6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Únos z Čapího hnízda

V posledních dnech se v médiích objevily dva materiály týkající se vyšetřování kauzy Čapí hnízdo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 14.11.2018 12:24

Re: Současná kauza Čapího hnízda je novinářská špína

Budete se divit, ale nic neodhalili. Odhalit by to musela pouze policie, tak by to mělo v právním státě být.

M. Prokop 14.11.2018 15:01

Re: Současná kauza Čapího hnízda je novinářská špína

Za vaši paměť nemohu. Odhalovat může kdekdo, kdo si s tím dá trochu práci.

P. Papež 14.11.2018 12:24

Protože jen blb nepochopí, že Babis je premiér a vyhlásil boj proti podvodníkům, a tim í proti sobě, což nechce akceptovat.

J. Kratochvíl 14.11.2018 12:28

Re:

Byl snad za podvod odsouzen?

P. Papež 14.11.2018 12:32

Vy jste demagog. Nadávate, že ostatní lumpové nebyli odsouzeni. Když nebyli odsouzeni, nejsou lumpové, podle vás. Na Babise je podáno trestni oznámení, kterému se brání odvoláním vyšetřovatelů, policejních funkcionářů a únosem vlastniho syna.

L. Písařík 14.11.2018 15:46

Re:

Trestní oznámení lze podat na kohokoliv, mohu si je vycucat z prstu a nic se mi nestane. Zato policie bude konat, z toho člověka se stane stíhaný a tudíž by neměl dělat třeba vrátného na nádraží - víte s kolika lidmi přijde do styku takový vrátný?

Tak přesně funguje logika u Fialy a dalších.

J. Pospíšil 14.11.2018 16:09

Re:

Tak daleko ještě probíhající případ nedospěl.

P. Urban 14.11.2018 15:02

Mám tomu rozumět tak

že silnice, dálnice, železnice a další infrastruktura se v této zemi nebudou stavět, protože bude muset řešit sám sebe, nebude mít čas o těchto věcech rozhodovat a ministři ani jejich úředníci to sami neumí?

A morální principy redukované na stavbu dálnic, železnic a infrastruktury, není to trochu málo?

A. Nový 14.11.2018 15:49

Re: Mám tomu rozumět tak

Ano, rozumíte tomu dobře. On ten blb Kratochvíl ani netuší, že v podstatě přesně popsal jak dnes za Babiše ministerstva fungují. Babiš tam nepotřebuje kvalitní odborníky, kteří tomu co dělají rozumí. Babiš potřebuje "odborníky" kteří ho bez reptání poslouchají. Např. Jak dlouho trvalo než ministerstvo dopravy vypracovalo tendr na mýtné? Nebo kolik bylo zahájeni liniových staveb za ministrování Ťoka? atd.

J. Kratochvíl 14.11.2018 20:26

Re: Mám tomu rozumět tak

Blbe, Nový 840, když jsem blb, tak se mnou nediskutuj!!!

A. Nový 14.11.2018 22:23

Re: Mám tomu rozumět tak

Nějak jste si při svém rozčilení nevšiml, hloupý komoušku, že jsem to napsal panu Urbanovi. :-))

J. Ticháček 14.11.2018 22:06

Re: Mám tomu rozumět tak

Uniklo Vám to nejdůležitější:

Ministr nemusí být odborník. Ministr tam je od toho, aby sám, případně prostřednictvím politických náměstků zajišťoval, aby úřady v jeho pravomoci plnili politické zadání. Tedy to, co vzejde z voleb, povolebních dohod a z výsledků parlamentních debat. Od odbornosti tam má profesionály.

Uvědomte si, že existují minimálně dvě ministerstva, v jejichž čele dokonce že zákona nesmí zasednout odborník.

A jakého si představujeme odborníka v čele ministerstva? Třeba dopravy? Machra přes železniční stavby, který potkal asfalt jen na přejezdu? Nebo odborníka na mostní konstrukce, který ten asfalt neviděl nikdy, o šínách nemluvě? Nebo na zdravotnictví. Každý by tam rád viděl doktora. Fajn. Třeba ortopeda? Co asi ví o úhradách léků pojišťovnami? A ministr kultury? Má být hudebník? A jestli ano, tak rocker, jazzman, nebo operní pěvec? Nebo kunsthistorik se specializací na barokní malby? A co takové ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy? Chceme tam pedagoga, skautského vedoucího, nebo reprezentačního trenéra? Člověk by tam na první pohled nejraději viděl "odborníka". Kdo může být lepším odborníkem, nežli universitní rektor, že ano? Jenže každá vychovatelka ze školní družiny no v mnoha ohledech převálcuje. Protože má vyšší odbornost.

Zkuste pochopit, že ministrem může být kdokoli. Na funkci jakéhokoli ministra stačí gamnasista, který se snaží udržet si všeobecný přehled, a který si zachovává nalespoň zbytek pokory. Ministr je něco jako stavební dozor. Investor jo pověřil kontrolou. (I když se dá říci, že ministr, je zároveň spoluinvestorem.) Plán baráku je jasný. Ministr může maximálně ovlivnit, zda trubky od kotle k radiátorů k budou plastové, či v mědi. Jak veliká vede UPS, která v případě výpadku elektřiny bude točit čerpadlem u kotle. A měl by být alespoň natolik "odborníkem" aby odmítl finančně výhodnou nabídku vyvložkování komína lepenkovou trubkou, byť její délka a průměr vyhovuje požadovaným parametrům.

A. Nový 14.11.2018 22:41

Na funkci jakéhokoli ministra stačí gymnazista :-))))

Mnoho slov a nic. Ministr v první řadě musí být dobrý manažer a nikoliv servilní hadr. U Babišových ministrů funguje to druhé, servilní hadr. Podle toho taky ty ministerstva fungují. Třeba z toho min. dopravy při nástupu babišovy éry dost odborníků vyházeli a hodně jich pak odešlo samo. Proto zatím jen okecávačky co všechno udělají a skutek utek. Ale prodat ty kecy zvládá Babiš perfektně. No Babiš, spíše jeho piaristi.

Podobné to bylo za éry Parkanové na min. obrany.

J. Svoboda 15.11.2018 16:36

Re: Současná kauza Čapího hnízda je novinářská špína

Pane, řeknu li, že jste úplný blbec, je to lichotka. "Místo toho aby se stavěly silnice, dálnice, železnice a další infrastruktura, máme na obzoru další nestabilitu." Babiš už tady vládne asi pět let. Kdo to všechno měl stavět za něj? Podle vás se zemi výrazně dobře daří. Proč se tedy sesypala stráň na D8? Zemi se daří jako nikdy před tím. Proč máme neustále zavřené dálnice, proč vůbec mají komunisté čáku, hrnout se skoro do vlády?

M. Šejna 14.11.2018 10:54

demise premiéra

já osobně budu rád, když Babiš podá demisi pod tlakem současných okolnosti. Nejvíc se těším na protažené ksichty opozice a socanů, když jim dojde, že s demisí premiéra padá celá vláda a že nastoupí všemi neoblíbená úřednická vláda Miloše Zemana a na jaře pak předčasné volby.

Předčasné volby vetšinou odskáčou ti, co je vyvolali. Takže TOP09 a STAN už nejspíš ve sněmovně nebudou. Socani nejspíš 5% také nepřekonají. Oslabí i ODS jako trest za účast na pádu vládu.

M. Šejna 14.11.2018 10:59

a ještě dodatek

kdo včera večer na ČT24 poslouchal Fialu, musel být zděšen. Tenhle "politolog" se beze studu přiznal, že nemá připravenou žádnou variantu pro případ, že Babiš odstoupí z funkce, nebo že sněmovná vysloví nedůvěru vládě. Fiala prohlásil, že to teď není důležité, že důležitější je, aby Babiš nebyl premiérem.

A tohle nepoužitelné zjevení dělá předsedu ODS.

M. Klas 14.11.2018 11:49

Re: a ještě dodatek

Když Sobotka vyvolal pád vlády pana Nečase, taky neměl žádný plán, takže je to zřejmě zvykem.

A. Alda 14.11.2018 11:58

Sobotka nevyvolal pád vlády pana Nečase.

Na takovou intriku Sobotka vůbec neměl. Sobotka byl kupodivu dosti slušný člověk. A v mantinelech svého světonázoru též dosti rozumný.

M. Klas 14.11.2018 15:02

Re: Sobotka nevyvolal pád vlády pana Nečase.

Ale no tak, vzpamatujte se! Sobotka vyvolal hlasování o důvěře a Nečas rezignoval.

M. Prokop 14.11.2018 12:19

Re: a ještě dodatek

Sobotka nevyvolal, na to byl a je blbej.

Vyvolali z pozadí, státní zástupci, Šlachta a svým hloupým chováním i Nečas sám.

J. Richter 14.11.2018 12:05

Re: a ještě dodatek

zjevení je Hradě a v průhonické Sokolovně soudruhu. Fiala by musel být idiot, aby hned v den, kdy se veřejnost dozví, co je to za špínu ten Bureš, už troubil do TV, jak a s kým chce vládnout. Zcela logicky uvedl, že je teď důležité, aby estébák táhnul do hajzlu. I se svými voliči.

M. Šejna 14.11.2018 12:26

soudruhu Richtře

po pádu demisi Babiše se Fialy nikdo ptát nebude, s kým chce jít do koalice. Nastoupí totiž úřednická vláda Miloše Zemana a pak předčasné volby.

Že je blbej politolog Fiala, a nedokáže si spočítat, co bude následovat po demisi Babiše, je nepochopitelné. Že jsou blbí voliči opozice představované soudruhém Richtrem, a nechápou, co může nastat, pochopitelné naopak je.

J. Richter 14.11.2018 15:35

Re: soudruhu Richtře

I vy hrdino :-) nezapomínáte na to, že pokud jste ,,hrdina" na webu, měl byste být schopen si své urážky obhájit v reálném životě? Jste snadno vygůglovatelný a hlavně na sebe zde spoustu věcí ve snaze se pochlubit napráskáte, takže určitě není problém se zastavit v Hlubočince, Javorové 1007 v masážním salonu vaší ženy a naučit vás úctě. Opatrně soudruhu.

L. Písařík 14.11.2018 15:42

Re: soudruhu Richtře

Viděli jste u Fialy jiný program než antibabiš? Já ne.

P. Papež 14.11.2018 12:28

Tohle ale genium pod jménem Sejna, Kratochvil a falešný Alda (kdyby to opravdovy Alda věděl, co se za kreaturu vydava jeho jménem, asi by padlo par facek) nevysvětlite.

J. Brunner 14.11.2018 13:03

Re:

Pan Šejna má v tomto asi pravdu a Vy jen tak plácáte.

J. Richter 14.11.2018 16:11

Re:

Šejna tady ještě nedávno lítal v oranžové šále a dnes přeje socanům propad u voleb.

Šejna je přesně ta komunistická veteš, která se navezla k Babišovi, když viděl, že socani táhnou do hajzlu. Až potáhne Babiš a on potáhne, naleze k jiné straně, která bude zrovna v laufu. A když to bude strana nějaké ,,bývalého" komouše nebo podobné špíny, tím lépe.

R. Dubravský 14.11.2018 21:40

Re: a ještě dodatek

No, hmmmm, jenže voliče tak snadno nevyměníte...

J. Pospíšil 14.11.2018 16:07

Re: a ještě dodatek

Celá akce přihřívačů ze všech opozičních stran je politicky nesmyslná. V takové situaci rozumná opozice dělá vše pro to, aby nebyla s difamačními akcemi spojována, žádá aby vláda a oficíální složky vše podrobně vysvětlili, ale brání se tomu, aby byla brána za aktivního činitele průšvihu. Chování předsedů politických stran je diletantské. Ani nyní, ani v budoucnu jim nebude prospěšné, že jsou v tom průšvihu insidery.

J. Svoboda 15.11.2018 16:50

Re: a ještě dodatek

Nepoužitelné zjevení jménem Šejna - možná o něm víte - musí pana Petra Fialu kritizovat za každou cenu a moc ho mrzí, že neřekl v současné době zcela zbytečně svůj názor. Jednak panu Šejnovi do Fialova názoru nic není a jednak by se kdykoliv v budoucnosti mohl hodit jako předmět kritiky. A to je ten hlavní Šejnův problém.