5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Uvítání Marie Benešové

Je definitivně rozhodnuto: Marie Benešová vstoupí do dějin resortu spravedlnosti jako první český ministr spravedlnosti, kvůli jehož jmenování vyšly protestující davy do ulic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 1.5.2019 10:26

Re: pane Machu

Pozoruhodné, když jeden z těch užitečných idiotů, chovající se přesně podle definice, svou jedinou schopnost podsouvá jiným.

D. Mach 1.5.2019 12:54

Re: pane Machu

To je dost, že jste se podíval do zrcadla.

J. Lepka 1.5.2019 10:24

Re: repete

Těmi "umělci, co si myslí, že když umějí hrát, tak vědí všechno" jistě myslíte i jistého klavíristu, který svou lepou hrou omámil orientální despocii tak, že sem ihned začnou davy kuliů tlačit po hedvábné stezce vozy plné zlata, stříbra, drahého kamení a nic, ale vůbec nic, za to nebudou chtít, že?

D. Nowodny 1.5.2019 11:43

Re: repete

Adolf taky vyhral !

J. Václavíková 1.5.2019 0:54

A zastydlí bolševici

pořád ještě nezjistili, že demokracie není jen svobodné volby. Proto se musí pořád znova připomínat, co všechno jsou podmínky pro demokracii nutné.

J. Václavíková 1.5.2019 0:58

Re: A zastydlí bolševici

A člověk s tak obřím střetem zájmů zákonitě vyvolává neustálé pochybnosti o motivaci svých kroků. Proto se tam neměl cpát, od té doby, co se stal premiérem, se prakticky neřeší nic jiného a ostatní agenda jde bokem.

P. Zinga 1.5.2019 18:42

Re: A zastydlí bolševici

Václavíková, Vy a Vám podobní "demokraté" neřeší nic jiného a teď jako zloděj křičíte chyťte zloděje. Byli byste směšní, kdybyste nebyli tak odporní.

V. Pavelka 1.5.2019 18:49

Re: A zastydlí bolševici

Je Benda který sedí v parlamentu 20roků a kopající za různé lobby party (Tábákový atd.) V menším nebo větším střetu zájmů,nota bene když neznáme (na rozdíl od ostře sledovaného Babiše ) finance Bendy a rod. příslušníků?

J. Vaníček 1.5.2019 0:44

Vracíme se před Listopad: strana a vláda ví lépe

co je správné než pomýlený lid. Já bych to otočil. Menšina lidí, nazývaná sluníčkáři, umělci co vyžírají ČT a jiní umělci, co si myslí, že když umí hrát, tak vědí všechno, pražská kavárna, Fiala, Kalousek, Feri, pirátia další, kterých je dohromady menšina (viz volby do parlamentu) si myslí, že vědí lépe co je správné než pomýlený lid. Tak je to a ne naopak. Většina samozřejmě neznamená správný názor, to je jasné, ale v demokracii vládu určují volby. Ne ti co je prohráli. Musí je vyhrát. A to je pro ně těžké, tak dělají podle vše pro to, aby vyštvali vítěze voleb. Bez ohledu na to zda koná dobře, nebo špatně. Ne vše ovšem dělá dobře, ale ani špatně. Nejsou demokraté a jsou hrozbou pro demokracii.

A mluvit o Benešové, že je za intelektuálním zenitem a pavlačová, může tvrdit jenom ubožák. To se pozná. Je to chucpe, tak jako autor.

M. Martinelli 1.5.2019 10:40

Re: Vracíme se před Listopad: strana a vláda ví lépe

s tím intelektuálním zenitem benešové se autor skutečně předvedl v plné parádě, asi podle přísloví - podle sebe soudím tebe, a takový vzdělaný a inteligentní intelektuál sem na NP dává pravidelně příspěvky...

D. Mach 1.5.2019 0:36

Ne Marii Babišové!

Jsem a budu vždy proti jmenování Marie Babišové do čela ministerstva spravedlnosti. Je to člověk, který veřejně vystupuje proti bojovníkům proti korupci a zastává se podvodů ministerského předsedy. Prostě nemám rád lež, a ta paní lže, jako když Rudé právo tiskne.

J. Vaníček 1.5.2019 0:46

Re: Ne Marii Babišové!

Machu, lžeš jako když tiskne. Jak se se zastává podvodů ministerského předsedy? DOlož to - konkrétně. Chudáku. Taky nemám rád když se lže.

J. Lepka 1.5.2019 10:35

Re: Ne Marii Babišové!

Člověk s tak vyhraněných smyslem pro spravedlnost, jak se nám ta paní snaží prezentovat, by asi těžko podlehl svému hypertrofovanému egu a vlezl do té funkce ve vládě o níž zanedlouho budou referovat všechny politologické příručky na této planetě.

V. Pavelka 1.5.2019 19:19

Re: Ne Marii Babišové!

Boha jeho dejte jim těch blbejch 100dní hájení §!

J. Vaníček 1.5.2019 0:50

Re: Ne Marii Babišové!

Ještě jsem zapomněl - Marie Babišová - hlupáku, na co jsi to nepřišel. Dej si to patentovat. Urážíte lidi co se vám nelíbí. Nízkost ubohá. A to melete o spravedlnosti. Jaké - té vaší sprosté? S Babišem to nemá co dělat ta vaše sprostota. Až bude právoplatně odsouzen, tak melte. Presumce neviny, víš co to je? Nejsi soudce hlupáku.

D. Mach 1.5.2019 9:21

Re: Ne Marii Babišové!

Vyčítáte mi, že urážím "slušné lidi", ale přitom mě urážíte, tykáte mi, a to se vůbec neznáme. A už vůbec netuším, co je to "sprostá spravedlnost".

Na pana Babiše bylo podáno trestní oznámení. V naší politice vždy platilo, že na politika, na kterého byla podána žaloba, se presumce neviny nevztahuje. To, co platilo v devadesátých letech a začátkem nového tisíciletí, už dnes bohužel neplatí. Ale hned na základě obvinění tady odešli z politiky lidé jako David Rath, Martin Kocourek nebo Petr Nečas.

Benešová v roce 2015 coby poslankyně připravila a protlačila právní kličku, díky které omezila možnost stíhání firem při uplácení při veřejných zakázkách. No ve vztahu k Čapímu hnízdu Babiše veřejně podpořila svojí kritikou Bohuslava Sobotky (Lidovky 3.5.2017) nebo ještě jasnějším vyjádřením pro Parlamentní listy 2.9.2017, kde uvedla, že kausa Čapí hnízdo je jen hra pseudomoralistů.

M. Hartmann 1.5.2019 18:16

Re: Ne Marii Babišové!

Pane, já vám tykat nebudu, ale že jste opravdu sprostý v jakékoliv diskusi, o tom žádná. Zajímavé je, že lidé vaší úrovně se velmi často uchylují k tomu, že przní jména cizích lidí, aby svému argumentu dodali váhu. Slušní lidé už posoudí sami, jakou Váhu mají vaše argumenty, tedy spíše už dávno posoudili.

Takže kdo vlastně uráží? Především vy. Když jsme byli malí, říkávali o druhých "von si začal...", ale zdá se, že na vás to platí stále a ani trošku jste od té doby ze svých odporných způsobů jednání nevyrostl.

A co se týče toho odchodu vámi jmenovaných politiků? Všiml jsem si, jak s ním opravdu všichni spěchali, především pan Rath, asi možná váš oblíbenec. No, vydržte, třebe se z těch důkazů nějak přece jen vysmekne. Nikde konec jeho odchodu nevidět.

Naopak by od vás bylo velmi solidní a uvítal bych to, kdybyste položil na stůl i jen jediný ověřený důkaz proti panu Babišovi. A nemusíte začínat STBákem, jak to vy všichni s oblibou děláte. Kdo umí číst závěry Slovenského ústavního soudu, ten rychle pochopí, že jeho vědomou spolupráci a práskání SÚS nikdy nepotvrdil, jak s oblibou vaše partička tvrdí.

Je mi vás líto.

J. Chaloupka 1.5.2019 9:26

Jak může být odsouzen za něco, co se stalo trestným

činem až po té, co se to stalo. Ostatně soudím, že má pravdu když říká, že nebýt jeho vstupu do politiky, nikoho by to nezajímalo. Naši tzv. novináři již jsou jen "prodavači emocí" a to ještě moc mladí, takže nic nepamatují i z toho důvodu vidíme při tiskovkách jen zpovídané a nikoliv ty, co se ptají. Asi ví proč.

D. Mach 1.5.2019 9:32

Re: Jak může být odsouzen za něco, co se stalo trestným

Podvod s dotacemi se stal trestným činem až poté, co byl uskutečněn? Byl bych rád, kdybyste to dokázal vysvětlit. A buďte si jist, že byli odsouzeni nebo postiženi lidé i za menší prohřešky s dotacemi. Třeba jen pokutou za to, že při výběrovém řízení jmenovali komisi s menším počtem členů, než bylo předepsáno. V Babišově případu jde ale o podvod, protože získal dotaci na projekt drobného podnikání, ale Agrofert žádným drobným podnikatelem přece není. Nechápu, že mu 50 miliónů za ty problémy stálo, ale je vidět, že někteří lidé jsou nenasytní.

J. Lepka 1.5.2019 10:39

Re: Ne Marii Babišové!

Na místě je nyní pouze úvaha, zda anonymní SIM karty na něž se najednou do diskuze přihlašují stále noví zastánci jediné pravdy, jsou placeny z rozpočtu Hradního PR nebo ANOfertího. Podle stylu a charakteru vyjadřování bych tipoval spíš Ovčáčka, Mára se nesporně uměl vyjadřovat na úrovni. Mimochodem, nějak je o něm ticho po pěšině, že by opustil kymácející se parník ?