5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Važte svá slova

Například: když někdo hlasitě a opakovaně vyhrožuje výpovědí (v politice demisí) – a skutek utek. Takový člověk se stává nedůvěryhodným a nadto směšným.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Škodák 18.6.2016 0:12

Většina národa ignoruje racionální argumenty.

Autor článku to napsal velmi dobře,ale racionální argumenty většina českého národa ignoruje. Na to upozornila politoložka paní Dvořáková,že z té poslední kauzy vyjde Babiš ještě posílen. KDU-ČSL evidentně sehrává opět pozitivní roli,snaží se o konstruktivní dialog,ale reakce většiny je k této straně nepřátelská. Povaha českého národa už je taková a proto KSČM,která se nezřekla třídní nenávisti a zneužívá demokracii,volí asi 16% národa českého,zatím co stranu,která zastává principy anticko-křesťansko-židovské tradice Evropy,volí asi 6% populace. Zemana by opět volilo asi 60% populace a Babiše asi 30%. To vše má své příčiny,které většinu národa nezajímají,protože jsou racionální povahy a proto převládají ty iracionální!.

Š. Hašek 17.6.2016 10:27

Přeji všem voličům,

kteří si mysleli, že stát/republika/společnost občanů je jen taková větší výrobna řepkového másla, příjemné prozření. Někteří ale stejně neprozřou. Ale každý se sekne, moc jim do toho nechci kafrat. Uvidíme u příštích voleb..

P. Lenc 17.6.2016 10:43

Re: Přeji všem voličům,

Ono bude zajímavé, pokud Bureš splní svou vyhrůžku (i když ji nevěřím), že nebudou hlasovat pro rozpočet, pokud přesáhne 60 miliard. Ono půl milionů preferovaných st. zaměstnaců, to je přece voličská síla.Ale máte pravdu, ne někteří, ale mnozí neprozřou.Psal jsem to onehdy, čím víc Bureš lže a krade (pardon, je "dotován") tím je jeho voličské jádro pevnější.Takže, uvidíme.

Š. Hašek 17.6.2016 11:17

Re: Přeji všem voličům,

Ano. Přeji tímto i Burešovi příjemné sny, kterak uspokojit tu jeho voličskou sešlost, kde se nacházejí zastydlí komouši spolu s rádoby konzervdemokraty. A k tomu ten mišung "bude líp". A určitě dnes jasní čekatelé na kanceláře jeho šmírácké kontroly všeho.

ANO - čemu ano? Krom plků "udělá pořádek" jsem bohužel od jeho řadových voličů nic jiného neslyšel. Jest to zázrak s takovým osobním renomé a "programem" sestavovat (takřka) vládu/vládnout financím (a dotacím).

K. Janyška 17.6.2016 8:49

Firma je přísnou organizací a sleduje jeden nebo velmi

omezený počet cílů a účelů jednání. Politika však je správou věcí veřejných, tedy tím, co máme všichni společné, například soukromé právo a silniční síť. Vlády jsou tu od vymáhání těchto věcí, ovšem jen tehdy, nezasahují-li do soukromého práva občanů. Nesmějí zahrnout občany do plnění svých záměrů, jen společné prostředky, tedy zejména daně. Lidský svět je totiž spontánním řádem, ne organizací. O tom ale víte všichni kulový, takže je to jen moje házení hrachu na stěnu... Dzp.

J. Berger 17.6.2016 7:44

Moc se v současné situaci nevyznám,

taky neznám taktiku stran a hnutí, ale vím jedno: fungující systém se nemění. Reorganizace (která vše zpozdí o 3-4 roky, než si zase všichni zvyknou) se dělá jen tehdy, když systém nefunguje nebo se potřebuji někoho zbavit. Oba útvary fungovaly dle odborníků dobře.

J. Kulheim 17.6.2016 8:54

Re: Moc se v současné situaci nevyznám,

Kteří "odborníci" řekli, že útvar, který vedl pan Šlachta fungoval dobře. Nebyli tito odborníci náhodou pan Babiš, Ištvan, Bradáčová ap?

Co dokázali kromě změny politického systému. Nedělali nic mimo odposlouchávání a lhaní. Z jejich usilovné práce zbyly pouze kabelky, které už byly x krát zdaněné. Dávno měli být pryč. Bez odposlouchávání jsou naprosto neschopní. Takoví lidé ať jdou dělat to na co stačí.

Nagyová nemohla úkolovat rozvědku, protože na to nemá pravomoci. Je to nesmysl.

J. Berger 17.6.2016 11:15

Re: Moc se v současné situaci nevyznám,

Tedy, Nagyová nemohla, nemá pravomoci, ale mohla a úkolovala. Její milý ty pravomoci měl a ona konala "v jeho jménu". Já Šlachtu neznám, nemohu tety soudit, ale jesti se za něj staví kolem 250 polisistů a hodně jich chce od policie odejít s ním (čímž by se účinnost policie podstatně zhoršila), tak to o něčem mluví.

R. Tesařík 17.6.2016 15:44

Re: Moc se v současné situaci nevyznám,

Nemluví to o ničem, stejně jako vy.

L. Popovský 17.6.2016 6:43

Těmi "moudrými" voliči jste mě zklamal, pane Stejskale. Já jsem ANO volil a hlásím se k tomu, a teď jsem moudřejší. Příště však že stran, které jsou v parlamentu, nebudu asi volit žádnou. Jak mě nazvete potom? Jak byste nazval ty občany, kteří už k volbám nechodí?

M. Frank 17.6.2016 6:58

Re:

Třeba - pitomci? No to je asi silný výraz, spíš chudáci.

L. Popovský 17.6.2016 7:34

Pitomce dělají politici z nás všech.

Nechodit k volbám je však cestou do pekla.

H. Gene 17.6.2016 14:52

Re:

Jako sorry, ale volit estébáckýho gaunera může jen člověk opravdu, nu, jak to říct a neurazit...

L. Popovský 20.6.2016 21:48

Re:

Odpovím Vám teoreticky, nevztahujte si moji odpověď prosím Vás k osobě AB. To, že byl někdo agentem STB pro mě neznamená automaticky jeho diskvalifikaci.

Mám pro to 3 důvody. 1) Lidé se mohou změnit. 2) Chybu může udělat každý. 3) V listopadu 1989 mi bylo 15 let, takže jsem nezažil socialismus jako dospělý člověk, který by se mohl zdiskreditovat spoluprací s tehdejším režimem a STB. Pokud bych byl tehdy dospělý a ekonomicky aktivní a odolal bych spolupráci s STB, i když by mi byla nabídnuta, tak bych měl morální právo někoho odsuzovat. Vy jste možná starší a jste v této pozici, já v ní však nejsem.

J. Fridrich 17.6.2016 5:44

Babiš měl pravdu když řekl " zítra tím premiérem mohu

Babiš měl pravdu když řekl " zítra tím premiérem mohu být já " - a pro naši zemi by to bylo lepší, kdyby k tomu došlo. Rovnátkovej-studentík-Bohoušek si začíná doma v Česku dělat co chce a naopak Brusel a bábu Merkel poslouchá.. Že je celá ta reforma policie narychlo vytvořena s cílem odstranit nepohodlného a schopného plukovníka Šlachty s jeho dobrými výsledky a odvahou jít do vyšších pater - to myslím že vědí v naší zemi všichni normální lidé. Chovancův podpis narychlo ( snad nehořelo ) před ukončení připomínkového řízení - vždyt' neinformovali ani nejvyššího státního zástupce Zemana - je důkazem arogance ČSSD. Za Šlachtou stojí cca 230 elitních policistů - což je u nás neobvyklé a o něčem to svědčí....

J. Kopeček 17.6.2016 6:14

Re: Babiš měl pravdu když řekl " zítra tím premiérem mohu

Jistě, bezcharakterního konfidenta STB a lidového vypravěče jsme jako premiéra ještě neměli.

K. Frauknecht 17.6.2016 7:36

Re: Babiš měl pravdu když řekl " zítra tím premiérem mohu

:-)))

V. Heidlerová 17.6.2016 8:29

Re: Babiš měl pravdu když řekl " zítra tím premiérem mohu

Já vůbec nechápu, proč se do toho míchá řadový ministr vlády Babiš, když ta věc přináleží ministerstvu vnitra? Z jaké pozice jedná - jako předseda ANO? proč se takovému Škrholovi ze Slovače přikládá takový význam a všude se presentuje? Jednu pravdu má - všetcí kradnú. Včera byl tak vzteklý, že mluvil československy jako Husák.

Lidového vyprávěče a breptu máme na Hradě.

Š. Hašek 17.6.2016 11:11

Re: Babiš měl pravdu když řekl " zítra tím premiérem mohu

Asi tak.

P. Kmoníček 17.6.2016 8:23

Re: Babiš měl pravdu když řekl " zítra tím premiérem mohu

Pane Fridrichu,Babiše podporuje Veleba.Ani to Vám nic nenapovídá?

M. Vondráček 17.6.2016 9:31

Re: Babiš měl pravdu když řekl " zítra tím premiérem mohu

Vám se Ty koblihy ještě nepřejedly ??

P. Selinger 17.6.2016 21:58

Re: Babiš měl pravdu když řekl " zítra tím premiérem mohu

Babiš by nebyl premierem, ale Generálním ředitelem české republiky, dceřinné společnosti Agrofertu. A chybí ještě přijmout navržený zákon o státních zastupitelstvích, který ruší vrchní státní zastupitelství včetně toho Ištvánova.

K. Krejčů 17.6.2016 1:09

Nemyslíte ale,

že neprohrál Babiš, ale my všichni? ČSSD si uzurpovala policii a doufám, že se někdy dozvíme proč. Je velmi hloupé přidat se bez přemýšlení k "vítězi"? A je vítězství chovance taktické nebo strategické? Pokud nám zbyla alespoň špetka zdravého rozumu, bude to ČSSD při volbách spočítáno. Ale iluze si nedělám. Nicméně -pan Babiš v této krizi mluvil srozumitelně, chovanec jenom mlel dokola jakousi mantru o pravomocích. Není náhodou placen z našich daní? Choval se jako gubernátor, který nemusí lidu poddanému nic vysvětlovat.

J. Krásenský 17.6.2016 6:03

Zachovejte chladnou hlavu,

ČSSD je odpudivá strana, která nedbá rozhodnutí soudu i ústavního, ale neusurpovala si policii,. Ministr vnitra ji má ve své pravomoci, na rozdíl od ministra (ne)spravedlnosti nebo ministra financí. Tady pokud nechcete tvrdit, že si finance usurpoval babiš a zemědělství lidovci. Reformu policie vypracovala policie a ministr vnitra má pravomoc ji buď odmítnout nebo podepsat. Podepsal ji i pro ten neuvěřitelný nátlak babiše&comp. Prvotním malérem je účast socialistů na vládnutí v této zemi ať už marxistických nebo fašistických.

K. Krejčů 17.6.2016 20:17

Re: Zachovejte chladnou hlavu,

Ministr vnitra i premiér je náš zaměstnanec. Má pro nás spravovat naše věci ve svém rezortu, ale to neznamená, že mu policie patří. Ani premiérovi republika nepatří. Chovají - li se svévolně, měli by být okamžitě vyhozeni. Co by se asi stalo ve firmě, kdyby třeba vedoucí dopravy začal vozový park firmy používat k soukromým účelům - jako výše uvedení ke svým osobním cílům? Jednají, jako by republika/policie/ byla jejich dědičné léno.

M. Frank 17.6.2016 6:56

Re: Nemyslíte ale,

Dovolím si s vámi nesouhlasit. Šlachta překračoval policejní předpisy a evidentně pracoval pro Babiše již při svržení vlády Nečase. Olomoucké vrchní zastupitelství převzalo úlohu politického vedení justice a vše fungovalo jako divize Agrofertu. Vidím situaci jako nedotaženou, protože by měla následovat disciplinární jednání s olomouckými státními zástupci, jejich jednání dokonce zkritizoval ústavní soud, který konstatoval porušení trestního řádu ze strany olomouckých. A Babiš že mluvil srozumitelně? Blekotal nesmysly, chování má řeznického psa, slušný člověk by si od něho koblihu nevzal.

K. Frauknecht 17.6.2016 7:38

Re: Souhlas

s Vámi i s panem Krásenským.

K. Krejčů 17.6.2016 11:54

Re: Nemyslíte ale,

Váš názor Vám neberu. Svůj neměním.

J. Kyselková 17.6.2016 14:52

Re: Nemyslíte ale,

Na pana Babiše jsem alergická od jeho vpádu. Pokud začne vřeštět - "To je lež ! Všici kradnú !" jako argument - vím, že je zle. To galérka ožije a zdravý rozum nemá šanci.

J. Kanioková 17.6.2016 15:37

Souhlas