15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kacir 21.8.2007 2:31

Re: Probuh ... jedny noviny otisknout kravinu a kazdy to opakuje

to ovšem není pravda, co píšeš....Havel jak známo odstoupil před zvolením Klause a jeho funkce zastávali Sobotka a Zaorálek

vládík 21.8.2007 12:07

Re: Probuh ... jedny noviny otisknout kravinu a kazdy to opakuje

Uplynutím období končí funkce. Jakákoliv (prezidentská, poslanecká, senátorská, zastupitelská). Nejdřív zjistit fakta, pak psát  (a případně - je-li to ve vaší povaze - nadávat).

Xaver 82.117 21.8.2007 13:13

Ale tohle na Psu není zvykem. Tady vítězí víra ve vlastní myšlenku...

;-)

Dadacos 21.8.2007 1:46

Voličský elektorát

Elektivní voličstvo je velmi pěkný ekvivalentní stejnohodnot pro výrazový expres voličský elektorát. Pardonový omluv za ten zmatený chaos v termínových pojmech...

K. Hvížďala: "To se ale nedaří ani Václavu Klausovi, jenž je prezidentem

ideologickým, který neumí vést konsenzuální dialog, čímž společnost,

která je po desetiletích totality rozeštvaná, jen dál rozděluje." Konsensuální dialog pro mě obvykle představuje neschopnost vyslovit jasný názor (hlavně nikoho nedráždit), popř. appeasement (nejen nedráždit, ale i nakrmit masem z cizích zdrojů podle vzoru Mnichov 1938). Jsem rád, že tohle Klaus skutečně neumí.

kacir 21.8.2007 2:29

Re: Voličský elektorát

tak jest elektorát = voličstvo ....tedy voličské voličstvo ;-D

Vazeny dadacosi 21.8.2007 9:51

Re: Voličský elektorát

Predpokladam, ze se Vam na rozdil od konsezualniho libi dialog konfrontacni. Proc ne.

Proti gustu zadny dispustat...

Ovsem prave v te zakladni otazce, totiz jak se vyrovnat s komunistickou, t.j. nasi udavacskou, estebackou atd. minulosti, tedy ve zeclea zakladni otazce debolsevisace nasi spolecnosti, upadl nas soucasny pan prezident natolik do bazin konsenzu, ze dokonce se dokonce odvazuje hazet blato na onech par odvaznych disisedentu, kteri se o konfrontaci jako vubec prvni v komunistickem systemu pokusili a dava jim za vzor konformismus tzv. "mlcici vetsiny".

Takovou miru arogance najdeme opravdu jen u kLause. kLaus je totiz konsezualne konfrontativni. Palo alto skola to pred padesati lety lety nazval komunikacnim double bindem, tedy schopnosti komunikovat tak, ze vytvarim v sve message takovy prtiklad, ze adresata zcela zablokuji. V rodinem kruhu to vede az k propuknuti schizofrenie u zavislych deti. Ve spolecenskem kontextu to nici zarodky zrale komunikace, bez niz demokracii nelze vytvorit.

A Vy dadacosi o opravdovem demokratickem dialogu asi tez nebudete mit ani paru. Jinak byste kLausovi nebyl propadly a mel vetsi starosti o budoucnost teto zeme v cele s narcistnim starikem, ktery se zrovna sikuje, aby dokonce zesmesnil zcela globalne v ramci OSN, a sice svymi bludy o udajne prehnane licene klimaticke katastrofe a (ekonomicky) kontraproduktivnich preventivnich gloabalnich opatreni proti ni. kLausovi jeste nedoslo, ze ekologie a ekonomie uz davno nepredstavuji nesmiritelne nepratelske tabory, nybrz jedni davaji vydelat druhym. Tedy predstavuji velmi silny ekonomicky motor do budoucna... Coz opet cosi vypovida o jeho neschopnosti i coby ekonom premyslet o realite jinak nez v uzavrenem jen zdanlive opacnem dialektiktickem styla a la Marx, Engels, Lenin. T.j. konfrontativne ve smyslu double bind, tedy zcela neproduktivne: Vytvari skudce a nepratele (jeho Ngoismus atd.), kde zadni nejsou, aby zaroven vzpupne mlzil tam, kde jsou: bolsevicka renezance(!)

Dadacos 21.8.2007 13:29

Re: Re: Dobrý vs. špatný ekonom

Nevím, co se rozumí výrazem kLaus, tudíž tomu nemůžu být propadlý.

Rozdíl mezi dobrým a špatným ekonomem spočívá v tom, že dobrý ekonom zohledňuje důsledky hospodářských rozhodnutí nikoli na jednu skupinu, nýbrž pokud možno na všechny skupiny a také se snaží vidět důsledky nejen krátkodobé, ale i dlouhodobé. Dobrý ekonom tedy kupř. nevykácí les kvůli okamžitému výnosu, neboť ví, že v delším období by svůj profit musel vynaložit na rekultivaci, aby zabránil sesuvu půdy, potažmo velké ztrátě. Ekonomie a ekologie tedy samozřejmě nejsou ve sporu a každý solidní ekonom to dobře ví.

ondys 21.8.2007 0:36

Je to smutné

ale české politikaření už nic nemůže víc degradovat. Snad jenom přivítání cara Putina s předáním klíčů od Hradu a slavnostní žranice u prostřeného koryta.

Rv(Y)R^

http://ondys.asp2.cz

kacir 21.8.2007 1:34

Re: Je to smutné

a 7 klíčů od korunovačních klenot :-D , v Žilině už byly , tak by dojely i do Moskvy :-/

Nika 21.8.2007 0:34

Hmm

Bych chtěla vidět Hvížďalu, jak vede konsenzuální dialog s nadávajícím Paroubkem a Krysou. Navíc by socani ve velké koalici měli velké vydírací možnosti s komunisty v zádech. A když velkou koalici uměl podrazit i Zeman, co by asi tak dělala tahle socanská garnitura ? Mazala by si ODS na chleba...

clay 21.8.2007 0:30

v jednom má Kvíčala pravdu

nevím, do jaké míry si to komouši přiznaj, ale i jim VK vyhovuje. Brzdil antikomunismus v ODS, nikdy nehlasoval pro lustrák, byl víc než zdrženlivý v balkánském konfliktu, nikdy nevystupoval výrazně protirusky. To jim v tento moment stačí

PROKOP BUBEN 21.8.2007 4:02

Re: v jednom má Kvíčala pravdu

Domnívám se, že kLaus vystupuje pokoutně - PRORUSKY........

pametnik pesimista 21.8.2007 9:45

Re: Re: v jednom má Kvíčala pravdu

R^R^R^

Xaver 82.117 21.8.2007 13:11

Re: Re: Re: v jednom má Kvíčala pravdu

R^R^R^ Pivot Putin v Evropě nemá lepšího nahrávače...;-)

VLADIMÍR 21.8.2007 8:23

Re: v jednom má Kvíčala pravdu

Souhlas, dobře ví co mu vyhovuje. 

clay 21.8.2007 0:17

chápe ten človíček

jak se bude volit prezident u nás? Co to mele o logu?;-D

Milan 21.8.2007 0:09

Dosavadní 4 (a kousek) roky se Klaus v této funkci osvědčil.

A na rozdíl od Havla v té funkci nemůže být déle než 10 let - tak proč mu to nenechat. Opravdu rozumné politické strany by se měly soustředit na přípravu svého kandidáta pro přespříští presidentské volby.

ondys 21.8.2007 0:45

Opravdu rozumné politické strany?

8-o

kacir 21.8.2007 1:31

Re: Dosavadní 4 (a kousek) roky se Klaus v této funkci osvědčil.

osvědčil? v prosazování osobních názorů nehledíc zájmů země a především v euroburanství...ano v tom se osvědčil :-D

Riki 21.8.2007 6:12

Re: Re: Dosavadní 4 (a kousek) roky se Klaus v této funkci osvědčil.

Nehledě kacíři! Nehledě. Pan prezident je mužského rodu. Trochu zopakovat základy mateřského jazyka by vůbec nebylo od věci;-P

kacir 21.8.2007 14:00

Re: Re: Re: Dosavadní 4 (a kousek) roky se Klaus v této funkci osvědčil.

no vidim, ze tu buran neni jenom Klaun,  ten ceskej jazyk si zopakuj ty...

clay 21.8.2007 8:32

Re: Re: Dosavadní 4 (a kousek) roky se Klaus v této funkci osvědčil.

euroburanství? Přisoudil bych mu leccos, ale tohle určitě ne. Mít svůj jasný a zřetelný názor, ten si hájit a prosazovat, to není buranství jen proto, že se vám ten názor nelíbí. To byste pak byl docla dobře buranem i vy. Splňujete stejná kriteria.

Štváč 21.8.2007 10:12

Re: Re: Re: Dosavadní 4 (a kousek) roky se Klaus v této funkci osvědčil.

Klaus nemá žádný názor, ale Evropa a USA si jej nevšímají, ignorují ho a to našeho chameleóna uráží nejvíc a tak si vymyslí problém, zabalí ho do nedokazatelného hávu a snaží se jít proti všem, logiku nevyjímaje. Je to zlý člověk, který by v těžké chvíli stát položil jako nic. Statečnost pouze předstírá když nebezpečí nehrozí. Do konfliktu a debaty s jinými diskutéry, ho ČT nedostane, na Primu jde - má zajištěnou loajalitu od red. Šimůnka a "blbé" otázky jsou dopředu s ním projednány, takže jde vždy o jeho sebestředný, nicneříkající monolog. Jen štěrbinami očí bedlivě sleduje komentátora, aby mu nepoložil otázku na kterou nemá odpověď připravenou. Známe z minulosti, že chtěl z TV odejít, urazil se a nakonec si vybrečel nepoložení otázky.

PetrH 21.8.2007 11:36

Re: Re: Re: Re: Dosavadní 4 (a kousek) roky se Klaus v této funkci osvědčil.

Jenže on názor má a Evropa ani USA ho neignorují... jak se mnohokrát ukázalo. Ale klidně ze sebe dělejte vola dál.

VLADIMÍR 21.8.2007 8:27

Re: Dosavadní 4 (a kousek) roky se Klaus v této funkci osvědčil.

Na rozdíl od pana Václava Havla je VK neštěstí tohoto státu.