26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

POLITIKA: Válka o Palermo

Razantní vstup jednoho z nejbohatších lidí v Česku do politiky vyvolal poprask a hodně protichůdné reakce veřejnosti i již etablovaných politiků. Není divu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Jindrák 15.12.2011 13:50

souhlas

  Plně souhlasím

J. Urban 14.12.2011 20:08

Je to velmi jednoduché. Babiš se opičí

po V. Bártovi. Má možná dokonce silnější motivaci, než on. Jeho podnikání (potraviny, biopaliva, zemědělská hnojiva atd.) je přímo závislé na státní politice, na dotacích státních či evropských. Může to dělat tak, že si bude kupovat politiky, vznešeně řečeno bude "lobovat". Lobbying ale něco stojí. Koupit si voliče přijde - při stále stoupající nenažranosti modrooranžmafie - levněji. A ještě to imáge: Pan Spravedlivý, Pan Neúplatný, Pan Spasitel Země České a Přilehlého Okolí! To bude kampaň! Pivo za dvě kačky nebo párek za kačku - nebo dokonce oboje!?

J. Malá 14.12.2011 18:08

Pane Páral,

zhodnotil jste to přesně. Ale jak to, že protikorupční ministerstvo, všechny strany,hlásící se k boji proti korupci, policie, soudy- nikdo se nezajímá o tohoto křiklouna?Co si to vlastně dovoluje pan Babiš?Jak on, kdysi úředník zahraničního obchodu, ke svým miliardám přišel? Dnes máme ve vládě a kolem ní kmotry- v té další budou ti největší z velkých zlodějů státního majetku? Bude to snad ještě horší? My starší pamatujeme, jen největší vůl může naskočit do Babišova vlaku. Ale to nebezpečí tady je, mladí se nec hají manipulovat. Takže nečinnost současné nejhorší vlády může způsobit, že ta příští bude tragická.

J. Kanioková 14.12.2011 4:02

Nechci Babiše soudit, nesleduji ho.. jen nechápu, že ho někteří tak "žerou"..

Je to pořád jeden a tentýž scénář - objevil se Spasitel...! už se mi to ani nechce vyjmenovávat, kolik se toho za ty roky urodilo.. OH, SD, US, Zelení, senátor Fišer, VV i částečně Topka, kde uznávám Starosty - kteří už někde odvedli nějakou organizační i politickou práci.. a z Topky jen někteří.. A různá hnutí - Děkujeme, odejděte a už si je ani nepamatuju..

Zjevení Babiše je jak přes kopírák

Ale je tu zajímavý článek někoho, kdo ho zná velmi dobře..

http://www.ano2011.cz/z-medii/napsali-o-nas/5749-je-babi-novy-mussolini

Š. Hašek 14.12.2011 23:00

Re: Nechci Babiše soudit, nesleduji ho.. jen nechápu, že ho někteří tak "žerou"..

Ano podobné to už bylo (zapomněla jste na "slavnou" Čtyřkoalici.

Agent Babiš je  ale o řád výše. Již teď podniká vlastně pouze na základě zákonů a nařízení křivících podnikání (řepkapalivo, bioplyn pro elektrárny, spojení s Agrární komorou). To by samozřejmě jako politik dovedl k naprosté dokonalosti.

Proti tomu by pak současný pláč nad korupcí byl jen malá legrace. Nějak mi vychází, že do kampaně může dát víc než všechny současné strany dohromady. Až mrazí