17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Firtl 28.1.2011 10:45

Re: pan Hvíˇžďala v tom má bordel

....s tímto názorem se ztotožňuji a moc mě mrzí, že nevidím z toho cestu ven.........snad jen nějaký ten benevolentní diktátor....

S. Netzer 28.1.2011 9:57

Článek

 "Budoucnost Evropy?" (http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-budoucnost-evropy-0sa-/p_zahranici.asp?c=A101217_112159_p_zahranici_wag) potvrzuje vše, co pan Hvížďala vyčetl z bělehradského projevu Václava Klause.

Lidská práva, výdobytek francouzské revoluce, jsou podle prezidenta Klause, v souladu s hayekovskou hantýrkou, "práva nároková či pozitivní, tedy zlomek, který má jen čitatele a prázdný jmenovatel". Zato ale prý "vestfálský systém národních (nebo občas i vícenárodních) států ... umožnil svobodu a demokracii."

Taková absurdní tvrzení nejsou provokace. Pokud nejsou propagace nedemokracie, tak jsou ale každopádně odtržené od reality.

K. Janyška 28.1.2011 9:54

Kdo nerozpoznal v Evropské unii socialistický velkostát, nerozumí principům spontánního řádu lidské interakce, kterým lidský svět neodvolatelně je a principům útoku na něho-socialismu ! Je tristní Vás číst ! Dzp.

K. Janyška 28.1.2011 9:51

Václav Klaus - nepřítel Vás, komunistů a socialistů a zločinného socilissmu ! Komunisto Hvížďalo ! Dzp.

L. Kalina 28.1.2011 9:50

Re: pan Hvíˇžďala v tom má bordel

Nejsme příbuzní jenom  mám stejný názor.

M. Trhlík 28.1.2011 9:29

Re: Kvíčalo,

Pane Tesaříku,když si to myslíte Vy,tak to bude určitě "pravda",že?Jinak mne to z míry nevyvádí,ale Vás asi ano.

P. Fiala 28.1.2011 9:26

Atlas dějin pro školáky

Jsem ročník, který musel na vysoké škole studovat filosofie Marxismus-Leninismus a Dějiny komunistických hnutí (či tak nějak se to jmenovalo). I když jsem byl z dělnické rodiny, spíše mne zajímaly obsahy autorů filosofií západních (vycházely z řeckých), které kupodivu byly na začátku knih uváděny. A zajímaly mne, asi proto ,že jsem žil realitu filosoií těch komunistických. Jen na okraj, vůbec se nedivím panu Marxovi, že reflektoval realitu práce a žití lidí v jejich rodinné fabrice. Stejně tak vnímám i dnešní "otrokářství", po zjištění "otrokářů", že více je využit otrok nasycený a svobodný, nežli hladový a nesvobodný. S podivem vnímám, že EU v podstatě združuje formace šlechticko-kapitalistické (bez bývalých satelitů Ruska) . A stále je pro mne záhadou, zda proniká západní demokracie na východ či východní na západ (pan Putin jistě pracuje na tom druhém).

K  tomu Atlasu dějin, jsou tam ilustrované mapy o pohybech myšlení představitelů velmocí, či aspirantů na velmoce (ať jsou to staronoví diktátoři, církve, šlechta, šlechta-církve, církve-kapitalisté, socialisté, či komunisté, určitě to budou i další aspiranti). Možná je v současném Atlasu už i mapa EU. A mimochodem: EU jako celek , již několik roků, vykazuje stejné GDP jako USA t.j. 14 jednotek, a Rusko jen 2,7 jednotek GDP (přišlo o "satelitní " státy, ale zbrojní sílu mají jen o trochu menší jako USA).

R. Tesařík 28.1.2011 9:22

Re: Kvíčalo,

on se totiž mýlí málokdy. Je to k vzteku, že.

J. Kalina 28.1.2011 9:15

pan Hvíˇžďala v tom má bordel

a nebo hodně a úmyslně zkresluje. Americký boj za nezávislost se odehrál a "skončil" před začátkem Francouzské revoluce. Ústava USA vyšla z britských tradic, kdy Anglie si mohla "dovolit" nebýt tak moc a tak dlouho absolutistická a centralizovaná jak byla kontinentální Francie. Francouzi USA pomáhali proti Anglii protože se jim to hodilo geopoliticky. Sekali se spolu po celém světě a nejblže v Kanadě. USA se stali inspirací pro první protagonisty francouzské revoluce. Že tito na to doplatili (revoluce požírala vlastní děti) bylo nejspíše tím, že prostě angláni na rozdíl od frantíků si prošli historicky jinýmy režimi. V Anglii bylo vládnutí vždy mnohem volněnjší. V Anglii byla "revoluce" 150 let před francouzskou.

A k té EU a Evropě.Jestli se EU a eurozóna apod nějak rozpadne a rozdrolí (doufejme, že v klidu) nebude to v žádném případě zásluhou "euroskeptiků", ale vinou těch hujerů, kteří to všechno tlačí "vpřed"  takovou parou, že to skončí havárií. Obyčejní lidé to už nesnesou a až nazrají, tak se toho chopí nějaké strany ala Le Pen a mnohem horší. Hrozí, že nakonec nebude ani ta EU do které byl i Klaus ochoten vstoupit. TO HROZÍ. Ty blázni z Bruselu občany EU ožebračují a vytvářejí jednu překážku za druhou, aby EU prosperovala a neustále vytvářejí další a další skupiny grantových přiživnických vyčůránků a lehkoživek.

L. Pelikán 28.1.2011 9:04

Re: Opravdu nepěkná splácanina!

myslím si,že autor článku,dost přestřelil

J. Hejna 28.1.2011 8:52

Opravdu nepěkná splácanina!

O detailech netřeba hovořit, jsou zřejmé.

M. Trhlík 28.1.2011 8:42

Re: Kvíčalo,

Pane Vaníčku,všimnul jste si kolik jsme už měli prezidentů? A ve své době to byli také prezidenti"všech" i když se o tom dalo diskutovat.Stejné to bude i dnes.Pravdou je že prezident Klaus se nerad mýlí a když už k tomu dojde tak to nepřizná.Pokud má na něj někdo jiný názor,tak nevidím důvod,proč ho nabádat,aby šel k Dělostřelcům k Veškrnům.   Václav Havel je poslední ukázkou jak se umíme chovat k prezidentům.

J. Mannheim 28.1.2011 8:35

Re: Kvíčalo,

pane Jonáku, za prvé autor článku má svůj vlastní názor, můžeme o tom polemizovat, můžeme s ním nesouhlasit, ale rozhodně to není důvod k tomu, abych autora dehonestoval nějakou nepěknou přezdívkou odvozenou od jeho příjmení, a to už vůbec nemluvím o tykání. Také se tomu říká diskuse ad rem, případně ad hominem. A pokud vidím, že je někdo hulvát ad hominem, myslím si, že s ním nemá cenu dále diskutovat ad rem... Divil byste se, kolik replik třeba na pana Janyšku případně na paní Varadínkovou jsem zde již napsal a pak jsem se vždy ovládl a celé to smazal z důvodu nemožnosti diskuse.

S. Ševeček 28.1.2011 8:33

A detail navíc - pan Hvížďala je usvědčený lhář

Hvížďala: "V projevu najdeme ... přiznání Václava Klause, že na to má autoritativní odpověď"

Václav Klaus pravil: "Nechci předstírat, že mám na tuto otázku autoritativní odpověď, ale inklinuji k závěru ..."

S. Netzer 28.1.2011 8:27

Re: Kvíčalo,

Silné kafe je to, co předvádí pan prezident.

R. Jonák 28.1.2011 8:21

Re: Kvíčalo,

Na to, aby člověk souhlasil s diskutujícím, nemusí být člověk hulvát. Spíš bych řekl, že jako hulvát se vyjadřuje autor článku, mnohdy s jeho názory nesouhlasím, ale většinou se vyjadřuje celkem slušně a nelze někomu vyčítat, že má jiný názor než já. Ovšek to co předvedl dnes je opravdu "silný kafe".

S. Ševeček 28.1.2011 7:54

Kvíčala ...

Tak tohle synonymum ke jménu nechvalně známého EUropana, který nám, pitomým čecháčkům co smrdí, okna mají na dvůr a na dvoře hnůj, kterým ON přinesl demokracii, kterým ukázal jak čistě a transparentně privatizovat - na rozdíl od toho vraha Klauza - mně nenapadlo.

Ale je přesné. Kvičí jako všichni Bojovníci za Pravdu a Lásku Vyvolených. Kvičí, když slyší pravdivá slova o pokrytectví současné "civilisace".

S. Netzer 28.1.2011 7:43

Václav Klaus - nepřítel moderní Evropy

Sic est.

J. Mannheim 28.1.2011 7:28

Re: Kvíčalo,

aha, další hulvát v diskusi, a další příznivec PANA PREZIDENTA

J. Mannheim 28.1.2011 7:24

Re: Pane Kvicalo, jen tak mimochdem:

Pane Rosole, polovina diskutujících se dívá na dehonestující zkreslování jmen přispěvatelů kladně, druhá polovina to bere jako sprostou urážku a chucpe... je zajímavé, že k tomu dochází většinou mezi příznivci jisté osoby. Jste možná chytrý, ale hulvát - směšný

M. Zikmund 28.1.2011 5:59

Stačí vyměnit slovo moderní za pokroková

a rázem článek svojí dikcí jako by vypadl z Rudého práva před rokem 89. Důležitá je víra a zaslepenost zakrývající pravdu a realitu a důležité je odstřelit kritiky. O tom je ve skutečnosti tento článek. Volnost, rovnost, bratrství - hlavně když naše hesla tak hezky znějí, ale kolik toho nakonec zbyde? Volnost? Nakonec teror a diktatura. Bratrství? S kým? Rovnost? Ano, tak jedině pod gilotinou. Ve velkých heslech si za těch více jak dvěstě let Evropa libovala mnohokrát a vždy to skončilo průserem a pravým opakem ideálů těch hesel. Ve velkých heslech si libuje i EU, co udělat, aby to i teď neskončilo průserem? Ještě více věřit? Řada těch, co se považují za pravé evropany si to evidentně myslí. A každý, kdo zaslepeně nevěří, je nepřítel Evropy.

Proč asi EU nechce dát na roveň nacismus a komunismus, i když se tyto dvě zrůdnosti od sebe příliš neliší? Protože se k praktikám, od kterých jsme od roku 89 utíkali, zase polehoučku a potichoučku vracíme.

P. Sulc 28.1.2011 4:03

Pane Kvicalo, jen tak mimochdem:

asi polovina francouzkych historiku se diva na revoluci kladne, druha polovina zaporne. Vrazdeni ve velkem se neda obhajit zadnou demokracii a humanitou, Nebo snad fr. revoluce ukazala Havlovy humanitni bombardovani ?  Ve Vendee bylo temi demokratickymi revolucionari povrazdeno pres milion lidi ,sedlaku, nevolniku, zadne slechtice, tusim 1792 nebo 3. Ovsem vrazdilo se pred tim i potom. A Napoleon coby vyvozce demokracie? To je proste jeden z historickych velkovrahu, Dzingischan, Timur, Dzugasvili, Hitler.. Proti nim byl i tatik Zizka pouhy nedouk, i kdyz se snazil jak to jen slo. Jste smesny a dokonce i hloupy

P. Sulc 28.1.2011 3:54

Re: Kvíčalo,

Naprosty souhlas Hvizdala je znacny neurvalec

P. Vaníček 28.1.2011 0:30

Kvíčalo,

pro Tebe je to PAN PREZIDENT! A Ty už jdi s těmi nenávistnými výplody do Dělostřelecké k Veškrnům.