5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Poslanec 2.10.2006 22:16

Ze Sněmovny uhodni kdo

Po celá léta soudy, státní zastupitelství a policie jako by fatálně selhávaly, když měly nalézt, šetřit a postihnout skutečné pachatele skutečných kriminálních činů. Právem si v té souvislosti musíme klást otázku, jaká vlastně byla politika vlád vedených ODS a ČSSD, které se zaklínaly bojem proti korupci a velké hospodářské kriminalitě, a přitom zarytě odmítaly vypracovat účinné zákony k postihu organizovaného zločinu a rozsáhlé trestné činnosti spojené s daňovými úniky, tunelování podniků a kolosálními podvody v bankách, záložnách i fondech.

Jaká vlastně byla politika ODS a ČSSD ve sféře vnitřní i vnější bezpečnosti státu, když Národní bezpečnostní úřad se stal nedůvěryhodnou institucí a veškeré lustrační kampaně a ohromná administrativa bezpečnostních prověrek se změnila v masovou šikanu úředníků, státních zaměstnanců, občanů i mnoha podnikatelů? Výsledky podobné šikany jsou v konečném efektu nulové. Znovu a znovu se ukazuje, že kriminalita a organizovaný zločin si jdou svou cestou, zatímco média a lustrátoři kádrují živé i mrtvé, ale ty, kdo nesou konkrétní odpovědnost za poškozování zájmů státu a občanů, nalézají až ex post.

Melein 29.9.2006 22:15

Blbost!

Nevím, kde  žijete vy, ale já žiji již delší dobu v Liberci, a co se tam děje v zastupitelstvu nemá obdoby! Magistrát je pod vedením ODS už or r. 1989. Z vkastní zkušenosti znám přístup firem a radnice navzájem za primátorování pana Drdy, ale to ještě bylo snesitelné. Ten aspoň vnímal jaksi všechny liberecké firma stejně. To se ovšem změnila za primátorování pana Kittnera, kdy je zřetelně upřednostňována jedna firma. Má daňová poradkyně mi předložila i jiný aspekt této korupce, kdy prodávající měl odhad nemovitosti na 3,5 M Kč ale dle znaleckého posudku od magistrátu měla nemovitost cenu 10,5 M Kč! Jen pouhý rozdíl v ceně! Je to směšné, ale bohužel je pravda, že se nyní dokončila směna pozemků kvůli MS v lyžování v r. 2009, na čemž město opět tratilo a to nemálo. Nehledíc na to, že město je díky slavné aréně zadlužené až po uši!

Haf 29.9.2006 23:14

Re: Blbost!

Zapomněla jste uvíst, že Kittner a Kumpošt vykupovali pozemky, který vzhledem k situování MS koupil jejich bílý kůň, zastupitelkstvo dělalo stafáž a penízky půjdou taky do ODS. Šak sám Sobotka dával, i jeho manželka ODS,  100 táců , a peníze dělaj peníze. Dá se za ně pořídit i Syner, ten si zase může pořídit Kittnera.........:-D

AeroKarel 29.9.2006 13:35

Jinak,

celkem přesné. Dlouholetý populární trend "strany jsou špatné, vše vyřeší občanská společnost" nese své ovoce. Jedna z největších hovadin na světě a okolí.

gerontusinza 29.9.2006 9:45

Pane Bárto, pan Topolánek to má dnes již jen za 5 dní (inu utíká to utíká).

Jinak k článku,. Zbytečně moc slov, stačilo napsat poslední odstavec a je vše jasné. Je jich málo /záměrně), nejsou to odborníci ale vyžírkové, a chytřejšího nebo poctivého člověka mezi sebe nepřipustí. Myslím že TI bych ohodnotil za postřeh a zveřejnění. Tak to skutečně vypadá ve všech našich stranách!! Napadá mě však kacířská myšlenka, že by to ale  ve všech stranách nebylo?!!

AeroKarel 29.9.2006 13:31

" chytřejšího nebo poctivého člověka mezi sebe nepřipustí"

Tak to máte dveře otevřené ..........

jirka.s. 29.9.2006 14:31

Re: " chytřejšího nebo poctivého člověka, z Boží milosti vyvoleného, mezi sebe nepřipustí"

To je tedy vrchol drzosti.

Haf 29.9.2006 17:46

Re: Pane Bárto, pan Topolánek to má dnes již jen za 5 dní (inu utíká to utíká).

No von ten Karel v aerovce , nejchytřejší na netu, by určitě taky v parlamentu vynik. Nejsem si jist, jestli kladně, nebo záporně !  :-D:-D:-D

Libor 29.9.2006 8:54

Politické strany selhaly

Politické strany nemohou mít v naší postkomunistické zemi žádnou přirozenou autoritu mezi veřejností.Do politiky se po sametové revoluci dostalo mnoho lidí,kteří v ní viděli prostředek,jak rychle přijít k penězům a majetku.Tito lidé jsou dnes ve vrcholných politických funkcích.Nebyli takoví všichni,ale bohužel slušní lidé byli brzy stranickými čachry znechuceni a z politiky odešli.Dnešní politika se stala rejdištěm lidí s nevalnými lidskými kvalitami,nejvíce času a energie věnují politici na obviňování svých oponentů a hrátky ve stylu,kdo je větší zloděj,lhář,podvodník,zbabělec,mafián apod.Trochu jiné je to v komunální politice,ale tam už lidé také napodobují praktiky svých velkých vzorů nahoře.Transparency Internacional má naprosto pravdu,že politické strany u nás selhaly a jsou příčinou dnešní frustrace lidí z politiky.K tomu ještě prezident republiky svými názory na neziskové a nevládní organizace,jeho odpor proti tzv.obyčejným občanům bez politického mandátu a obraz bídy českého politického dvorku je úplný. 

Xaver X.X. 29.9.2006 9:58

Bohužel s politiky špatně, bez nich ještě hůře.....

Nepaušalizoval bych, ale většinově máte pravdu.

AeroKarel 29.9.2006 13:32

Re: Politické strany selhaly

Jaká společnost, takové strany ........

Xaver X.X. 29.9.2006 14:01

Bohužel, takňák...

;-(

Haf 29.9.2006 17:51

Re: Politické strany selhaly

S Karlem s ajrovkou naprosto nesouhlasím. Je to kec, přesně ve stylu hesel nám podsouvaných - nejsme jako voni, tlustá čára, zhasnout a máme holý ruce ! Měli sme mít hole v ruce !mSamet podsunutej StB a KGB v celý východní Evropě se stejným scénářem na ekonomický ovládnutí a předání moci dravějším bolševikům prospěchářům...

Vlastimil 29.9.2006 8:39

Straničtí funkcionáři nemají zájem o nové členy

Znají se mezi sebou navzájem, mají už téměř jistá místa na kandidátkách a noví schopní lidé by jenom ohrožovali jejich šance dostat se na kandidátky. Žádaní jsou jenom takoví "nosiči vody", kteří bez reptání vše odsouhlasí, nezištně vylepují plakáty a nemají ambice udělat ve straně politickou kariéru. Dělat nosiče vody ale baví málokoho.  

pertinax 29.9.2006 11:10

Re: Straničtí funkcionáři nemají zájem o nové členy

Velmi výstižné! R^

Vlali 29.9.2006 8:34

sebereflexe

Spíše než malý počet členů partaje mi vadí nedemokratičnost vnitřních voleb. U levé strany spektra je to asi dané jejich příklonem ke kolektivismu. Co je hrozné je, že i v OdS jsou nedemokratické praktiky na denním pořádku. Nejkřiklavější případ je asi na Praze 5, kde vedení města vnutilo na čelní místo podzimní kandidátky profláknutého Jančíka.

AeroKarel 29.9.2006 13:33

Re: sebereflexe

Co si členové nechají líbit, to mají ......

Haf 29.9.2006 17:54

Re: Re: sebereflexe

Ba ne Karle, ne všichni jsou draví a chtiví. Mnozí chtěli i právo a spravedlnost, té se nedostává a není (třeba v ODS) žádoucí !!!

dvd 29.9.2006 6:46

Přiznám se,

že vždy čekám, čím mě ještě Transparency International překvapí, takže mě nakonec nijak nepřekvapí.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 29.9.2006 1:56

nevzdelanec

Muze nekdo, me nevzdelanci, vysvetlit co to je kar?

Ve straně nebyl nikdo, kdo by stranickému vedení zabránil přeměnit vlastní kar v mejdan na Titaniku.

Alois 29.9.2006 2:45

Re: nevzdelanec

Já znám KAR jen jako hluboké  ledovcové údolí , na dně bývá jezero, vzniká působením tíhy ledovce a prací oblevy a mrazu, to nás učili v 9 ZDŠ, víc nevím. Ale může to být nějaké módní slovo z romštiny, zkomolenina slova karma, nebo krupiérský slang, nebo nějaký argot - to jenom odhaduji, myslím, že je to tu ve smyslu "šťastný los, dobrý předpoklad, vklad, také osobní , nebo osobnostní úděl - i když ne na 100%. Při čtení mnohých článků mívám dojem, že ani autor neví, co říká. Ach jo. Moc Vás pozdravuji. 

Test blokace 29.9.2006 4:07

Petře

kar je nářečově POHŘEBNÍ HOSTINA.

Sarka 29.9.2006 5:47

Tohle jsem nasla

-udajne zpracovano Narodni Knihovnou CR:

Slovnik spisovneho jazyka ceskeho. D.2. H-L. - Praha: Academia, 1989 uvadi heslo kar, -u m. (sloven. < (puvodem z) nem.) pohrebni hostina, kvas pouziva se ridce (napr. v dile Nemcove, Heyduka)

Neoverene vysvetleni puvodu slova kar by mohlo byt z latinskeho slova careo - byt bez neceho, byt prost neceho, nemit, zmizet obcanum z oci, carere morte nepodlehat smrti, stat se (byt) nesmrtelnym (Latinsko cesky slovnik. - Praha: Statni pedagogicke nakladatelstvi, 1996.)

Vlastimil 29.9.2006 8:29

Re: nevzdelanec

Kar je opravdu POHŘEBNÍ HOSTINA. Na Slovensku se toto slovo používá běžně.

Xaver X.X. 29.9.2006 9:56

...i v Českých zemích...

brigman 29.9.2006 11:45

Re: nevzdelanec

Zkuste rómsko - český slovník a bude Vám vše jasné...