17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
seebach 21.5.2008 7:12

Re: Re: Qvadis Tlustý

To je fakt.

Začínám být reziztentní ke všemu co dělá ten arogantní dacan!

Realista 17.5.2008 6:21

Tak svět odplácí

Volby vyhrál Topolánkovi Tlustý svým daňovým kolečkem a vysvětlovací kampaní k daním. Topolánek to ví a podle toho se Tlustému odměnil ....

alfa.BCS 14.5.2008 23:15

Tlusty neprekrocil svuj komunisticky stin

karel 14.5.2008 23:08

o čem se nemluví

Je zde ještě jeden  velký problém o kterém raději nikdo nemluví. Je zde registrována řada církví, kterým vyprší tuším šestiletá lhůta k získání tzv "plných práv" například hinduisté, muslimové a řada dalších. Po získání plných práv bude stát cvakat jako mourovatej. Budeme platit různé ajatoláhy, muftí, derviše  apod., Ti se sem v rámci Evropy rádi nastěhují. Zoufalý důvod, proč se stát musí s církvemi dohodnout na restituční tečce.Již dnes si některé církve udělali ze zákona z r. 1949 totální ráj na zemi. Na dvacet věřících mají kněze nebo biskupa a další duchovní. V  poměru počtu věřících na jednoho duchovního je bohužel nejskromnější katolická církev, které se nejvíce nadává. Ti ostatní nic prakticky neměli a dnes si žijí jako prasata v žitě. Díky velkorysosti nenáviděného kardinála Vlka a dalších katolických biskupů, vznikla dohoda, podle které se"ošatí" i zbývající církve, které katolíkům vesměs pouze spílají. pochopitelně musí dostat dost, jinak začne řev o útlaku husitů, evangelíků, adventistů a dal.Pokud se stát nedohodne teď, nastane během krátké doby problém. Katolíkům by pochopitelně nejvíce vyhovovalo, pokud by jim stát zákonem prostě všechno definitivně sebral. Pak by ovšem čelil patrně tisícům žalob, které by s vysokou pravděpodobností všechny prohrál. Na husity, evangelíky a další vesměs marginální církve by nic nezbylo a byl by rázem klid. Na pozemky napadené soudními spory by se jistěl každý investor přímo třásl. Starostové i primátoři to velmi dobře vědí a proto zoufale tlačí na pilu, protože potřebují tečku nejlépe podepřenou mezinárodní smlouvou pochopitelně s Vatikánem. S ostatními církvemi si nikdo hlavu lámat nebude. Čím déle tenhle bordel potrvá, tím to bude dražší. Současný stav cíkvím vyhovuje. Kdo tahá za kratší konec špagátu je zřejmé. Navíc se provaz každým rokem mírně zkracuje.Tlustý to samosebou jako ekonom musí vědět a vybral si téma, které mu patrně definitivně zlomí vaz jako obecnímu blbovi na kterého se svým postupem pasoval.  

Pavel 14.5.2008 22:23

ach jo

Tlustý chce MF a sere ho, že Kalousek má lepší nápady.

Jarmil 14.5.2008 20:39

Re: Re: Pane Bárto, zkuste zapojit mozek.

Pravda, pravda. Když ukradete prsten, bude z vás zloděj. Když ukradete království, bude z vás král. Bylo a bude. Všechny systémy jsou ve své podstatě stejné. To jen ty sliby na  začátcích všech systémů nás vždy tak zmatou. A pak už je pozdě bycha honit.

JURA 14.5.2008 18:31

....

Tlust´och je bolševický magor....at´se už spláchne. Táhne se za ním jen smrad....smrad´och bolševické:-D 

A. 14.5.2008 17:13

Re: Pane Bárto, zkuste zapojit mozek.

 je to do nebes volající, na každou kačku pro obyvatele musí být plno potvrzení a kde jde o miliardy má dojít ke schválení na základě 4 lejster

amotorik 14.5.2008 15:52

Re: Re: Tlustý je produktem

Myslím že máte pravdu. Tlustý je alespoň první vlaštovkou v nekonečném moři servility.

Pája45 14.5.2008 15:29

Re: Tlustý je produktem

"doktore", není to to právě naopak. Tlustý se Tupohlávkovi vzepřel, Všeználkovi nikdo (do Sarajevského atentátu).

Pája45 14.5.2008 15:25

Re: Qvadis Tlustý

"Bobo" opět nemáš argumenty, tak je nejlepší poplivat, nazvat bolševikem atp.  Buď nemáš svůj rozum, tak mlč. Maš-li jej, tak napiš svůj odborný názor na diskutovanou věc.

lucina (pes) 14.5.2008 14:14

Re: Re: Nebude scházet

Jasně, chce to rudooranžovou pestrost názorů! Jaká šedá? rudá durchumdurch!

Kenavp 14.5.2008 13:41

Re: Re: Nebude scházet

Dokazujete tu svoji nekompetentnost. To vám nevadí, že se takto "odhalujete"? 

Standa 14.5.2008 13:23

Re: Pane Bárto, zkuste zapojit mozek.

Ví se že většině případů byly cirkve nájemci a ne vlastníky, to je proč se tlačí na pilu. Věřící by jim měli také věnovat nějakou tu miliardu.

bořek 14.5.2008 13:16

Re: Qvadis Tlustý

To,že se má církvi vrátit majetek ,to Tlustý nepopírá.Ale,že církevní majetek se musí vrátit za stejných podmínek jako u zemědělců,s tím souhlasím.Proč u zemědělců se vycházelo s odhadních cen a u církve s tržních?To se Vám zdá v pořádku?Že byl Tlustý komunista? Mezi politiky není jediný.Vadí mi to,ale mohu s tím něco udělat?

sdf 14.5.2008 12:44

Re: Qvadis Tlustý

Jasně, to Tlusťoch ani nezpochybňuje, jenom jde o to "co se teda má vrátit". Doposud to nikdo neřekl, resp. nenapsal. Jenom se mluví "tak nějak" o 83 mld + úroky za 60 let. Mě když v účetnictví chybí doklad na 10 Kč tak FÚ skáče 20m vysoko (+ penále). Taky se hází miliardama jako kravským hnojem.

PROKOP BUBEN 14.5.2008 12:43

JAK VIDNO

kLausmodrý autor chce v jeho agitce obhajovat především Topolánka a o Tlustého jde možná i právem až v poslední řadě......Tlustý je všechno, ale ne hlupák.....Je nakonec možná i varianta, že jedná především účelově s tichým souhlasem těch, kdož se drží v pozadí, modrošeré vyčůranosti....Kouzlo nepostrádá ani poznámka, že Vlastík Mičurinovič Tolstoj neoplývá preferencemi, jakoby jeho údajný soupeř Gulomyrda byl opakem.....

Vážný 14.5.2008 11:51

Varianty

Jsou tu v zásadě asi 4 možnosti: Budeme se s tím trápit i nadále, nic se nestane, budovy budou dál chátrat a obce nebudou moci využívat pozemky.

Pak možnost druhá, kdy stát udělá restituční tečku bez církve. To by myslím vedlo k nesmírně velkému množství soudních sporů, kde by se v řadě případů chtěla ŘKC domoci práva na pozemky - některé zabavené neústavně, jiné nezákonně, asi by to byl jeden z největších právních sporů i v Evropě (možné by byly i soudy u ESD, ESLP, arbitráže ...) Noví majitelé (hlavně obce) by po řadu let neměli jistotu vlastnictví ...

Dál je možné vrácení majetku církvi v podobě pozemků a objektů. To z části není možné, protože se dostali i přes blokaci do majetku růyných společností zřizovaných obcemi, jinde jsou v majetku obcí (stát je bezplatně převedl). Protože ale obce jsou na státu nezávislé, tak by jim musel stát odejmutí majetku kompenzovat a to v tržních cenách !!!

Poslední možností je vyplatit církve a za to zajistit i jejich odluku. A to za ty peníze stojí.

KUK 14.5.2008 11:51

Re: Pane Bárto, zkuste zapojit mozek.

"To, že jste hlásná trouba ODS neznamená, že všichni ostatní jsou pitomci."....on to vi ze lide nejsou blbi, protoze dobre vi ze je placeny za to aby je oblboval....gauneri mozek nemaji nezapojeny...akorat nevi ze jsou jeste vetsi gauneri nez oni a ti jr ojebou i o to co na slusnych lidech vyjebali oni....

jirka.s. 14.5.2008 11:50

Re: Jo Barta je dle sveho tvrzeni EUROLOGIK

A už jsi pochopil, soudruhu podnikateli kuku, že bojler neugriluješ a neugriluješ, i kdybys dostal na VUMLu třeba deset jedniček? ;-P

jirka.s. 14.5.2008 11:47

Re: Re: Nebude scházet

Ta "procenta", to je ale svinstvo, co, soudružko Rudá ? ;-(

Frank 14.5.2008 11:41

Pane Bárto, zkuste zapojit mozek.

Zeptejte se těch, kteří dostali v restituci pole nebo kompenzaci za ně, jaká byla cena pro výpočet a kolik zažili ústrků a mnohdy ponižování. A většinou kvůli pár hektarům.Vám není divné, jak se dospělo takové částce? Není vám divné, že přes noc vláda "dopracovala" materiál, který restituční nároky církví stanoví? Není vám divné, že je to vše na jen 4 papírech formátu A4? Pokud vám to opravdu divné nepřipadá, tak je mi vás líto. A nesvádějte to na Tlustého. Chyba bude taky na vašem přijímači. To, že jste hlásná trouba ODS neznamená, že všichni ostatní jsou pitomci.

A. 14.5.2008 11:28

Vrátit proč ne, ale rozumně a podloženě.....

 Nenapadlo někoho, že co se církvi vrátí, nestačí obhospodařovat a bude muset prodat. Zajisté pak bude vědět komu a za kolik. I to by bylo třeba v případě nav rácení polí a nemovitostí pojistit zákonem. Jinak se nezabrání machinacím.

Bobo 14.5.2008 11:02

Qvadis Tlustý

Tak ať bolševik Tlustý jde do kša. Kdo s čím zachází, tím taky schází. Když zdravý rozum velí navrať okradenému, to co mu patří a ne okradeného vydírat a dělat si z něho rukojmi. Tlustý se stal ostudou mravního narovnání, zřejmě jako bolševik navíc nemá.

Juggernaut 14.5.2008 10:26

Re: Už jsme tak daleko?

Pravda sama o sobě nestačí. Musí být také relevantní. Pokud na téma diskuse o církevních restitucích řeknu, že 1+1=2 nebo že Vltava protéká Prahou, bude to také pravda. A nepodstatná.

doktor 14.5.2008 9:51

Tlustý je produktem

autoritativního vedení Topolánkovy ODS. Viz dnešní Klausův rozhovor pro iDNES: " Klaus: Nedovolil bych si ani zlomek toho, co je v ODS dnes běžné." Najdete na http://zpravy.idnes.cz/klaus-nedovolil-bych-si-ani-zlomek-toho-co-je-v-ods-dnes-bezne-pry-/domaci.asp?c=A080511_214140_domaci_adb

Brmboš 14.5.2008 9:50

Jste nějakej divnej.

Sice je to pravda co říkají oponenti zákona o narovnání s církví, ale je to zbytečné? Připadá mi to, jako kdyby jste trpěl nějakou nemocí. Nemáte pravdu v tom, že stát neprodělá, prodělá miliardy. Navíc je opravdu nutné zveřejnit vše co církev chce, aby nás nikdo nemohl podvádět a nešlo se v rozdávání daleko před rok 1948. Tajné dohody jsou v demokratické společnosti vždy podivné ne-li podezřelé. Pane Bárta z vašeho článku čouhá slouha vlka na sto honů.

Pavla Šedá 14.5.2008 9:35

Re: Nebude scházet

Nemám nic proti tomu, aby pan Tlustý již nebyl poslancem, ale za předpokladu, že celá jeho strana se už nedostane k veslu, astatně se 17 % preferencí to už ani jinak dopadnout nemůže a to je dobře, už nikdy více vláda jedné modrostrany!!!

iF 14.5.2008 9:19

Nebude scházet

Podle mého názoru kvůli tomu, že na kandidátkách v minulých parlametnních volbách měla ODS pány Tlustého, Nečase a Langera, nevolila ODS minimálně 3% voličů, kteří by jí jinak své hlasy dali. Pan Tlustý se neblaze podepsal na zemědělském transformačním zákoně, jehož důslednou aplikací byly okradeny desítky tisíc zemědělských restituentů. Pak se stal Klausovým ocáskem s ambicí převzít po něm předsednictví ODS - tato činnost mu vydržela až do Klausovy rezignace na post předsedy ODS a pak Tlustý svůj mnoho let připravovaný vrchol politické kariéry prohrál s Mirkem Topolánkem. Žádný jiný pozitivní výstup z této doby nemá! Pak se stal ekonomickým expertem (on, zemědělský inženýr) a ve vlastní dílně bez účasti ODS připravil ekonomický program pro předvolební kampaň voleb do PS v r. 2006. Jak dopadl on i jeho program víme všichni. 

Mohl bych se rozepisovat o zbytečnosti pana Tlustého pro blaho lidu České republiky dál, ale končím tím že nebude škoda když pan Tlustý už nebude poslancem.

Ottka 14.5.2008 9:02

Už jsme tak daleko?

  Jo. tak ono když se říká "má asi  nejspíš pravdu" tak to je u nás už nepodstatné???! Tohle je nejhorší hodnocení asi nejspíš pravdivého článku Schwipela jaké jsem dosud četla. Jo tak on má asi tak nějak asi !! pravdu ale to jen tak na okraj??!Odporné. My přece žádnou pravdu nehledáme a je nám docela fuk. No nazdar.