30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vedlejší produkt kauzy CASA

Karel Schwarzenberg tentokrát při jednání Sněmovny o vydání Vlasty Parkanové k trestnímu stíhání neusnul. On tam ani nebyl. Možná nechtěl, aby mu někdo předhazoval, že opět klimbá, když se říkají blbosti. Možná měl ve Vídni opravdu důležitější pracovní povinnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 16.7.2012 19:51

Konečně vyšla pravda na jevo!!!

Nákup letadel CASA byla hluboce založená intrika tehdejšího ředitele pražské ZOO Fejka!Potřeboval totiž zootransportní letadla  a spočítal si, že když budou CASy pro armádu nepoužitelné, budou snadno k dispozici jeho záměrům s rozvážením goril, koní Převalského atp.

Za tento logistický úspěch se mu pak ekologická mafie odměnila lukrativním postem železničního ombudsmana!

P. Pavlovský 16.7.2012 19:46

Konečně vyšla pravda na jevo!!!

M. Kosejk 16.7.2012 11:06

-------

Kalousek by vždy pragmatik a blbec to rozhodně není. Proto je mi strašně podezřelé, jak se poslední dobou chová. Tak si říkám: Proč chytrý pragmatik se najednou chová tak, že pohřbívá TOP09?!

P. Pavlovský 16.7.2012 18:17

Re: -------

KOŠILE (VLASTNÍ BEZTRESTNOSTI) BLIŽŠÍ než kabát (úspěšnosti TOP 09).

Chtěje zachránit vlastní kůži, posílá  pod vodu TOPku. Bohužel, K. Schw. dělá už totéž.

P. Pavlovský 16.7.2012 18:17

Re: -------

KOŠILE (VLASTNÍ BEZTRESTNOSTI) BLIŽŠÍ než kabát (úspěšnosti TOP 09).

Chtěje zachránit vlastní kůži, posílá  pod vodu TOPku. Bohužel, K. Schw. dělá už totéž.

M. Martin 16.7.2012 10:56

Pane Pavlovský

Pane Pavlovský jak to děláte že vždycky všechno víte nejlíp a nejdřív a absolutně všemu rozumíte ?

P. Pavlovský 16.7.2012 18:13

Re: Pane Pavlovský

Dvakrát denně se modlím, někdy i za vás. Bohužel, ne vždy mě Hospodin vyslyší, JAK MŮŽEZTE SÁM NA SOBĚ POZOROVAT!

J. Václavíková 16.7.2012 18:16

Re: Pane Pavlovský

:-)))))

M. Martin 17.7.2012 10:24

Re: Pane Pavlovský

Na profesora pravopis nic moc.Když píšete tak se přestaňte modlit abyste se mohl soustředit.

I. Kudrnová 16.7.2012 9:57

Tři pokrevní bratři

Byli   tři  pokrevní bratři,  jak říkal pan Topolánek. Pan Topolánek, pan Bursík, pan Kalousek. Ti dva už to vzdali  nebo my jsme je prokoukli, jak si na nás  vybudovali své ego a svou moc, jak se dostali do vlády, třeba pan Bursík a spol. Pan Kalousek udělal další fintu jako pan Bursík,  stvořil   zase novou  stranu  a zase se dostal  do vlády. Pan Topolánek se svými pokrevními bratry nás dokopal  k podepsání  Lisabonské smlouvy, pan Bursík zase  prosadil  mimo jiné, aby  při    povolení stavby silnice   atd.  byli přizváni   takzvaní ekologové, které nikdo neurčil, nevystudovali to, ale dostali moc a razíko. A pěkně se nám smějí ? Co Vám pomůže vystudovat několik vysokých škol, když několik  jako ekologů nám zatrhnou  všechno, co je dobré  pro lidi,  aby neumírali na silnicích  a prosazují květenu, zvířátka, to už začali dělat v  Německu  před druhou světovou válkou, když prosazovali ochranu přírody, květeny  atd. a jak to dopadlo - lidi posílali do plynu do koncentráků, však všichni víme.

A pan Kalousek to zkoušel všelijak  a pořád mu to vycházelo.  Jsme zvědaví co zbude  po třetím pokrevním bratru, za co budeme ještě platit a ne jenom penězi.

A. Reček 16.7.2012 8:52

Je na tom dost pravdy.

Z debat se známými skutečně vyplývá pro budoucnost TOPu jediná možnost, že na příští parlamentní volby na jejich kandidátkách budou chybět právě hlavní osoby zakládající tuto stranu. Tudíž "otcové zakladatelé" s tím nejhlavnější, tedy M.Kalouskem. Pan ministr Schwarzenberg vlastně na tom také není líp, protože dosáhl již i skutečného politického důchodcovského věku a bude mu slušet za dva roky odchod do politického důchodu.  Ono rozčarování veřejnosti skutečně pozbylo pravo-levý rozměr, protože i ČSSD nemá ve svých špičkách osoby skutečně liliově bílých charakterů. Lakmusovými papírky odhalujícími skutečnou náladu občanů, budou říjnové volby krajských zastupitelstev a části senátu.  Dnes prožívají lidovci velikou úlevu z toho, že nemají mezi sebou ty, kteří bažili stále po funkcích a založili TOP 09.  

P. Maleček 16.7.2012 8:15

Smutný to pohled na TOP-09, naději české politiky

Co dodat. Snad jen - ano Karel Schwarzenberg je největším zklamáním v české politice po volbách 2010. A ještě zdánlivě zbytečné upřesnění. Pod hnutím starostové se neskrývají všichni starostové, jak se někdy snaží pan Gazdík předstírat. A to ani všichni starostové menších obcí.

To jen p. Gazdík tenhle spolek zneužil pro svou vlastní kariéru v Kalouskově stínu. A s tou chválou na Gazdíkovo (Kalouskovo)přerozdělení daní a církevní restituce, obé údajně v prospěch malých obcí si počkejme na skutečnou realizaci. Ostatně i ty Parkanové (Kalouskova)letadla měla být dobrým obchodem pro akceschopnost české armády.

K. Janovská 16.7.2012 9:10

Re: Smutný to pohled na TOP-09, naději české politiky

Vy jste fakt věřil, že TOP09 je (zase další) nadějí? S Kalouskem v čele? Pana knížete bych z toho vynechala - je to a už před dvěma lety byl starý pán. Příroda se nedá obelstít a on není jeden z těch mála, co jim pevné zdraví a s tím související bystrá mysl slouží do devadesáti. No a pan Gazdík dělá co umí, to, že se dere vzhůru, není samo o sobě žádný hřích - uvidíme.

P. Pavlovský 16.7.2012 0:50

Struna už praskla

 "Natahovat ale donekonečna trpělivost Karla Schwarzenberga, Petra Gazdíka či Jana Farského nelze", říkáte. Jenomže dnes už nejde o trpělivost zmíněných, jde o trpělivost  politiků, novinářů  a voličů (nemluvím teď o grázlech mezi nimi). Kalousek trpělivost K. Schw. i P. G. napínal, ale ona se, bohužel, ukázala příliš trvanlivou; nepraskla včas. Oba dva promarnili šanci  na poslení chvíli, za pět minut dvanáct se od Kalouska distancovat. Teď už je po dvanácté, kohout zakokrhal, svítá.  Topku stáhlo její ďábelské vedení pod vodu a  též záchranný člun STaN nabírá, protože ani oni se včas nedistancovali a navíc mají na kontě nedávného Bessera.

Jindy tak prozíravý K. Schw. se sice na chvíli zapykal do Vídně, ale když se pak vrátil, držel s Kalouskem nepochopitelně basu dál. Proč, vždyť to byla politická sebeVRAŽDA?

Nemám jiné vysvětlení, než že i K. Schw. dohnala minulost. Uvědomil si, že v kause CASA jede de facto (nikoli de iure) stejně jako Parkanová. I on tehdy v Topolánkově vládě v demisi zvedl pro nákup ruku, ačkoli věděl, že je to zmalverzované. Nebylo to žádné tajemství, věděli to přece tehdy všichni, kdo četli noviny.

Nebylo třeba být žádný velký odborník na to, aby člověk věděl, že tato letadla armádě k ničemu nebudou, že nemají dostatečnou kapacitu ani dolet. Cena jejich  transportní verze byla známa; cena "vojenské verze" byla zjevně předražená (ve srovnání s opravdu vojenskými letadly USA-Itálie). Navic pak jsou letadla do dneška prakticky nehunkční.

Jako od začátku spokojený a soustavný volič TOPky (co do Prahy dokonce nadšený volič, prvně v životě jsem volil stranu, která vyhrála volby) smutně konstatuji exitus a jdu zapálit svíčku. Bude hořet i za ty strany, které předcházely v řadě před ní: ODA, US, DEU, ED. ODS je zkorumpovaná už nejméně od opoziční smlouvy; každá jiná pravicová strana, která se za 20let dostala do českého parlamentu, dříve nebo později zkrachovala, někdy s korupcí, jindy bez ní. 

J. Václavíková 16.7.2012 18:23

Re: Struna už praskla

Možná dojde k exhumaci KDU. K. Schwarzenberka bych nepodezřívala z postranních myšlének, spíš jde zřejmě o jistou zdrženlivost v úsudku, asi nechce potopit člověka, pokud nemá v rukou důkazy.

P. Pavlovský 16.7.2012 19:11

Re: Struna už praskla

Nejde o zdrženlivost, jde o nebezpečí přinejmenším politického, když ne trestního obvinění: za nákup letadel má K. Schw.  de facto (nikoli de iure) stejnou odpovědnost, jako všichni tehdejší ministři Topolánkovy vlády včetrně Parkanové - všichni hlasovali pro. Nikdo víc, nikdo míň, tedy mimo Topolánka, ten rozhodně víc než ostatní.

J. Václavíková 16.7.2012 18:26

Re: Struna už praskla

Možná dojde k exhumaci KDU. A u knížete bych nehledala zištné motivy, spíš se mi zdá, že nechce nikoho potopit, pokud nemá v ruce důkazy.

J. Václavíková 16.7.2012 18:26

Re: Struna už praskla

No, nějak mi to připojení blbne :-)