29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Úsvit káže vodu, ale pije víno

"Do Úsvitu jsem vložil svou práci, své jméno a slíbili jsme voličům prvky přímé demokracie. Ale aby stranu někdo rozvracel a od těchto principů ustupoval, tak to opravdu ne, to nás radši bude devět." Inu, po jejich ovoci je poznáte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hák 19.4.2014 10:41

Dle mého názoru.

prostě jedna trapná figurka naší politiky závidí druhé.

P. Čech 19.4.2014 10:39

Re: Pane Matějko, kecáte a lžete!

Paní hájková, mám za to, že nemáte pravdu. Ono totiž nestačí hýřit odkazy z internetu. Přečtěte si laskavě knihu pana Pavla kohouta "Úsvit. Kritika politického systému a návrh nové Ústavy pro Českou republiku" a seznáte sama, kde je pravda. Ony totiž různé odkazy na internetu nemusí pravdou být.

M. Kosejk 19.4.2014 10:14

+ ta taškařice s financováním Okamury

Taky vtipná je ta taškařice s tím, jak náš rétorický strážce čistoty politiky - Okamura - pravidelně měsíčně fakturoval Úsvitu konstantní částku (984 483,- Kč) na jeho živnostenský účet. A že to prý zpětně zdokladoval. Naprostý výsměch lidem a naprosto protizákonné jednání, ale jeho fans mu to žerou a novináři o tom nepíšou.

Kdyby to bylo tak, jak Okamura tvrdí, tak by si měsíčně nefakturoval konstantní částku. A navíc nechápu, proč by to dělal tak složitě, když ty údajně nakoupené služby mohl objednat přímo na Úsvit, který by to také přímo zaplatil. Okamura prostě tuneloval státní příspěvky pro Úsvit - a novináři to ignorují (krom Reflexu). Kdyby takhle neortodoxní přistup k financování svého předsedy měla např. ODS nebo ČSSD, tak by z toho novináři udělali kauzu na několik týdnů - ale u Okamury nic.

A o tom, jak se novináři disproporčně staví k informování, je tenhle článek:

http://echo24.cz/a/iiuSK/policie-vtrhla-do-schwarzenbergovy-firmy

V. Hajková 19.4.2014 10:05

Re: Pane Matějko, kecáte a lžete!

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/okamuru-opustil-jeho-guru-vadily-mu-vyroky-o-romech_282952.html#.U1IthycpOXc

V. Hajková 19.4.2014 10:04

Re: Pane Matějko, kecáte a lžete!

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/okamuru-opustil-jeho-guru-vadily-mu-vyroky-o-romech_282952.html#.U1IthycpOXc       Laskavě- si  toto  přečtěte  a  shledáte  -  jak  kecáte-  což  u  Vás  není  nic  nového  :-)))))))

V. Hajková 19.4.2014 10:00

Re: Pane Matějko, kecáte a lžete!

Docela  bych  ráda-  viděla  odkaz  na  vyjádření  se  p.  Kohouta   k   ""USVITU" -  to  jste  jaksi  nedodal.   Jmeno   ekonoma  Kohouta  bylopřed    před  volbami   OKAMUROU   jen  zneužito!!

P. Čech 19.4.2014 9:12

Pane Matějko, kecáte a lžete!

Nejsem příznivcem pana Okamury, ikdyž jsem naopak příznivcem hnutí Úsvit. Lépe řečeno jeho programu. Pan Okamura totiž má jeden, dosti velký handicap. Rychleji mluví než myslí. A tak se stává, že občas prohlásí věci, které nejsou pravdou a které mohou vypovídat o jeho neznalosti problému. Sám jsem jej přistihl u jeho projevu v Kladně před volbami při "lži", když prohlásil, že ve Švýcarsku je přímá demokracie. Není, je tam demokracie zastupitelská. A takovýchto přebreptů se dopustil více. To ovšem nic nevypovídá o programu hnutí Úsvit, který v podstatě formuloval pan Pavel Kohout a nikoliv pan Okamura. Pan Kohout ví o čem mluví. Že program hnutí Úsvit nefunguje, jak tvrdíte?  Je to lež a Vy to sám víte. Funguje a to dokonce velice efektivně. Bohužel nikoliv u nás, ale ve Švýcarsku a Lichtenštejnsku. Raději si ujasněte, co to je či co by mělo být politické hnutí. Podle mne politické hnutí, stejně jako jakékoliv jiné hnutí, nemusí mít nutně nějakou členskou základnu, své členy, které je možno zavázat k povinnému konání tak či onak. Politické hnutí je tvořeno jeho představiteli a jeho příznivci (nikoliv členy) To však neznamená apriori že členy mít nesmí, pouze nemusí. V tom totiž spatřuji základní a zásadní rozdíl mezi politickým hnutím a politickou stranou. Proto také jsem psal panu Okamurovi a panu Babišovi, aby z ANO a Úsvitu nedělali, probůh, politickou stranu. To by totiž byl začátek konce jejich existence.

S. Vaněček Šauerová 19.4.2014 3:07

No vidíte, pane Matějko, jde to.

Ale o Rusku snad už radši nepište. Tohle je spíše Vaše parketa. Na druhou stranu, proč věnovat pozornost šílenci, který - ač v životě nepracoval ani minutu v žádném orgánu veřejné správy, v klidu sedne a sepíše knihu Umění vládnout  (a další šílenci to kupují, čtou a vydělávají Tomiovi další a další peníze) ?

Zdá se mi ale, že Tomiova hvězda postupně vyhasíná. Nu, a jeho voliči se zase postupně začnou vracet dílem k DSSS (které docela nepochybně odčerpal hlasy) a dílem ke komunistům. Nu, nevadí, stále se najde dost lidí, kteří se nechají znovu nachytat prozměnu od nějakého jiného přitroublého křiklouna. Však on se zas nějaký najde.

J. Brunner 19.4.2014 0:21

Pěkně jste to rozebral