30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Účelovka? Sorry jako

Andrej Babiš je podle policie podezřelý ze spáchání trestného činu. Policie požádala sněmovnu o jeho vydání a ta jí pravděpodobně vyhoví. Detaily obvinění se teprve dozvíme, ale reakce předsedy hnutí ANO byla dopředu jasná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hájková 12.8.2017 13:23

Re: A co naše justice? Kdypak bude uzavřen případ

Ono totiž ani to nebyl JEJÍ - trestný čin! To byla chyba armády, která neměla oprávnění tuto nanynku poslouchat! Proto pak Šlachta zoufale hledal - čím by tuto díru zalepil a přišel po dlouhé době, nato, že přijímala kabelky , ze kterých nezaplatila daně:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

M. Šejna 12.8.2017 13:20

přesně tak

Zgarba ani Palas nemají šanci vyhrát volby a stát se premiery, takže policie má v jejich případě pohov.

Ještě bych dodal, že policie se aktivně účastní politického boje od dob Kubiceho zprávy. Tehdy byl vypuštěn džin z láhve a od tehdy policie na objednívku likviduje nepohodlné politiky. Kdyby tehdy Kubiceho poslal soud na 10 let do kriminálu, byla by dnes policie krotká a dělala by jen svoji práci a nikoli volební kampaň.

J. Chaloupka 12.8.2017 13:15

A jestli udělá alespoň trochu pořádek, tak mu ty

dotace přeji. Jen doufám, že po volbách už nebudu muset platit v parlamentu Kalouska.

M. Šejna 12.8.2017 13:14

Re: A co naše justice? Kdypak bude uzavřen případ

Nečas se žádného trestného činu nedopustil. Toho se možná dopustila ta jeho konkubína Nagyová, když nechala špehovat Nečasovu manželku.

J. Chaloupka 12.8.2017 13:09

A co naše justice? Kdypak bude uzavřen případ

Rath, Parkanová, Nečas a další? Asi až naprší a uschne, že? Kam se na nás Poláci hrabou.

J. Chaloupka 12.8.2017 13:06

A co Palas a Zgarba? Ti včas odešli,

takže chovancova policie se o ně nezajímá.

J. Chaloupka 12.8.2017 13:05

Nejsem babišův volič, ALE souhlasím s ním v tom,

že jej vytvořili politici ODS a ČSSD. To nevadí těm rádoby politologům?

J. Novotny 12.8.2017 13:04

Re: Podmínky pro ty dotace byly dementní,

Paní Hájková, ta dotace byla určena pro malé a střední podniky. Pokud firmu s farmou vlastnila fyzická osoba, tak bylo vše OK (a bylo by i kdyby to napřímo vlastnil Babiš). Tedy alespoň podle kritérií EU.

To, že někdo nastaví dementně nějaká pravidla neznamená, že se ten kdo je splní dopouští podvodu. Abyste alespoň vzdáleně zkusila prokázat podvod, musela byste prokázat, že měl Babiš před deseti lety záměr tu farmu vracet do koncernu Agrofert (i když i tak by to bylo těžké, protože splnil minimální lhůtu danou podmínkami, takže by bylo potřeba i dovozovat, že jsou i nepsaná pravidla). Což při nejlepší vůli a při presumpci neviny nedáte.

M. Šejna 12.8.2017 12:39

naivní "realista" Moroz

další "realista", tentokrát Moroz, kterému dává Neff prostor pro fantazírování. A kolik místních diskutérů mu to fantazírování baští i s navijákem.

Babiš by nikdy nebyl trestně stíhán, kdyby nevstoupil do politiky. Je to jeho blbost, měl zůstat jen u podnikání a měl by klid. Je jasné, že policisté dostali politickou objednávku, protože něž se Babiš stal významným politikem, tak se o něho policisté vůbec nezajímali. Nezajímaly je korunové akcie, nezajímalo je Čapí hnízdo. A najednou jsou policisté děsně aktivní na základě anonymních trestních oznámení. Kde byli ti anonymové v dobách, kdy Babiš nebyl v politice?

Každopádně je zajímavé, jak mohl Babiš dostat dotaci, když udajně spáchal trestný čin podvodu. Když tehdy tento trestný čin páchal, tak bylo vše v pořádku? Tresným činem se jeho dotační podvod stal až ve chvíli, když Babiš úspěšně vstoupil do politiky. Najednou se na jeho šikovnost v dotačních programech a korunových dluhopisdech kouká jako na trestný čin.

V. Hájková 12.8.2017 12:31

Re: Ještě

Trvám natom, že policie a potažmo st. zástupce , bez jistoty dukazu by si proti tomuto člověku nedovolili zasáhnout!

Zkuste si poslechnout tuto diskuzi:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/217411000370811/

Berte ale v potaz , že ani jeden z diskutujících neměl možnost nahlédnout do obžalovacího spisu! Skutečně to stojí za poslech

F. Doušek 12.8.2017 12:20

Re: A tohle píše Michal Moroz, agent

Pro upřesnění - policie začala oficiálně vyšetřovat v prosinci 2015 na základě anonymního udání.

Prověřit pár žádostí a smluv k jedné jediné stavbě trvá rok a půl za současného několikerého úniku informací z policejního vyšetřování?

P. Rudolf 12.8.2017 12:17

Re: Ještě

Paní Hájková, článek znám, je to novinářská investigativa, možná dobrá, možná ne. Kdo ví (já nevím). Nedomnívám se, že policie musí mít závažné důkazy o Babišově vině, neb ten "Alleingang" za zády státního zastupitelství mi nesedí. Kord v tak politické a mediálně žhavé kauze. Jako zodpovědný vyšetřovatel bych takto nikdy nejednal. Měli zjevně obavu, že by to dozorující st. zástupce ještě na veřejnost nepustil. Ten to ale teď naopak může velmi silně bojkotovat a přípravnou fázi do nekonečna natahovat. A o to obvykle žádný policista moc nestojí. Je to divné, smrdí to politikou (v lepším případě totálním amatérismem).

P. Götze 12.8.2017 12:04

Re:

Vy hovorite , jako ten chudak manzel, kteremu uz trikrat ukradli auto, protoze jej manzelka nechala vzdy odemcene. Az se jednoho dne manzel nastval, a misto noveho auta si poridil novou manzelku. A o tom to je. To neni odvadeni pozornosti, ale hola realita. Takovych Babisu jsou mraky, stejne jako dotacnich operaci. Ja na uredniky nic nedsvadim. Ja popisuji realitu, vy a ja jsme volici, platime si poslance , kteri tvori zakony a v mantinelech zakonu pusobi obcane, podnikatele, firmy, statni zamestnanci, my vsichni. To je hola realita opet. Pokud mne nekdo vykrade auto a zamky zustanou neposkozene, protoze proste jsme nezamknul, pojistovna vam neda nic. A je to snad odvadeni pozornosti? Nebudte smesna.

V. Hájková 12.8.2017 12:03

Re: Ještě

Škoda- je vidět, že jste si ani článek a ani zcela jistě včerejší vysílání - komentářu události neposlechl! Souhlasím s jediným. To že si tento podvodník multimiliardář najme nejdražší právníky světa a bude bojovat je jisté!

Ale domníváte se, že kdyby neměla policie a st. zástupce 100% nabito, že by se odhodlali proti němu vystoupit???

F. Doušek 12.8.2017 12:02

Re: A tohle píše Michal Moroz, agent

Ale já cituji z Wikipedie.

A musím dodat, že ač nevolič a nesympatizant A. Babiše, se mi hrubě nelíbí "práce" policie. Stejně, jako se mi nelíbila v několika obdobných politikou na sto honů zapáchajících policejních akcích v minulosti. A myslím, že tehdy ani vám.

V. Hájková 12.8.2017 11:57

Re: A tohle píše Michal Moroz, agent

Pane Doušek- nestačím se divit. Já jsem vás z minulosti měla vždy za slušného člověka

P. Rudolf 12.8.2017 11:56

Re: Ještě

Já bych na vašem místě trochu sklidnil hormony.

Je naprosto nepodstatné, jak to skutečně bylo (to má asi význam pro jeho potenciální voliče), nýbrž co bude Babišovi schopen prokázat soud. Možná ten podvod spáchal (mnohé na to ukazuje), možná ne, ale odsoudit ho za to bude sakra zapeklité. Navíc jeho příbuzní mají právo nevypovídat. I to bude pro policii oříšek.

J. Lepka 12.8.2017 11:48

Re: Ještě

I z údolní přehrada, než se protrhne, se vymele první kámen. Však uvidíme.

F. Havala 12.8.2017 11:44

Re: Bohužel se domnívám,

U dotací je jedna s podmínek "doba udržitelnosti" a potom si můžete objektem postaveným s pomocí dotace dělat co chcete. Řekl bych, že si policajti zadřeli pěknou třísku do řiti.

F. Doušek 12.8.2017 11:39

A tohle píše Michal Moroz, agent

Miroslava Kalouska a podržtaška Radka Johna.

P. Rudolf 12.8.2017 11:32

Re: Zda Babiš

Tak, spolupráce Halíka (či jak pod vámi píše pan Klepetko Putny) s tím antidemokratem a politickým šíbrem Kalouskem je pro mne naprosto nepředstavitelná. To bych musel přístup k nim zásadně přehodnotit.

Že v tom má prsty Chovanec je evidentní, že nejvíc celou dobu řve Kalousek, je též neoddiskutovatelné.

V. Hájková 12.8.2017 11:28

Ještě

poslední maličkost : Přečtěte si tento článek !!

http://forum24.cz/babisova-achillova-pata-fakta-ktera-muzou-stat-favorita-voleb-politickou-budoucnost/

Vždy jsem věřila, že to bude právě " ČAPÍ HNÍZDO" - paradoxně jeho nejmenší podvod, co mu politicky zlomí vaz!

Prostě vyhrál volby s tím jak ČEHUNY - naučí poctivosti neb jak řekl "" všichni tu kradnu" :-))))))))))) A velké % českých oveček mu uvěřilo!

chudák ZEMAN - bude mít velké dilema, jak okecat to pokud jej pověří sestavováním vlády! PODVODNÍKA - TRESTNĚ STÍHANÉHO!

V. Klepetko 12.8.2017 11:25

Re: Zda Babiš

A ten Putna, na toho jste zapoměl:-)))))

V. Klepetko 12.8.2017 11:19

Re: Nicméně soudím,

No tak to jste Babišův přirozený spojenec... Jen počkejte po volbách, až to pan Fiala položí a na jeho místo přijde nějaký autentický odéesák, napříkad pan Zahradil ...

Z. Koutecký 12.8.2017 11:13

Re: Bohužel se domnívám,

Nikoliv, pane Vlasáku. Při udělení dotace je současně stanovena tak zvaná "doba udržitelnosti projektu". Ta bývá 3 až 5 let a její dodržení je kontrolováno dozorčími orgány. Dotaci musíte vrátit jen v případě, že jste podmínky "doby udržitelnosti projektu" nedodržel. Po této době můžete s dotovaným objektem nakládat zcela volně. V případě Čapího hnízda také příjemce dotace, to jest Farma Čapí hnízdo, a.s., lhůtu 5 let striktně dodržel. Poté se Farma Čapí hnízdo sloučila s firmou Imoba, a.s., patřící do holdingu Agrofert a zanikla.

V. Hájková 12.8.2017 11:05

Re: Podmínky pro ty dotace byly dementní,

Jako vždy užasná reakce na muj pravdivý příspěvek! Neumím odhadnout, zda jste komouš- nebo strejda s IQ houpacího koně! Ono nakonec jedno nevylučuje druhé :-))))))

V. Kotas 12.8.2017 11:04

Re: Ti ho musí nenávidět!

Peníze jsou vždy až na prvním místě a ono přijít o výnosnou živnost z politiky ( zvlášť když u některých trvá 25let ), to nejsou moc pěkné vyhlídky.

V. Klepetko 12.8.2017 11:03

Re:

Děkuji. Bez Vašich komentářů se budu cítit velmi ochuzen. Hezký víkend!

V. Klepetko 12.8.2017 11:00

Re: Veliké díky

Zatim se ale spíše rýsuje pro náš stát velmi neblahá konstelace hvězd : v době voleb budu na dovolené u moře :-))))

V. Hájková 12.8.2017 10:59

Re:

Docela mě mrzí, že jsem Vám níže odpověděla! Ujišťuji Vás , že se k tomu už nikdy nesnížím!