6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Miloš 21.4.2009 1:45

Dobrý den, pane Jiří

O tom šrotovném už bylo napsáno hodně a fakt je, že my jsme vychytrale těžili ze šrotovného jinde. V Německu a Slovensku ho zavedli a nám stoupl počet prodaných aut, a tím i vybrané daně do rozpočtu. A šrotovné tam zavedli proto, aby udrželi výrobu aut a tím i zaměstnanost. V USA se sypou z podobných důvodů peníze daňových poplatníků do soukromého sektoru.Neboť peníze stát má, ale přestaly se točit. A bez toho by ekonomika světa zkrachovala.

No a pastelkovné, poplatky atd. Rozdíl levice pravice je v tom, jak se přerozděluje ta hromada peněz,kterou stát má. Třeba od Indie, kde maharadž měl všechno a ostatní nic až třeba po Švédko, kde je přerozdělování silné vlivem progreevní daně více zdaňující vyšší příjmy . Tím se snižují rozdíly mezi lidmi. Levice chce a to asi všude více zdanit bohaté a tím snižovat rozdíly. Pravice přerozděluje také ale zase z jiných důvodů. No a tady, když začala vládnout ODS,hned zrušila 5ti procentní daň na základní potraviny a zavedla vyšší. A máto také svoje klady.

No a Paroubek je předseda strany, kterou volilo přes milion lidí a tak informuje Prezidenta Obamu o svých názorech, jako to dělá všude přededa nejsilnější opoziční strany. . Kdyby v opozici byloa ODS, bude ho informovat zase ona. V politici polatí určuté principy. A když bude místo Paroubka někdo jiný, z principui to musí být podobné.

 No a průzkumy mají vliv na každou vládu, obzvlášť před volbami.Vzpomeňte si na volební guláš