2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Tvrdé přistání

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Šádek 8.6.2011 14:27

Někdo

jednou řekl: "V kapitalismu je nespravedlivé rozdělení bohatství - v socialismu je spravedlivé rozdělení bídy." Teď jen vymyslet něco mezi kapitalismem a socialismem.

F. Vízek 8.6.2011 20:21

Člím je - ČLOVĚK ?

40 let budování socialismu nás přivedlo do roku 1989 = konec, pád, naděje.  Většina si jistě pamatuje, jak tehdy bylo,  protože za dvacet let vyrostla jednom jedna úplně nová generace, která tu dobu nezažila.

20 let budování kapitalismu nás přivedlo do roku 2011. Většina z nás porovnává plusy a mínusy, vidí, jak je, co se děje, jak a komu se zaslouženě či nezaslouženě daří či nedaří.  Ano -  v mnoha směrech TVRDÉ PŘISTÁNÍ,  jak píše autor textu.

Všichni přemýšlíme o tom, zda bude či nebude líp a hledá odpověď na otázky: například kam směřuje svět, Evropa i to naše Česko... 

Nebude člověk nakonec jenom poplatníkem? Jenom klientem? Jenom pojištěncem? Jenom plátcem? Jenom případem?

R. Langer 8.6.2011 12:17

Demokratická levice

je ve vládě teď. Jaká levice přijde po ní je snadné si domyslet... :-P

J. Rojšl 8.6.2011 10:50

pane Lukáši Jelínku ...

Jó, promiňte, že znova unavuji - ale vám pane Lukáši Jelínku nevěřím ani psaného, ale i mluveného slova - ta vaše "těžká" spolupráce s ČSSD z vás dělá "těžko" objektivního ...

F. Vízek 8.6.2011 20:29

Ale...

... když  90% občanů v průzkumech nechce tuto vládu, jaký děs vyvolává opoziční ČSSD?

Ve volbách svobodných, demokratických, přímých, rovných a tajných dal volič jasně znát, co chce:  poslanecké volby - vítězství ČSSD, senátní volby - vítězství ČSSD, krajské volby - vítězství ČSSD. 

Vy se s tím ztotožnit nemusíte, ale vzpomeňte, jak končila vláda ČSSD: podle Klause (1.ledna  v novoročním proejvu) jsme se měli nejlépe v historii.  Veřejný dluh byl za Sobotky menší než polovina povolená "Maastriochtem" a deficit státního rozpočtu byl na 3% a dokonce už i na 1,7% k HDP.  Kriteria pro vstup do eurozóny splněna.

Nyní? Růst dluhů největší v dějinách země a deficit? Bude-li 4 - 5 % k HDP, bude Kalousek "slavný" ...

J. Rojšl 8.6.2011 10:43

Pořád, protože jsem asi hloupej, VVéčkářům věřím

Pořád, protože jsem asi hloupej, VVéčkářům věřím, myslím si, že za "šťourání" do ÓDéeSáčků jim nechce ze strachu nechat slavný vedoucí eSSMák Nečas ani na pastvě podržet kozu, natož dát něco souvisejícího s prací proti korupcí ...

Nó a proto slavný vedoucí eSSMák Nečas dělá pitomýho a "nerozumí" - ják ten ale "nerozumí", stejně se chovají i lidi kolem "paka" Kótla Švarcenégra - že by měli taky tolik másla, že jej musí nosit taky až na hlavě ?!?

R. Kříž 8.6.2011 9:40

ale jdete...

cssd uz selhala nekolikrat.

vite, ono je trochu jedno, jestli vladnou hajzlove, co jsou navic jeste blbi, nebo blbci, co jsou navic jeste hajzlove..., coz je podle me zjednodusene popsany rozdil mezi ods a cssd

T. Kočí 8.6.2011 9:29

Tvrdé přistání

To čertovo kopyto vykouklo v posledním odstavci a je pořádné.Za tohle se platí.