25.5.2024 | Svátek má Viola


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Brundibár 29.9.2008 8:43

Nepotkal jsem městského strážníka, který by se choval profesionálně

Bohužel, nemůžu mít respekt k Městské policii - nepotkal jsem za ta léta, co existuje, jediného městského policistu, který by znal své pravomoci a zákony - nebyli ani schopni sepsat protokol, který by měl náležitosti požadované zákonem (poznámky v sešitu A5, ke kterým jsem se nesměl vyjádřit). Ne, že by se takoví nenašli i v řadách Policie ČR, ale většinou jsem měl tu čest se potkat s policisty ČR, kteří věděli, co mohou a mají dělat. Na druhou stranu, celkem jsem s PČR i "městskými" jednal za posledních 20 let asi 10x, takže obecné závěry dělat nemohu.

Sid 29.9.2008 13:30

Re: Nepotkal jsem městského strážníka, který by se choval profesionálně

Kdykoliv jsem prisel do styku s policii statni, bylo to fiasko. Promlceli prestupek, nevysetrovali podani, meli tisice vymluv, jen aby nemuseli nic delat.

mol 29.9.2008 8:27

místní politici

Já jim teda věřím mnohem míň. Možná tak někde na malé vesnici, kde se všichni znají a je všechno vidět, ale u větších obcí se už rozhoduje o zajímavých částkách, ale zároveň se o to žádná média prakticky nezajímají.

Pavel 29.9.2008 7:19

Mapa dopravních nehod.

Měří-li se rychlost na úseku, kde se za poslední dobu, třeba pět let, nestala žádná dopravní nehoda, mohla by policie jenom napomínat. Tím by se odstranila finta s železničním přejezdem.

Peníze a body - trest pro řidiče - jenom tam, kde je to oprávněné.  Na úseku kde nedodržováním rychlosti dochází k dopravním nehodám.

Bohužel je to více práce !

P.S. Točí mě, nedávání dopravních značek - konec omezené rychlosti.

Olin 29.9.2008 7:46

Re: Mapa dopravních nehod.

Správná úvaha, ale i tuto možnost dopravce sebrali...

nik 29.9.2008 10:22

Re: Mapa dopravních nehod.

A proč se by ty konce omezené rychlosti měly dávat, končí-li působnost zákazové či příkazové dopravní značky na vzdálenější hraně nejbližší křižovatky?

jkotek 29.9.2008 11:01

Re: Re: Mapa dopravních nehod.

Protoze debilek da 30 pedesat metru pred vyjezd ze stavby a dalsi krizovatka je za 15 km. Proto.

pavel 29.9.2008 11:05

Re: Re: Mapa dopravních nehod.

To platí ve městě. Souhlas.

Občas se opravuje mimo město. Dá se tam omezení rychlosti.

Chci Vás vidět jak pojede te omezenou rychlostí 30km/h k nebližšímu zrušení omezení rychlosti.

nik 29.9.2008 13:47

Re: Re: Mapa dopravních nehod.

Jo tak za tahle omezení konec samozřejmě patří, to mě taky pěkně štve - mně naskočila před oči nastálo instalovaná omezení, kde mne vytáčí zase opačná situace, kdy namísto "Zóny s dopravním omezením" třeba na 30 km/h jsou nasázeny za každou křižovatkou znovu a znovu značky s 30 km/h - jak bývá zvykem, když má zřejmě starostův švagr výrobnu dopravních značek ...

gogo 29.9.2008 1:41

Nechutná buzerace

já vidím jako dobrý kompromis odvádět pokuty do státního rozpočtu.  Když už jsme si zadělali na problémy s obecními lapky, tímhle by se přesně ukázalo, jestli jde starostům o prachy či o bezpečnost.....Například blíže nejmenovaná vesnice Zdiby u Prahy se vyznačuje tím, že jistý obecní činovník si pořídil placatou čepici a kasíruje spoluobčany,až se hory zelenají...Je to prostě v lidech, dej blbovi razítko (nebo placatou čepici...)

Olin 29.9.2008 0:46

Kdyby...

Kdyby měl pan Čermák pravdu, bylo by tu řešení: nevracet obcím nic. Městká policie nemá co měřit. Není to dopravka. Pan čermák si možná neuvědomuje, ža ani kriminálka - ač jsou její příslušníci jistě nadáni rozumem výrazněji, než dopraváci - řidiče za radarem nestaví. Takže v mínění poslanců o rozumu oprávněných to asi nebude. Městská policie není dopravka, nemá-li na silnicích co svého na práci, nemá tam co dělat. Rozhodně ne s radarem!

Můžete pochybovat, pane Čermák, i o dopravce, ale nedá se nic dělat, tohle je jejich práce. Všichni budeme šťastnější, když se bude držet svého kopyta a když s tím jejich kopytem nebude nikdo jiný fušovat.

Fušovat. Za komančů se po fabrikách fušovalo, až se hory zelenaly. Proč? Protože nebyli řemeslníci, přece! Pamatujete? Soukromé podnikání zakázáno. Jenže lidi řemeslníky potřebovali, jakož i jejich výkony, a tak se fušovalo. Je tu můstek: Městská policie má prý taky vartovat s radarama, protože dopraváků je nedostatek. Nemaj dost radarů ani lidí. No dobře, podmíněně přijímám, ač s nechutí, tento argument. Ale kdyžuž - tak pod přísným dozorem odborníků, tedy dopraváků! Člověk znalý češtiny se sice pousměje nad tím slovem "přísným", ale to už je na jiný příspěvek. Pokud tedy budou měšťáci někde někoho měřit, pak jedině tam a tehdy, kam a kdy je dopraváci postaví. A za druhé - zákaz jakékoli výdělečné aktivity. Nemálo místních autorit si vzpomělo na své dávné předky a začali radary používat k vybírání mýta.

Pan Čermák si neuvědomuje, že bordel na silnicích, který po dobu platnosti zákona o pozemních komunikacích vzrostl, může mít na svědomí oslabení pozice dopravní policie jako kompetentní instituce, ke kterému v přímé souvislosti s tímto zákonem došlo.

Olin

J. Ryba 29.9.2008 10:54

Re: Kdyby...

R^ - přesně tak. Jen bych ještě dodal: Co na těchto stanovištích MP vybere, odvede do státního rozpočtu, který na oplátku bude financovat náklady na pořízení a provoz toho radaru. Čili ani halíř do městské kasy, vše pouze pro zvýšení bezpečnosti provozu.

vladimír314 29.9.2008 11:13

Re: Kdyby...

no akorát tady vidím 1 problém, totiž, že dopravní policie neexistuje nebo přinejmenším nepracuje jak by měla.

Olin 29.9.2008 13:59

Re: Re: Kdyby...

Existuje, ale pokud nepracuje, jak by měla - což si taky myslím - tak je potřeba jednat přímo s ní a něco s ní udělat. Seshora dolů. A zatížit pravomocemi. To, spolu s nátlakem shora, institucím obecně prospívá.

kima z budkova 29.9.2008 22:45

Re: Kdyby...

samozřejmě 100% souhlas ! ale je to ted v modě.obecní posluhové OP měří rychlost místo , aby se starali o posprejované domy a posrané chodníky ( od psů ),lekárníci nás ted budou vyšetřovat a dávat nám léky případně dávat náhrady místo léků předepsaných lékařem! PROSTĚ 100% KOCOURKOV.ovšem v kocourkově to dělali z hlouposti,což se o výše uvedeném říci nedá.