3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Václav Klaus – Capo di Tutti Capi?

Václav Klaus svedl neuvěřitelné věci. Ať učinil cokoliv, spadl na sebehlubší dno, vždy se zmobilizoval a zase vrhl do díla. Dokázal, že to dokáže, jak se trochu absurdně psávalo na volebních plakátech ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 9.1.2013 12:05

Tohle čtení je ztráta času. Jaký je autor "myslitel" už přece víme

L. Severa 7.1.2013 17:32

Studenti, jak vidíte tak nic nevidíte. A proč nic nevidíte to hned uvidíte. Vidíte,totiž, neviditelný plyn.

I tak se dá uvést banální chemický pokus. Pane autore, stejně tak by se dal jednoduše charakterizovat Váš článek dvěma slovy "Nenávidím Klause", protože svými lžemi a hypotézami z Vás ta nenávist ne kape, ale teče. "6-7 tisíc vykazuje trojnásobek"(počítáte tedy i ty v podmínce a v domácím vězení?), "řadoví zločinci se vrátili ke svému řemeslu" ( byli propuštěni i recidivisté?), jen jako příklad Vašich "omylů". " Ulehčil život dceři blízkého spolupracovníka" ( jako že by i to bylo důvodem vyhlášení amnestie ?) . Úplné hypotetické podpásovky "Nebál-li se (prezident) dořešení některých kauz" a dále "jestli k vůli tomu nepadl Pospíšil". Šmarja, kde vy pisálkové sbíráte indície ( přesněji žvanění) pro věštění jak co kdo myslel , jak co udělal a následné souvislosti. Kam se na vás hrabe Čapek se svými Apokryfy.

M. Freiová 7.1.2013 17:06

Vynadal všem...

Ad Duka: Mám Vám rozumět tak, že president "odklepl" církevní restituce? Mně se spíše zdálo, že se podpisu zuby nehty brání.

mf

J. Kanioková 7.1.2013 14:51

Autore, nestačilo napsat - nemám rád Klause ? Jste paranoidní !

Chtěla bych připomenout fakt, že nebýt prezidentské volby, tak by ta hysterie kolem amnestie byla nejvýš třetinová. Všimněte si, kdo to rozdmýchává - P&L, kteří jsou v čele většiny médií. Pojali to jako  PROPAGACI  svých kandidátů. Neustále bývá zdůrazňováno, jak oni by takovou amnestii NIKDY.... Zvedá se mi z toho žaludek. Nevím jak jinde, ale na sev. Moravě se to ještě tupluje majlovou smrští, kde se navíc vyzývá každou chvíli k nějakému veřejnému protestu, včera večer například i k zhasínání světel v určitých časech. Teď vidím, že i sundávání prezidentova portrétu ve školách...  Totalitní způsoby......

Orwell....

 Je dobré si přečíst Haasův článek výše, k Havlově amnestii, jíž předcházele jen pár dnů dřív Husákova amnestie pro všechny politické

I. Poljaková 7.1.2013 17:10

Už počtvrté

čtu stejný zkopírovaný názor pod čtvrtým různým příspěvkem o prezidentské amnestii. Možná že zde by zase stačilo prostě napsat "Mám VK ráda a nedám si od něj sahat pod žádným argumentem"

J. Kanioková 7.1.2013 20:10

A proč vám to vadí ? Já vám taky nic nezakazuji

K. Pavlas 7.1.2013 14:46

Ta nenávist, Vás pane Kopecký,

vnitřně sežere. Asi to hned nepoznáte.

P. Vaníček 7.1.2013 13:15

V padesátých letech se říkávalo:

"Kecá jak Kopecký!" To býval komanč z nejvyšších pater státostrany. A plky dnešního Kopeckého mi obsahem toho starého připomínají. Že by byl z přízně?

J. Milfait 7.1.2013 15:08

Re: V padesátých letech se říkávalo:

Blb non plus ultra. Kopeckému hrabe, ale snad všude.

S. Ševeček 7.1.2013 11:10

Ještě větší pitomec, než jsme doufali.

B. Mráz 7.1.2013 10:31

Typicky urválkovský tón

tohoto říspěvku vzbuzuje ve mně obavy z toho, kdo by se také mohl dostat k moci v našem státu po odchodu současného prezidenta.

M. Šetka 7.1.2013 10:01

plný souhlas

Jinými slovy - Václav Klaus je zločinec.

V. Běhal 7.1.2013 8:30

8 let šetřili kauzy

Když za 8 lrt nebyli státní zástupci schopni vyšetřit  trestní oznámení, tak ať jdou pást krávy. anebo jsou to darebáci, kteří vyšetřování záměrně prodlužují. To je u našich státních zástupců běžné. Nežijeme v právním státě!

J. Mrázek 7.1.2013 7:09

Každej chlap je dobrej alespoň k tomu, aby sloužil jako odstrašující příklad...

Tady to do puntíku potvrdil autor článku...

J. Vyhnalík 7.1.2013 1:08

Lžete

Osobně se mi amnestie také nějak zvlášť nelíbí, ale ještě víc mi vadí, když rozvášnění odpůrci překrucují skutečnosti. Argumentovat se musí fakty a ne báchorkami a pověrami.

D. Nowodny 7.1.2013 1:53

Re: Lžete

BÁCHORKY a POVĚRY ????  Kde je LEŽ a PRAVDA ? Tam někde na "politickém hrobu" ZAKOPÁNA !!!!

J. Vyhnalík 7.1.2013 10:27

Re: Lžete

Jak jsem předeslal, amnestie se mi nelíbí a myslím si, že ve vězení měli zůstat alespoň všichni vykrádači aut, bytů a podobně, protože v této oblasti je objasněnost velmi nízká a většina takovýchto zločinců si chodí sednout jenom za tu malou část jejich zlodějen, kterou se jim podařilo prokázat.

Ale autor píše třeba: "Zkraje bylo avizováno asi 6 až 7 tisíc osob, jichž se výsadní opatření prvního občana dotkne. Vývoj ukazuje cirka trojnásobek (paralelně na Slovensku asi 1200)."

Přitom propuštěných bylo podle posledních informací méně než 6000, rozdíl do 7000 dělají případy, kdy byl odpuštěn jenom dílčí trest a případy, kdy bude trestní stíhání zastaveno. Ten mnohonásobek nejspíš zahrnuje i zrušení podmíněných trestů, ale ty se v žádném srovnávaném případě neobjevují.

Jde mi o to, aby se uváděla celá fakta a skutečné argumenty a ne omílaly různé, byť třeba mediálně tradované, pomluvy a překrucující zjednodušení

J. Síbek 7.1.2013 12:13

Re: Lžete

Do těch avizovaných 30 tisíc si media započítala i veřejně prospěšné práce.,jejichž povinnost již před amnestií nesmyslně zrušil ústavní soud a jak jsme mohli sledovat povinní občané přestali na pracoviště docházet.(media radostně ukazovala abonenty,kterak se k tomu vyjadřují)

J. Vyhnalík 7.1.2013 15:19

Re: Lžete

To si pletete dvě podobné věci. Ústavní soud zrušil možnost aby úřady práce vyžadovaly vykonávání veřejně prospěšných prací od lidí pobírajících podporu v nezaměstnanosti.

Na tresty veřejně prospěšných prací se toto rozhodnutí nijak nevztahovalo.

J. Tolasz 7.1.2013 0:57

Jedním z důvodů

amnestie je možná i to, že v H systému figurovala Lívie. Také si pamatuji, že ukončil vyšetřování kauzy LTO. Proč asi? A když byl ministrem financí, tak se potichu ztratily naše zaoceánské lodě, čtrnáct kusů. Vím, že to nesouvisí s amnestií, ale tak mě napadly některé jeho hříchy.

R. Houška 7.1.2013 8:20

Re: Jedním z důvodů

Skvělé bydení od H-Systému nabízel při Zemanově návštěvě JAR našim krajanům, kteří tehdy houfně prchali, spolu s ostatní bílou, vzdělanou menšinou, z čerstvě "zdemokratizovaného" státu, Mirda Šloufů. Vyšly o tom dokonce i články v novinách. A kohopak že to kmotr všech tunelářů podporuje v cestě na Hrad? Ono u VK vždy všechno souvisí se vším. Akorát že místním klausohujerům mnohdy ani špička okované boty v pr.... nestačí k tomu, aby jim to otevřelo oči.

T. Kočí 7.1.2013 10:29

Re: Jedním z důvodů

Lodě jsme předali pomocí kuponové knížky Koženýmu Harvardovi,z blbosti. Bohužel i já.

E. Heusinger 7.1.2013 0:42

Kurs italštiny

Capo di tutti capi.

R. Houška 7.1.2013 8:23

Re: Kurs italštiny

Když už klausohujer neví kudy kam, začne s výukou gramatiky?!

E. Heusinger 7.1.2013 8:47

Klausohujer?

Tak takhle mne ještě nikdo nenazval. Třeba mi to někdy bude přičteno k dobru. Hahaha