2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Vábení krysařů

Předminulou neděli byly volby v Německu, minulou neděli v Rakousku a za necelý měsíc půjdou k urnám čeští občané. Střední Evropa čelí různě úspěšně vlně politického populismu, který je bez pochyby na vzestupu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 3.10.2013 16:06

Re: Pane Roučku a co Vaše hlasování v europarlamentu,

Podpora OZE nás nestojí 45 mlrd ročně! 45 mlrd jsou pouze přímé dotace, další desítky miliard jdou na náklady zbytečně odstavených klasických elektráren, které nuceně v pohotovostním režimu čekají, aby v případě, že se zatáhne, nebo přestane foukat, mohly za zbytečné a drahé OZE zaskočit.

Jestli jsou tu někde krysaři lákající lidi na falešné tóny, tak jsou to rudorudí a zelenorudí socialisté, takoví, jako je právě pan Rouček. Cynicky lidem lžou a lákají je na líbivá hesla a přitom po nich zůstává rozvrácená ekonomika a nesplatitelné dluhy.

M. Krátký 3.10.2013 13:38

Re: Omyl kloučka Roučka.

Samozřejmě, že to muselo vědět spousta lidí - ale pro mlčí ještě teď ??? aSI SE BOJÍ, PROTOŽE JE JEŠTĚ NEROZPRÁŠILI

M. Zikmund 3.10.2013 13:38

A v čem je mezi starými a novými rozdíl?

To je právě ta potíž, že totiž skoro žádný. Vaše strana je na scéně sice okolo dvaceti let, ale má již hodnoty tradiční strany? Do těch dvaceti let samozřejmě nezahrnuji tu předchozí soc.dem., ze které jste si převzali jen název a barák (jehož hodnotu jste rozfofrovali na předcházejících volebních kampaních). A výsledek? Co se týká úrovně populismu u volebních hesel, tak veskrze žádný rozdíl. Nadávat ostatním, že mají jednoho silného lídra je sice hezké, ale u vaší dvouhlavé strany jenom z nouze ctnost.  Máte jednu oficielní hlavu, ale ta je taková umělá, místo mozku má MP3, z které do médií vždy dokonale přeříká někým nahraný file, ale žádný politický stratég nebo vůdce to není. Druhá hlava je zase ambiciózní sběrač funkcí. Politický stratég to sice asi je, ale nelze nevidět, že u něj převažují vlastní ambice nad zájmy strany.

Za správnou demokracii evidentně považujete držení huby a kroku se stávající politikou EU. Jakmile ji totiž někdo kritizuje a považuje za špatnou, tak je europopulista a když by na to volič slyšel, tak to má vyvolávat otázky nad směřováním demokracie. To je ale demokracie taková ta bolševická - politika patří nám a nikdo jiný nám do ní nelezte, nikdo nás nekritizujte, jinak nám tu demokracii ohrožujete.

Možná byste se spíše měl zamyslet nad tím, čím by se mohla vaše strana od ostatních pozitivně odlišit. Ale je zjevné, že to bych chtěl příliš.

R. Langer 3.10.2013 11:09

No ty vole!

To je zase masakr, jak je u soudruha Roučka zvykem. Doufám, že u nás voliči zdaleka nebudou tak galantní, a pošlou ho konečně dopr.....

O. Uživatel 3.10.2013 10:33

Uživatel požádal o vymazání
P. Vass 3.10.2013 10:27

Já se některým nedivím, ...

k vystavení bianco šeku, je jistě potřeba velká dávka lehkomyslnosti, nebo důvěry. Nicméně ho volič případně vystaví tomu, kdo ještě neměl šanci ho zklamat, či podvést. Pane Roučku, co je potřeba k tomu, abych té Vaší partě uvěřil, že prosadí fungující stát? Naprostá slepota, či snad pominutí smyslů? Normálně myslící člověk vidí, co se stranám střídajícím u vlády, včetně ČSSD, vybudovat povedlo a věru, není to moc povzbudivé.

Z. Švrček 3.10.2013 9:54

Teda pane Rouček!

Poslechnou, pane Rouček, jak jich nemám rád, tohle od nich nebylo nerozumné. Že by se i u nich blýskalo na realističtější pohled na věc? Jek vidno, začíná-li jim jít o krček, dovedou se i vcelku rozumně vyjádřit.

P. Vaňura 3.10.2013 9:39

Pane Roučku a co Vaše hlasování v europarlamentu,

podporující další rozšíření fotovoltaického tunelu? To je Vám těch 45 miliard ročně, které tento nesmysl stojí zdá pořád málo???

K. Frauknecht 3.10.2013 7:49

Pane Roučku, opět perla!!!

"Europopulistická" (co to jéé???) AfD získala 4,75% (bylo to "vo kuličku"). Pevně věřím, že to u nás nedopadne jako v Německu :-))).