6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Ve slonovinových věžích

Napětí mezi jednotlivými vrstvami politiky panuje odjakživa. Jiný pohled na svět je z oken malostranských paláců a jiný ze skromných stavení na periferii. Nejlépe to dokumentuje tradiční spor o rozpočtové určení daní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 29.8.2020 11:33

Stresující situaci starostů pěkně illustruje seriál Slunečná, takový starosta Vacek, kdyby neměl tu palírnu, tak by snad ani tu funkci nepřežil. Asi jsem se špatně díval, ale nikde jsem neviděl celní nálepku na lahvi. A tak pije on i hosté slivovičku nepodrobenou spotřební dani. Až přijdou celníci, to teprve bude rachot, proti tomu jsou fekálie ve vodovodu slabým čajíčkem, ač jsem nepochopil, jak se mohou fekálie zvenčí dostat do tlakového systému. Jo, jsou to starosti, za ty prachy. ( Kdo si myslí, že jsem to napsal vážně, plete se tuplem.)

F. Navrátil 29.8.2020 7:49

I slepé kuře Jelínek občas najde zrnko. Nejde o jeho žvanění o platech politiků, ale o pozici obcí a měst. Místní samosprávy by měly mít mnohem větší pravomoci, protože mají vůči svým občanům velkou odpovědnost. Pravomoci by se měly podstatně zvýšit zejména v oblasti výběrových řízení, aby nedocházelo k formálním obviněním starostů a radních. Dále pak by na obce a města měla být převedena agenda výplaty sociálních dávek, aby tyto peníze nebyly anonymní, ale byly vypláceny se znalostí místních podmínek.

Š. Hašek 29.8.2020 10:11

Trefná poznámka.

J. Ganaur 29.8.2020 13:07

Jak dlouho jste ve vládě, jak dlouho máte parlamentní většinu, Budelípové?Jo ták, starostové nejsou v ANO, tak na ně serem!;-D

Š. Hašek 29.8.2020 13:17

???

F. Navrátil 29.8.2020 13:31

Nějak vám nerozumím. Zastáváte se Jelínka, který je propagandistou sociální demokrace, což je součást současné vládní koalice nebo mu něco vytýkáte? Nebo považujete za chybný můj názor na zvýšení pravomocí měst a obcí?