5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Úřednický chaos

Pokud bude chtít Andrej Babiš do vlády, musí být schválen služební zákon. Tak zní podmínka, kterou nově vznikající koalici stanovil prezident republiky Miloš Zeman. Šéf politického hnutí ANO a podle všeho také budoucí ministr financí totiž nemá čisté lustrační osvědčení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Luboš 26.1.2014 23:07

Tak toho Zeman se...

...už fakt bojím! Prostě další jezdec z Apokalypsy.

K. Tregl 25.1.2014 11:32

Služební zákon a odpolitizování státní správy

Ach, ta naivita. Cožpak si politici přejí odpolitizování státní správy? Vždyť by byli sami proti sobě. Není to snad snaha těch, kteří tento zákon odsouhlasí a uvedou v praxi, právě zakonzervování oddaných na místech, do nichž je sami dosadili a dosud jejich zájmům dobře sloužili?

A polemika, jak vysoká odpovědnost úředníka na jím způsobené škodě, 8 či 5 násobek měsíční mzdy? Není zbytečná? Kolik z těch milionů Kč, kterými bychom mohli vyčíslit tyto škody, bylo dosud vymáháno?

T. Kočí 25.1.2014 9:36

Úřednický chaos

Co chcete od streje Tejce nebo skelného zraku Sklenáka. Jen parlament zasedl, už bylo slyšet stesky, že tam musí sedět dlouho, jeden gratuloval manželce k svátku od řečniště, že na ní nemá čas...úděsná líná hloupá pakáž. Poslat je tahat gumy do Michelinky.