4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Tři jistoty pokračující Nečasovy vlády

Jakmile se tři takzvaní rebelové z ODS vzdali poslaneckého mandátu, začalo se právem spekulovat o okolnostech tohoto kroku. Interpretace komentářů oscilují na široké škále mezi vydíráním vězeňskými tepláky a uplácením (ať už penězi či veřejnými funkcemi).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 11.11.2012 18:25

Vy někdo toho Roučka rádi čtete?

Myslím, že je to duchaprázdný tlučhuba.

J. Urban 13.11.2012 8:32

Re: Vy někdo toho Roučka rádi čtete?

Rád ho nečtu. Ovšem obrovské antipatie k Píce a té její prodejné partě korytářů mám stejné :-(

O. Malstoka 11.11.2012 10:22

Tlachy pana Roučka

Všechny "argumenty" pana Europoslance jsou ukázkou marxistického pohledu a denagigie. Ve všech "argumentech" jsou uváděny jen čísla mínus a v žádném ani jedno číslo plu. Chci se zastavit u " zločinných" církevních restitucí. Ve všech rudých "argumentech" chybí poznámka, že rastituce, lépe řečeno navrácení části majetku, obsahuje jen malou část skutečného majetku zybaveného komunisty. Že bude vrácen majetek, který byl ukraden po r. 48 a církve musí při žádosti o jeho navrácení prokázat, že tento majetek církvi patřil. Dále, že každým rokem dostávají církve od státu 1,5 miliardy na platy duchovník a opravy kostelů, které postupně budou ukončeny, tak že budoucí generace již nebudou církvím dávat nic. Že církve budou muset vrácený majetek spravovat jako dobrý hospodář, aby v budoucnu mohly existovat, a tak dostane pracovní příležitost i mnoho lidí, kteří budou mít perspektivní zaměstnání. Uvolní se mnoho umrtvených a zablokovaných pozemků, které obce budou moci spravovat a rozvíjet svoje obce. Takhle bych mohl pokračovat dále, ale kdo nechce slyšet ten stejně neuslyší, a tak vám přeji hezký den. 

O. Malstoka 11.11.2012 10:24

Re: Tlachy pana Roučka

Omlouvám se , správně  má být "demagogie"

J. Urban 13.11.2012 8:34

Re: Tlachy pana Roučka

A jak mi vysvětlíte, že peníze potečou i církvím, vzniklým po r. 1989, kterým nikdy nikdo nic nesebral? Nejste demagog náhodou vy?

J. Brunner 10.11.2012 17:19

Pan Rouček

prostě drží hůl za levý konec a bije hlava nehlava.Evropský parlament na něj nemá dobrý vliv asi proto, že podobných tam je moc.Úpadek EU zřejmě bude pokračovat. "Rozmazlení"voliči budou i ke své škodě volit socialisty dál.

J. Boleslav 11.11.2012 8:52

Re: Pan Rouček

Rouček je ztracený případ.

V. Mlich 10.11.2012 9:00

Děkuji, pane Roučku

Lid mají stále větší hrůzu z pronikání komunistů do vedení státu, ale neví, jak tomu zabránit. Protože volání po zrušení KSČ je směšné, stejně tak petice typu té poslední ze Zlína. Pomůže jedině vysvětlit voličům, co ve skutečnosti volí, když jim dávají hlas. A právě na tomto poli, pane Roučku, provádíte svými příspěvky obrovskou službu. Děkuji.

V dnešním článku mě kromě jiného pobavilo, jak jste ještě nedávno plamenně kritizoval, že koalice udržuje veřejnost v nejistotě, jaké budou daňové sazby po novém roce, a najednou mluvíte o podezřelém spěchu.

J. Frankl 10.11.2012 7:47

Roučku,Roučku

Proč by lidé měli věřit a vkládat peníze do druhého důchodového pilíře,když tvá oranžová grupa řve,že až vyhrajete volby tak tento způsob připojištěni okamžitě zlikvidujete!?

J. Boleslav 10.11.2012 8:25

Re: Roučku,Roučku

U Roučka je pokračující jistota stále jediná. Většího vo.a pohledat.

J. Blažek 10.11.2012 9:37

Re: Roučku,Roučku

No vždyť také ten 2. pilíř je i podle renomovaných ekonomů hloupost. Vy byste do toho šel či půjdete?

J. Boleslav 11.11.2012 8:53

Re: Roučku,Roučku

A nutí Vás snad k tomu někdo?

J. Boleslav 10.11.2012 7:22

P. Rouček je již zdejší stálice

Blbější články než jeho pohledat.

P. Pavlovský 10.11.2012 1:11

Tomu se říká přání otcem myšlenky

Jaká "ztráta soudnosti"?

ad1. Nástup Pekárka není dílem ODS, nýbrž platných zákonů. Bez jejich porušeni nemohl Pekárkovi v skládání poslaneckého slibu zabránit ani Bůh otec, jak je všemohoucí.

    ČSSD  tu vládla dost doluho na to, aby se  tento zákon pokusila novelizovat. Neučinila tak. Zatím na to také doplácí, protože nebyla schopna přesvědčit D. Ratha aby se vzdal mandátu. Nemůže ale vyčítat ODS, že to také nedovede.

ad 2. Církev katolická, ani žádná jiná (pan poslanec, nevím proč, nerozlišuje) není podnikatelský subjekt o nic víc, než ČSSD nebo KSČM.

ad 3. Na novém zákonu všichni dlouhodobě vyděláme, protože státní financování církví se nebude zvyšovat, jak tomu bylo v posledním dvacetiletí, ale naopak snižovat, a to až do úplného vytracena.

J. Blažek 10.11.2012 6:48

Re: Tomu se říká přání otcem myšlenky

Říkáte omyly a nepravdy:

ad1: Při hlasování ODS-ákům Pekárek nevadil a najednou jim vadí.-  D.Rath na rozdíl od Pekárka nebyl odsouzen a je "pouze" zbytečně a na přání vládní kliky stále držen v base.

ad2: Na konci jak církevních restitucí tak i tzv. penzijní reformy jsou vždy soukromé subjekty, které si namastí kapsu. Je to zcela evidentně tunel státních peněz do kapes soukromníků. (Tím nemám na mysli církve, ale bohaté soukromníky, kteří budou z církevního majetku pořádně zobat). Kromě toho v případě církevních restitucí neexistuje seznam majetku, tak jak může existovat přesná výše finančního vyrovnání? To je přece absurdní!

ad3: To bych rád věděl, jak já, jako starší člověk, vydělám na tom, že stát bude cpát některým bohatším mladým lidem peníze ze státního rozpočtu na zvýšení jejich penzí. A jak na tom vydělají mladí lidé s menšími a středními příjmy, pro něž je 2.pilíř nevýhodný.Takže Vaše konstatování, že na to všichni vydělají, je lež.

J. Boleslav 10.11.2012 7:23

Re: Tomu se říká přání otcem myšlenky

Nezlobte se, ale nesmysly píšete Vy.

P. Pavlovský 10.11.2012 7:26

Re: Tomu se říká přání otcem myšlenky

Opakuji: Nástupu Pekárka do parlamentu nemohl nikdo na světě zabránit, pokud nechtěl porušit platné české zákony. Komu vadil nebo nevadil je vedlejší!

Každý subjekt si může se svým majetkem nakládat po libosti, i Vy. "Pořádně zobat budou z církevního majetku bohatí soukromníci" pouze tehdy, když jim to církve dovolí, podobně, jako jim to už 22 let dovoluje český stát. Nevidím tu žádný principielní rozdí, tam i tam rozhodují a budou rozhodovat úředníci. Domnívám se ovšem, že ti církevní budou méně zkorumpovaní než jsou již 20 let ti státní (pozemkový fond atp.) nebo obecní (pražská památková péče, Kněžínek).

Nepsal jsem o důchodech, psal jsem o majetkovém vyrovnání s církvemi. Všichni vydělají na tom, že je stát postupně přestane financovat!

J. Blažek 10.11.2012 9:35

Re: Tomu se říká přání otcem myšlenky

Bohužel jste se nevyjádřil k tomu, jak stát došel k výši té finanční náhrady církvím, když neexistuje soupis majetku o který církve přišly. Pokud sledujete tuto problematiku, pak je tu celá řada dalších otazníků, například: 1) Co zabavili komunisté těm církvím, které před 23 lety v ČR ani neexistovaly a ty církve jsou také "odškodňovány", 2) Jsou právní úvahy nad tím, zda to, co si církve nyní nárokují, jim vůbec i před "zabavením" komunisty patřilo, 3) atd. ... Takže je toho mnohem víc a ten spěch byl velice podivný

P. Pavlovský 10.11.2012 9:58

Re: Tomu se říká přání otcem myšlenky

K minulosti jsem se nevyjádřil, protože je nepodstatná! Psal jsem o budoucnosti, co nám to v ní přinese, totiž obecný prospěch, a to bez ohledu na to, jak se k té výši finanční náhrady došlo. Ať tak či tak, zákon bude mít dlouhodobě pozitivní následky!

(Kdyby měl stát platit za ty komunisty zabité a umučené katolíky - např. farář Toufar -  tak se nedoplatí. To píši jako nekatolík a dokonce ne-křesťan!)

M. Martin 10.11.2012 16:57

Re: Tomu se říká přání otcem myšlenky

Katolická církev které převážně ukradený majetek patřil ,dostala kompenzace za majetek který jí z nějakých důvodů už nemůže být vrácen a ona se o sumu kterou dostane podělí s ostatními církvemi.Je to opravdu tak nepochopitelné? Je unavující neustále opakovat lidem s nižším IQ jako ste vy Pane Blažek tak jednoduchou věc.

K. Potoček 11.11.2012 7:19

Re: Tomu se říká přání otcem myšlenky

Prosím Vás, jaký spěch? Zákon je z 90% stejný jako ten,který byl parlamentem shozen ze stolu s pomocí ing.Tlustého. O vyrovnání se hovořilo i jednalo dvacet let! Církve předložily soupisy majetku v rozlišení dle kategorie v celkovém počtu hektarů tak,jak jej vlastnily k 25.2.1948. Nekatolické církve a společnosti též ve stavu uvedeném v katastru nemovitostí ( jelikož je to menší počet) k roku 2007. Římskokatolická církev toto nemohla udělat,jelikož se jedná řádově o více jak jedno sto tisíc parcelních čísel a toto by stálo velkou finanční částku,kterou by jednotlivé CPO musely uhradit.

Postup je takový, jako byl u zemědělských restitucí. Požádat o majetek - doložit původní vlastnictví a potom stát (KÚ) vypracuje identifikaci / původní značení parcel,současné značení parcel - teprve potom budou nemovitosti vydány/.

Ve výkřicích, že jsou ostatní restituenti znevýhodněni vůči církvím, je znát pouze neznalost a v některých případech možná též zlý úmysl.

J. Boleslav 11.11.2012 8:57

Re: Tomu se říká přání otcem myšlenky

A taky naštvanost, že se tento majetek už nedostane do jiných rukou. A že církve budou konečně na státu nezávislé. Stačilo se dívat na projednávání tohoto zákona v parlamentu, jak se rudí a oranžoví soudruzi vzrušovali a padala z nich demokratická fasáda. Bylo vidět, že tímto zákonem koalice trefila do černého, ba spíš červeného.

J. Boleslav 10.11.2012 7:21

Re: Tomu se říká přání otcem myšlenky

Naprostý souhlas.