4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Trochu svobody i daňovým poplatníkům!

Jedním z principů konzervatismu je zásada lorda Falklanda z první poloviny 17. století: „Není-li nutné měnit, je nutné neměnit.“ A parafráze této věty by mohla sloužit jako první článek Listiny práv a svobod té nejutiskovanější skupiny všech dob, ve všech zemích a za všech režimů, kterou jsou daňoví poplatníci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sulc 21.1.2015 1:37

Ta zasada ma ale jedno spatne misto:

o tom, co nutne je ci neni, nerozhoduji danovi poplatnici, ale stat, a ten uvita jakykoliv duvod jako nutnost, aby mohl jeste vice zdanit.

V. Kain 21.1.2015 12:11

Re: Ta zasada ma ale jedno spatne misto:

Samozřejmě,že v ODS byli a jsou také šíbři,ale dát se do holportu s levicovou TOP zlomilo ODS vaz.TOP 09 je tak pravicová asi jako Babišovo ANO.Nedá se jim ovšem upřít,že betla s občany hrát umějí dokonale.

F. Navrátil 21.1.2015 16:04

Re: Ta zasada ma ale jedno spatne misto:

Těch špatných míst, které slouží pro dezorientaci občanů je víc, ale já se domnívám, že stěžejním je t.zv. boj proti korupci. Vymítit korupci z míst, které ovládají státní úředníci a potažmo politici, bez rozdílu stranické příslušnosti, je přesně tolik kolik je státních institucí. Jinými slovy, čím méně je vlivu státu do skutečné tvorby DPH, tím méně je korupce. Žádný soukromník nebude nakupovat předražené výrobky a služby. To by nemohl existovat. Pokud by k tomu docházelo pak pouze tehdy, kdy se jedná o sofistikovanou kriminální činnost. Na to však má stát policii a judikaturu. Největší míra korupce přece byla a je ve všech komunistických a jemu podobných totalitách. Rovněž tak je to s financováním politických stran. O co snadnější je kontrola finančních zdrojů politických stran, které budou financovány přímo občany. Kdyby měl soukromý podnikatel mít takovou produktivitu jakou mají naše soudy, poslanecká sněmovna a všechny další rozpočtové a neziskové organizace, tak musí zkrachovat. Jak je možné, že atomové elektrárny mají problémy s výstavbou dalších bloků a na solární zdroje jdou miliardové dotace z kapes občanů? Zde se jedná o miliardovou korupci v přímém podání. Kde na světě funguje stát s převahou sociálních a ve svých důsledcích socialistických způsobech vládnutí, bez toho, aby nezvyšoval své dluhy?