4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Účelovka? Sorry jako

Andrej Babiš je podle policie podezřelý ze spáchání trestného činu. Policie požádala sněmovnu o jeho vydání a ta jí pravděpodobně vyhoví. Detaily obvinění se teprve dozvíme, ale reakce předsedy hnutí ANO byla dopředu jasná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 12.8.2017 10:18

Re: Veliké díky

..."musí otevřít oči"... Musí... Hmm.... A potom držet oční víčka otevřená sponkami, a svítit "méně chápavým" do těch oči ve dne v noci reflektorem pravdy? :-))))

Lůza povstává...:

"Jen ať si bližní v právní bitvě zlomí vaz! Smrt vrahům z Agrofertu! Je třeba zabít Sekala! Kdo by snad pochyboval o Babišově vině, poslechněte si "Události a komentáře" nebo "Odpovědi Václava Moravce"!!!" :-))))))))))))))))))

V. Hájková 12.8.2017 10:25

Re: Veliké díky

Také jste se chudáčku- dobře odkopal:-))))))))))))

V. Klepetko 12.8.2017 10:38

Re: Veliké díky

Babiše jsem v posledních parlamentních volbách nevolil, v Praze jsem volil Piráty...

Sympatie k Babišovi ve mně postupně narůstaly pod vlivem čtení článků pana Bohumila Doležala zde na Psu.

Stále ještě zvažují svou volbu. Mé sympatie patří Pirátům, ANO, Realistům, ODS a Svbodným. Ale právě pod vlivem tohoto zahajovaného trestního stíhání pravděpodobně dám svùj hlas Babišovi!

M. Prokop 12.8.2017 10:44

Re: Veliké díky

Vláďo, neblbni ... :-P

V. Klepetko 12.8.2017 10:56

Re: Veliké díky

Však říkám, že to ještě zvážím :-)))))

V. Klepetko 12.8.2017 11:00

Re: Veliké díky

Zatim se ale spíše rýsuje pro náš stát velmi neblahá konstelace hvězd : v době voleb budu na dovolené u moře :-))))

J. Hejna 12.8.2017 8:56

Zkrátka celé je to účelovka.

P. Maleček 12.8.2017 8:51

Nejspíš tuhle komedii rozehrál sám Babiš.

Babiš nutně potřebuje vystupovat v roli ublíženého korupcebijce, kterého se snaží korupcí prolezlé partaje zlikvidovat. Jen to může zamaskovat jeko skutečnou tvář nemilosrdného predátora, který si usmyslel Česko přes své prý lidumilné hnutí totalitně ovládnout.

Neprokoukli to hlavouni z ČSSD a od Lidovců (ti zaslepení touhou po moci), jak to pak chcete od řadového občana zaslepeného vzteky z rozkrádání státu systémově organizovaným prý demokratickými partajemi. To i přes Babiše, který by bez toho dnes byl sotva regionálním uzenářem.

M. Hoblík 12.8.2017 8:51

Babiš je nevinný!

K podvodu s Čapím hnízdem ho navedla Parkanová.

P. Selinger 12.8.2017 8:41

Agrofertisté dostali příkazy

vstupovat do diskuzí ?

J. Berger 12.8.2017 8:41

Bohužel se domnívám,

že ačkoliv po stránce morální je causa Čapí hnízdo zatraceně ošklivá, po stránce právní asi ne. Mohou dospělé děti podnikatele mít svůj vlastní podnik? Mohou. Mohou žádat o dotace? Mohou (ač sama instituce dotací...). Mohou za čas prodat někomu svůj podnik? Mohou. Ostatně, vědělo se o tom už hodně dlouho, ale začalo se to (dosti podivně) vyšetřovat až teď. Nemohu se zbavit dojmu, že jde o předvolební tah Chovance (o němž si nedělám iluze). Zajímalo by mne, zda by se tato kausa odehrála i v případě, že by ministr vnitra byl z ANO. Podotýkám, že v žádném případě nejsem voličem ANO a ČSSD už vůbec ne. Ostatně: případ Čapího hnízda je znám už předtím, než s Babišem šla ČSSD do koalice a před volbami to najednou začalo strašně vadit, až téměř k vládní krizi (předtím ne)... Takže další krok?

M. Vlasák 12.8.2017 9:05

Re: Bohužel se domnívám,

Ale po prodeji měli dotace vrátit!

J. Berger 12.8.2017 9:57

Re: Bohužel se domnívám,

Pane Vlasáku, tam je určitá doba, po kterou nesmí být dotovaná firma prodána, poté už může, aniž by bylo nutno dotaci vracet. Domnívám se, že tak práskaný podnikatel jako Babiš, se spoustou právníků, si to sakramentsky dobře pohlídal...

V. Hájková 12.8.2017 10:07

Re: Bohužel se domnívám,

Ač vy nevolič ANO- jste si pozorně nepřečetl tento kvalitní článek! Policie má totiž dukazy, jak byl z jeho holdingu jeden malý podnik UČELOVĚ - vyveden ! A Jinak má pravdu i p. Vlasák s tou dobou - která nebyla dodržena - i tak práskaný podvodník jako je Babiš- Bureš - udělal skutečně chybu!

Prostě máte smulu i v tom kdy poukazujete na Chovance- ač vám je v článku vysvětleno- že jsou to státní zástupci, kteří spadají pod ministra z ANO - kteří vše určují!

Z. Koutecký 12.8.2017 11:13

Re: Bohužel se domnívám,

Nikoliv, pane Vlasáku. Při udělení dotace je současně stanovena tak zvaná "doba udržitelnosti projektu". Ta bývá 3 až 5 let a její dodržení je kontrolováno dozorčími orgány. Dotaci musíte vrátit jen v případě, že jste podmínky "doby udržitelnosti projektu" nedodržel. Po této době můžete s dotovaným objektem nakládat zcela volně. V případě Čapího hnízda také příjemce dotace, to jest Farma Čapí hnízdo, a.s., lhůtu 5 let striktně dodržel. Poté se Farma Čapí hnízdo sloučila s firmou Imoba, a.s., patřící do holdingu Agrofert a zanikla.

F. Havala 12.8.2017 11:44

Re: Bohužel se domnívám,

U dotací je jedna s podmínek "doba udržitelnosti" a potom si můžete objektem postaveným s pomocí dotace dělat co chcete. Řekl bych, že si policajti zadřeli pěknou třísku do řiti.

P. Zinga 12.8.2017 15:20

Re: Bohužel se domnívám,

Pánové, nedaleko od naších hranic v městečku Neustadt postavil "wessi"-podnikatel za dotační peníze fabriku. Po uplynutí "doby udržitelnosti" stroje demontoval a odtáhl do Rumunska. Neudělal to samé u nás Panasonic?

A nejednali účelově? V kapitalismu je účelem zisk a jak známo, účel světí prostředky. Amen.

K. Krejčů 12.8.2017 8:38

Nicméně soudím,

že starý establischment musí být odstaven. Volím Babiše. Je to stále menší zlo.

P. Lenc 12.8.2017 8:46

Re: Nicméně soudím,

Komu není rady, tomu není pomoci.

M. Hoblík 12.8.2017 8:52

Re: Nicméně soudím,

Správné rozhodnutí, zvolil jste si sice lejno, ale menší!

V. Hájková 12.8.2017 10:11

Re: Nicméně soudím,

Omyl - zvolil největšího zloděje, který drze napadal čechy coby největší zloděje !!! Jeho slavná věta: ""VŠECI TU KRADNU"" - a já tu chci udělat pořádek!

V. Klepetko 12.8.2017 10:29

Re: Nicméně soudím,

Paní Hájková, Vaše doporučení, koho nevolit, jsou celkem jasná. Koho ale doporučujete volit?

A koho volíte sama?

V. Hájková 12.8.2017 10:55

Re: Nicméně soudím,

Nikomu nic nedoporučuji! A budu volit ODS! Pokud byste mně odpověděl , jak je tato dnešní ODS špatná A ZKORUMPOVANÁ , pak mně zároveň jmenujte ty špatné a zkorumpované politiky v dnešní ODS- a čím se provinili!! Jinak se s odpovědí nenamáhejte!

V. Klepetko 12.8.2017 11:19

Re: Nicméně soudím,

No tak to jste Babišův přirozený spojenec... Jen počkejte po volbách, až to pan Fiala položí a na jeho místo přijde nějaký autentický odéesák, napříkad pan Zahradil ...

P. Khail 12.8.2017 15:24

Re: Nicméně soudím,

Tak si zkuste přečíst tyto články, jeden z těch politiků tu dnes "bojuje" proti oligarchům:

https://www.respekt.cz/tydenik/2010/38/kmotr-z-panstvi-hluboka

http://zpravy.idnes.cz/manzelka-knize-z-hluboke-miliony-na-ucet-dotace-dlouhy-pp9-/domaci.aspx?c=A120425_1768897_domaci_hro

https://ekonom.ihned.cz/c1-55679700-knize-z-hluboke

J. Chaloupka 12.8.2017 13:15

A jestli udělá alespoň trochu pořádek, tak mu ty

dotace přeji. Jen doufám, že po volbách už nebudu muset platit v parlamentu Kalouska.

P. Rudolf 12.8.2017 7:55

Zda Babiš

spáchal Čapím hnízdem trestný čin může rozhodnout jenom soud. Nikdo jiný.

A kdo někdy navštívil jednání soudu v trestní věci ví, jak nesmírně moc záleží na zpracování případu policií v přípravném řízení. Stačí malá chyba, přehlédnutí nějakého zákonného požadavku, špatný (předčasný) procesní krok a soud případ vrací policii zpět (v lepším případě). A jelikož kriminalisté povětšinou nemají právní vzdělání a cizí osoby (právníky) se spisem seznamovat nesmějí, přebírá tuto dozorovou funkci státní zástupce, který v konečné fázi taky vypracovává žalobu. A dává souhlas, byť ne závazný, ke každému důležitému kroku policie. Podání žádosti policie o vydání dvou poslanců ANO PS k trestnímu stíhání bez spolupráce se státním zástupcem je amaterismus, který může celou věc zhatit. Babiš jistě druhořadé advokáty mít nebude. A znova opakuji - žalobu k soudu nepodává policie, ale státní zastupitelství.

Vše je tedy jasné, věc má politické pozadí (Chovanec-ČSSD), což samozřejmě vůbec neznamená, že Babiš a spol. nejsou vinni. To nám poví soud.

V. Klepetko 12.8.2017 8:28

Re: Zda Babiš

Souhlasím. Chtěl bych jen doplnit - v průběhu trestního stíhání provádí policie řadu úkonů, které neboly možné před sdělením obvinění. A může postupem času takto získat nová fakta a zjistit, že obvinění bylo liché a věc odloží. Nebo zpracuje návrh na obžalobu, ale státní zástupce se s ním neztotožňí, obvinění k soudu nepodá a trestní stíhání zastaví, protože se stíhaný skutek nestal. A napíše k tomu solidní zdůvodnění. Nebo vrátí věc k došetření...

Možností je mnoho a vše záleží na tom, jaká fakta se podaří zjistit v průběhu stíhání... Soud rozhodne jen když bude stát tuto věc opravdu žalovat, což se nezdá být příliš pravděpodobné!

V. Klepetko 12.8.2017 8:30

Re: Zda Babiš

"které nebyly možné", naozaj :-)))))))))))))))))

P. Rudolf 12.8.2017 9:06

Re: Zda Babiš

Je to tak nějak. Jen dodám, že stejně tak nelze některé úkony dělat po vznesení obvinění (či jen po pozvání k podání vysvětlení), neb obviněný (podezřelý) už ví, že po něm jdou a tak učiní patřičné kroky. V tomto případê však asi irelevantní, neb Babiš ví dávno, že po něm Kalousek a Chovanec jdou. Každopádně po sdělení obvinění je situace pro advokáta přehlednější.