28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Úsporami k bankrotu aneb Volební podvod

Když byl můj manžel Pikora ve školce, hrál s holčičkami takovou hru. Dohodli se, že místo toho, aby po obědě spali, budou si tajně hrát na doktora. Nejprve se svlékne holčička a pak Pikora. Na Pikoru ale nikdy nedošlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 16.5.2016 15:41

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Že bychom měli zrovna nějaké moc velké daňové zatížení, zatím se pohybujeme v rámci EU v dolní polovině. Slovensko je téměř poslední a i přes malé daňové zatížení má stejné procentuelní množství podnikatelů v daňových rájích. Zase ta hloupá mantra pravičáků, při nižším daňovém zatížení zůstanou podnikatelé doma. Prdlajs, když bude možnost ještě menšího zdanění, stejně za ním půjdou. Je jen jedna cesta, odříznout možnost danit mimo stát kde se tvoří zisk. To by se ale na tom musela shodnout celá EU a to zase tak jednoduché není. Podnikatel vždy půjde za možností generovat co největší zisk. Je až nepochopitelné, že to třeba Babiš zatím nedělá. Ale určitě udělá, až ho vyštvou z politiky.

M. Šejna 16.5.2016 15:40

Re: Babišovo tvrzení o úsporách státního dluhu

státní dluh v roce 2013 byl 1683,3 mld. Kč. Státní dluh v roce 2015 byl 1673,0 mld. Kč.

Použiju čistou matematiku: 1673,0 - 1683,3 = -10,3 .

Mohl byste mi sdělit, podle jaké matematiky se snížení státního dluhu o 10,3 mld. Kč dá definovat Vašim výrokem "státní dluh roste"?

M. Šejna 16.5.2016 15:35

pane Švejnochu

kouzlem nechtěného jste si odpověděl sám:

máte pravdu, že kouzlit se státními financemi se dá. Ovšem jen s rozpočtem, nikoli s dluhem.

Jinými slovy - dluh vůči někomu nesnížíte účetními kouzly. Účetními kouzly můžete ale měnit bilanci státního rozpočtu stejně, jako dokáže dobrá účetní kouzlit s účetnicvím. Žádná účetní Vám ale nevykouzlí pokles firemního dluhu v bance. Ten dluh musíte zaplatit, ať máte účetnictví ztrátové nebo ziskové.

Takže pokud státní dluh za poslední 2 roky klesl, nejspíš hledejte účetní kpouzla ve státním rozpočtu, nikoli ve státním dluhu. Už jen proto, že závěřečnou zprávu o výsledku státního rozpočtu schvaluje parlament. Ještě jsem ale neslyšel, že by parlament schvalovat zzprávu o státním dluhu.

M. Šejna 16.5.2016 15:26

pitomečku Lenci

pokud jste takový pitomeček, že věříte v zelené Grónsko, tak předpokládám, že věříte, že Indiáni žijí v Indii a že na zámku Lednice už tehdy měli ledničky.

K. Vyšata 16.5.2016 15:25

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Jsme 27 let od převratu, každá poslanecká sněmovna se podílela na tom zákonném guláši kterému už nerozumí ani autoři. A teď, po tolika letech různých vlád plných chytrých velikánů byste chtěli, aby nynější koalice rázem vše změnila. Zatím se povedlo tak napravit největší zhovadiny které nasadil Kalousek a horko těžko se rodí nové věci. Bohužel za neustálého sabotování ČSSD a KDU-CSL kteří jsou zděšeni z Babiše. Vládly "pravice" i "levice" a jejich vládnutí bylo stejné, udržet si své prebendy a zůstat po volbách u koryta. A právě tohle je příčina proč všichni ani nemůžou cítit Babiše, on totiž na rozdíl od jiných politiků po zvolení dělá co slíbil. A zdá se, že se to lidu této země docela líbí.

M. Šejna 16.5.2016 15:21

pane Prokope

evidentně nechápete, nerozumíte, nebo nechcete pochopit.

Takže znovu: na konci roku 2012 byl státní dluh 1683,3 mld. Na konco roku 2015 byl státní dluh 1673 mld.

Zkuste tato čísla zpochybnit na ministerstvu financí, které tato data uvádí na svých webových stránkách.

K. Vyšata 16.5.2016 15:14

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

nevím jak jste přišel na to že jsem nějaký čtyřprocentní, nejsem a tak si zdrobněliny nechte pro nějakého jiného zadního strkače.....

Co pronesl a kdy jakýkoliv ministr vnitra je mi fuk, nic to nemění na faktu, že teprve příchodem Babiše se roztrhala mafiánská vztahová síť. Kalouska mi moc nepřipomínejte, moc se nenaučil oproti Babišovi když v jednom šiku budovali v NF republiku.

Š. Hašek 16.5.2016 15:02

Re: Vážení diskutující,

Máte pravdu. Já myslel těmi pěti procenty jen slovesa typu být a běžná podstatná jména v jeho předvolebních kecech. Tedy třeba slova "já jsem Andrej Babiš".

M. Prokop 16.5.2016 14:51

Re: Vážení diskutující,

Odpověď je za mne zcela jasná. Důvěra nula.

Š. Hašek 16.5.2016 14:47

Vážení diskutující,

napište zde prosím, jak/kolik kdo z Vás věřil Řepkaři (podívejte se na "jeho" ministry). Namátkou Valachová, Pelikán.

Já tak 5%.

Ale hlavně se nerozčilujte "Vy, věčně doufající v zázrak". Levicově až komunisticky doufající! Vy si uvědomte, že vše se Vám již splnilo. Všechno - zdraví, důchod, dovolená, tloustnutí..... Bohužel za středovým minulých vlád.

Řepkař sleduje jen vlastní cíle, ostatní jest mu fuk. Od listopadu zde takový snad ještě nebyl. Tedy tak otevřeně jednající, tak "baštěte"! A posilujte jeho firmičky! Je to pašák!

Š. Hašek 16.5.2016 14:35

Re: Ano, ANO je komletním volebním podvodem.

Výborně řečeno. Bohužel.

L. Severa 16.5.2016 14:33

Babišovo tvrzení o úsporách státního dluhu

(když do toho plete to HDP) mně připomíná mého kolegu, který když v práci "odpočíval", tak tvrdil, že se nefláká, ale jen si RELATIVNĚ zvyšuje plat. Státní dluh roste, ale mám obavy, že hodně voličů slyší jen to "my jsme ušetřili".

P. Švejnoch 16.5.2016 13:59

Re: pane Švejnochu

Tak znovu: Stát nemá žádnou "oddělenou hypotéku" a "oddělené deficitní podnikání". Obojí je součástí jediné, tedy státní, ekonomiky - což u Vaší hypotéky/podnikání neplatí.

Kalousek je v naší debatě naprosto irelevantní.

K třetímu odstavci: Tedy Bureš někde garantoval cca 160 mld. (150 mld. deficity 2014-15 + 10 mld snížení dluhu, aby to vycházelo? Kde a komu? Krom toho si nejsem vůbec jistý, že to co tvrdíte, je pravda, respektive mám dojem, že existuje cosi jako "očištěný deficit", který už s Vašimi případnými "garančními kouzly" nepracuje.

Tedy ještě jednou, a potřetí: Kde vzal Bureš 160 mld., aby Vám to vycházelo?

P. Lenc 16.5.2016 13:58

Re: Lenc ?

Jistě Šejna, svou blbost musíte nějak omluvit, že?Jakpak jste vy pitomečku reagoval minulý týden na mou poznámku k vašemu a Radově příspěvku o Grónsku pod článkem pana Kremlíka?Na to jste neměl, že?Ono vyvrátit fakta jaksi nejde, ale tvářit se jako "znalec" a psát, jak je vaším zvykem kravina, tak na to jste expert.Mimochodem, onanovat nad komentáři, jak dlouho to praktikujete?

P. Lenc 16.5.2016 13:49

Re: Kardo,

Pane Švejnochu, dokazovat Šejnovi že se mýlí je naprosto zbytečné.Škoda vložené energie.

M. Prokop 16.5.2016 13:40

" aniž byste zvyšoval svůj dluh u banky."

Ale jistě, to na rozdíl od vás vím.

Ten DLUH neustále roste a zadlužení není jen dluh u banky.

M. Prokop 16.5.2016 13:39

Re: pane Švejnochu

který, ne kteří

M. Prokop 16.5.2016 13:38

Re: pane Švejnochu

Řeč nebyla o Kalouskovi, ale o Burešovi, kteří hospodaří deficitně (na rozdíl od Kalouska) v době růstu a tvrdí, že kumulativní státní dluh se SNIŽUJE. Což je pochopitelně podvod.

Ano, důležitý je skutečný státní dluh. O tom zde píšu od počátku, píše o něm i pí Šichtařová. Stále se zvyšuje.

M. Prokop 16.5.2016 13:33

Re: Velký problém je,

Já to tedy neočekávám zaručeně. Zvláště s premiérem Dluhoslavem.

K. Frauknecht 16.5.2016 13:28

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

to Vaše rozhodně ano :-).

S tou brzdou jste mě dostal :-)). Vzpomínáte, kolik Bábiš "utrousil" socanům za "řepkovou podporu" (sám se ovšem, jako rovnej chlap, zdržel hlasování :-)))))

"Represe ale nikdy nepovede k optimálním výsledkům. Vysoké daňové zatížení bude vždycky motivovat daňové poplatníky, aby své daňové povinnosti minimalizovali i třeba tím, že přesunou svá sídla do jiných daňových jurisdikcí nebo se odstěhují po pronásledování nadobro pryč. Obé bude pro každou zemi tragédie. Proč si schopné a pracovité lidi nehýčkáme a místo toho je vyháníme do (daňových) rájů?"

Zdroj: http://finmag.penize.cz/ekonomika/311417-cesta-z-pekla-do-danoveho-raje

M. Šejna 16.5.2016 13:17

pane Švejnochu

moje hypotéka a moje podnikání je všechno o mojich penězích. Nebo si snad myslíte, že platím hypotéku něčím jiným, než tím, co jsem vydělal?

Pokud jde o rozpočet, tak například v roce 2008 "hospodařil" génius Kalousek se schodkem pouhých 19 mld. jen díky tomu, že změnil rozpočtová pravidla. Nic se na státních financích přitom nezměnilo a v ten rok Kalousek zvýšil státní dluh o 103 mld. Ale účetními kouzly se mu podařilo zajistiti minimální schodek.

Do státního rozpočtu je nutné zahrnout třeba i státní garance, takže pokud stát vydá nějaké firmě garanci ve výši například 20 mld., zvýší se tím schodek st.rozpočtu o 20 mld. aniž by stát musel cokoli zaplatit. Ve chvíli, kdy je garance zrušena, sníži se výdaje rozpočtu o 20 mld.

Proto tvrdím, že není až tak důležitá bilance rozpočtu. Dúležitý je skutečný státní dluh.

V. Kain 16.5.2016 12:46

Re: Velký problém je,

Rozhodně nečekejme,že se o záchranu našich financí postará slovák Babiš.Zatím tady vytváří účetní triky kterými jenom oblbuje a dloužek utěšeně stoupá.Spojení socialistů s hnutím ANO tak tomu se říká trefa do černého.

P. Švejnoch 16.5.2016 12:40

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Není mi úplně jasné, proč by pan Prokop neměl vstupovat do diskuze.

Více mě ale zajímá, proč jste do této diskuze vstoupil Vy - dají-li se tedy Vaše dva myšlenkově nepříliš nosné příspěvky účastí na diskuzi vůbec nazvat...? :-)

J. Brom 16.5.2016 12:34

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Aha, no tak tím je všechno vysvětleno.

J. Lepka 16.5.2016 12:32

Velký problém je,

že voliči spásupřinášejících zachránců je nedovzdělanost v desítkové soustavě. Silně pochybuji, že průměrný volič ANO tuší, jaký rozdíl je mezi miliónem, miliardou a biliónem, když stěží rozezná tisícovou bankovku, ale stoprocentně ví, že za všechno může Kalousek.

P.S. A k těm státním úředníkům, takto zachráncům ekonomiky : obávám se, že tento šváb na mozku, toto mesiášské přesvědčení je nutnou, ne však postačující podmínkou k získání takového postu.

M. Prokop 16.5.2016 12:27

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

To už mi zakazovali (se stejným úspěchem) komunistové.

M. Prokop 16.5.2016 12:26

:-P

" pak pochopíte i to, že lze snižovat dluh při deficitním rozpočtu."

Procentuelně k HDP, v případě hodně velkého růstu.

Ovšem kumulovaný dluh, o němž píše paní Šichtařová, přes všechny Bureší a Dluhoslavné podfucky stále narůstá. A platí se z něj úroky.

J. Lepka 16.5.2016 12:25

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Jen tak mimochodem, milý Atásku, jistě si pamatuje, kdy poprvé ministr vnitra pronesl to památné : Musíme dostat kancelářské do ulic . A výsledek ? Ovšem, za všechno může Kalousek, že ?

J. Brom 16.5.2016 12:24

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Milý pane Prokope,

snad byste raději neměl vstupovat do diskuze.

M. Prokop 16.5.2016 12:23

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Ovšemže.

Malý stát dělá jen nutné věci, ale může se na ně soustředit a dělat je pořádně.

Ne jako současný stát i EU, serou se do všeho, ovšem nic nedělají pořádně.