlouvám se za tu herubku měly=měli

Lea 14.4.2006 6:08

přestavba

pane autore,konferenci jsem sledovala. Vytrháváte z kontextu a to není fér.Jinak bych chtěla podotknout,že p.Topolánek,mluvící za naše podnikatele,sdělil: podnikatelé jsou ochotni odvádět daně za čtyř podmínek :stabilní prostředí,funkční infrastruktura,pružná vzdělanostní soustava,zdanění,které nebude likvidační.Že tyhle podmínky vyžadují cizí investoři,je známo.Že tohle vyžadují naši podnikatelé,to bych si přála vysvětlit. Oni snad nebyli v minulosti součástí systému ? Kolik z našich podnikatelů má kvalitní vzdělání absolvované na západní universitě?Ta úroveň vedení podniků se zatím projevuje nejnižší produktivitou práce při vysokém objemu odpracovaných hodin.Dále jsem zaslechla slovy pana Mejstříka,že devadesátá léta byla v podnikatelské sféře roky kreativní destrukce.Je to pochopitelné,tomu ale právě odpovídá ten stoh zákonů dělaných za pochodu,ke kterým J.Havel mluvil.Jestli bylo na konferenci voláno po uvolnění vztahu zaměstnavatel-zaměstnanac,kdy bylo jako příklad uváděno Dánsko,kde může zaměstnavatel snáze propustit zaměstnance,chtěla bych říci,že tam je přece jenom jiná podnikatelská kultura.Navíc v Dánsku jsou jedny z nejvyšších daní-50%.Zaměstnanec po propuštění pobírá podporu ve výši platu.Je tam ale propracovaný funkční systém,který se snaží propuštěného rychle umístit.Dánská výše daní, jak jsem řekla, zmiňována nebyla.Ani nemohla,protože bylo voláno po dani rovné.Jeden řečník tam měl také projev v duchu,že by se někteří podnikatelé měly držet dávno starého přísloví "Když neumím podnikat,nechám se zaměstnat." Proti podnikatelům absolutně nic nemám.Jen na nich ale společnost nestojí. Proč se ODS nazývá stranou občanskou? Je to strana hájící zájmy všech?

kotrba 14.4.2006 5:39

Re: Nevládnou, nesedí ve vládě,

Jo tak von už místopředseda vlády České republiky Jiří Havel nesedí ve vládě?

diey 14.4.2006 4:16

možná nám vládnou "skoro komunisti"

ale ministrem financí se bývalý kádr KSČ stane až po volbách - pokud vyhraje ODS

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 14.4.2006 2:10

Re: Nevládnou, nesedí ve vládě,

Heledte, vy s tim skoro madarskym nickem, jaky tam vidite myslenkovy zkrat? Ja s panem Bartonem celkem souhlasim v tom, ze komuniste nam de fakto uz vladnou, protoze ti, co si rikaji socialni demokrate, maji komunisticke mysleni tak ze 70. let minuleho stoleti.

?? 14.4.2006 1:40

Pane Bartoni, stručně řečeno :

"Výpotek", že ? (Y)!!

neprijemny pocit 14.4.2006 1:30

RP, tak 1977

Clanek je psan stylem Rudeho Prava, tak z roku 1977. Je jasne, jak musi vyznit, a pak se do toho semele, co je zrovna po ruce. Pocit je stejny - neduvera k autoru a jeho 'dilu'.

Taraszátaras 14.4.2006 0:46

Nevládnou, nesedí ve vládě,

ale významným způsobem spolurozhodují ve výkonu moci zákonodárné. Přesto Vám, pane Bartoni, snídaně dnes chutnala a výměna látková se vám nezasekla. Myšlenkovému kotrmelci na konci Vašeho článku se v elektrotechnice říká zkrat, a to věčné zvyšování pozornosti a bdělosti na pravé straně spektra začíná připomínat permanentní zvyšování iniciativy pracujících za bolševika. Je zajímavé, že nemáte rád perestrojku, bez níž byste si právě teď asi dával nějaký hodnotný závazek.