4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Procházka 26.4.2010 16:04

Re: Václavak

Pane Filek,výborně,jsem taky penzista a mluvíte mi z duše.

B. Hudzieczek 26.4.2010 7:29

nejen ČSSD

Nezapomeňte, že valná část "vyčůraných" členů KSČ doputovalo do ODS. Ne nadarmo se této straně jeden čas říkalo "Organizace dřívějších straníků". V osmdesátých letech do KSČ vstoupilo hodně lidí, kteří měli potřebu se více společensky angažovat (dělat kariéru) a členství v KSC bylo jednozačným katalyzátorem těchto tužeb. Po roce 90, kdy členství v KSČ tento smysl ztratilo a navíc se stalo jakýmsi splečenským "kainovým znamením", se tito lidé rozptýlili do nově vznikajících stran. Nejvíce jich skončilo sice v ČSSD, ale pragmatická a pevně koncipovaná ODS jich zlákala taky dost. Taky je to občas vidět na jejich metodách. Klaus měl na počátku 90. let plná ústa pravicové politiky, ale v praxi realizoval politiku levicovou.

Když jde o koryta, ideály jsou to první, na co se zapomíná.

M. Procházka 26.4.2010 15:58

Re: nejen ČSSD

Kampak na ty drby asi chodíte,vy idealisto.Řekněte nám to,ať jsme chytřejší.

M. Procházka 26.4.2010 16:09

Re: nejen ČSSD

Kam pak na ty drby,To bylo myšleno na pana Hudzieczeka,promiňte.

K. Kužel 26.4.2010 7:29

Zpackaná privatizace?

Mnozí pobitvěgenerálové říkají, že privatizace byla provedena naprosto špatně, hlavně vytýkají nedostatečný právní rámec. Ale kdo ho měl vytvořit? Komunističtí právníci - protože jiní nebyli k dispozici? Podobní lidé, jako ti, kteří nám nadělili volební systém vedoucí k věčnému patu? A vůbec, vyčíslil někdo, kolik podniků bylo zprivatizováno dobře a nadále si vedou dobře? Jaké procento je těch dobrých a jaké těch špatných? Zvykli jsme si vidět kdekterý podnik jako nesmírné bohatství, i když ta fabrika chrlila třeba mechanické kalkulačky v době, kdy už se dávno vyráběly kalkulačky elektronické. Cena podniku je hlavně v kvalitním vedení a kvalifikovaných pracovnících.

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

K. Filek 26.4.2010 7:40

Re: Zpackaná privatizace?

Pane souhlasím.Napsal jste to dobře.

J. Řezníček 26.4.2010 13:24

Re: Zpackaná privatizace?

Pravda, kdyby se vytvářel právní rámec, tak tu máme i dnes perestrojku.  Ale muselo se v takovém rozsahu krást a tunelovat, pod vedením ODS a ODA ?  Tyto strany se chovaly nemravně a lidé si to pamatují. Ve volbách často dají hlas nejen soc. dem., ale i Grebeníčkovi a udavači Falmerovi - prostě na truc. To, že je tu takový zápach, může především chování těchto stran  v r. 1992 - 1998.

Škoda, že v čele soc.dem. jsou takoví politici, kteří odpuzují hodně lidí.

M. Procházka 26.4.2010 16:11

Re: Zpackaná privatizace?

Děkuji bože,že jsou také chytří a rozumní lidé,jako pan Kužel a nebojí se ozvat.

T. Kočí 26.4.2010 7:26

V šest večer..

Velmi výstižný článek!

P. Sulc 26.4.2010 0:43

Tak tak, mate recht,

problem je ze nekurazni Cechackove zvonili klici, misto nejakym vhodnym nastrojem na rozbijeni makovic. A budouci uctovani zablokoval pan Pravda-laska, tluchuba. Vsak ho proto narod miloval a nedal na nej dopustit. "Svet nam Havla zavidi, svet se nam obdivuje". No, ted uz asi ne.  Vsak taky z "poradcu",kamosu pana presidenta, bejvalych bolsanu, jsou ted uspesni politici ci kapitani prumyslu.

M. Procházka 26.4.2010 16:17

Re: Tak tak, mate recht,

Ano pane Sulc,měli jsme je mlátit na potkání,soudit  a trestat.'Že jsme to neudělali,bude se nám stále vracet a bude to bohužel mydlit po hubě nás a ne ty,kteří tomu bránili.